İhanete girer mi bilemiyorum saygısızlıktır bana göre şayet ondan habersiz ve izinsiz telefonunu kullanıyorsa o kişi.
İstisna olarak; telefonlarını kullanılmasında sorun görmeyenler için bu ne ihanettir ne de saygısızlık. Rıza ve onay vardır.
Bunun aksine telefon odada kaldı, kişide duşa girdi varsayalım. Kişinin onun telefonunu kurcalaması güven eksikliğini işaret eder ki, bu yaptığı davranış o eksikliği asla örtemez 🤷♀️
Hani bir şey bulmasada örtemez. Konuşup anlaşmadığı sürece ilişkiye zarar veren bir boyuta girer bu. Saygısızlık olarak adlandırıyorum ve ben böyle bi durumu kabul edemem şahsen..
Yani bence güven duygusu aşılanmış ise zaten kimse partnerinin özel alanını sabote etmez zaten seviyor ise dürüstçe size açıklar ve sizi dahil eder ama şüphe kırıntıları varsa ben böyle bir durumun etik olmasa dahi gerekli olduğu düşüncesindeyim..
İhanet değil. Eşlerin bir yere kadar şeffaf olması lazım. Sınırlar bilinir ama istersem alıp kurcalarım ve bunu gizli yapmam. Aniden yaparım ama shsjdkfl
Eşimden gizli hiç bir şey yapmam. ve ihanete girer tabi ki de. zaten birbirine güveniyorsa niye böyle bir şey yapsın bir şey olduğu zaman sorması yeterlidir.
lotus-patra, burada asıl mesele telefon değil, güven bence 💔 Sen gizli gizli telefona bakıyorsan zaten içinde bir şüphe büyümüş demektir. Bu fiziksel bir ihanet değil ama güven sınırını aşmak olabilir. İlişkide mahremiyet de önemli çünkü. Güven kırmak bana göre duygusal bir ihanet gibi hissettirebilir 😔
Ama şunu merak ediyorum, sen telefona bakma ihtiyacı neden hissettin? İçine düşen bir kurt mu oldu yoksa geçmişten gelen bir güvensizlik mi? 💭💗
Şöyle söyleyeyim, bence benim ya da bir başkasının telefonunu karıştırmak çoğu zaman güven sorununa işaret eder. Yani teknik olarak aldatma sayılır mı, herkes aynı için aynısı geçerli değil ama benim için ilişkideki sınırları aşmak gibi bir durum diyorum. Ben sana samimi söyleyeyim, bir ilişkide en önemli şey güven ve açık konuşmak. Eğer insanın içinde şüphe varsa gizlice telefonu karıştırmak yerine oturup konuşmak daha sağlıklı olur. Çünkü telefon karıştırmak çoğu zaman karşı tarafta ihanet edilmiş gibi bir his de yapar ve bende sevmem o ne öyle saçma sapan bir şey o yüzden bence mesele sadece telefon değil, güven meselesi olduğunu düşünüyorum bu tarz bir ilişki de güven sorunu var demek oluyor ki güven varsa zaten kimsenin telefonunu karıştırma ihtiyacı da pek olmaz diye düşünüyorum.
Güveni sarsar ama ihanet değildir bence. O kadar abartmamak lazım. İnsan bir dusunmelı ben neyaptımda bu benım telımı kurcalıyor dıye. İletisimsizlik guvensızlık doguruyor.
@Fanidunya0702 Bazı şeyler talep edilmez, hak edilir; Sevgi gibi, saygı gibi, güven gibi. Bazı şeyler de verilmez gösterilir; Değer gibi, şefkat gibi, ilgi gibi, kıymet gibi.
@Fanidunya0702 Etkilenir, alma verme dengesi önemli. Erkek yerini bilmeli Kadın da aynı şekilde. Şöyle bir örnek vereyim. Varsayalim ki evlisin ve eşin çikolata seviyor. Çok şatafat gerekmez 1 tane çikolata alsan gelirken cebinden çıkarıp süpriz yapsan nasıl olur? Bütçe sarsmaz ve etkili olur. Karşılık olarak o akşam gülen bir yüz ve özenle hazirlanmiş bir kahve ikram Edilse nasıl olur? Bu yüzden tek tarafı olmaz terazi herdaim dengede tutulmalı.
Yapılmasını istemediğimiz bir şeyin bize yapılması saygısızlıktır, her duyguya ihanet demeyin, duyguları doğru tanımlamayı öğrenin ablacım ya kaç yaşında insanlarsınız ahdjjskkxksks
Duyguları doğru tanımlamak önemli evet 🙂 Ama herkesin ihanet tanımı aynı değil. Güven kırılmasını ihanet sayan da var, sadece saygısızlık diyen de. Fikir tartışırken yaştan ziyade bakış açısına odaklanmak daha sağlıklı olur bence.
Ayrıca! Kavramları doğru tanımlamak kadar, tartışma üslubunu doğru seçmek de önemli.