Aşka küsmüş Memati gibiyim, kimseyi sevemiyorum bir türlü
3 ay
Ben çok kötüyüm sevilmenin karşılık görmenin daha ne olduğunu dahi bilmiyorum uğraşıyorum uğraşmamazlık yapmıyorum ama bugüne kadar hiç yüzüm gülmedi bu konularda bu yaşıma kadar kız eli tutmadım sevgilim olmadı sevgili ile yapılabilecek hiç bir aktivite yapmadım burada art niyet düşünmeyin zina ya karşı bir insanım sinema tiyatroya ya da ciddi bir evlilik adımı olarak düşünebilirsiniz bilmiyorum kızları da hiç anlamadım ilgi gösterdiğim konuştuğum biri vardı bir ara konuşmayı kesti sonra düğününe davet etti insanlar gerçekten çok tuhaf sonra meraktan sorduğumda "seçici olmamak gerekiyor muş tanımak ve şans vermek lazım mış" ben bu cümleden ne anlamalıyım şair bana ne demek istiyor
Aşk, aşk, aşk diye diye geldim bu yaşıa. Keşke aşıma karşılık bulacak , gerçekten değer verebileceğim, inanabileceğim bir kadın da olsaydı da, bir yere varabilmiş olsaydım da demeden geçemeyeceğim. Bir ilişkinin güzel ve sevgi dolu bir kadını, aşka inana ve aşk ile seven ve sevilmek isteyen bir kadını yoksa, asla olmuyor, yürümüyor da. Yani asıl mesele o aşk ile seveceğimiz kadını bulmakta... Yok, yok, yok işte. Ben bu yaşıma kadar aşk ile sevebileceğim, aşka inana bir kadına hiç raslamadım...
Okadar güzel anlatmışsınız ki maalesef sizin gibi düşünen erkekler de kalmadı ki bu bahsettiğiniz kadınlar olabilmek için erkeğin biçimlemesiyle şeklini alır her kadin seviliyorsa gerçekten karşıdaki erkegede bu yansır kısaca kadınlar karşıdaki erkeklerden ne görürse onu yansıtır aynasına
maalesef bu devir de öyle bir kız da kadın da bulmak çok zor. her şey aslında siz kız ve kadınlar da bitiyor. Sevginin, şevkatin, şkın merkezisiniz ama gel de anlat. Hep bir çıkar, menfat, para hırsı dolmuş içlerinize ve her şeyi mahvediyorsunuz, farkındamısınız?
Bu içinde bulunduğumuz şartları, kız ve kadınlarımızın nerden nereye gelmiş oldukları gerçeğini ortadan kaldırmaz. Çok değiştiniz ve mahvediyorsunuz artık, bu çok net.
Oran hanfendi. Bizleren %5 'i, sizlerden ise de nereden baksanız %95'i güvenilmez, iki yüzlü, para çıkar ve menfaat peşinde. Durum aynı değil yani...
Bak hala taraf tutuyorsunuz, taraf oluyorsunuz. Ben orana odaklanın diyorum.%5 nerede %95 nerede hanfendi? Bir ilişkinin kadını düzgün olmazsa zaten o ilişki asla yürümez, ayakta kalamaz, olmaz yani. Kadın değişmiyor, değiştirmeye çalışıyor ve başarıyor da. Erkek çok büyük bedeller ödüyor, hayatı mahvoluyor, tekrar toparlanamıyor bir çok kez...
Bir erkeğin ihanet etmesi sadık kaldık yine aldatıldık %50 erkeklerinde aldatma potansiyeli yüksek bir kadınla yetinmeyi bile bilmiyor çoğu erkek hep daha fazlasında kalıyor ne farkı var merak ediyorum o kızla ben arasında ne farkı var siz de bir erkeksiniz size soruyorum hadi cevaplayın. Olduğu gibi kabul ettim hiçbir zaman kimseyi değiştirmeye çalışmadım aksine ben değiştirilmeye kiyaslanmaya başlandım sebebi nedir ozaman açıklar mısınız taraf tutmadan !
Ben hayatım boyunca aşkı, aşk ile sevebileceğim kadını, iyi bir eş olcak, mus mutlu olabileceğim birini aradım durdum. Hepsi ama hepsi farksızdı, tek amaçları para, menfaat, çıkar ve anı yaşamak, günü kurtarmak peşindeydiler. Hiç bir erkek, hiç bir kadın da aldatılmayı, oyuna getirilmeyi, aşk vadedilerek soyup, soğana çevirilmeyi, onca emek ve zamanını çarçur edilmesini haketmiyor. Sizler aşksınız, duygusunuz, merkezsiniz, cansınız, sevgi ve şevkat ve sıcak bir yuvasınız. Yani herşeye, ama herşeye çok çok daha fazla dikkat etmeli, özen göstermeli, ciddiye almalı değilmisiniz? Sizler bizleri çok ama çok etkiliyor, hayatımıza çeki düzen veriyor, gerçek insanlar, gerçek adamlar olmamızı sağlıyorsunuz. Üzerimizde ki etkileriniz tartışılmaz. Aşkınız, sevginiz, samimiyetiniz, yakınlığınız, saygınız, şehvetiniz, cibselliğiniz, kısaca herşeyiniz bizler üzerinde tartışmasız çok derin ve kalıcı izler bırakıyor. Doğru kadın herşeyi değiştirip, yoluna koyar iken, yanlış kadın da herşeyi bitirip, bam başka bir erkek yaratıyor ve inan toparlanmamız nerede ise imkansız oluyor. Bundan, bu gerçeklerden asla kaçamazsınız. Sorumluluğunuz çok ama çok yüksek ve fazla ve asla da su götürmez. Sorununuz herneydi bilmiyorum, ama bu gerçekleri değiştirmiyor. İkili ilişkiler de, aşkta, eş olmak konusunda kadının duruşu, olaya verdiği değer, imkan ve ilgi alaka, samimiyet ve ciddiyet ve sadakati inanın bizlerden çok çok daha derin ve sağlam olmadıkça, ne kadar çabalarsak çabalayalım, eğer ki kadını kaliteli ve iyi değil ise hiç bir ilişki yürümüyor.
Keşke sana denk gelseydim... Keşke bana denk gelseydin demeden de geçemiyorum...
Yanlış insanlara denk gele gele duygularımız köreldi artık. Evet aşk diye birsey var ama herkesin üzerine de yakışmıyor maalesef. Erkeklerde kadınları değiştirebiliyor ama iyi yönde değil kötü yönde etkisi var yaşadım. şu an bir erkekle bir yola girmek bile istemiyorum neyalan söyleyim pervane gibi etrafımda çabalayan ilgi gösterenler erkekler var lakin bir erkek yüzünden tüm benliğimi yitirdim demekki bir kadin değil bir erkekte bir kadını değiştirebiliyormuş hemde kötü yönde..
Hayat devam ediyor ve bizi üzenler, kin ve nefret yaratanları elbette affetmeyeceğiz amaaslolan da kişinin kendisidir. En iyisini, en güzelini hakediyoruz ve yanlış olan ne sen ne de bendim. Onlar kaybetti ve onlar hem bizim, hem de Allah'ın nefretini kazandılar ve bundan sonraları da hiç ama hiç iyi olmayacak. Heşeye rağmen yine aşk diyorm ve daha daha da çok aşk diyorum, çünkü daha azı ile asla mutlu olamam. Sende öyle yapmalısın ve kendin için en iyi eş adayını, insanı bulmalı, bundan sonranı mus mutlu yaşamalısın. Gerçek anlama da sevmezsen de, sevilmez isen d asla mutlu olamıyorsun. Yani aşta mantık aranmaz. Ya adı aşktır, ya da bana hiç gelmesin, sokulmasın yani. Çünkü enin de sonun da aslnda neden benim ile olduğunu çok iyi anlıyorum ve işte asıl ondan sonra insan çok çok daha fazla üzülüyor ve yıkılıyor. Yapma, mantık evliliği, şu evliliği, bu evliliği diye diye bir kaçış, oldu bittinin içine asla girme. İnan vebali çok çok daha fazla. Elbette sınanadık, imtihan olduk, sabrettik. Çünkü Allah bizi daha iyisi ile sonsuzluğa hazırlamak ister. Sakın vazgeçme...
Haklısınız rabbimin mahkemesinde hesapları görülecek fazlasıyla helalligimiz yok o yeter. Hala aşk diye yaşıyorsun MaşaAllah 🧿 . Kimsenin sevgide gerçek değil maalesef sevilmek için. Artık aşık olabileceğimi sanmıyorum karşımdaki adam sevip aşık olsada onun seviyesinde eşit şekilde sevemem. Tavsiyeleriniz ve bakış açılarınız için teşekkür ederim. Yorgunluk ve bitkinlik var hala izlerini taşıyorum.
Seni çok çok iyi anlıyorum. Ne sen suçluydun, ne de ben. Neden bütün vabali, cezayı kendimize keselim ki? Herkes bir bedel ödüyor ve ödeyecek te. aşk bir kişinin başına gelebilecek en güzel şey. Ve ben kendime bunu yapamam. Aşktan vazgeçemem, aşkın olmadığı bir ilişkiye razı olamam. Ben kendime değil, beni kaybedene, benden vazgeçene acıyorum. Allah karşısına çok iyi birisini çıkardı ama kıymetini bir türlü bilemedi, anlayamadı, kaybetti diyor, çok yazık etti kendisine diyorum. Aslında hiç kaybetmedim ben.
Madem son kararınız bu, saygı duyarım...
Aşkta temkinli ama derin diyebilirim. Hemen açılmam ama bağ kurduğumda gerçekten sahiplenirim. Büyük laflardan çok tutarlılığa bakarım. Seviyorsam belli ederim ama kendimi kaybedecek kadar değil. Dengeyi korumaya çalışırım.
Merhaba,
Güzel insan sıfatı hak eden biri olursa ben varım. Harici canı cehenneme! 😅
Aşka aşıktım, insanlardan tiksiniyorum. Belden yukarı çıkamıyorlar...
İyi olanlar da var yok denecek kadar az da olsa...
Onların suçu yok? 😅
Sevmeyi becerenleri sevmiyorlar ki genel olarak...
Benim son ilişkim buradandı İstanbul ben o Sivas. 😅İlk buluşma için 14 saat yol çektim ve 3 saat buluşmak için...
Ağzımdan çıkan bir sözü havada bırakmadım ya da onun ağzından çıkan bir sözü bir isteğini havada bırakmadım. Ama yine de ihanet etti...
Kolu komşu herkes bana kızıyor bu kadar da şey yapılmaz diye... 😅Ailemde kızardı ama ben onu köpek gibi severdim..
Yanlış insanlarla yaşayınca doğru sevendende şüphe duyuluyor öyle bir devirdeyiz artık yanlış insanlarla aşkı tükete tükete kalpler örseleniyor inan. Artık güveninde kalmıyor bende böyle birinin seni gerçek anlamda tüm benliğinle sevebilecek bir düşünceye sahip olmadığı kanaatina geliyorsun
2 sene öncesine kadar umudum vardı. Ondan sonra bir sene işi gücü bıraktım 500 k içeri girdim. Yeni yeni toparlıyorum kendimi..
Şimdi hiçbir şeyim yok, hayal beklenti amaç, rölanti öylesine yaşıyorum, hayatımdı hayatımın anlamı her şeyimdi...
Güven biter tabi ki hep kötü şeyler var..
Ama şu da var kendi sözüm..
Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir..(snr)
Bende de hata çoktu aptallık çoktu. Hatalarına göz yumdum, hep affettim, çokça şans verdim. Akıllandım..
En ufak hata da sektör ederim, mutluluklar dilerim. Asla 2. Sans yok..
Ama Ayşe Fatma yüzünden bir başka kadına da kötü gözle bakmak yok..
Hem şart değil hep derdim belki de ahirete orada yalansız olur aşk sevgi...
En büyük hatayı affetmek ile yapmışsın zaten bu yanlış bir insan asla değişmez deri değiştirir fazla kaptırmışsın hayalperest gibi. Buda aslında sana bir imtihandı böyle düşünebilirsin hayatımıza herkes bir ders için girer ya da olgunlaşmak için ağır olur imtihanlar. Sende artık kimseye güvenmemeyi öğrenmişsin
Eşşek kafam kendime kızıyorum. 😅Tamamen benim aptallığım mallığım. 😅
Mümin bir yılanın deliğinden iki defa sokulmaz. Hadis-i Şerif..
Onun iyi bir insan olduğuna inanmıştım. Çok güzel rol yapıyordu. Hata bizler için, her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir. Rabbim tövbe edenleri sever. Hadis-i Şerif 😅 ama şey ben sevmem artık. 😂
İmtihandı da çok acıttı hala acıtıyor aklıma geldikçe sürekli iş yapmaya çalışıyorum ki aklıma gelmesin...
Yine gelse affederim onu 😂ne güzel acıtıyordu canımı 😅 vicdansız
Bunu kabul ediyorum. Ama hayatıma giren diğer iki kız arkadaşımı da sevmiştim. Zaten üçü de kendileri gelmek istemişti hayatıma...
Ben çağırmadım...
Üçü de acıttı...
Boş oldu hayat her şey bomboş...
Her şeyden çok sevmiştim köpek gibi sevdim...
Bir daha öyle sevmem. Köpek gibi sevmek yok. Hayatının merkezine koymak yok. Sonra Tsunami gibi oluyor..
Hak ettiği kadar sevmeli, bir kez olsun meşgule atmadım, araba motor kullanırken bile hep yanıtladım açtım hatta tam müşteriye sipariş verirken görüntülü arardı müşteriyi bekletirdim aşkım arıyor kusura bakmayın derdim. 😅
Her istediğinde kalkıp gittim Sivas'a. Araba istedi aldım. Motorsiklet istedi benden Chevrolet spark bayan arabası şirin onu alacaktım ona..
Alaaddin sihirli lambası gibiydim elimde olan hiçbir şeyi esirgemedim zoruma gidiyor berbat bir şey..
Benden önce aldatılmış, terk edilmiş, niye çok seviyorsun derdi beni, oysa daha da çok sevicektim hep daha da çok seviyordum.
Mesela ilk hediye aldığımda koli ile aldım, bir sürü şal, küçük prens küresi küçük prens gül küresi melek kolye takı seti kocaman peluş...
Dizi film izlerken ya da Instagram Facebook bir şeyler görünce bu aşkıma yakışır derdim hep, almak isterdim...
Aileme bakar mısın diye sormuştu, 3+1 tutarız demiştim, ailenle yaşarım demiştim..
Öyle sevdim bu arada hastaydı aileden genetik bir çok hastalığı vardı, hiç ah etmedim gık etmedim hep tedavi araştırdım, iyi doktorlarım var, ailesini bile tedavi ettirmeyi önermiştim. Annesi üç kez ameliyat oldu başarılı olmadı aynı doktora...
Bana hastaneye yakın ev tutalım demişti sürekli hastaneye gittiği için kabul etmiştim. Alternatif tıbba bakıyordum. İş grubum var Türkiye geneli 1000 kişilik orada ki arkadaşlarıma soruyordum. Aşkım da böyle bir rahatsızlık var bu konuda iyi doktor hastane önerisi olan var mı varsa yoksa oydu
Bir şey yapacağım zaman ona danışırdım, yoksaymazdım hiç, ben sen değil de biz olmak istedim hep, ataerkil de değilim, erkektir yapar diye bir şey yok erkek ne ise kadında odur eşittir hak hukuk olarak ama yine de olmadı işte çok kötü ihanet etti.
Haram zıkkım olsun hakkım helal etmiyorum hakkımı...
Vayyy bee ! Gerçekten adam gibi Adamlık yapmışsın sen bana da boyle bir insan hiç denk gelmedi hep kötülerle imtihan yaşadım haketmeyen bu hayatta herkes hep zıttıyla sınanıyor inan. Bakış acina hayran kaldım senin gibi gerçekten ince düşünen çok az insan var ehline denk gelip bulabilmek. Sen üstüne düşen herseyi yapmışsın senin gibi düşünen pek kimse kalmadı. Ama seviyorsun unutamıyorsun kolay değil kim olsa aynı durumu yaşar insanoğlu nankör kıymet bilmiyor bu yuzden bizlerin kıymeti sonradan hep anlaşılıyor ama gerek kalmıyor onada iş işten geçiyor
EyvAllah...
Kadınlar hep kötü erkekleri seviyor benim gibileri ise sömürüyor..
Öyle zıttı ile sınanıyor. Artık dikkat ediyorum. Daha dikkatliyim..
Allah razı olsun sağol. Sevindim bunları duyduğuma...
İşte zoruma giden de o ya elimden geleni üstüme düşeni her şeyi yaptım. Yapmasam zaten üzülmezdim zoruma gitmezdi...
Hep derdim çiğ süt emmiş insan evladı nankör ama yenildim..
Sevmiyorum onu, nefret ediyorum ondan, Allah'ından bulsun. Unutamıyorum değil, unutmak diye bir şey yoktur ki alışırız sadece hafıza kaybı yoksa..
Sen unuttun mu canını yakanları?
İş işten geçiyor, iş işten geçmeden çok geç olmadan vakit, günahıma girmeden katilim olmadan git diye bir şiir vardı...
Bundada bir hayır ve hikmet vardır bu dünyaya geliş amacımız imtihan edilmek ziyadesiyle. Helal etme Allah katinda hesabı sorulur orada çok çetin hesaplar olacak okadsr korkunç hemde. Unutmadım haketmedigim şeylerin yaşatılmasını. Şarkı o bildiğim kadarıyla candan ercetin git. Bunlarda hayatın acı gerçeği hepimiz birbirimizlle imtihan ediliyoruz
Kim bilir belki de, zaten ayrılmasaydık acıtacak daha çok ağlatacaktı beni ama canı sağolsundu seviyordum acı çekmeye razıydım.. 😅
Geçti gitti 2 sene oldu..
Etmem, sende etme..
Bak unutmadın işte çünkü unutmak yok..
Ben şiiri biliyordum şarkı sonradan duymuştum 😅şiiri seviyorum ben şarkısını değil. 😅
Bir gün güneş doğacak ve hit batmayacak derdim..
Şimdi ne hâli varsa görsün güneşin 😂benim güneşim olmadıktan sonra sjdjd uyucam sanırım sabah iş var 😅 hoşçakal Allah'a emanet ol
Aaaa 😅 Pikachu mu? 😅Eskiden ash katchum vardı profilimde çokça da Pikachu sonradan kendimi koymaya başladım 😅
Heheeh bende ilk 2 kız arkadaşımın belasını bulduğunu gördüm de 3. Cü Sivas'ta 😂 görmüyorum 😂
Aşk olsun, güneş olmasa da olur, karanlığı da severim ben, ışık işini hallederiz, becerikliyim çok şükür. 😅
Kalbi temiz olan görür kalbin güzelliğini. Güzel sözmüş tuttum bunu. 😅
Uyandım hâlâ sersemlik var 😅
Tünaydın good afternooon sjsjdjd
EyvAllah sağolasın senin güzelliğin. Ben gibi içimden geldiği gibi ama eksik sevdim valla daha çok sevecektim daha çok hayatım olacaktı hayatımın anlamı, daha güzel şeyler yapacaktım bir sürü hayalim vardı bir sürü plan proje dükkan açacaktım kuryelik yapmamı istemiyor diye motosiklet tamir dükkanı her şeyi ayarladım o ihanet etti diye vazgeçtim. O istedi diye bırakacaktım ben işi yoksa memnunum işimden 😅
Amin inşaAllah gönlünce olur.. 🌸
Çevremde genç çok bir sürü evime gelirler hep, mahallemin çocukları çoğunun ilişkilerini bilirim, sevgilisi olan çok ama seven yok. Bir tane var yürekten seven bildiğim. Gerisi asna fişna peşinde...
Bana da cinsellikle yanaşan çok kadın oldu. 2. Kız arkadaşım dokunmadım diye terk etti beni..
Evlenmek yuva kurmak istiyorum demişti..
Ben hep aşka inandım, aşka inan, insanların aşkına inanma, aşk her şeyde neyde istersek onda onu aşk ile yapabiliriz. 🌸
Mutluluk biziz, bizim içimizde. Biz neyde istersek onda. Görmesini bilirsek, görebilirsek bizimdir. Kör olursak suçu bizdedir yine. Mutluluk şarkılarda, şiirlerde, kimi zaman böyle anlık iletiler de kimi zaman luna parkta sahillerde sinemalarda. Kimi zaman balık tutmakta, bağırmakta çağırmakta, kimi zaman bebeklerde çocuklarda. Mutluluk kimi zaman tebessümde kedi köpeklerde hayvanlarda. Mutluluk herşeyde çünkü mutluluk biziz. Kişinin kendisidir mutluluk, biz neye istersek ona mutluluk bulaştırırız hastalık gibi neyden istersen mutlu oluruz olabiliriz..
Senin yaşında böyle güzel şeyler istekleri görünce mutlu oluyorum. 🌸
Artık öyle olmaz diye düşünüyorum. 🌸
İnşaAllah. 🌸
Sende aynı şekilde hak ettiği kadar sevmeli. 🌸
EyvAllah 😅o zaman belki başka bir soruda görüşmek üzere hoşçakal iyi bak kendine. 😅 Görüşünü aradım bulamadım farklı işaret yollamıştım. 😅
Bu soruda ki görüşünü aradım bulamadım. Beğenecektim bende beğeni atacaktım ya. 😅Sen diğer işareti aldın mı anladın mı 😅
Bende tüm görüşlere baktım belki görürürümmm diye acaba ne yazdı diye. 😅Ama zaten benim görüşüme yazdın ve ben beğendiğimi dile getirdim. 😅🌸😅
Aşk doğması ile fesatlık ne alaka Allah aşkına 😅🌹😅
Niye fesatlık olsun. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir. Hadis-i şerif 😅
Kötü bir şey mi dedi sankim hıh hıh 😅hıh
Allah Allah şimdi ona niye kızıyorsun ya onun da kötü bir niyeti yoktu yani Sen de kırılmaya bahane arıyorsun 😅
Al benden de o kadar valla 😅patır kütür çatır çutur kırıldım 😅uf puff oldum 😅
youtube.com/shorts/t_oxnF-6pP4?feature=shared
Kalbin mı kırıldı hiii sjsjd
Özür dilemek güzel davranıştır diyor Pepe 😅
youtube.com/shorts/NoSJ020ohCE?feature=shared
Tabi tabi 😅özür dileyenleri pek sevmiyorum. Her gün özür dilerdi ama yine her gün yapardı birileri 😂ulan ben evliya değilim insanım derdim yeter artık ya sjsjd
Herkes herkese benzese de herkes herkes değildir. (SNR) 😅
Öyle de olmaz yani ayıp olur şimdi 😅
Genele kötü bakmak sıradan doğal normal 😅bende geneli kötü görüyorum zaten 😅
Fark mı lazım 😅
youtube.com/shorts/u7pIaQyolZQ?si=hq_nB6HxZQ82oeAm
😅😅
Keyfin bilir hih😅mutlu akşamlar dilerim hıh sjsjd
Ne gecesi yahu akşam henüz 😅anca eve girdim çok acıktım 😅
Aklıma bu geldi sende hıh diyince 😅
m.youtube.com/watch
Hep gül daim olsun. 😅
Ameller niyetlere göredir Hadis-i Şerif. 😅
Gud morning 😅how ar yu 😅
Valla bende iyi anlamda olduğunu savundum 😅 biliyordum yani içime doğmuştu 😅
Öğlen 13:00 te uyanmıştım 😅pek uykum gelmez. 34 saat uyumadığım çok oldu. 😅Bitkisel uyku ilacım var içerim çoğu zaman😅film izliyorum gafield 2 deyiz 😅
Ne demek 😅ben tenk yu
https://youtu.be/aeq9dwvyakA?si=7uN1U8U4YE7ubinZ
Dolu dolu yaşamak lazım. Ben zaten doğuştan deliyim doluyum çocuksuyum. 😅
Her şeyin canı cehenneme 😅varsa yoksa sen olmalı önce sen olmalı 😅sonra sen olmalı 😅sonra yine sen 😅bence yine sen ille de sen 😅elalemin canı cehenneme sjsjddj
Heheeh 😅😂😅o zaman beni görmezdin ki 😅ne farkım kalırdı ve kimse sen gibi olmasın bence. 😅
Sen sen olarak hoşsun. 🌸
Ne sana benzesinler ne sen onlara. 😅
Herkes kendi gibi olsun ya 😅 maskeli çok 😅 insanlar binbir surat 😅
Sen niye sleping yapmadın 😂
Haklıyız dimi 😅canın sağolsun bende eskiden aktiftim her gün en az üç soru sorardım 😅şimdilerde pek sormuyorum 😅
Hoş geldin 😅welcommm 😅
Canın sağolsun ya 😅ay em çatır çatır engliş😅
Yes yes 😅sowe maç 😅ne güzel beautiful, wonderful 😅guud guud 😅
Time is yani şimdi how are yu sjsjd today is haw are yu djdjd
Bilmiyordum ki bilsem uzatmazdım ya seni yormak ister miyim hiç tövbe tövbe 😅 İngilizce'de var da Türkçe karışık yazıyorum Daha tatlı oluyor sanki gülücük gülücük yoldayım motor üstündeyim sesli mesaj
Kalbin biraz yorulmuş gibi hissettim, o Memati modu aslında “ben artık kırılmak istemiyorum” demek oluyor çoğu zaman 🥺💔 Sen sevemiyorum diyorsun ama belki de güvenemiyorsun ya da doğru kişi denk gelmedi. 28 yaşındasın, hâlâ sürprizlere çok açık bir yaştasın bence ✨ Aşk bazen mola verir ama tamamen bitmez. Son kalp kırıklığın ne zamandı, hâlâ içini acıtıyor mu? 💭💘
Cevap
78Cevap
Aşk benim açımdan insanın ruh ve kalp sağlığına zararlı bir şey kimseye önermiyorum 🤣 benim de uzak duracağım ilk üçün birinci maddesi
Hahahaha oda iyimiş
Hiç aram yok. Ya çok seviyorum ya da hiç sevmiyorum
aşka inanmıyorum
Bende öyle
Aslında onemli olan birini sevmekten ziyade karşılıklı sevecegin birinine rastlamakmis. Birini sevemediginden değil kendinile ilgili çözemediğin şeylerden böyle olabilirsin. Sen mutlu değilsen kimse gelip mutlu ol diye cabalamiyor. Mutluysanda daha kolay seviyorsun seviliyorsun.
Ben öğrendim nedenmis biliyor musun, bilinç altın bir eril gibi davraniyormus. Kendinle ilgili içinde çözemediğin şeylerle ilgili. Kendine verdiğin değerle ilgili. Bazı temel duygularin eksikliğini çözersen kendinde yolun açılıyor.
Zeigarnik etkisi olabilir yarım kalmışlık etkisi. 15 yıl çok uzun bir süre. Bence bu birini sevmekten ziyade kendini sevip kabullenmekle kendine değer vermekle ilgili. Tek başına lafla bilinçaltını duzeltemezsin onun teknikleri var. EFT yöntemleri falan var. Aslında unutamadigimiz o kişiden ziyade onun bize yaşattığı duygularmis. Ben inanmazdım eskiden ama denedim ve çok faydasını gördüm bilinç altı dönüşüm. eft tekniklerini kesinlikle denemeni tavsiye ediyorum. insanin yaşadığı her şey kendiyle ilgiliymis. Büyürken karşılaştığı horsugu duyduğu genelde olumsuz şeyleri bilincaltimiza atarmişiz ve zamanla bu bizim enerjimize yansirmis. Sen degismezsen hayatindaki hiçbir şey degismiyor.
Göremezsen gözlerin olurum, duyamazsan kulakların, göremezsen gözlerin olurum, yürüyemezsen ayakların olurum.. Seni yük değil nimet bilirim bir ömür boyu hem gönlümde hemde sırtımda taşırım demektir aşk... ( bu insanlar hiç sevilmez kendimden bilirim 🙂)
Evet maalesef öyle kimse layik değil böyle sevilmeye..
Aşkta kendimi; güvene, samimiyete ve huzura önem veren biri olarak tanımlardım. Gösterişten ya da geçici heyecanlardan çok, yanında kendin olabildiğin, konuşurken yorulmadığın ve susarken bile rahat hissettiğin bir bağı değerli görürdüm. Benim için aşk biraz da iki insanın birbirini değiştirmeye çalışmadan birlikte büyüyebilmesidir.
Aslında çoğu ilişkinin yorulduğu yer tam da burası. İnsan sevilmekten çok, düzeltilmeye çalışıldığını hissediyor. Oysa aşk; birini başka birine benzetmeye çalışmak değil, onun zaten olduğu hâliyle yanında kalabilmektir. Sürekli kıyaslanan bir kalp kendini açamaz, çünkü kabul görmediğini hisseder. Gerçek bağ, “neden onun gibi değilsin?” sorusunun olmadığı yerde başlar. Çünkü sevgi değiştirerek değil, anlayarak büyür. İnsan ancak olduğu gibi kabul edildiğinde huzur bulur; aksi hâlde ilişki, paylaşım değil bir sınava dönüşür. Belki de aşkın en sade tanımı şu: Yanında kendin olmaktan yorulmadığın kişi...
Benzetilmekk. ... bunu yaşadım ölmüş birinin yerine koyularak sevilmeye çalışılmak o kadar mantıksız ki. Hep bunu söylemişimdir anlaşılamiyorum kimsede en büyük eksik yanda bu. Tanımı yaptığın nokta doğru kendin olmaya çalıştığın yerde sürekli değişime uğratılmaya itilmek sevmek değil bu..
Haklısın. Birinin seni, kaybettiği ya da özlediği başka bir insanın yerine koyarak sevmesi gerçekten yorucu ve incitici bir durum. Çünkü orada sevilen kişi sen değil, zihnindeki bir hatıra oluyor. İnsan sürekli kıyaslandığını ya da fark etmeden bir role zorlandığını hissedince de doğal olarak “anlaşılmıyorum” duygusu büyüyor.
Sevgi, birini değiştirmeye çalışmak ya da bir kalıba sokmak değildir. Gerçek sevgi, karşındaki insanın kim olduğunu merak etmekle başlar; onu başka birine benzetmekle değil. Eğer sürekli değişmeye itilmiş hissediyorsan, bu senin eksikliğin değil karşı tarafın geçmişini henüz bırakmamış olmasının bir sonucudur. Birinin yarasını iyileştirmek için seçilmiş olmak, sevilmekle aynı şey değildir. Senin olduğun hâlin yeterli gelmiyorsa, sorun sende değil; seni gerçekten göremeyen bakıştadır.
İnsan, karşısındakini gerçekten tanımadan ona geçmişinin eksiklerini yüklediğinde en büyük haksızlığı yapıyor. Birini sevmek; onu başka birinin hatırasına benzetmek değil, olduğu hâliyle görebilmek aslında. Geçmişle yaşamak herkesin hakkı ama o geçmişi yeni bir kalbe taşımak değil. Çünkü gerçek bağ, kıyasın bittiği yerde başlıyor.
İnsan ya geçmişiyle yaşamayı seçer ya da yeni bir başlangıca gerçekten hazır olur. İkisi aynı anda yürümüyor. Çünkü kalbi hâlâ geçmişte olan biri, farkında olmadan karşısındaki insana eksik bir ilişki sunar. Bu da en çok umut verilen ama karşılığı verilemeyen kişiyi yaralar. Tutulamayacak sözler sadece bir cümle değildir; karşı tarafta kurulan bir gelecek hayalidir. İnsan bazen bilerek değil, boşluğunu doldurmak için umut verir. Ama niyet ne olursa olsun, sonuç değişmez: kırılan güvenin bir ağırlığı olur. Halk arasında “vebal” denmesinin sebebi de bu birinin duygusuna dokunup yarım bırakmanın manevi bir sorumluluğu vardır. Geçmişi tamamen silmek mümkün değil belki, ama onu bugünün kararlarını yöneten bir gölge olmaktan çıkarmak mümkün. Yeni bir yola çıkmak demek, sadece yeni biriyle tanışmak değil; eski hikâyeyi içinde gerçekten kapatabilmektir. Aksi hâlde yeni başlayan ilişki, eski duyguların devam ettiği bir ara durak olur. Ya insan geçmişinin yasını tutar ve kimseyi o sürece dahil etmez…ya da geçmişi kabullenip, kimseye borçlu hissettirmeyecek kadar temiz bir kalple yeni bir sayfa açar.
Çünkü en büyük kırgınlık, sevilmemek değil; seviliyor sanmaktır.
İnsan çoğu zaman doğruyu anlar, ama o doğruyla yaşamayı seçmez. Çünkü idrak etmek cesaret ister; alışkanlıkları, öğrenilmiş davranışları ve geçmişten taşınan yaraları değiştirmek kolay değildir. Bu yüzden bazı duygusal kırılmalar gerçekten kuşaktan kuşağa aktarılır. İnsanlar farkında olmadan gördüklerini tekrar eder; sevgiyi nasıl öğrendilerse öyle verir, nasıl incindilerse öyle incitirler.
Zamanla kalpler bir anda değil, küçük küçük yorularak örselenir. Her hayal kırıklığı biraz daha mesafe koydurur, her anlaşılmama hissi insanı biraz daha içine kapatır. Sonra insanlar duygusuzlaştığını sanır aslında olan şey duyguların bitmesi değil; kendini korumaya çalışmasıdır.
Her kuşakta döngüyü fark eden birkaç kişi çıkar. Aynı hataları sürdürmek yerine durup sorgulayan, “Ben böyle devam etmek zorunda değilim” diyebilen insanlar… Değişim hep onların içinden başlar. Çünkü kalp tamamen körelmez; sadece güveneceği bir alan arar. İnsanlar duygularını kaybetmiyor, sadece onları göstermekten yoruluyor. Ve bazen bir kişinin gerçekten anlayarak yaklaşması, yıllardır taşınan o yorgunluğu bile hafifletebiliyor.
Uzun uzun sohbet edelim ister misin?
Emek, çaba gerektiren bir duygu aşk. Aşkta ortak çaba güven, özveri sabrın olması gerektiğine inanıyorum. Olayları dramatize edip kişiselleştirip çığ gibi büyütmekten ziyade , konuşularak orta yolun bulunması daha mantıklı geliyor bana.
Elbette
Çok zorum, zor severim zor ikna olurum ama sevince kolay kolay vazgeçmem bırakmam aşk var ama geçici bir histir aşk yerini sevgiye saygıya bırakınca tadından yenmez, birlikte sohbet edebildiğin, derleşebildiğin, eğlenebildiğin, sevişirken bile herşeyini sevdiğin, her anında kusur yerine kabulleniş hissettiğin bir sevgiye sahipsen şu dünyada ne senden mutlusu ne senden zengini vardır😉
Teşekkürler anası bana özel doğurmuş🥰😇🙏
🧿😉
uzunca bi donem oyle yasadim. sevemedim degil de sevmek istemedim. dusuncesinden bile uzak durdum. simdi sevmek istiyorum denk getiremiyorum. nasil bi enerji salmissam artik etrafima.. 😂
Aşkın ulaşıılmaz olanla olduğunu, sevgi ve saygı bütünü olulursa evliliğin iyi olduğunu söyleyebilirim. Ne arafığı, ne istediğini ve neyi hakettiğini reelde kendine öğret
Çikolata gibi tatlı ama fazla kaçırırsan zararı var
Mutlu son olsun 🫤
Benim en iyi dostum ickim sigaram onlar da terkederdi olmasa param canım kadar yakınım el oldu şimdi demiş Tanju baba o aklıma geldi birden
Ah bu kızların nazı ford marka arabanın aragazı yidi bitirdi bizi be gardaşım. Ne dertler varmış sizde.
Bende dert yok Aslanım aşka kapalıyız o kadar 🤨
Aşka kim üzdüyse seni, kafam girsin öte beri. Sen bu aşka inanmazsan, baban alacak sana 1 tane g e yi
🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Yorumları okudum da, bu hayatta kimse düzgün sevilmedi kimse sevgisinin karşılığını alamadı. Bende 27 yaşına geldim bende alamadım. O yüzden sal bu işleri boş ver hayatını yaşa. Boş işler.
Onun için paylaştım ya Dostum lakin ülkece bu kadarını bende beklemiyordum
Çok sıkıntılı bir devirdeyiz. Allah sonumuzu hayır etsin.
Sonumuz yalnızlık ile imparatorluk ve harem kurmaktır.
Yanlış bir kalpte olmaktansa Instagram yeni açtım öyle iyiyim
Aşk mı ne aşkı ya aşk mı kaldı artık inanmayın böyle şeylere 😅
Aşkı bilip yaşayamamak.. öyle tuhaf ve boş hissediyorum
Beklemekteyim doğru kişiyi sevdimmj tam severim sadık olurum ondan başkasını gözüm gormez
Aynen oyle
Aşkta beni tamamlayan biri olacağını düşünmüyorum
O ne bee hayatımda duymadım hdhdhd ciddiyim bu arada o ne ki? 😂
Hahhaha ondan farksız değilim bende
Neyse Memati güldürdüm en azından seni 😅😶🌫️
Evet teşekkür ederim ☺️
Rica ederim bişey sorabilir miyim izinin olursa:)
Tabi buyur
Yanlış anlama ne kimseyi Takip ederim ne kimseye böyle bir teklif ile giderim bu sitede ama niye bilmem seninle konuşurken çok eğlendim arkadaş olalım mı ya 😅😅
Son sonesi bitirmiş şekspir gibi uyurken silahsız kalmışım
Ben Ersoy Ulubey'im; hiçbir şey hissetmiyorum insanlara karşı.
Bedensel fazlaliklarim var seninle ilgili pişmanlıklarım var
Aşk diye bişeymi varmış ben inanıyorum hurafe onlar
Sevdiği adamı hayatının merkezinde tutan birisiyim
Memati aşka mı küsmüş. Diziyi izlemediğim için bilmiyorum ama sevgilim ben se memati gibi olucam demişti?
Ne alaka ama
Beni sevemediğini mi ima ediyor.
Terk edip başkasıyla evlenmiş 3 yıl önce konuştuğu bi kız aldatma da var mı emin değilim
3-4 defa görüştüğüm kısa sürdü demişti ama. Uzun süreli ilişki değilmş se kıza baya bir şeyler hissetmiş herhalde. Bana anlatmadı unutamadım bişey demedi. Ama unutamadığını fark ediyordum
Onu mu seviyor hâla
Özelden yazabilir miyim sana
Begendiği gönderiler çok şüpheli
Nasip değilmiş deyip geçiyorum ama bir ara canım çıktı sandım, malum şahsa ne yaparsak yapalım kendimizi beğendirememe işi, bir insandan ya nefret edeceksin ya seveceksin ikisini birden yaparsan orta yerinden kırılırsın. Diye sözler beğenmiş
Bizim ilişkimizle alakalı değil hiçbiri ben onu çok seviyorum zaten
Ayrıldı zaten benden içimde eksik his var. Enerjin içimi doldurmuyor dedi.
Ama onun öncesinde de bir olau olmuştu. Biri benim döner yemeye gitmiştim hesabımı ödemiş. Israrla kendim ödemek istedim garson almadı. Alamayız ekstra dedi nakitim de yoktu çıktım gittim. Bunu ona anlatınca baya kızmıştı kabul etmiş görünmüşsün sen niyetini anlamadın mı demişti ben de kötü niyet düşünmedim demiştim. Nasıl anlamazsın anlamaman çok tuhaf dedi. O gün mübarek bir gündü hayır yapılmıştır belki dedim. Arkadaşlarım da benim gibi düşündü deyince sen arkadaşlarının yüzünden mi böyle düşündün. Yönlendirilebilirsin o zaman sen ikn edilirsin kolayca tarzı baya kırıcı konuşmuştu. Travma kaynaklı sanırım ben güveni sarsıldı o yüzden mi ayrılmak istedi diye düşündüm. Açıkladım bu konusa kendimi bu yüzden mi dedim hayır dedi. Enerjin içimi doldurmuyor eksiklik hissediyorum. Dedi sonra düzeltelim dedik ama en son düzeltme fikrinden de vazgeçti. Kadın çekip çevirecek erkeği dedi ben de iki kişide yapar deyince sen anlamıyorsun bu işleri dedi. Ondan sonra birkaç gün içinde ayrıldı. Kafamda bir sürü soru işaretleriyle bıraktı beni.
Asıl sebep o kız mıydı yani?
Ben kendimi suçluyorum bazı konularda
Kızda evlenmiş ayrılmasını mı bekleyecek ne yapacak ne istiyor ben anlayamıyorum o kadar emeğim sevgim ziyan oldu
Dengesiz herifin teki tabikide o kızdı senlik bir durum değil psikolojisi iyi değil belli konuşma üslubundan hazmedememiş geçmişini açık ve net kızda takılı kalmış onun ona yaşattığı şeylerde ciddi düşünmüş kızla zamanında kaderde olmayınca olmuyor. İstediği kadar beklesin o kız evlenmiş bir yol çizmiş boş ayak bu erkek.
Ciddi düşündüğünü nerden düşündün
O bana sadece şunu anlattı. Ben sevdiğin biri oldu mu diye sordum Dedi ki oldu kısa sürdü 4-5 defa görüştük sonra kız kötü çıktı zaten dedi. Evlendi dedi ne zaman dedim o sıralar işte 3 sene geçti dedi bu kadar söyledi ama ben Begendiği şeylerden dinlediği şarkıları dan ve ara sıra bazı cümlelerinden anlıyordum
O kızı hangi kızın yerine koysa arıza çıkartıyor sende onda başkasında vs tam olarak olduramıyor kısaca o kızı senin yerine koyarak sevmeye çalışıyor ve sanada diyor ki enerjin içimi doldurmuyor diyor okadar benimsemiş o kızdaki frekansı herseyi hiçbirinde bulamıyor bu kadar basit
Ben sözlenmiştim diye şaka yaptı bana. Sözlenmediğini biliyorum. Sonra kız kötü çıktı attım yüzüğü mutlu olacaktık olamadık. Mutlu olmamı ister miydin diye sordu daha ilişkinin ilk aylarındaydık. Ben hiç tanışmamış olsak isterdim ama şu an hayatındayım dedim. O da evet sen varsın hayatımda dedi. Dedim ki böyle şakalar yapma dedim. O da kızıyorum diye hoşuna gitti abarrtı şakayı evlenmiştim çocuğum da var vs diye. Sonra ben kızınca şaka yaptım diye özür diledi
O kızdaki frekansı ben de bulamadığı için mi eksik his dedi? Bunları insan kabullenemiyor birde gerçekten aşık olunca gözüne perde iniyor kör oluyor aptal aşık gibi
Ayrıyız yeni ayrıldık
Hiçbir zaman kötü söz söyleyip kalbimi kırmadı ilişki içinde. Ayrılırken d en üzmemeye çalışıyorum sana değer veriyorum ama bu işler yıpratıcı. Uzaktan yürütecek kadar yeterli değil bir şeyler güçlü bir bağlayıcı olmalı dedi. İçime o gayret gelmedi dedi. Bu karara varmamak için çok uğraştım kolay olmadı ama ileride mutsuz olacaktık o eksik hissi ben bulamadan iş ciddiye bindiğinde o noktadan sonra geri dönemezdim sana da söyleyemezdim dedi. Üzülme olmadı kabul et dedi. Sana değer verdiğimden yapıyorum bu kadar açıklamayı dedi
Kuzum aynen öyle insan aşık olunca görmüyor gerçekleri insanoğlu kabullenme evresine geçmen biraz zaman alacak üzüleceksin belki sürekli fotoğrafına bakacaksın yeri gelecek iletişime geçmek isteyeceksin geçemeyeceksin şu an hersey daha yeni suç senin değil o erkeğin dengesizliği yalan dolan çok birazda senden ayrılmak için birseyleri de bahane etmiş
Biz birbirimize ait değiliz kalbimize dokunamadık dedi.
Ben o kızla iletişimde mi diye şüpheleniyorum ara sıra nadiren bir iletişim mi var diye
Bazı hareketlerinden dolayı son zamanlarda ki
Onun aradığı ttip. Dışavurumcu rahat aktif coşkulu bir kız. Ben sakin dengeli kaldım ondan dolmadı içi. Sevinsen aynı tepki üzülsen aynı tepkiyi veriyorsun. Ses tonun hep aynı hiç sinirlenip sesini yükselttiğini duymadım. Çok rutinsin hergün aynı şeyi yapsan da sıkılmaz gibisin. Karakterin böyledir belki mizacın gereği soğuk birisin biraz dedi.
Çok seviyordum ayrıca kendisi başlattı ilişkiyi. Ben uzak duruyordum. 3 yıldır tanışıyoruz biz. 10 aydır da konuşuyorduk. İnsanın umudu yıkılıyor.
Deniyorum zaten ama bu sorulara cevap bulamadan rahatlayamıyorum
İçimde savaş veriyorum ben kalbimle aklım savaşıyor. İkisi ortak noktada buluşamıyor demişti birde ayrılırken. Ben kendi içimde bambaşka biriyim. Kötü biriyim zarar veriyorum çevremde ki kişilere, kendime de. Nolacağım ben diyordu. Tek isteğm değerimi anlaması , pişman olması.
O kız baya büyük bir travma bırakmış açıkçası bu kadar olduğunu düşünmüyordum. Suçlayarak mı ayrılsı naptı bilmiyorum kendisi kötü biri olarak görüyor değil ama. Öyle görüyor kendisini. Ara sıra bunalıma giriyordu. Anlar mı bilmiyorum ama değerimi anlasın istiyorum ileride pişman olur mu böyle biri
Yapıyorum dediklerini dayanamıyorum çünkü tek sığınağım orası ama bazen çok ağır geliyor kaldıramıyorum
Tabikide travma bırakmış belli oluyor senin bana anlattığın konuşmalardan oda kendisini suçluyor belliki o olayda eksik birsey yapmış gibi hissediyorda olabilir. Onun kafası iyi değil gelgitleri var psikolojisi bozulmuş bunalimda olması normal yaşadığı şoku ne varsa atlatamamis sağlıklı düşünemiyor şu an zaman gerek bu kişiye kabullenemiyor erkek. Belki zamanı gelince senin sevgini hatırlayacaktır ama senin yapman gereken Allaha yonelmen buna benzer olaylar yaşadım secdeye vardım birtakım şeyler yaşadım ordan biliyorum.
Öyle mi buna benzer mi yaşadın sende. Düzeldi mi peki. Ama yeni değil bu olay 3 yıl önce olmuş acısı taze gibi hâla. Kızı bırakamadı belli ki. Hem stalk hem arada iletişim oluyorsa eğer o yüzden mi bu kadar uzadı diye düşünüyorum. Çünkü arkada bırakmak isteseydi unutmas mıydı şimdiye
Kendini kandırıyor düzelmedi bana karşı bebeğim isterse aradan 10 yıl geçsin bir erkek bir kadını çok sevdiyse isterse o kadın evlide olsa sevdalanmissan hala geçmez. Bu günün birinde başka bir kadınla evlense yine kalbinde o kız olur çünkü benimsemiş atamaz. Bırakmak istemiyor demekki değerini anlar senin zamanla ama değişmez gibi
İlla bir yerde unutur herhalde unutmalı🥹 hiç tanışmasaydık diyorum ama iyi birisi olduğu için pişman da değilim. Sıkışıp kalıyorum iki duygu arasında
Ne yaptı da etkiledi kız bu kadar çok merak ediyorum. Veya kız çok mu güzeldi. Hiç bakmadım sormadım kim diye. Takarım çünkü böyle şeylere. O da gösterir miydi bilmiyorum zaten
4-5 görüşmeyle bu kadar bağladıysa kendine. Bi merak ettim. İlk tanıştığında çok masum gelmiş gözüne ama kötü çıktı demişti. İlk görüşte etkilenmiş belki se. Ömründe bir defa yaşarsın ya ilk görüşte aşk. Ben de ona karşı öyle olmuştum
Bende onu tanıdığıma pişman olmadım ama kafasındaki sevdiği kişi ben değilim ölmüş bir kızın yerine beni koyarak sevdi düşün beni ben olarak değil hayalimi sevdi. Göstermezdi farklı bir tarzını sevmiş olabilir kimse de olmayan değişik bir enerjisi herkesin enerji alanı farklı başka sen bana uymazsin ben sana
Sanmak mahvediyor zaten çok büyük ders oldu bana. Keşke arkadaş olarak kalsaydı benimle. Sevmeye sevilmeye olan inancımı yitirdim. O da bana bir travma bıraktı. Senin olayına da çok üzüldüm insanı içten içe yer bitirir o seçilmedim özümle sevilmedim hissi. O mu söyledi sana. Sonra ne oldu peki senin hikayeni de merak ettim
Belkide buda senin imtihanındı. Güvenmemeyi ve artık herkesi çok sevmemeyi öğrenmen içindir belkide. Söylemedi ben şahit oldum bazı şeylere fotoğraf vs. Kalbini sevdim yalan değil Allah sevdirdi çok sevdiği kuluymus secdeye varınca gördüm yaşadım maneviyat seyler Allah ile aramdaki olayları vs. Ama evlilik gördüm bu dünyada değil ruh eşimi ikizimi tanıdım Allah katinda öbür tarafta gördüm garip olaylar yaşadım anlatsam anlaman zor. Bu dünyada kaderimdeki kişi değil o ilk zamanlar zordu şu an alıştım akışına bıraktım hayırlısı ama konuşmuyoruz
Nasıl yani. Ruh eşin bu dünyada değil mi?
Ne kadar sevgili olmuştunuz onunla peki. Daha sonra o istedi sen mi istemedin.
Bence sen de Allah’ın sevdiği kuluymuşsun ki bazı şeyler görmüşsün anlatmak istersen dinlemek isterim. Benim o kadar güçlü değil demek ki çünkü tam anlamıyla kalple hissedemiyorum imanımın tam olduğunu
Kaderinde ki kişinin o olmadığını nasıl anladın peki
Bu arada onun enerjin düşük içim dolmuyor demesi de kendi eseri. İlişki içindeki kararsızlığını aklı eski kızda mı diye düşünürken Düşürdüm kendi kendime enerjimi
Bu dünyada ama eşim değil Allah katinda gordum gösterdiler bu dediklerimi anlaman zor bunu anlayacak kişiler ancak evliyalar ermişler Allah katinda mertebe almışlar anlar bu dünyada herkesin bir ruh eşi vardır benim tıpkı erkek versiyonum herseyimiz ayni. Kendisi yaratmış o onun enerjisi düşük manipule etmiş seni
Sende bunları görebildiğine göre bir mertebeye ulaşmışsın demek ki. Eğer ruh eşin bu dünyadadaysa karşılaşmanız için zamanını bekliyordur belki de
Evet mertebe almak zor herkese nasip olmaz bu durumlar onu alabilmek için ağır imtihanlar sınavlardan geçmek gerek kolay değil. Aslında bende de yol Mecnun'a zannederken Mevlaya çıktı şükür diyelim. Ruh eşimi tanıdım canım gördüm lakin evleneceğim adamı bilmiyorum kim olduğunu sadece bildiğim birkaç bilgi var
Bildiklerin neler ki. Çok tuhaf kimi ne kadar dua etsede ulaşamıyor ama. Ben de bir ara çok sıkı dine sarılmıştım sadece Allah rızası için ediyordum dualarımı o ara üzüldüğüm birkaç şey vardı. Bir rüya görmüştüm nasiple ilgiliydi. Nasibimin beni bulacağına dair çok huzurlu bir rüyaydı. O rüyadan sonra bu kişiyle tanışınca onu nasibimde ki kişi sandım.
Aynen öyle. İnşallah benim de kalbim huzur bulur.. Onun hakkında da tek isteğim değerimi anlayıp pişman olması. Çünkü ben temiz bir sevgi sundum ona. Anlar mı bilmiyorum ama umarım anlar. O kadar yaşadığımız anılar silinmiyor gözümün önünden
İş işten geçmeden anlar inşallah 🥹
Ben onu bekleyeceğim çünkü. Beklemesem zaten kapalıyım artık bu işlere
O kadar zor ki. Zaman hızlı gibi ama nasıl geçtiğini sen de biliyorsun. Sen istemiyor musun artık o kişiyi beklemiyor musun
Benimkinin de gelmesi zor🥹 bazı insanlar var ne şanslı ilk aşkıyla evlenen. Özeniyorum. Sanki imtihan sadece bize gösteriyor kendini gibi hissediyorum onların mutluluğunu görünce. Daha da mutlu olsunlar ama insanın içine bir hüzün geliyor. Allah güzel günler nasip etsin
Var mı yok mu bilemiyoruz 🥹 ama yıprandım
Bir mematiden olay nerelere geldi
Peki sana bir şey sormak istiyorum. Benimkinin güven problemi vardı çok hassas tı ya zaten. Sana anlattığım bu çorba hesabını ödeme durumu onun güvenini zedelemiş olabilir mi? Ayrılık fikrinde belirleyici olmasa da yan sebep olabilir mi. Bana güveniyordu başta kendisi söylemişti kendimden bile çok diye. Ama bu çorba meselesine baya tepki vermişti. Sen dışarıya çalışmaya gittiğinde ne yapıcaksın o zaman ikna edilebilirsin sen olaylara karşı vermen gereken tepkiyi veremezsin diye. Kabul etmedim ben ısrar edip ödemeye çalıştım demiştim atm den çekebilirdin çok uzak değil. Birde hayır yapıldığınj düşünmen de çok anormal diğer kişilere yapılmamış dedi. Bennde o kadar da umursamadım açık bir olay olsa daha net tepki verirdim dedim niye üstü kapalı olunca anlamıyor musun dedi. Ben aşırı rahatsız oldum bu olaydan dedi. Ben de daha dikkatli davranırım haklısın bir dahakine böyle yapmam dedim kaç kere geliyor böyle şeyler insanın başına dedi. Keşke gitmeseydim nerden gittim oraya dedim. Gideceksin tabi ki ama tepkini de vereceksin demişti. Yani bu olay güvenine etki etmiş olabilir mi sence? Bu olaydan hemen sonra ayrılmadı ama ayrılalım dediğinde bu olaydan dolayı mı dedim hayır dedi. Ben yine açıklama yaptım tamam bundan sonra kendin için en iyisini yaparsın dedi. Sonra konu konuyu açtı eksik his var enerjin doldurmuyor dedi 4 saat boyunca bu enerji yok kıvılcım yok heyecan yok senin mizacın soğuk galiba ben öyle yansıdı diye anlattı konuştuk. Düzeltelim bu ilişki buna değer dedi. Daha sonra kadın çekip çevirirse erkeği ipler kadının elinde olur , on un sözü geçer erkek malzemedir kadın yoğurur ne anladın bu sözden dedi. Ben de erkekte yapar bunu deyince. Kızdı anlamamışsın demek ki sen de yok böyle şeyler. Bizden bir şey olmaz böyle devam et sen dedi sonra özür diledi. .
O günden sonra 1-2 gün normal mesajlaştık ertesi gün mesafe koyup 4-5 gün sonra da ayrıldı. Ayrılırken de birbirimize ait değiliz kalbimize dokunamadık biz tarzı cümleler kurdu. Uzaktan yürütecek kadar güçlü bir şey yok dedi. Hissettim ama yeterli gelmiyor tarzı bir şeyler dedi. Başta vardı gayet dedim. Üstüne koymak önemli olan biz koyamadık dedi. Sen ne düşünüyorsun? uzun oldu biraz ama fikrini almak istedim
Neden böyle olduğunu yetereince sevemediğini sorguluyorum. Ben seviyor sanıyordum. Eksik hissediyorum deyince çok şaşırdım. Böyle hissetğini bilmiyordum. En baştan beri bir kararsızlığı vardı seni üzmekten korkuyorum demişti başta bana ama son zamanlarda artık sevdiğini düşünmeye başlamıştım
Çorba meselesi oldugunu sanmiyorum onun altında yatan başka sebepler yani orada gereken mesajı vermiş zaten sana onu elde tutabilmek için açıkçası cilveli olmaktan bahsetmiş soguksun enerjin yok demek istemesinin sebebi bu verim alamıyorum senden diyor diğer kızlar gibi değilsin demeye çalışıyor ağır başlı olmanı kaldiramamis sadece buda sana ters sanırım diğer kızlar gibi olmak seni olduğun gibi kabul etmemiş sürekli kıyaslamak gibi birsey
Cilveli olmadığım için mi sevemedi yani. Bu kadar basit mi
Açıkçası bu kadar büyük sorun olacağını düşünmedim. İlişki içindeyken söylüyordu şöyle yapsan hoşuma gider vs diye ben bu kadar da önemli olduğunu anlamamışım. Onun eksik his dediği de cilveyle tamamlanırsı kesin aradığı buymuş baksana bana dediğinde nasıl anlayamadım o an kendime de şaşırıyorum
İlişkinin ilk haftasında komuşurken bana dedi ki. 1,5-2 yıldır hayattan zevk alamıyorum. Tadı yok hiçbir şeyin psikolojim mi bozuldu bilmiyorum ben psikologa gidicem dedi şakayla karışık. Niye zevk alamıyorsun ışığını söndürmüşler senin dedim. Söndürdüler dedi
Kendisi için sorunmuş işte kalp gözüyle bakıp aşık olduğundan ama adam çok aşık gibi değil belli etmiş rengini zaten. Daha önceki yaşadığı olaylardan etkilenmiş iste onu anlatıyorum sana yazdığından beridir yani bundan sana köy de olmaz kasabada gelse bile bu kişiyi sen elde tutmak için elinden geleni yapsan yine yetemezsin eksik bulur bu seni yine benim diyeceklerim bu kadar gerisi sana kalmış
birini bu kadar seversen kör olursun her şeye🤦🏻♀️ bence bir psikoloğa gerçekten gitmeli. Kendi sözleri davranışları da çok çelişkili oluyor bazen. Dediğin gibi ne istediğini o da bilmiyor bazen ben bunu ona söylediğimde ne istediğini bilmiyorsun dediğimde. Kabul etmemişti. Asıl sorun ben nasıl vazgeçeceğim. Sadece arkadaş olarak kalsaydık bu kadar etkilenmezdim bir şeyler paylaştık vakit geçirdik düşünmesem rüyama giriyor benim de psikolojimi bozdu.
bundan sana köy de olmaz kasabada gelse bile bu kişiyi sen elde tutmak için elinden geleni yapsan yine yetemezsin eksik bulur bu seni
Yetemez miyim yani yine? Zaten döneceğini de düşünmüyorum artık. O kadar çok duygusu yoktu. Aradığı enerjiyi de bulamadı cilve desen de yapmadım zaten. Bu saatten sonra niye gelsin adam göreceğini görmüş zaten🤦🏻♀️
Erkeğe ne söylesen inkar ediyor psikolojisinin iyi olmadığını kabul bile etmiyor problem kendinden kaynaklı çekip gitmekle sana iyilik yapmış sana. Kendine yönel Allaha yönel zamanla hersey düzene girer senin için birden olmaz zaten uzunda bir zaman gecirmissiniz arkadaş olarakta. Bekleyeceğim dedin bana kalırsa hiç bekleme zaten sana gereken sinyalleri vermiş olumsuz vaka yani kısaca.
Psikolojisinin iyi olmadığının kendiside farkında ama ne yapacağını bilmiyor. Ben söylemedim ona sadece onun yanında olmaya çalıştım ama söylenemesi de gerekiyordu. Bu şekilde gitmez çünkü. Bekleyecekğim dedim ama beklesem de gelmez umudum kalmadı düşündükçe. Uzun zaman alacak ama iyileşeceğim 🥺
İnşallah 🙏. Teşekkür ederim
Son olarak bir şey soracağım
bana kalırsa hiç bekleme zaten sana gereken sinyalleri vermiş olumsuz vaka yani kısaca.
Ben sadece değerimi anlasın istiyorum bu kadar emeğim ve sevginin hiç olması zoruma gidiyor. O kız o değeri hak etmediği halde onu unutamıyor. Benim bu kadar verdiğim emek, değer hiç mi önemli değildi. anlasın ne kaybettiğini
Kötü konuşacağım kb. ama deveye diken insana s. Diye boşuna dememişler
Değerini anlar ama geç anlar tabi ozamana kadar sen bu erkekten soğumazsan genelde hep öyle oluyor birinden ne zaman vazgeçsen ya da soğusan ozaman dönüyorlar tecrübeyle sabit. Keşke herkes herkesin Değerini bilecek kişilerle yol arkadaşlığı yapabilse kısaca doğru kadin doğru erkeğe denk gelse ama ozamanda imtihan olmasının bir anlamı kalmıyor hayat gerçekten garip
Çok iyi anlıyorum seni. Bu süreçten kalbim katılaşıyor. İçimdeki güzellikler de ölüyor zaten yavaş yavaş. Yaşamdan zevk almıyor insan. Öylesine yaşıyor bir gün ölmeyi bekliyor. Ona başkası yaşatmış bunları o da bana yaşattı. Herkes Yaşattığını yaşasın bile diyemiyorum çünkü zaten yaşıyor, ben onun için acı çekerken onun bir başkası için bu kadar acı çektiğini gördükçe daha öfkeleniyorum içim kararıyor ve nefretle doluyorum çevremdeki insanlara yansıyor. Herkesten uzaklaştırıyorum kendimi
böyle bir insan değerden de anlamaz. Bir gün anlar mı diye umut ediyorum istemsizce ama böyle biri anlamaz. En kötüsü de onun gözünde kendi değerimi azalttım. Her şeyi alttan alarak. Önce kendimi sevmeyi başaramadım
Yapamıyor gibi de değildi garip kısmı. Güzeldi her şey mutlu gibiydik de yani. Ama şu da gerçek ilişki içinde sanki aramızda o kızın gölgesi var gibiydi
Bi insan biriyle olmak istiyorsa enerji , eksik his diye ölçüp tartmaz zaten.
Onu anlamaya çalıştım zaten bu konuyu hiç açıp onu yargılamadım ama bir yerde de zoruma gitti. Kızı çok merak ediyorum valla beni de etkilemeye başladı 😂 hiç sormadım bakmadım. Takacağımı bildiğim için zarar vermek istemedim ilişkiye.
Ne yapacak ki böyle gider mi bu? kız evlenmiş zaten ayrılmasını beklesin o zaman bunun sonu var mı?
Veya ayrılsa gelse kızı isteyecek mi belki kafasında büyüttü ulaşamadığı için. İnsan ulaşamadığı şeyin delisidir kendisi de diyordu
Güzelse ortak derdimiz olur tek başına çekmez🥲 sana benziyor demişti saç rengi , boy vs. Huyunuz benzemiyor ama alakası yok demişti
Kötü mü ayrıldınız
Helal etmedin mi hakkını.
Gelir belki yine alamadıysa ama bazen de hellalik alma bahanesiyle de geliyorlar siz ne zamandır tanışıyordunuz
Etmedim çünkü bana söz verdi telafi edeceği için söz vermeseydi bekledim gerçekten sonrasında yine çekti gitti oda son oldu o dönemde zaten kurşunlandı kendisi. Gelemez daha sonra biriyle nişanlandı bu olayın sonrasında o kızda bunu yarı yolda bıraktı aynı beni nasıl yarı yolda bıraktıysa kul hakkimi aldı kisaca
Sizin hikayeniz de baya karışıkmış. Yeni mi oldu bu olaylar geçti mi üstünden
Sen de kalbi temiz birisin galiba hakkın kalmamış başkası almış senin yerine
Ooo çok geçmiş
Sen aklına gelmişsindir ama aynısını yaşadığında. Ahını aldığını senin
Şu olay aklıma takılıyor. O çorba olayını anlattım ya sana zaten aşırı güvensiz biriydi bu kişi. O olayla güveni tetiklenmiş olabilir mi yani. Eksik his vs dedi ayrılırken. Olmadı bişeyler dedi Ama güvenemediği için de ayrılmış olabilir mi? Aklıma takıldı yine. Nerden anlattıysam kendi kendime düşünecek sorun çıkardım. Yani uzun vadede güvenemedi mi acaba?
Aa ben o sevemedi sandım demek ki sevmiş seni ama süreçte ne oldu bitti bilmiyorum bir şeyler yaşanmış belli ki olumsuzluklar. Sen teklif etseydin keşke içinde kalanları konuşmak çok önemli sonra kalıyor yıllarca
Yani güvenini sarsacak bir şey yapmadım sadece o çorba olayında çok tepki verdi. Dışarıya çalışmak için çıktıgında ne yapıcaksın kolayca ikna edilebilirsin o zaman sen vs dedi. Açıkladım ama ikna olamadı boşveremiyorum ben böyle şeyleri dedi. Daha sonra ayrılmak istediğinde bu olaydan dolayı mı dedim hayır dedi. Daha sonrasında bu eksik hissediyorum baştan beri vardı içimde ilişkiye zaman verdim vs dedi işte. Enerji muhabbeti vs açıldı baya da konuştuk o konuda düzeltelim dedi. 1-2 gün iyiydi sonra o verdiği malzeme örneğini ben anlamayınca uzaklaşmaya başladı. En son buluştuğumuzda da telefonda galerime bakıyordu ben de neye bakıyorsun bakayım diye yanına gittim niye rahatsız oldun dedi galeride saçma fotoğraflar olabilir dedim. Vay be ben açayım göstereyim kendi galerimi ama sen gösterme dedi sonra trendyola girdi. Ben de oraya da girme dedim. İyi al dedi telefonu önüme bıraktı. Ben de güveni kırılmasın diye telefon şifresini açtım önüne bıraktım al neye istiyor bak ben sevmiyorum böyle şeyleri dedim koydum önüne ama bakmadı. Ben kendime yapılmasını istemediğim şeyi yapmam dedi. Hani bilmiyorum güveni tetiklendi mi bana karşı çorba olayıyla birlikte ama. Güveni çok kırılsa düzeltelim de demezdi sanırım. Kendisi de vermiyordu bu arada bana telefonunu. İstediğim zaman çekiniyordu verirken. Zaten alıp karıştırmadım bir kere bile. Saklıyordu biraz elime aldığımda vs rahatsız oluyordu. Benden daha şüpheli davranıyordu ama ben güveniyordum
Evet olan oldu ama güvenemedğinden mi oldu. His eksikliğindem mi? Hepsi birden mi? Neden diye çok düşünüyorum rüyama giriyor. Cevap arıyorum kendi kendime
İletişime geçip kendimi küçültmek istemiyorum. Çünkü ayrılmadan önce konuştuk 2 saat telefonda. Güvenle alakalı hiçbir şey demedi. Düzeltelim demiştim dedim düzeltilebileceğini düşünüyordum sonra başka olaylar çıktı dedi. Ne olayı dedim boş ver sen şu an dediğime bak olmadı kabul et dedi. Eksik his dolmadı içimde. Erkekler hissetmediği yer de durmaz dedi. Bizim yanlış olan bir olayımız yok olmayan bir şeyimiz var dedi. Kalbimize dokunamadık biz dedi. Uzaktan da zor oluyor bazı şeylerin güçlü olması gerekiyor ki sürsün dedi. şu an bitirmesem ben ileride daha zor olacaktı mutsuz olurduk dedi nerden biliyorsun dedim. Görünen köy kılavuz istemez dedi. İş ciddiye bindiğinde ben o hissi hissedemediğim için erteleyip duracaktım sen de niye erteliyorsun diye soracaktın o noktadan sonra ben geri dönemezdim eksik his var diye de söyleyemezdim mutsuz olurduk dedi. İleride mutsuz olmaktansa şimdi olalım dedi
Senin de kafanı karıştırdı dimi😅🤦🏻♀️
Mantığım tamam diyor kalbîm kabul etmiyor zaten öyle kalbi parçalayıp atasım geliyor ara sıra. Dediği gibidir belkide gerçekten de içinde eksik bulduğu his vardı yeterince sevemedi. Zorlamak istemedi. 6 ay sonra gelip desem daha mı hoşuna gidecekti diyor. Erkeği elinde oynatan kadınlar oluyor ya her dediğini yaptıran yöneten. Öyle biri lazım herhalde buna. Zevk mi alacak acaba biri her dediğini yaptırıp onu yönettiğinde
Of keşke konuşabilsen gerçekten isterdim
Kesinlikle öyle bu yüzdende bitirmiş denemiş sevmeyi seni haketmemis. Öyle kadınlar zaten hep el üstünde tutulur bizim gibilerin bir değeri sonradan anlaşılır ama önemi kalmaz geç kalınmış birseylerin telafisi olmuyor erkek var zannediyor telafisi ama o zaman içinde erkeğe karşı soğuyorsun bende öyle oldu şu an çıkıp gelse eskiye dönemem yolu ezberlemiş oluyorsun artık
Senin değerini anladı mı seninki hiç yani pişmanlık duydu mu
Helal eder misin hakkını diye sordu. Ettim ama içten içe de etmek istemedim çok kırgınım çünkü şu an tekrar sorsa etmezdim. Sen etmemişsin yüzüne karşı demişsin iyi olmuş hak etmiyorlar çünkü
Tabikide sen bana geri döneceksin demiştim arkasından her gün dahada kötü oldum 3 ay içinde geri döndü o süreç içinde Allaha havale ettim helalligim yok dedim rabbime geldi bekledim birkac gün sonra dönüş yaptım konuştuk pişmanım vicdanım rahat değil dedi senin gibi masum bir insanı nasıl üzdüm neden bunu yaptım diye konuşma vs yaptı helallik istedi bende vermedim sonra telafi için söz verdi kul hakkima girdi sonrası olan oldu kendine
Telafi için söz verip neden tutmadı
Helallik için mi geri geldi acaba alamadığı için vicdanı rahat etmedi belki de üzdüğü için seni farkındaydı
Birde sen bikaç gün nasıl sabrettin 😅
Araya birseyler girdi hatırlamıyorum yıllar oldu sonra çıkıp gitti söz verdi öyle kaldı aradan zaman geçti tabi o süreçte çatışmaya giriyor kurşunlaniyor kurşun isabet ediyor o süreçte yine bana geri gönderdi Allah yanima geldi video vs attı görmüştüm ama yine almadı helallik almasını istedi Allah ondan gönderdi onuda beceremedi nasibinde yokmuş demekki akıl edemedi demekki
Okadar ay bekledim sabır ederek pişman olup döneceğini biliyordum birkaç günde kendisi beklesin dedim 😂
Neden kurşunlandı bu çocuk
Polis falan mı
Yıllar geçmesine rağmen içinde kalmış seninde bu olay🥺 birine bunları yaşatmak ne kötü gerçekten en büyük kötülük. İster bilinçli isterse bilinçsiz istemeden olsun. Birine karşı yapılan en büyük kötülük bu. Onun yaşam hevesini almak
şu an karşına düzgün biri çıksa sevemez misin onu
Anladım üzülmüşsündür duyunca ben çok üzülüyorum zarar gelince ona 🥹
Ben şurda takılı kaldım bana Allah katinda söz verdi telafi için sonra gidip başka kızla nişanlanıyor madem yapmayacagin şeylerin sözünü neden veriyorsun Bu yüzden bunları yaşadı zaten o kızda bunu yarı yolda bıraktı nişan yüzüğünü atıyor beni nasıl ne halde bıraktıysa kendiside aynısını yaşadı bunlarda benim imtihanımdı bunların olacağı yazılmıştı zaten ve yaşadık. Hep bu tarz insanlarla rabbim imtihan etti demekki bir sebebi var belkide beni cok sevecek değer verecek biriyle karsilastirip mükafatını verecek bilemem o yüzden ağır şeyler yaşadım. Çok kişi şans istedi inan tanımak için şans vermedim. Bu devirde nasıl çıkacak belki zamanlar olabilir
Bilemiyoruz işte. Kendi kendime diyorum herkes evlenmek zorunda değil ben de böyle yaşarım diye. Ama insan istiyor içten içe. Sana söz verip başkasıyla nişanlanması çok ayıp olmuş. şu an o kişi napıyor peki haber alıyor musun
Siz o kişiyle ne kadar sevgili kaldınız peki. O Niye ayrıldı ilk başta benimki gibi sevemedi mi o da
Sevilmeyecek ne varsa onu da bilmiyorum. Bizim gibi kız için dua ediyor millet bulup da bunuyorlar.
Ama sen temiz kalpli iyi birisin inşallah çookk mutlu olursun bu dünyada ve ahirette 🙏
Aşkta hiç şansı olmayan hep mutsuz olan tarafım ben
Almaya alışık bencil olan egosundan başka kimseyi görmez.
Gerçekten karşılıklı ilgi duyabileceğim kişi olursa aşık olurum o kişiye kendimi kaptırmam ama sevgiden küsur etmem sıcak kalbim vardır biraz normalde o kadar yumuşak birisi değilim sadece sevdiğim kişiye nazik olurum
Her kadının yedekte tuttuğu birileri var. Aşka inanmiyorum
Erkekler kadınlara kadınlar erkeklere güvenmiyor ve inanmıyor sebebi hepimiz zamanında yanlış insanlara denk geldik ve herseyi onda tükettik renklerimizi bile bu durum gerçekten nasıl çözülebilir bende bilmiyorum bu kadar kırık kalplerle dolu yürekler o yüzden erkeklere de kızamıyorum gerçi kızıyorum bazen ama her insan aynı olmuyor hepimiz sebepsiz yorgunluklardayiz
Öyle evet. Uzak kalmak güzel. Benim gerçek iliskim olmadığı halde insanlar bu kadar acımasızsa kimbilir iş ciddiye binince ne kadar fenalasirlar. O yüzden uzaklik güzeldir
Ben evliliği o kadar sevmiyorum zaten. İki insanı bir eve sokup hadi ömür boyu birbirinizi sevin demek ne derece mantıklı bilmiyorum. Bir insan bir insana nereye kadar tahammül eder ki aynı evde
Çocuk olduğu zaman bir hayatin oldugunu unutman gerekir maalesef. Anneler kutsaldir. Dünyanın en zor işi anne olmak, ev kadını olmak. Ablamın çocuğu var. Sosyal hayat yok, hep peşindesin. Bir yerine bir şey olsa annenin babanin ölümünden daha ağır bir acısı var evladin. İyice düşünmek lazım.
Aynen
Aşık olamıyorum 🤣 bir kere yaşadım. Çok farklıymış. İstese dünyayı önüne sermek istiyorsun. Her anını onunla geçirmek istiyorsun. Bak ya dertlendim şimdi 🤣
Geçen bir şey değil bence. Görmezden geliyorsun sadece
Keşke hafızamızdan istediğimiz zaman aralığını silme gibi bir şey olsa
Terapi çözer mi ki acaba? Kaç yıldan başlıyor 🤣
Ak git boş ver uğraşma aşk meşk işleriyle. ne güzel kafan rahat belli. Ha diyorsan ben canıma susadım... Dene.
Romantik, doğal, samimi
yaşamı güzelleştirmek iyidir
Aynı yastayiz bu kadar mı tesadüf olur aynı şekilde bende insanların gerçek yüzünü görünce hayattan soğudum artık aşka karşı nefret etmeye başladım
Benimki buradan değil Real olarak 😃😀
Sanal Real farketmiyor günümüzde erkeklerin çoğu istikrarsız, yalancı ve menfaatci hepsi bu bizim annelerimiz daha sansliymis en azından ben öyle görünüyorum keşke onun döneminde yasasaymisim
O sorunun sahibi engellemis beni ya 😂😂
Tutkulu, hırçın, kıskanç düşman başına🤣🤣
Off oluyor öyle bi şeyler sık sık evett
Aşka küsmüş Memati tanımı çok iyi değil mi
😄😄😄
Ben aşkta basarısız biriyim
Memati den bile kötü haldeyim
Cidden iyi değiliz
Hiç olmadım bilemicem
isterdim aşık olmayı
Kendimden vazgeçerim
Herkesin sevgisi başkadır
Değer mi bilmem ama Kendimden vazgeçtim ona yetebilmek için ama yine olmadı yine olmadı
Herkesi bir tutmamak gerek bence ama yine de sen bilirsin bence her insan bir şans hak eder mesela neler yaşadın bilmem ama benim yaşadıklarımdan sonra ben hala şans veriyorum
Senin acını anlıyorum hissediyorum az çok tahmin etmeye çalışıyorum ama bir kişi yüzünden neden bütün hayatını karartma seninde mutlu olmaya hakkın var gülmeye güldürmeye sevmeye ve sevilmeye hakkın var
Bir kişi sana hata yaptı ama cezasını bütün erkeklere kesme sana layık olan bu değil herkes gülerken sen herğün eskiye takılı kalma
Bu hayatın gerçekten bazen acil çıkış kapısını arıyorum. Yaşadığım diğer imtihanlarla beraber biraz ağır geldi haliyle tek başına deve yükü ağırlığı kaldırmak kolay değil birde tek olunca. İllaki zamanı gelince birine sans vermem gerekecek ama şu an o doğru zaman değil. şu an bile biriyle evlenmiş olsam diyelim ben o adamı bile sevemem bu evlilikte en fazla çocuk sahibi olur annelik duygusunu yaşayabilirim
Yanlış anlama beni ama sürekli erteleme yaparsan hatalı olan sen olursun çünkü erteleme yaparsan giden senin hayatın olacaktır biran önce mutlu ol şans ver demiyorum öncelikle mutluluk için üzerinde ve önünde olan sorunları kaldırmalısın bence
Emin ol bu zorlu engelli ve mücadele dolu yol da sana karşılıksız ve severek destek olacak tek unsur mutluluktur huzurdur
Aynen huzura ihtiyacımız var kafanın rahat olmasına. Bazen diyorum keşke bu kadar ağır imtihanlar yaşamasaydim bu kadar yıl bekletilmeseydim rabbim tarafından bambaşka bir hayata sahip olacaktım ve gerçekten de öyle olacaktı ama maalesef ben gibi insanlar hayata 5 0 önde başlayamiyorsun zirveye ulaşmak için o kadar kolay hayat hiçbir konuda fırsat sunmadi bana çok güçlüsün diyeceksin belki ama oda bir yere kadar güçlü olmak ya da savaşmak
İnsan bazen güçlü olmak istemiyorum mutlu olmak istiyor evet haklısın hayatın kötü etkiliyor seni ama isyan etmedin sorun çıkartmadan ve kötü düşünmedin bunun karşılığında aşkların en güzelini mutluluklarını en safını yaşayacaksın ben bunu hissediyorum ama içine attıklarını dışına vur ve denize at gitsin
Olan biten herşeye sabrettim rabbimin istediği gibi ardi arkası kesilmeyen ağır imtihanlar yaşadım biri bitmeden diğeri geçtim diğeri geçmeden diğerine ayağa kalkacak halim kalmadı o süreç içerisinde haliyle insanın sevmeye sevilmeye sevgiye saygıya ne varsa herseye karşı kırılıyor soğuyorsun evet karakter olarak olgunlaşıyorsun hissizleşme başlıyor o süreçte şu an evet şu an ben varım ama ruhum yok gibi uzay boşluğunda savruluyorum hislerimi kaybettim tüm benliğimi yok oldu bir rüya ya da simülasyonda gibiyim gerçeklik algısı yok. Çoğu insana bomboş bakıyorum. Evet belki tek taraflı olarak dediğin gibi yaşayabilirim
Şu anda olayların biri bitmeden bir ötekini yaşıyorsun ve sırtın bükülmüş bir vaziyette yaşamaya çalışıyorsun ama bunların sonunda ardı arkası kesilmeyen mutluluklar huzur sevgi saygı hepsi seninle birlikte olacaktır Çünkü sen bu dünyaya sürekli üzülmeye ve kırılmaya gelmedin Yeri geldiği zaman o kadar güzel o kadar samimi ve içten güleceksin ki gülüşlerin neredeyse insanları kıskandıracak dereceye gelecektir bu süreci içerisinde kadar süredir varsın bilmiyorum ama şu kadar net bir şekilde söyleyebilirim ki Şu anda duyguların hislerin ve Kalbin ne kadar hissizleştiyse bile illaki O son baharı yaşayan kalbin ilkbaharı da yaşayacaktır ve bunu sana yaşatacak olan kişi seni hak eden kişiler bence çünkü Uzun bir aradan sonra mutluluk hissi güzellik hissi ve iltifat duyma hissi bünyene belki ağır gelebilir ya da farklı bir duygu olarak hissedebilirsin ama eminim ki bu duyguları hissettiğin zaman yeniden doğmuş dünyadaki güzellikleri ve mutlulukları yaşadığını ve hala bitmediğini hakkın olanı aldığını hissedeceksin çoğu insanı boş bakıyorsun Bu gayet normal bir şey ama bunu sana yaşatan kişiye Seni bu hale sürükleyen kişiye şu anda hayatını yaşarken gülerken mutlu olurken ve aşk yaşarken senin bu şekilde olman insani olarak beni çok rahatsız etti açıkçası Çünkü bugün hava çok güzeldi ve Bu güzel havada Senin de mutlu olman huzurlu olman ve Bu güzel günün tadını çıkarman senin en doğal hakkında ve bu güzel günü senden aldılar ve üzülerek geçirmene sebep oldukları için ben onların adına senden özür diliyorum Ne kadar fayda eder bilmiyorum ama seni tekrar eski hayatına kazandırabilmek için bir yerden başlamak gerekir ve o yüzden seni üzen kıran inciten ve ağlatan herkes için ben senden özür diliyorum🙏🙏
Okadar zarif bir insansınız ki estağfurullah sizin değil o zihniyeti olmayan idrak edemeyen insanların özür dilemesi gerek sizin değil düşünmeniz bile bana yeter🙏 Eskiye dönmem zor ama yavaş yavaş hayata karışmaya çalışıyorum sadece şu an ailem için ayaktayım onun dışında herkes askıda kaldı. Peygamberlerimizin bu hayatta geçtiği yollardan geçince ne hissettiklerini okadar çok iyi anlıyorum ki hepimizin hayatı aslında bir peygamberin yaşadığı hayat döngüsünün bir benzerini yaşıyoruz
Özür dilemek çok bir şeydir herkes öyle kimse için kolay kolay özür dilemez ben özür dilerim çünkü ni yerden başlamak güzellikleri mutlulukları huzurun olduğunu göstermek inandırmak için ilk adımı atmam gerekiyor özür dilemesi gereken kişilerin özür dileyecek yüzü olsaydı veya aklı yerinde olsaydı şu an bunları konuşmak yerine hayatta olan güzellikleri konuşuyor olurduk bence keşke elimden daha fazlası gelse keşke aklımda olanları aklımdan geçenleri sana verebilsem sende karşılığında hayata gülsen mutlu olsan ve bana sütlaç yapsan ☺️☺️☺️☺️🥰💐
Evet yeterli değil bende biliyorjm dünyaları vermek gerekir ama umut ışıklarını yakman için bi yerden başlamak gerek ve bende özür dilemekle başladım yapılmış hata ne kadar büyük olursa olsun bende karşılığında daha büyük mutluluk huzur sevgi ve neşe vermek için mücadele ederim ki bu yaşamak için verilen hayatı yaşa
💐💐💐🥰
Soru açıklaması benim cevabım
Aşk yok tanımlayamıyorum🐈⬛
Ahaha benzetme hariks
Ferhat gibi boşa çabalamişum ula
İnsanlardan uzak hayvanlara yakın
İnsan olan yerden hayır gelmez zaten
Maalesef ki öyle
Çok İlgiliyimdir 😍
Umarım öyle olur Arıyorum zaten
Gel O zaman 😊
Hadi Yaa 😔😔
Seversin yeterki sevil ☺️
Aşık olunacak kadın gösterin aşık olayim
Doğru insan yok mu
Herkes birilerinin eskisi birilerinin artiği
Normalde gecmise takilmam da
Kizlar unutmuyor benimle yatacak aklinda eski sevgilisi kalacak vs
Kimin ne düşündügünü bilemezsiniz hanımefendi
Ha genelleme olabilir
Aynen teşekkürler
Çocuk gibi sevgi tomurcuğu
melek yüzlü şeytan.
Aşk benlik değil
Siz nasıl tanımlarsiniz
Kusturmek için çok cabaladilar
Tanımlamam için inanmış olmak lazım
Memati mi aşka küsmüş
hiç tanımlamadım, çoktan seçmeli yok mu?
Beyinsiz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?