El ayak titremesi yaşatan aşk daha çok ilk görüşte aşkta meydana gelir çünkü onu tanımıyorsundur bilinmezdir o senin için o yüzden heyecanlanırsın. Diğer türlüsü de aşktır hatta belki de gerçek aşktır tanışırsın sonra belli bir süre geçer yanında olduğun gibi davfanabildiğin biridir sonra birden aşık olursun yine buluşmaların ilk saniyesinde biraz heyecan olur ama ilk görüşte aşk heyecanı gibi değildir çünkü sen onu benimsersin bilirsin tanırsın olduğun gibi davranırsın el titremesine gerek yok ama bir kaç ay ayrı kalsan mesela elin ayağın titrer bize öyle oldu. Bence gerçek aşk budur çok güzeldir. Eliniz ayağınız titriyorsa bilinmezliktendir henüz aşk değil hoşlantıdır tanıdıkça aşka dönüşür.
Öncelikle nefreti hissettim hep yanımdaydı dışarı çıkınca zaten göz teması oluyor kızın ruhu beliriyor başımı çevirdim nefreti hissettim birden ayaklarım araba gibi hızlandı durdurmaya çalıştım Allah'tan abim yoktu sonra geldi Allah'ın takdiri diyelim ki o an orada olsaydı ne dicektim bana bir şey mi oluyor abi geri gittim ileri itti geri gittim ileri itti bir kaç adım bitti aşk arzulamadır o yüzden sinirlendim o durum başıma geldi
Telefonumda bildirim sesi geldiğinde beynim sıcaklar, parmak uçlarım buz gibi soğur, vücut damarlarım titrer, nefesim keselir ve kalbim düzensiz şekilde atardı sonra o bildirim ondan gelmeyince geri eski halime dönerdim ya da herkes sana bir sürü kötülük yapıp tepki vermezken onun bı kötü kelimesine ağlarsın. Aşık olduğun kişinin eline silah verip öldürülmeyi veya sevilmeyi beklersin ve genellikle de ölürsün.
Kendimi kaybedip el ayak titremesi yaşıyorsam büyük ihtimalle tansiyonum yükseldi demektir. Aşkın tanımı içten kişiye farklılık gösterebiliyor. Bu farklı ve sadece yaşadığın ve hissettiğin insanda anlayabilirsin.
Ben aşkı akıl ile kalbin yer değiştirmesi olarak tanımlıyorum. Çünkü aşk kapıdan içeri girdiğinde artık eskisi gibi düşünemezsin. Tek düşündüğün şey o olur. Seni üzüyor olsa bile yine de en büyük mutlulukları onunla yaşarsın. O yokken onu deli gibi özler yan yana olduğunda da kavga eder durursunuz. Bazen sırf özlediğin ve yanında olamadığın için tartışırsınız. Böyle birşeyler işte yaşayan bilir aşkı herkes için farklı bana göre herkesi aynı sevmedim çünkü.
Aşk gerçek olmadığı için tanımlamazdım. insanların dışını beğendiğini seçtiği bir duygu sadece.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aşk tam olarak ne demek bilmiyorum ama. Ben 17 yıldır eşimi hala neden sevdiğimi neden onunla evlendiğimi bilmiyorum😅 evlenene kadar mükemmel bir sevgiliydi. Kibar, düşünceli, romantik, nerde nasıl davranması gerektiğini biliyordu. Sonra adamın icinde odun cıktı. Kıskanc, şiddete meyilli, dediğim dedik, asi... Ayrılıcak 50 tane sebebim varken ayrılamadım.
Demekki aşk canım, kör olmakmış, başkası icin kendinden vazgecmekmiş, belki yine eskisi gibi olur diye kendini kandırmakmış, ayrılmamak icin sacma sapan sebeplere tutunmakmış
Aşk, en sonunda kazandığını sanıp kalbine bırakılan acıdır. Çünkü aşkın doğasına aykırıdır mutlu bir son. Oysaki göz göre göre, kısa bir süre için kör olup, kaybolmayı tercih ettiğin ve karşılığında kavuşmamayı baştan kabul ettiğin bir sözleşmedir...
Herkes için aşkın tanımı aynı olmamalı. Ve aşık olduğumuzu bence o durumun içindeyken değil o ilişki bitip geçmişe bakıp kıyas yaptığımız zaman anlarız. İlla elimizin ayağımızın Parkinson hastaları gibi titremesine, midemizde kelebekler uçuşmasına gerek yok BENCEE
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şuraya iyi veya kötü birçok şey yazarim aşkın tanimina dair.. Şans ve kısmetin senden yanaysa işin sonunda evleniyorsun mutlu bir hayat sürüyorsunuz senden yana değilse bu yoldan keder ve hüzünle geri dönüyorsun ve katilinle tanisiyorsun ruhunu hislerini yaralayıp kaçan birisi.. bu kadar basit. Sonra bambaşka birisine dönüşüyorsun..
Onunla herkesten uzak, sadece ikimizin bildiği bi gezegende yaşıyoruz, birbirimizden başka kimseye ihtiyacımız yok, bu aşk. Gözlerine bakınca, sesini duyunca dünyanın en mutlu insanıyım, bu da aşk. Yokken bile benimle, bu da aşk ❤️
Ben aşka değilde koşulsuz şartsız sevgiye inanmayı tercih ediyor ve bu tercihimi göz önünde bulundurarak aşkın gelip geçici bir heves olduğunu düşünüyorum
Aşk.. Heyecandır, kısa süreli kalbin atak yapmasıdır. Çok duygusala bağlayamıyorum ama bana göre en fazla 1 ay süren mutluluk, heyecan ve yeni birini tanıma telaşıdır..
Yüzmeyi bildiğin halde ölmek için denize atlamak gibi ölmeyecegini bile bile o denize atlamak o suyla serinlemek gibi ya da yanardağ misali yanmak gibi kimi zaman durgunlasmak gibi zaman patlamak gibi
Yüreğine geçiremediğin söz mantıklısin ama duygularına yenik düsüp. yaptiğın saçmalıklar içinin içıne sıgmaması nutkunun tutulması boş ver hiç saydirtma simdi bana isin içinden çikamam