Boşanmalarından kısa bir süre sonra tanıştık. Ben kendisini şahsen sevmeme rağmen yaralarının olduğunun da farkındayım. Geçmişine dair her şeyi anlattı.
Böyle bir ilişkide kalıp daha çok bağlanmak ve çabalamak mantıklı mı sizce?
Boşanmalarından kısa bir süre sonra tanıştık. Ben kendisini şahsen sevmeme rağmen yaralarının olduğunun da farkındayım. Geçmişine dair her şeyi anlattı.
Böyle bir ilişkide kalıp daha çok bağlanmak ve çabalamak mantıklı mı sizce?
Cevap
11Cevap
Unutmak başka hazır olmak başka yaraları tazeyken yeni bir bağ kurmak mümkün ama yükü sen taşımamalısın çaba tek taraflıysa bir yerde yorulursun 🌹 ❤️
Şu an tek taraflı. Gelecekte değişir mi bilemedim, o sebeple direkt yabana atmak istemiyorum.
Değişme ihtimali var ama umutla beklerken kendinden vermemeye dikkat et tek taraflı yürüyen şey bir süre sonra içini yorar 🌹 ❤️
Haklısın, kendisi de bunu söyledi. Şu an benimle ilgilenecek modunda değilmiş. "Kal ya da git demem." gibi bir şey dedi geçen.
Kal ya da git diyemem demek aslında sorumluluk almamak gibi duruyor sen beklemeye razıysan kal ama değerinin askıda kalmasına izin verme 🌹 ❤️
Tam olarak ne yapmam lazım bilemiyorum. İyi biri gibi geliyor, sorumluluk sahibi ve efendi biri. Benim de pek ilişki deneyimim olmadı bu yaşa kadar. Dışarıdaki erkekler genelde güvenilmez geliyor. Böyle birini bulunca yaralarına dayanabilir miyim dedim de pek gitmiyor gibi.
İyi biri olabilir ama sen içinde huzur hissetmiyorsan zorlamanın anlamı yok kimseye yara sarmak için girilmez ilişkiye gönlün rahat değilse yavaşla 🌹 ❤️
Ben cabalamam gitsin geçmişi ile vedalassin kimseyle uğraşamam
Eğer ciddiyse zamana bırak hemen evlilik kararı alma bence
İlişki evlilik üzerine kurduğumu söyledim, durduk yere zaman da harcamak istemiyorum. Bir araya gelmeden ne olacağından emin olmadığını söyledi.
Ekim ayından beri konuşuyoruz da mesele çok git gelli olması ilişkinin. Rahat 5 kere gitti benden, kendi taleplerim doğrultusunda. Şimdi adam akıllı konuşmuyoruz bile.
Aslında gözümü korkutuyor. Ne çocuk ne evlilik ister bir yapım pek yok ama toplumda başarısız olmaktan ve yalnız hissetmekte korkuyorum. Pek ilişki deneyimim de yok. Erkek ömür boyu sadık olsun, sorumluluk sahibi, efendi ve ince düşünceli olsun yeter diyorum. Bu zamana kadar pek böyle birini bulamadım ya da bulduğum beni istemedi. İlk defa sevgilim oldu, o da bu şekilde işte.
Dini inancım yok ama bakirim, evlilikten önce cinsel bir birliktelik ruhumdan götürür gibi geliyor. Bir de bağlanmaya açık bir yapım var. Bilemiyorum ne yapsam.
Çok haklısın, işten eve biri. O sebeple bilemiyorum ne yapsam. Bağlanmamaya çalışacağım ama Nisan gibi ilk defa yüz yüze geleceğiz.
Hala yaraları varsa uzak dur. Yanarsın.
Zamanla düzelmez mi? Şimdi gitsem bir daha gelemem ki kendisine.
O yaraların iyileşmesi çok uzun sürer.
Mesele yaralar da değil, ailesi bile herife sırt çevirmiş. Ben diyorum ki yarası olsun, ben ailesi olayım ama aşamadığı bir eski ilişki meselesi olmasın.
Bu tür yaralarla başa çıkamazsın. Sen doktor değilsin. Kendini düşün önce.
Yazık değil mi sana ya? Dünyada ki son erkek mi o sanki?
Değil ama sadık erkek bulmak dahi zor.
Sadık olması tek başına yetmez. Onla olmayacağını, üzüleceğini sen de biliyosun.
Bıraksam pişman olmaktan korkuyorum. Bu şekilde giderse tabi olmaz.
Pişman olacağın bişe yok. Adam yaralı, fazlasıyla. şu an istese de kimseye sevgi ilgi veremez ki. Bırakmazsan sonradan kendine çok kızacaksın.
Nisan gibi buluşacağız. O zamana kadar tekrar en ufak bir kriz olursa bırakacağım.
Bu kadar yalnız biri misin sen ki daha bir ay önce boşanmış, daha atlatamamış birinden medet umuyosun?
Haklısın, dümdüz zavallıca bir durum. Bu yaşıma kadar olduğum gibi görmek isteyen ya da seven olmadı, bu kişi de seviyor mu mechul. Utancımdan kimseye anlatmıyorum da görüştüğümü. Bu yaşlarda bakan olmazsa diğer yaşlarda hiç bakmazlar, ben yalnız kalırım diye korkuyorum.
Gelsene biraz dertleşelim seninle. Yalnızlık yanlış karar verdiriyor sana. Gel biraz senin elinden tutalım birlikte 😊
Uzak dur geri dönerse ağlayan sen olursun
Geri dönülecek durumu aştılar ama olur mu olur, haksızsın diyemedim sana şu an.
boşanma sebei yillar önemli
Tam anlamıyla boşanalı 2 ay oldu sanırım aya 1 yıldır yüz yüze gelmemişler. Sadece mahkemede yüzünü gördüyse görmüştür.
sen mi evleneceksn
Yani evlenmeyi düşünürüm kendisiyle de bu durum fena içime oturuyor. Adam eski eşiyle yaptığı şeyleri yapmamaya çalışıyor mesela hala, onu anımsattı için.
gizlisn biisker sormak isterim. merkw etrom
Buradan sor.
rica ederim yemem seni be
Mantiksiz. sadece seks ister senden
Evlilik meselesini çok açtım ki evlenmeden dediğinin olmayacağını söyledim, ses etmedi.
Bakireysen zaten uzatmaz. ama bakire drgilsen illa seks olur
Bakireyim, olacak şey değil o sebeple.
O zaman bence zaten sen bitir
Biraz zaman vermelisin yaralarını sarması için
Takribi ne kadar?
Tanışalı ne kadar süre geçtiğine bağlı erkeklerin yarası kolay kapanmaz ekstraları lazım olabilir
Ekim ayında tanıştık. O zamandan beri 1,5 ay belki hiç konuşmadığımız bir zaman olmuştur. Kendisine hep ben adım attım.
Ona açık olmalısın. Ona kur yapma. Ona kur yaptığını direkt söyle. Mesela ben seni seviyorum ama sen beni istemiyorsan bunu bileyim diyebilirsin. Belki de aldatıldı güvenemiyor ondan dolayı sana karşı araştırmalar yaparak ağır hareket ediyor.
Hem ailesinden yana hem eşinden yana gol yemiş, kimse bana anlayış göstermedi dedi. Aldatılma başka bir erkekle değil de kendi değerlerine sanırım.
O zaman değerlerini açık açık soracaksın hocam. Değer olayı öyle basite indirgenemiyor bazen. Bazı adamlar onurlu gururlu olduğu için hemde ekstra olduğu için sindiremiyorlar değerlerine karşı yapılan saygısızlığı o yüzden değerlerini iyice öğren araştır onun değerlerine uygun bir eş olacaksan hayatına gir yoksa sende pişip yanarsın bu hikayede
Kızın ailesi sudan sebeplerle bunu kovuyor. Bu da kıza nikah basıp yanına alıyor. Bu askere gideceğinden de kız ailesinin yanına dönüyor ve bunu bırakıyor. Arada saçma canım çok olay var da temeli bu.
Evet kız tarafı suçlu ama senin arkadaşında kafa çok çalışmıyor sanırım askerliği bitirmeden iş mi bulunur veya nikah mı kıyılır?
Kızı evden atıyorlar, bu da aslında çalışıyor ama okulu da bitirmeye çalışıyor gibi bir durum. Bir okulu maddi sebeplerle bırakmış, çalışmaya başlamış. Sonrasında okula döndüğünde de bu kızla tanışmış uzaktan.
Sen bu elemanla iyice açık açık konuş benimle bir gelecek düşünüyor musun diye? Hislerini iyice öğren kaç yaşındasın bilmem etmem ama azıcık insanları tanıyorsundur
24 yaşındayım. Nisan gibi ilk defa yanıma gelecek, yüz yüze görüşeceğiz. Şu an zaten net bir iletişimimiz yok vardiyalı ve ağır bir işte çalışıyor. O karşılaşmadan sonra net şekilde konuşmak daha makul gibi geliyor, sence?
Yani bence de ama kendini korumaya çalış evlenip boşanan erkek tehlikeli olabilir sen güveniyor olabilirsin ama ben bir erkek olarak boşanmış erkekle aynı evde 1 gece bile kalmam babam hariç :)
Sınırlarımı net çizdim. Evlenmeden asla cinsel bir birliktelik yaşamayacağımı söyledim. Harici bilmiyorum daha ne yapılır.
Harici olarak el ele tutuşmanın ötesine geçirmemelisin ve görüşeceğiniz yer mekan bir kafe gibi park gibi yer olabilir çok tenha yere gitmemende fayda var ben erkek olarak bildiklerimi aktarırım sana
Öyle bir şey asla olmaz. O konuda sınırım net. El ele tutuşmadım daha önce, ona da mesafeliyim. Geçen stand up önerdim mesela, artık izlemediğini söyledi. Sebep de eski eşiyle çok izlemesi. Orada bir şeyler koptu. Ben en azından biraz aştı sanıyordum lakin aşmak bir yana en basit şeye sirayet ettiğini görünce buluşma meselesinden daha önce ayrılmayı düşündüm de.
Hee o zaman buluşma olayı riskli ki zaten eskiyi unutamayıp seninle görüşmesi hatta seninle buluşma ayarlaması bile şüpheli geldi bana
İnceden ona soğuk davran bakalım tepkisi ne olacak tam adresini yerini yurdunu biliyor mu
Yaşadığım ili biliyor ama açık adresimi bilmiyor. Çok ayrılık anı oldu aslında. İletişim alışkanlıklarının ve karakterinin benim için esnemeyeceğini söyledi. Ben de buluşunca dahi böyle mi kalacak dediğimde mırın kırın etti. Dümdüz birer kahve içip kalkacağım bir buluşma planım var. O zamana kadar bir kriz olmazsa devam eder buluşmayı beklerim ama olur ise daha zorlamayacağım. Ben zamanla yaraları sarılır dedim de belli ki kalbinde bana yer yok derim.
Anladım seni ama şunu diyeyim sana eğer ki bir konuda bidaha pürüz çıkarırsa iletişimini tamamen kesmelisin çünkü bu eleman ancak seni yorar yaşlandırır ve ileride evleneceğin erkek karşına çıksa bile sana acaba mı dedirtir? Acaba mı dedirtir dediğim şey acaba bu da diğer erkekler gibi mi diye dedirdir sonra sende femen asalaklara dönme bütün erkekler aynı diye sadece fikrimi zikrimi dile getiriyorum bana da kızma lütfen
Ne dersen haklısın. Pek ilişki deneyimim yok, bu kişi tek. Bir gün evlenebileceğime pek inancım yoktu, hala yok. Dediğin gibi farklı bir kriz olur ise bu sefer kazanmaya çalışmadan salacağım. Dediğin gibi ben de insanım. Kendimi net ifade ettim ve kısa zamanda da olsa yalnız olmadığını hissettirmeye çalıştım. Bunun aksi de olmaz.
O konular nasip işi kuzum nasibin varsa seni bağdatta da olsa gelip buluyor ben İstanbul'da yaşıyorum üst düzey kurumda devlet memuruyum bende çok şey yaşadım ama hâla umudum var çıkmadık candan ümit kesilmez demişler daha gençsin kendini üzme böyle düşünerek.
Bilemedim, bu yaşa kadar isteyen olmadı. Bu kişide bile kendi çabamla bir şey oldu. Beni kaç defa istediği olmayacak diye bıraktı gitti. Umarım dediğiniz gibi olur.
Niye görücü usülü mü evlilik istiyorsun? Yaşın geç değil ki 24 geç diye mi düşünüyorsun? Bu fikirlere kapılma.
Görücü usulünde tanıma imkanım yok, devir de bunun için uygun değil. Ömür boyu sadık kalacak, bana karşı ince düşünceli, sorumluluk sahibi, hamarat, efendi birini istiyorum. Harici bir talebim yok.
Allah gönlüne göre birisini versin konuşmalarından anlaşılan temiz bir kalbin var o kalbi bozmamaya çalış
Devir görücü usülüne göre değil doğru diyorsun ama iyi tanımak sabırlı olmak enerjiyi hissetmek önemli
İnan arkadaşlarımla dahi enerji uyumu sağlayamadığımdan aram açıldı. Çabasız, sürekli, çeşitli ve derim paylaşımı çok seviyorum ama çevremde buna adapte tek kişi yok. Bu kişi bile karşılıklı paylaşma talebimi kontrol bağımlılığı olarak görüyor.
Bir ilişki varsa evlilik varsa aşk varsa karşılıklı olur zaten bunun kontrol bağımlılığı ile alakası yok
Aşk eski ilişkisinde olmuş, bende yok maalesef. İlişki için de bilmiyorum, dediğim gibi çok git gelli.
O zaman çok kasmayacaksın kuzum akışına bırakacaksın
Bi beklentiye de girmemem gerek anladığım kadarıyla, sınırlarımı korumam yeter. Buluşma zamanına kadar rahat gelirse yani şu an olduğu gibi en azından devam, yoksa ufak bir krizde yoluma mı bakayım?
Aynen öyle biraz işine karışmış gibi oluyorum ama gereken budur kuzum
İçim daralıyor ya. Kadınlara dair toplumsal algılar olmasa ve yalnız hissedeceğime yönelik korkum ilişki işlerine hiç girmem.
Evet tabi ki
Sevişmeyi ihmal. etme bak nasil unutuyor
Sanmıyorum, bir de bakirim. Evlenmeden yanaşmam.
En azindan okşamasina goguslerini yalamasina izin ver
Tabikide Olurr..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru kalbinden kopup gelmiş belli ki 🤍 Sen seviyorsun ama içinde “ya hâlâ geçmişteyse” korkusu var, çok normal. Boşanmış bir erkek gerçekten yeniden aşka hazır olabilir ama mesele süre değil, duygusal olarak kapanışı yapıp yapmadığı. Sana davranışları nasıl? Geçmişi özlemle mi anlatıyor yoksa ders çıkarmış gibi mi? Eğer seni seçtiğini hissettiriyorsa umut var 💫 Sen bu ilişkide kendini güvende hissediyor musun?