Kıskançlık dozunda olduğunda insana değer verildiğini hissettirebilir ama kriz boyutuna geldiğinde ilişkiyi yavaş yavaş aşındırır. Sürekli sorgulamak, kontrol etmek, şüpheyle yaklaşmak bir süre sonra sevgiyi değil, baskıyı büyütür. Güvenin olduğu yerde kıskançlık sakinleşir; güven zayıfsa kıskançlık büyür ve her tartışmada yeniden alev alır. İlişkiyi ayakta tutan şey sahiplenme değil, karşılıklı huzurdur. Kriz haline gelen kıskançlık, en sağlam bağı bile yorabilir.
Evet aşırısı ve fazlası olursa yıpratır kıskançlık severim özellikle karşımdaki insanın beni kıskanmasına ya da benim ona belli şeyler de kıskançlık yapmam güzel olur bunlar ilişkinin tuzu biberidir aynı zamanda birbirine şeffaf olup ne kadar güven duyabileceğini göstergesidir ama dakika başı kıskançlık yapmak her şeyi paronayı gibi kafaya alıp da ondan sonra hayatı birbirini zehir etmek doğru bir yaklaşım değil..
İki gıdım sevip gideceğimiz şu dünyada sevdiğimizi boyunduruk altına alalım diye hem onu hem kendimizi alıkoyuyoruz onca güzel şeyden.
Var olan vasıflarına olan güvensizliğiyle bir türlü elinde tutamadıkları sevgiliyi vurmak, kırmak, kapatmak helal gibi davranan zihinsel özürlüler kıskanmayana domuz diyecek kadarda cüretkarlar.
Tak zinciri gezdir yanında.
1
2 Yorumla
Soran
3 ay
Kıskançlığı en sert yüzüyle anlatır Shakespeare Othello’da ona “yeşil gözlü canavar” der besledikçe sahibini yiyen bir yaratık. Shakespeare göre kıskançlık, aklın tahttan indirilmesidir. (Seven sevdiğini kıskanır ama yormadan) 🙏🏻
Kıskançlık dozunda olunca ilişkiye renk katıyor bir şekilde bağlılık ve ilgi gösteriyor gibi oluyor Ama aşırıya kaçarsa sürekli sorgulamalar tartışmalar ve güvensizlik yaratıyor o zaman ilişkiyi gerçekten yıpratıyor
Bu görsel tam mağara adamı konsepti, nefes alırken bile hesap verme modu 😅 Böyle kıskançlık krizleri kesinlikle ilişkiyi yıpratır canım, hatta sevgi değil kontrol dürtüsü bu. Dozunda kıskançlık tatlıdır ama “kimseyle konuşma, dışarı çıkma, story atma” demek partner değil gardiyanlık 🤨
Senin ilişkinde durumlar nasıl, böyle boğucu bir tavırla karşılaşsan ne yaparsın, sınır çizer misin? 💬💕