Siz kıskanç mısınız?
Evetttttt
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet verir tabi k ide benim hiç ilişkim olmadı ama bir gün olursa sevdiğim kadının kıskanç olmasını istemem bana güvenmesi isterdim her zaman zaten iki insan birbirini bilirse mesafesini diğer insanlar ile iyi ayarlarsa neden sorun olsun ki? yani çocuk gibi kısıtlamak tartışmak bunları saçma buluyorum mesela, Kıskançlık, ilişkide güvensizlik, şüphe ve öfke gibi olumsuz duygulara yol açabilir. Bu duygular, ilişkide çatışmalara, tartışmalara ve hatta şiddete neden olabilir. Kıskançlığın ilişkiye zarar vermesini önlemek için, kişinin kıskançlık duygularını yönetmeyi öğrenmesi gerekir. Kıskançlık duygularını yönetmek için, kişinin partnerine güvenmesi, iletişim kurması ve özsaygısını geliştirmesi gerekir. eğer aşırı kıskanç kişiler varsa benim tavsiyem şu duygularınızla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, bir terapist veya danışmandan yardım alabilirsiniz. Bir terapist veya danışman, kıskançlık duygularınızın kökenini anlamanıza ve bu duyguları yönetmeyi öğrenmenize yardımcı olabilir.
Az ya da çok olmasından daha önemlisi, kıskançlık duygusunu nasıl yaşadığıdır. Yani kıskançlığı nasıl algıladığı ve bu duygunun onda yarattığı etkidir. Genelde Türk erkeklerinin karşısındaki kıza ilişkiyi zehir ettiği nokta da burası oluyor zaten.
Fazlası verebilir ama seven insanda kıskanır illa Yapma dediğim şeyleri ben kendimde yapmam Çünkü ilişki sevgi fedakarlik emek ister
Herşeyin dozu iyidir aşırısı kötü tamam kıskanıyor seviyorda fazlası çizgiyi aşar ilişki orada biter
Cevap
42Cevap
Merhaba,
Kıskançlık ilişkiye zarar vermez dozunda olduğu sürece, kıskanmak kıskanılmak güzeldir en azından bence, kıskanırım ve kıskanılmak isterim. Hatta kısıtlamak bile hoşuma gider. Seven kıskanır diye bir şey yoktur. Kıskanmadan sevenler de var ama ben kıskanırım..
Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi kıskançlığın da fazlası zarardır..
Cahil bırakılmış bir toplumun bir ferdi olarak bu soruyu sormanızı anlayabiliyorum. Toplumsal baskılar "Seven kıskanır" olarak işaret etse de, bu hatalı bir yargıdır.
Kıskançlık, özgüvensizlik ile pekiştirilebildiği gibi insanın doğasında da varolan bir duygudur. Kıskanmayan insan yoktur. Kıskanmıyorsa sevmiyor değil, direkt gözden çıkarmış demektir. Çünkü kıskançlık temel bir aşk ve sevgi duygusudur.
Ancak kıskançlık, eğer ki zarar verecek düzeye ulaştıysa bu kıskançlık değil, sahip olma içgüdüsü ve cahilliktir. Asla böyle biriyle olmayın. Kıskançlığın varolması, anlayışın varolmaması gerektiğini göstermez. Anlayışlı insanlar bulun.
Aşırı kıskançlık zarar verir. Abartılmadığı sürece sorun yok bence
Kıskançlık çok daha farklı bir şey. Bahsettiğin şey kısıtlama olmasın?
Mesela neyini kıskanayım? Kızın memeleri benim memelerden büyük diye mi kıskanayım anlamadım.
Hmm başka erkeklerle sen konuşuyorsun ben de konusucam ya da sen crop giyiyorsun ben de giyicem gibi mi?
Ben çok farklı kanaldayim galiba
Olsun bisey olmaz
Aşırıya kaçmamak şartıyla kıskançlık iyidir ama aşırıya kaçıldığı zaman hayat zehir olur cehennem olur
Karşındaki insana olumsuz bir şekilde yansıtıyor ve onu kısıtlamaya kalkıyorsan zarar verir.
Aşırı kıskanç değilim. Evet, güvensizlik boyutunda ise zarar verir tabi.
Kıskançlığın dozu önemli. Aşırı sıkıcı olursa zarar verir
Aşırı kıskançlık sevgi değil psikopatlıktır o yüzden kıskanmam gerektiği kadar kıskanırım
Bunun cevabı evet beya hayır değil. Kıskançlığın dozuna göre cevap değişir. Normal bor kıskançlık ilişkiye zarar vermediği gibi güçlendirir. Ama hastalıklı kıskançlıklar zarar verir tabiki
Aşırı kıskançlık verir
Hastalık derecesinde kıskançlık zarar verir evet..
Hiç kıskanç değilim ben. Ne yapmış kimle konuşmuş, nereye gitmiş hiç merak etmem🙄🙄🙄🙄
Birinden kıskanıyorsam kesinlikle o kişiden ilişkime zarar gelmiştir her zaman
Evet kesinlikle, o yüzden kontrol altına alınması gereken bir duygu.
Aşık olunca çok salaq oluyorum. Aşık olmadan öncesi ise rahat ve umursamazım
aynen kıskanmayalım sonra ilişkilerde aldatmalar niye bu kadar yüksek
Kıskançlığın seviyesi hududu nedir bilmiyoruz bir şey diyemem
Her şeyin fazlası zarardır insan kıskanır ama o kadar da fazla boğacak şekilde değil
Başta kulağa hoş geliyor ama ilerde hayat zindana dönüyor
Fazlası evet zarar verir
Emirlerime uyarsa aslında hiç te kıskanç birisi değilim 🙂
Sadece içi rahatlasın diye nikah masasında ayağıma basar o kadar ondan sonra bir ömür ben ona basarım
Niçin üzüldün bence emir verdiğimi bile hissetmeyecek zevkle yapacağı bi eş olucam çünkü
fazla olması zarar verir bence
Aşırı bi şekilde kıskançlık olmadikca zarar vermez
Aşırı kıskançlık zarar verebilir
her zaman olursa verir tadında
Fazlasıyla kıskancım.
özgüvensiz bi davranış
Çok kıskancım ama bunun işin kavga edilmez
Fazlası çok zarar verir
Aşırısı tabi ki
Kıskanmak güzel bir duygu
Kıskancım ama obsesiflik derecesinde değil
Ben veriyorum zararı çok kıskancım