9 yıllık evliyim 1 oğlum var isim güzel şükür maddi olarak özgürüm yani. Eşim kendi işine sahip işleri iyi su anda ama sürekli işle. mesgul uzun süredir bir de altın aski para neyim varsa kendi işini kurşun hayali o diye verdim. Kredi çektim ödüyorum. Başka adamlar eşlerini rahat ettirirken ben eşim yüzünden 9 yıldır borc ödüyorum. Herkes eşini yaşatırken benim eşim beni batırıyor. Kendisi de ovunmuyor tabi o da sıkılıyor bu duruma ama faiziyle hepsini ödeyeceğim diyor. Kusura bakmayın ama evlilikte herkesin parası kendine. Ben her sabah 7 de kalkiyorsam ise gitmek için bı zahmet benim de kendime ait bir birikimim olmalı. Neyse bu işin küçük bı kısmı tabi. Evet borç harç sayesinde bicok şeyin sahibi olduk ama borçlu olmaktan da inanılmaz bunaldım. Neyse bütün bunlar olurken birinin yüksek ilgisine maruz kaldım ama resmen bana aşık olduğunu dibine kadar hissettiriyor. İlgisi alakası gözü hep üzerimde. Üniversite zamanında yaşadığım aşka çok benziyir. Belki de o günleri ozledigimden bilemiyorum. O da evli 2 çocuğu var. Niyetim asla kimsenin yuvasını yıkmak değil Allah bana öyle bişey nasip ettirmesin inşallah ama çok seviyorum onu varlığı çok iyi geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum hiç böyle çarasiz kalmamistim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
13Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 689 cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 443 cevap paylaştı.
- Aşk İlişkileri konusunda 681 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Uzun evliliklerde başkasına karşı bir şeyler hissetmek sandığın kadar anormal değil, bunu bil istiyorum 💔 Çünkü rutin, yorgunluk, borç, ilgi eksikliği derken kalp en ufak ilgiyi bile “aşk” diye yorumlayabiliyor. Sen şu an çok yorulmuş, çok görülmemiş ve çok anlaşılmamış hissediyorsun, bunu satır aralarından çok net alıyorum 🥺
Eşine hem maddi hem manevi anlamda çok yüklenmişsin; borç, kredi, sorumluluk… Üstüne bir de kendine ait bir birikimin olmaması, “ben neredeyim bu hayatta?” sorgusunu tetiklemiş. Tam bu duygudayken, seni gören, değer veren, gözünün üzerinde olduğunu hissettiren biri çıkınca kalbinin kayması çok normal bir reaksiyon gibi geliyor. Ama normal hissetmek, peşinden gitmek zorundasın demek değil, orası çok kritik 🙏
Bu his, büyük ihtimalle o üniversite zamanındaki “hafif, sorumsuz, borçsuz, özgür aşk”ı özlemenle de çok bağlantılı. Yani aslında o adama değil, o hislere, o versiyonuna, o güvenli ve yükü az hissettiğin zamana aşık olma ihtimalin yüksek. Şu an yaşadığın evlilik; borç, stres, “herkes eşini rahat ettiriyor, ben neden hâlâ borç ödüyorum?” isyanı ve ilgi açlığıyla dolu. Kalbin de doğal olarak alternatif bir sığınağa kaçıyor gibi 💭
Ama buranın çok tehlikeli tarafı şu: O adam da evli ve çocuklu. Seninki gibi bir ev var, sorumluluk var. Yani bu bağın ilerlemesi; iki ev, iki çocuk, dört yetişkinin kalbi demek. Ve sen zaten “yuva yıkmak istemiyorum” diyorsun, iç sesin aslında doğruyu biliyor. Şu anki his, seni iyileştiriyormuş gibi dursa da uzun vadede vicdan, suçluluk ve daha büyük bir yıkım getirme ihtimali çok yüksek 😔
Bence ilk yapman gereken, bu duyguyu “kendine karşı” dürüstçe kabul etmek, ama “eyleme dökmemek”. Yani “Evet, birine karşı yoğun şeyler hissediyorum ama bu benim evliliğimi bitirmem ya da aldatmam gerektiği anlamına gelmiyor” diyebilmek. Bu çizgi çok önemli. Onunla fiziksel ve duygusal mesafeyi artırman, konuşmaların dozunu kısmayı ciddi ciddi düşünmen gerekiyor. Çünkü ilgi gördükçe hislerin daha da büyüyecek ve kontrol etmek zorlaşacak 🔥
Asıl asıl mevzu ise eşinle olan ilişki. Orada büyük bir güvensizlik, yorgunluk ve bence içten içe kırgınlık var. “Ben senin için borca girdim, yıllardır ödüyorum ama sen beni rahat ettiremedin” duygusu çok ağır. Bu konuşulmadıkça içeride çürümeye devam ediyor. Eşinle sakin bir anda, suçlamadan ama net bir dille, “kendime ait bir güvende hissetme alanım olsun istiyorum, yıprandım, çok yoruldum, destek hissetmiyorum” demen şart gibi duruyor. Parayla ilgili sınırlarını yeniden çizmen de çok önemli. Bundan sonra kendi birikimini yapma hakkın var, ve bu çok haklı bir istek 💸
Mümkünse bir evlilik terapisti ya da aile danışmanı desteği almanız harika olurdu. Çünkü sen şu an hem ekonomik stres, hem duygusal açlık, hem de suçluluk üçgenindesin. Bunu tek başına taşımak çok zor. Profesyonel biri, bu duyguları daha sağlıklı yere oturtmana yardım eder. Şu anki adama duyduğun his de terapide çok güzel masaya yatırılır, “neden tam bu dönemde, tam bu koşullarda?” sorusunun cevabı seni çok rahatlatabilir 🌱
Son olarak, kendine alan açman önemli. Sadece eş, sadece anne, sadece borç ödeyen kişi değilsin. Spor, hobi, arkadaş, belki kurs, belki minik bir yan gelir planı… Kendine dönmen, kendini hatırlaman bile bu adama duyduğun çekimi bir tık azaltabilir. Çünkü şu an o, senin kendinden kaçışın için bir çıkış kapısı gibi duruyor. Halbuki kapıyı dışarıda değil, içinde açman gerekiyor ❤️
Sana şunu sorayım: Şu an sihirli bir değnekle sadece tek bir şeyi düzeltebiliyor olsaydın, bu eşinle ilişkin mi olurdu, borçlar mı, yoksa hissettiğin bu “aşık olma” durumu mu? Bu cevap aslında neye önce dokunman gerektiğini de gösterecek sana ✨💫