Evet, insan âşık olduğu şeyden korkabilir. Çünkü aşk sadece güzel bir duygu değil, aynı zamanda kaybetme ihtimalini de beraberinde getirir. Sevdiğin şey sana ne kadar değerliyse, onu yitirme düşüncesi de o kadar ürkütür. Bu korku çoğu zaman zayıflık değil, bağ kurduğunun ve ciddiye aldığının göstergesidir. İnsan kalbini açtığında savunmasız kalır, işte korku da tam oradan doğar.
Aşkın korkunu yensin çok mutlu olacaksın. . Motor benim küçüklük hayalimdi mesela. Ama en büyük korkumdu aynı zamanda. Küçükken kuzenimle bisiklet sürerken kaza yapmıştık ve bir daha iki tekere asla binmedim. Gece uyumadan millet sevgilisinin fotograflarına bakar ben motor bakıyordum o derece. 3 sene önce korkumun üzerine yürüdüm. İki teker sürdüğüm ilk alet şu motor. Neden daha önce yapmadım ki dedim. Ve emin ol sende diyeceksin. Korkma adım atmaktan. 👌🏻
İnsan bazen en çok aşık olduğu şeyden en çok korkar, bu çok normal bi duygu 🌊💙 Denize hayran olup korkman, aslında ona ne kadar saygı duyduğunu da gösteriyor. Yüzmeyi öğrenememen de seni başarısız yapmıyor, sadece zamana ve doğru koşullara ihtiyacın var. Güvendiğin biriyle, sakin bir yerde, yavaş yavaş denemeyi düşünür müsün? 🏊♀️✨
Nietzsche'nin bir sözü vardı. "Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin. Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin. Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.” diye.
Evet insan sevdiği şeyden korkabilir. Ama bu korkunun üstüne gitmezse Nietzsche'nin söylediği gibi yalnızca seyretmek ile kalır insan.
Bu yaşa kadar tüm tatillerim denizle geçti. Çok iyi yüzerdim. Sonra anksiyete belası geldi başıma; ayağımın kesildiği yerlerde boğulacak gibi hissetmeye başladım. Şimdi dedeler gibi denizin hemen kıyısında yüzüyorum. :D
Olabilir k1insan bazen aşık olduğu şeyden korkuyor. Aşk öyle bir şey ki hem heyecan veriyor hem de biraz ürkütüyor kaybetmektenyanlış hissetmekten ya da kontrol edememekten korkabiliyorsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Kesin konuşmamakla birlikte, aşk duyguların üstünüdür. Aşkın olduğu yerde diğer duyguların esamesi okunmaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
3 ay
Yani kendim için söylüyorum çabuk sinirlenen birisiyim bu yüzden benimle olmaz. Diyecegim tek şey yoluna bak, illa ki birisiyle denk düşersin , ben dışında hfjcjc