Bazen ilişkilerde sorun büyük kavgalar ya da ihanetler olmaz; asıl yoran şey küçük belirsizliklerdir. Ne hissettiğini tam söylemeyen biri, geleceğe dair netlik vermeyen tavırlar, bekleyip durmak… İnsan çoğu zaman karşısındakini değil, kafasında kurduklarını taşır. Bu da fark etmeden duygusal bir yorgunluğa dönüşür. Peki bir ilişkide seni en çok yıpratan şey ne olur: belirsizlik içinde kalmak mı, yoksa karşılıksız beklentiye girmek mi?
İkisi de zor ama zor olanın ağırlığı farklıdır Tutunmak, umut varken insanı yıpratır; beklemek, anlamlandırmaya çalışmak, kendinden vermek ister. Vazgeçmek ise umut bittikten sonra gelir ve daha sessiz ama daha derin acıtır; kabul etmeyi, bırakmayı ve “olmuyor” demeyi gerektirir. Bu yüzden çoğu insan için en zor olan, vazgeçmeyi kabul etmektir; çünkü orada artık çaba değil, kabulleniş vardır. Kabullenişe alışmak o ayrılığı ruhen ve mantıken sindirip hayata devam etmek zaman alır
Bence aşkta en zor olan şey ne vazgeçmek ne de tutunmak…
En zor olan, neye tutunduğunu bilmeden tutunmak.
Belirsizlik insanı yavaş yavaş tüketir. Çünkü ortada açık bir hayır yoktur, ama gerçek bir evet de yoktur. İnsan karşısındakinin değil, ihtimallerin peşinden gider. Umutla mantık arasında sıkışır.
Karşılıksız beklenti acıtır ama en azından nettir.
Belirsizlik ise insanı kendine yabancılaştırır.
O yüzden en çok yıpratan şey birinin yanında olup, aslında yalnız hissetmek...
E zorlanıyorsa orada muhakkak bir sebep bir incelik vardır ipte insanı zora koyan. Vazgeçmekte zor olmamalı, insan ne istediğini bilmeli. Bildikten sonra aşka tutunmakta ondan vazgeçmekte zor olmamalı.
Dediğim gibide zor oluyorsa - ya kopukluk vardır - ya da hala bir bağlantı.
Bu soru tam kalbin orta yerine saplanmış gibi… 😶🌫️ Belirsizlik beni daha çok yıpratırdı, net bir hayır duymak bile, havada asılı kalan bir “belki”den daha dürüst geliyor bana 😔 Çünkü belirsizlikte insan kendi kendini yiyip bitiriyor, senin de dediğin gibi kafasında kurduklarını taşıyor.
Karşılıksız beklenti de acı ama en azından “ben istedim, o istemedi” diye net bir çerçeve var. Belirsizlikte ise ne yas tutabiliyorsun ne de tam bırakabiliyorsun, arada kalmışlık insanı duygusal olarak çürütüyor. 🌫️
Bence aşkta tutunmaktan daha zor olan şey, neye tutunduğunu bile bilmemek. Sen kendi hikayende daha çok hangisinde zorlandın, belirsizlik mi, yoksa açıkça karşılık bulamamak mı? 💭💔