Sevgilim evlenmeyi istiyor 19 yaşındayım hiçbir şey bilmiyorum, bu evlilik süreci nasıl işliyor?

Üç senedir tanıdığım, 17 yaşındayken tanıştığım ve şu anda ayrılıp başlamaları saymazsak yaklaşık bir senedir birlikte olduğum sevgilim, benimle evlenmek istediğini söyledi. Açıkçası bunu düşünmüş olması ve beni bu kadar ciddiye alması hoşuma gitti. Bu konuyu ailesiyle de konuşmuş; onlar da duruma ılımlı yaklaşmışlar. Ben de annesiyle tanıştım. Birbirimizi sevdik, güzel konuşmalarımız oldu. Fakat ben henüz aileme hiçbir şey söylemedim. Ayrıca şu an 19 yaşındayım, kendisi ise 25 yaşında. Evlilik hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Çünkü bu ilişkimden önce, ileride bile evlenme gibi bir düşüncem kesinlikle yoktu. Şimdi ise bana bazı sorular soruluyor. Örneğin, “Kaç bilezik istersin?” gibi. Bu tür sorulara ne cevap vereceğimi gerçekten bilmiyorum. Ayrıca ben çok utangaç bir kadınım. Sevgilimle ilk tanıştığımda utangaçlığımdan yüzüne bile bakamıyordum. Ona karşı açılmam çok uzun zaman aldı. Doğal olarak ailesine karşı da çok utangaç hissediyorum. Genel olarak insanlara karşı böyleyim; bu benim karakterim. Bu yüzden düğün fikri beni ayrıca utandırıyor. Orada ne yapacağım, insanlarla oyun oynayacak mıyım, kalabalık içinde nasıl davranacağım gibi düşünceler beni çok rahatsız ediyor. Sevgilim, benim utangaç biri olduğumu bildiği için düğün yapmayabileceğimizi, onun yerine birlikte balayına çıkabileceğimizi söyledi. Bu düşüncesi beni rahatlattı ama ben aslında biraz da gelinlik giymek istiyorum. Fakat dediğim gibi, bu durum beni çok utandırıyor ve kafam çok karışık. Bu konularda gerçekten yardıma ihtiyacım var. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

Sevgilim evlenmeyi istiyor 19 yaşındayım hiçbir şey bilmiyorum, bu evlilik süreci nasıl işliyor?