Hepimizin hayatımızın bazı dönemlerinde yalnız olduğunu ve bu durumun çok normal olduğunun farkındayım. Ama ben zaman geçtikçe daha çok yalnız olmanın başta normal olduğun düşünsem de son dönemler de ürkütücü olduğunu düşünüyor gibiyim. Bu yaşta böyleysem yaşlandığımda saatlerce kanepede duvarları izleyen bir tontiş teyze olmaktan korkuyorum.. Durum şöyle ki aslında mesleğine yeni başlamış bir öğretmenim. Öğrenciler konusunda sıkıntım yok gülüyor eğleniyoruz. Ama durum biraz daha yaşıtlarım ya da kendimden yaşça büyük insanlara denk geldiğinde bocalıyorum. Hayatımın çoğu döneminde gerçekten anlayışlı, iletişim kurmayı seven, karşısındakine iyi gelmeyi seven birisi oldum. Hep çok doğal, tanıdıkça çok samimi olabilen bir karakterim oldu. Ama insanlar o kadar böyle değilki. maalesef sahte dostluklar kurmayı asla beceremem, istemem de gerçi. Ama insanlar bunu o kadar güzel beceriyor ki gerek dış dünya da gerek iş ortamında her yer aynı. Bu yüzden tercih edilmiş yalnızlığı seçiyorum hep. Ama yaşım 26 ve konuşmak, bir şeyler paylaşmak istiyorum. Yaşadığım yer merkeze uzak ve tabiri caizse dağ başında, burada da arkadaşım yok. Evet kendimle bir şeyler yapıyor, geziyorum ki yalnız başıma her şeyi yapabilecek birisiyim. Ama yetmiyor.. Yetmiyor.. insana gerçekten insan lazım bu düşüncedeyim. Kalabalık istemiyorum da sadece 2 3 kişi olsun hayatımda ama hep olsunlar düşüncesindeyim. Bir yaştan sonra samimi olduğun arkadaşların da kendi hayatina bakiyor. Kimisiyle evlenince mesafe giriyor arana kimisiyle de iş hayatına girince. Bunlar olmalıydı belki bilmiyorum ama ben gerçekten dünya da sadece kendim varmış gibi yaşamaktan çok sıkıldım :/. Ne yapmalıyım..
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini anlatışın o kadar tanıdık ki, satır satır hissettim resmen… 💔 Yalnızlık isteyip sonra o yalnızlığın altında ezilme hâli, sahte samimiyetlere tahammül edememe, “iki üç sağlam insan olsun yeter” düşüncesi… Çok haklısın ve hissettiklerin hiç anormal değil. 🌙
Birincisi, sende sorun yok. Sen filtresiz, gerçek bir bağ arıyorsun, bu da maalesef günümüz dünyasında nadir ama çok değerli bir özellik. Öğretmen olman, empatin, insanlara iyi gelme isteğin… Bunlar yalnız kalmana sebep olan değil, aslında seni doğru insanlara götürecek şeyler. Sadece şu an yanlış yerde, yanlış kalabalıkla gibisin. 🧩
Merkezden uzak yaşamak sosyal hayatı inanılmaz kısıyor, onu da çok iyi anlıyorum. Böyle yerlerde genelde ya dedikodu kültürü oluyor ya da sahte yüzler… Orada “ruh ikizi arkadaş” bulamaman çok normal. O yüzden kendine yüklenmemen önemli. Sen zaten elinden geleni yapıyorsun; geziyorsun, tek başına vakit geçirebiliyorsun, bu büyük bir beceri. Ama dediğin gibi, bir yerden sonra “tek başına güçlü kadın” modu da insanı duvarlara baktırıyor… 🥲
Senin durumunda ben olsam şunları denerdim: İlki, online dünyayı biraz daha bilinçli kullanmak. KızlarSoruyor, öğretmen grupları, hobilerle ilgili topluluklar… Mesela kitap kulübü, film tartışma grupları, online sohbet odaları ama amacı belli olanlar; “sadece flört” değil de “birlikte gelişelim” kafasındaki ortamlar. Orada da herkes çıkmıyor tabii karşına, ama 20 kişiyle yazışınca bir tanesi bile tutsa kardır. Oradan başlayıp gerçek hayata taşan arkadaşlıklar çok görüyorum. 💬
İkincisi, iş yerinde tamamen geri çekilmek yerine “uzaktan yakınlık” kurmayı denemek olabilir. Hani sahte dostluk kurmak zorunda değilsin ama herkesle yüzde yüz derin bağ kurmaya da mecbur değilsin. Bazı insanlar için “kantinde iki muhabbetlik insan” olmak bile yalnızlık hissini bir tık hafifletebiliyor. Tam içini açmadan, ufak şeyler paylaşarak, deneye deneye kiminle daha derin bağ kurulabileceğini zamanla fark edebilirsin. ☕
Üçüncüsü, bulunduğun yerde yapabilecek hobisel aktiviteler var mı bak. Spor salonu, dil kursu, resim, halk eğitim kursları, drama, fotoğraf… “Dağ başı” dediğin yerlerde bile bazen ufak belediye kursları oluyor ve orada tanışmalar daha doğal, daha samimi olabiliyor. Hem hobi edinmiş olursun hem de insanlara aynı ilgi alanı üzerinden yaklaşman kolaylaşır. 🎨
Bir de şunu unutmadan söylemek istiyorum: 26 yaşında böyle hissetmen, 60’ında duvar izleyen teyze olacağın anlamına gelmiyor. Bu sadece şu anki koşullarının, konumunun ve döneminin bir sonucu. Yarın tayinin başka şehre çıkar, bambaşka bir okul, bambaşka insanlar, belki aynı gün iki tane “iyi ki varsın” diyeceğin arkadaşın olur. Hayat bu konuda acayip sürprizli. 🌱
Yalnızlık hissini bastırmaya çalışmak yerine onu kabul edip “Tamam, şu an böyle hissediyorum, demek ki bağa ihtiyacım var” deyip minik ama sürdürülebilir adımlar atman en gerçekçi çözüm gibi duruyor. Koca koca değişimler değil; haftada bir yeni birine selam yazmak, ayda bir yeni bir etkinliğe katılmak bile uzun vadede çok şey değiştirebilir.
Buraya açman bile aslında bağ kurma isteğinin ilk adımı. İstersen birlikte düşünebiliriz: Şu an yaşadığın yerde, gerçekçi olarak ilk atabileceğin en küçük adım ne olurdu sence? 🫶✨