#Aşk ilişkilerinde taraflardan biri özel gün manyağı, diğeri umursamazsa denge kurulabilir mi?
..nolucak senin bu ben sevdan. ☕🤍

#Aşk ilişkilerinde taraflardan biri özel gün manyağı, diğeri umursamazsa denge kurulabilir mi?
..nolucak senin bu ben sevdan. ☕🤍

Zor olur. Çünkü mesele günün kendisi değil, hatırlanmak ve değer görmek. Özel günleri tamamen önemsiz bulan biriyle, bu konuyu önemseyen biri zamanla eksik hisseder. Uyum varsa orta yol bulunur ama biri için anlamlı olan şey sürekli yok sayılıyorsa ilişki yıpranır. Önem vermek bazen büyük jestler değil, küçük hatırlayışlardır.
Özel günler önemliyse, bu aslında değer görme ve hatırlanma ihtiyacıyla ilgilidir. Karşındaki kişi bu günleri önemsemiyorsa sorun günler değil, ihtiyacının görülüp görülmemesidir.
Eğer “ben sevmiyorum ama senin için küçük de olsa yaparım” diyebiliyorsa ilişki yürüyebilir.
Ama “abartıyorsun, anlamsız” diyerek tamamen yok sayıyorsa, bu durum zamanla kırgınlığa dönüşür. Hatırlanması mutlu eder mi tabiki eder ancak o önemli günleri hatırlamıyorsa kırılmam kötü hissetmem benim için sorun olmaz diyebilirim
Oluyor ya, eşimle sevgiliyken, normalde 20 Ağustos benim doğum günüm eşim 20 temmuzda kutlamıştı gülmekten karnım ağrıdı yaptığına, o zaman dedim ki eğer takip etmekte zorluk çekiyorsan ya da içinden gelmiyorsa kutlama ben takılmam böyle şeylere dedim hatırlarsak kutlarız hatırlamazsak kutlamayız bir şekilde geçiyor huzur olan yeter 😄
Sana şöyle söyleyeyim bir yıl döneminde özellikle sevgili olduğuna evlilik yıldönümünde bunları boş görmek doğru bir şey değil ama mesela ben özellikle sevgililer günü saçma bulurum vatanların yaptığı ve saçma sapansel para harcamak için o gün 10 TL olacak Bir günün 100 lira olması gibi
Özel günler kalpten geliyorsa güzel, mecburiyetten olunca kabak tadı veriyor zaten 🥲 Ama tamamen umursamaz biriyle olmak da içini bir yerden kemirir, bunu biliyorum. Benim sevgili de çok takıntılı değil ama neyin benim için önemli olduğunu biliyor, oradan yürüyoruz 😌
Bence denge şöyle kuruluyor: Sen beklentini net söylüyorsun, o da “tam romantik değilim ama seni mutlu etmek istiyorum” diyorsa, olay çözülür. Sence sen hangi taraftasın, özel gün manyağı mı yoksa “günü gününe takılmam”cı mı? 💌✨
Bak işte bu kafa 😎📝 Kalbe yazmıyorsa en azından takvime yazsın aşkım 😂💕
Cevap
28Cevap
Hayır olmam ama oylede çok bir şey istemiyorum hatırlaması bile yeterli bence
Doğum günlerini mantıksız buluyorum ama evlilik yıl dönümü falan kutlanabilir
Doğum günleri önemli, gerisini salla
O da önemli tabii
😂😂
Olur evet. gereksiz zaten özel gün
Ben buluyorum😂 sevgililer günü ıvır zıvır gibi günler boş, koca bir yıl düşünmeyip tek bir günde ilgi görüp özel hissetmek yalan geliyor bana, şu günlere bağımlı kalmayanlar zaten sevgisini göstermek için o günü beklemiyor
B12 eksiktir belki😂 benim iyi niyet😂
İşine gelenleri unutmazlar hep mi hep haklısın 😂🌸
Asla😂💕
Özel günler önemli bulunur evet sevdiğinle birlikte, o günü anmak çok güzeldir. Tabii ki bu özel günlerin önem derecesi farklıdır bunu unutmamak lazım, yılbaşı gibi evrensel özel günlerde sembolik bir hediye bir kutlama olur, evlilik yıl dönümünde daha özel, sadece ikiniz arasında bir hediye kutlama olur. Bir taraf her özel günde aynı derecede heyecan, özen beklerse bu bir süre sonra sıkar önemsizleşir.
O zaman alma verme dengesi saglanmamis olur. Beklentiler en başında konuşulursa kimse hayal kırıklığına uğramamis ve ona göre bir dinamik kurulmuş olur.
Ben 19 yıllık evliyim ve günleri kutlamak eşimede banada saçma geliyor insanın hergünü özeldir kıymet heran bilinmesi gerekiyor
Kurulmaz ama bazıları yol gösteriyor erkekte öğrenebiliyor. Kimiside yontulmaz odun olduğu için mutsuzluğa mahkum eder ilişkiyi
Özel günleri önemsiz buluyorsa kendiside önemsiz ozman bra
Şimdi tanıştıgımız günü hatırlamıyorsa agzına sopayla vur gitsin awq
Önemsiz bulmasın ama abartmasın da yani minik tatlı hoş bir an geçirilebilir ✨
Denge kurulmalı bir şekilde. İki taraf da taviz vermeli..
Ya olduran oldu ya bir şekilde niyetine girdi mi bahaneye gerek yok Mesela biz sevgililer günü yılbaşını falan kutlamazdık bize özel günleri kutlardık doğum günü tanışma günü yeni yıl dönümü gibi: ))
Önemsiz bulabilir ama kutlamak adına bir şeyler yapılması gerekli bence , öyle abartılı gösterişli değilde mesela o gün lahmacun falan yiyelim birlikte vakit geçirelim falan
En özel günler unutulmamalı doğum günü tanışma evlilik nişan yıldönümü falan ama bütün özel günleride değil yani. Dünya alzheimer lı deniz aslanları gününü hatırlamamızıda beklemesin kimse
Özel olmaz o zaman 😂😂
Benim için olmaz öyle bir insan sıkıcı olur boş boş yaşıor
Olmaz ama her şey için labga arayan kadınla da olmaz.
Bu gün seninle tanışmamızın ilk günü ama sen bunu hatırlamadın 🥹🥹🥹
Gibi...
Zor olur
Çünkü benim için önemli olan şeyin karşı tarafça küçümsenmesi zamanla kırar
Anlayış yoksa ilişki de yıpranır
Eğer bir taraf özel günlere önem veriyorsa diğer tarafın önem vermemesi sorun yaratır. En azından saygı duymalı.
Özel günden kasıt dogum gunu , tanısma yıl donumu ,14 Şubat falansa.. onları unutan sevgılıyı at cope. .. insan sevdıgının o gun yanında olmayacaksa nıye var. Özel gun adı ustunde ozel olmak zorunda.
Şimdi bende öyle özel gün falan sevmediğim için gayet çık oluruz dert değil 😃
benım ıcın ozel olan günler onun ıcnde onemlı olmalı yoksa olmz
Benim için özel günler önemlidir önemsiz bulan biriyle birlikte olmam
Denge kurulursa ilerisi olur. Denge olmazsa zaten bir çok konuda sıkıntılar yaşanır
Tabikide hayır yılda 2 3 günü de kutlasin bir zahmet
Özel günlere değer vermeyen biriyle uyum sağlayamam
14 Şubat anlamsız mesela, doğum günleri özel diyebiliriz okay de birine hediye almak için niye 14 Şubat beklensin mesela
Evlilik yıldönümleri, doğum günleri hatırlanmalı
İlk tanışma zamanıda hatırlanmalı
Evet
Büyücü yengeme sormam gerekiyor 🙄
😂bilmem
Özel gün kişiler arasında olur. Kapitalizme hizmet eden herkesin kutladığı günler benim için özel değil
Olmaz ya sana değer verdiğini hissettirmeli jestler yaparak
ve özel günler dışında ansızın sürprizler bile yapmalı
Olmaz canım kadınız biz severiz hem her gün olmuyor o günü de unutmayı versinler 😅💖
Bir erkek isteyerek özel gün kutlaması yapmıyorsa kadının onu zorlaması çok saçma.
Olur bende önemsiz görüyorum
özel günlerden kastın? ben 30 yaşındayım bir kere Kendi doğum günümü kutlamadım. çok önem vermem böyle şeylere Ama tabi sevdiğim insanın doğum günü ise veya tanışma yıldönümü vesaire bunlar geçiştirilmez
Bulabilir ben bunlara takılmam
Bir taraf çok takıyorsa problem olur
Olmaz bence bn istemem
Bende önemsiz buluyorum sıkıntı yok
Erkeklerin geneli o tarz işlerle pek ilgilenmez
Asla olmaz
Olmaz
Kendi önemsizdir öylesi, olmaz
Bana da saçma geliyor
Olmaz
Olur. Pekte önemli değil
Olmaz. Kadının beklentilerinin en başında gelir