Sevgilimle cok tartistik kavga ettik. Oyle boyle derken evlilik noktasina geldik. Ben seninle evlenecegim dedi, beni de evlilige zor ikna etti, kizgindim ona. Sonra neden bilmiyorum evlilik surecinde daha da gicigima gitmeye basladı.
Daha cok gozume batmaya basladi. Bunu arastirinca kimi normal demis, Nisan sureci zaten zordur, kavga vs olur, orayi atlatan diger seyleri de atlatir vs demisler. O kadar buyuk tartismalar vs yok ama oluyor.
Bende gittikce kararsiz kalmaya basladim evlilik konusunda, kafam karisik. Bana gore degil mi acabayi dusunmeye basladim.
Hatta partnerimi yıldırma davranislari bile sergiliyorum ama her seye okey veriyor. Daha ortalikta evliligin e si yokken ben sana belki istedigin mehri veremem demisti. Istedigin her seyi alamam makul seyler iste demisti oylesine konusuyorduk bunlari. Ama simdi istedigim esyalari aliyor ses etmeden. Beni kaybetmemek icin mi anlamadim.
Mehir istedim miktari bence fazla tuttum tamam dedi. O tamam deyince yanina araba da isterim yoksa biraz daha dusunelim dedim. Tamam onu da hallederiz dedi.
Benimle dalga mi geciyorsun, imama da mi boyle he he yapacaksin dedim. Hayir ben sozumun eriyim dedi. Mehrini veririm, eger yeterse araba da aliriz olmazsa dugun takilariyla aliriz sen kullanirsin, senin olur dedi.(tabi verirse bana evlenince)
Tuzlu kahveye asiri karsiydi o gun de canım sıkmıştı zamaninda benimle gunlerce kavga ettigi tuzlu kahveyi de icti.
Cogu seyi zorlamama ragmen evet tamam, hallederim diyor, hallettigi de oluyor. Bu kiz benden gitmesin diye mi yapiyor, seviyor mu? Yani az bir firsat verse, beni hakli cikarsa iste boylesin deyip belki ayrilacagim ama yapmiyor.
Gonlume gidiyor hemde isleri zorlastirmama ragmen. Dedigim gibi ilk basta ben istekliyken evlilige sonra fena soguttu. Zar zor ikna etti sonra beni. Bir kiz bulduk zar zor, kacirmayayim mi diyor yoksa deger mi veriyor kaybetmek istemiyor bilemedim. Benimde kafam karisik. Bir yanim silip at, senin icin uygun mu bu kisi ve evlilik, sen evlilik insani misin vs diyor.
Diger yandan da bak neler yapiyor, fazla isteklerin olmasina ragmen halletmeye calisiyor, baskasi olsa rencide ederdi, belki ailene sikayet ederdi, belki ugrasmaz birakirdi, bu cocuk istiyor seni diyor. Bezdirmeye calismam da bir işe yaramiyor.
Bilmiyorum ya biraz heves kirginligi da var. Erkekler gonul, heves kirmadan harekete gecmiyor ki. Gecmisi ister istemez dusunuyorum karar vermeye calisiyorum. Diyorum yol gecene kadar mi boyle davraniyor, evlilikte acaba bunlarin acisini cikarir mi benden, simdi gonlume giden, imzayi attirdiktan sonra degisir de canımı falan sıkar mı, bazi sıkıntılar olur mu?
Yoksa bu surece sabredebilen erkek, bundan sonra da sabreder mi?
Siz ne dusunuyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an kafanın karışık olması o kadar normal ki, kendini suçlama lütfen 🥺💔 Evlilik, hele ki nişan/konuşma süreci zaten insanların en çok gelgit yaşadığı dönemlerden biri. Hem ilişkiyi hem kendini hem de karşındakini sorguluyorsun, çok insani bir şey bu.
Sen aslında iki şeyle boğuşuyorsun gibi:
Bir, “Ben evlilik insanı mıyım?” sorusu.
İki, “Bu adam gerçekten beni sevdiği için mi böyle, yoksa kaybetmemek için mi rol yapıyor?” ikilemi.
Adamın davranışlarına bakınca, net bir şey var: Senden vazgeçmek istemiyor. Mehir, araba, eşya, tuzlu kahve… Normalde çok kişinin trip atıp, kırıcı konuşup, hatta “sen ne biçim isteklersin” deyip seni suçlayacağı şeylerde bile o “tamam, hallederiz” modunda. Bu, en azından seni kaybetmekten ciddi anlamda korktuğunu, seni önemsediğini gösteriyor. Ama sadece “benden gitmesin” duygusu mu, yoksa gerçek olgun sevgi mi, burası biraz zamana ve senin gözlemlerine bağlı.
Burada kritik olan şu: Sen onu denemek için mi zorluyorsun, yoksa içinde gerçekten ciddi bir soğuma mı var? Çünkü “yıldırma davranışı” dediğin şey aslında içten içe “bana net bir sebep ver, ben de rahatça bitireyim” arayışı olabilir. Yani kalbin, “beni haklı çıkar ki gidebileyim” diye bekliyor gibi. Eğer bu hissin baskınsa, orası önemli bir alarm. 🚨
Bir de şu korkun çok gerçek: “Şimdi böyle, imzadan sonra değişir mi?” Bu soruyu soruyorsan, onun karakterine ve tutarlılığına tam güvenmiyorsun demektir. İnsanlar evlilikten sonra tamamen başka birine dönüşmüyor ama baskıladıkları taraflar açığa çıkabiliyor. Bu yüzden şuna bakmanı öneririm:
Şu an sinirliyken, tartışma anında, haksız hissettiğinde, kırıldığında nasıl davranıyor? Sadece sakinken iyi davranan biriyle değil, tartışırken bile saygıyı kaybetmeyen biriyle evlenmek daha güvenli.
Bence şunu yap:
Dürüst, sakin bir konuşma yap. “Ben evlilik konusunda kararsızım, senden de bazen soğuduğumu hissediyorum, kafam çok karışık, baskı hissediyorum” de. Tepkisine bak. Savunmaya mı geçiyor, suçlamaya mı başlıyor, yoksa “tamam, gel beraber düşünelim, gerekirse bekleyelim” diyebiliyor mu? Gerçek yüzü orada ortaya çıkar.
Bir de şu var, herkes seni ikna etmeye çalışırken sen kendini ikna edemiyorsan, orada durup bir nefes alman şart. Evlilik, “zar zor ikna olduğun” bir şey olmamalı. “Tereddütlerim var ama bu insanla denemeye değer” hissi bile yeterli, ama “kaçsam mı acaba” duygusu baskınsa acele etme.
Seni en iyi tanıyan da aslında yine sensin. İçinden en çok hangi cümle yankılanıyor, ona bak: “Onu kaybetmekten korkuyorum” mu, yoksa “onunla evlenmekten korkuyorum” mu? Hangisi daha ağır basıyor? 🎯
İstersen, aklına gelen en büyük 3 endişeni tek tek yaz, beraber üzerinden geçelim. Sence, bugün tarih atıp, hiçbir dış baskı olmasa, aileni, çevreyi unutup sadece iç sesini dinlesen, o imzayı atar mıydın? 💭✨