Atan öyle evlenelim diyor ama ben evlenmek istiyorum ne yapmalı?

2 yıldır sevgilim var. Bu sene son senem mezun oluyorum. Yasim 24. Sevgilimin meslegi var, maasi falanda iyi. Yani evi gecindirebilecek durumda. Evlenme meselesini aciyorum son zamanlarda. Ama bana atanmaya bak, atan öyle diyor.

Para icin benimle beraber diye dusunmeye baslayacagim artik. Ben atanmayayim demiyorum ki. Bende isterim ilk seferde atanayim ama ne zaman nasip olur bilmiyorum. Belki 2 yil sonra, belki 5 yil sonra belki hemen. Bu sene kpss ye girdim alimlar olursa yine bakacağım. Ama sevgilimin boyle demesi zoruma gidiyor sanki parasini eşine vermek istemiyor gibi de algılıyorum.

Evlenmek istememin sebebi de benim meslegim disinda her sey hazır. Eş adayi var, ceyizim var, okulum bitmis. Ben artik bu aşamaya gecmek istiyorum cunku artik hormonsal durumlarimi da bastirmakta cok zorlaniyorum.

Sevgilimle bir seyler yaşamiyoruz, evlenmeden yapmak istemiyorum ama cok kotu durumdayim bu konuda. Artik evlenip rahatca yapmak istiyorum. Cocugu da zaten atanana kadar ertelerim. Rabbim nasip ederse başımın üstüne ama diger turlu korunuruz yani. Ama gercekten dayanamiyorum artik. Sevgilimi de cok arzuluyorum. Ustune atlayasim geliyor. Evlenip bu işlere girismek istiyorum artık.

Zaten bilincsizim 24-25 yasinda bu ise baslasam birkac yila kendi vucudumu tanır, ne sevdigimi, neyden zevk aldigimi falan cozerim daha kaliteli bir yatak yaşamim olur diye düşünüyorum. Dayanacak gucum kalmadi bu konuda.

Sevgilim de ataninca deyince iyice sinirlerim tepeme çıkıyor. Onu da hakli buluyorum. Evlilikte bu isler daha da zor, ders çalışmak falan ama işin baska boyutlari da var.

Atan öyle evlenelim diyor ama ben evlenmek istiyorum ne yapmalı?