Ayrılıktan aylar geçmesine rağmen hala unutamıyorum, bu duygusal dalgalanmayla nasıl başa çıkıyorsunuz?

ay oldu ayrılalı ama garip bir şekilde hâlâ unutamadım. “Geçti artık” dediğim zamanlar oldu, hatta kendimi buna inandırdığım da. Günlük hayatım devam ediyor, gülüyorum, başka şeylerle ilgileniyorum ama o tamamen gitmiş değil. Zaten hiçbir zaman tam olarak gitmedi. Sadece bazen daha sessizdi, bazen daha uzaktı. Ara ara aklıma geliyordu, bir an durup içimden “hâlâ buradasın demek” diyordum, sonra yine devam ediyordum hayatıma. Ama son birkaç gündür her şey çok daha yoğun. Sanki içimde bir şey tetiklendi de duygularım üstüme üstüme gelmeye başladı. Özlem mi, kırgınlık mı, pişmanlık mı tam ayırt edemiyorum. Hepsi birbirine karışmış gibi. Bir anda kalbimde bir ağırlık oluyor, nefesim daralıyor, düşünmemeye çalıştıkça daha çok düşünüyorum. “Artık geride kaldı” dediğim şeyler yeniden canlanıyor, anılar hiç ummadığım anlarda karşıma çıkıyor. En zor tarafı da şu sanırım: Neden şimdi? Aylar geçmişken, her şey biraz daha sakinleşmişken, ben yoluma devam ettiğimi sanırken neden bu kadar sert vurdu bilmiyorum. Bazen “demek ki gerçekten bitmemiş” diyorum, bazen de sadece bastırdığım duyguların şimdi yüzeye çıktığını düşünüyorum. İyiyim dediğim zamanlarla, iyi olmadığımı fark ettiğim anlar arasında gidip geliyorum. İnsanlara anlatması da zor. Çünkü dışarıdan bakınca zaman geçmiş, her şey olması gerektiği gibi ilerlemiş gibi duruyor. Ama içimde hâlâ çözemediğim şeyler var. Kabullenemediğim cümleler, yarım kalmış hisler, söylenmemiş sözler… Belki de mesele onu özlemekten çok, benim içimde kalanlar. Bazen gerçekten geçtiğine inanmak istiyorum. Bazen de şunu kabul ediyorum: bazı insanlar hayatımızdan çıkıyor ama bıraktıkları iz hemen silinmiyor. Zaman her şeyi unutturmuyor, sadece öğretmeye çalışıyor. Şu an yaşadığım şey de belki iyileşmenin başka bir aşaması, bilmiyorum. Bildiğim tek şey; şu ara kalbimin çok dolu olduğu ve bunu görmezden gelemediğim. Ne yapıcam

Güncellemeler
5 ay
7 ay oldu orayı silmisim
Ayrılıktan aylar geçmesine rağmen hala unutamıyorum, bu duygusal dalgalanmayla nasıl başa çıkıyorsunuz?