6 ayBak tamamen objektif bir şekilde cevap vericeğim asla ben adına konuşmayacağım sevgilin veya eşin karşı cinsle ne kadar samimi olabilir sorusu aslında yüzeyde basit bir soru gibi görünebilir ama işin içine güven sınırlar duygusal ve fiziksel bağlılık kıskançlık ve saygı gibi pek çok faktör girdiğinde oldukça karmaşık bir mesele haline gelir her çiftin bu konuda farklı sınırları ve anlayışları vardır ve önemli olan bu sınırları net bir şekilde belirlemek ve ortak bir anlayışa varabilmektir öncelikle samimiyetin ne kadarına izin verileceğini konuşmak gerekir bazı çiftler arkadaşça sohbeti ve sosyal etkileşimi tamamen normal karşılar ve bunu sınır olarak görmez bazıları ise çok daha titiz davranır ve karşı cinsle fiziksel temastan yakın duygusal sohbetlere kadar birçok unsuru sınır olarak belirler burada kritik olan çiftin birbirine güveni ve iletişimidir eğer güven varsa partnerin sosyal etkileşimlerde samimi olsa bile senin kaygın minimum olur ve rahatsızlık hissetmezsin güven eksikse küçük samimiyetler bile büyük bir kaygı yaratabilir bu nedenle sınırları belirlerken hem kendi hislerini hem de partnerinin rahatlık alanını göz önünde bulundurmalısın bir diğer husus ise samimiyetin niteliğidir çünkü bir mesajlaşma veya sosyal medya sohbeti ile yüz yüze fiziksel yakınlık çok farklıdır bazı insanlar sadece sohbet ederken veya iş arkadaşlarıyla iletişim kurarken samimi olabilir ve bunu romantik veya cinsel olarak algılamaz bazıları ise bu tür davranışları kendi iç dünyasında da anlamlandırır ve bu nedenle rahatsızlık yaratabilir bu yüzden sınır belirlerken hem davranışın şekline hem niyetine hem de bağlamına bakmak gerekir fiziksel temas tamamen ayrı bir konudur öpücük sarılma yakın temas gibi davranışlar ciddi sınırlar gerektirir ve çoğu ilişkide eşin karşı cinsle böyle bir temasa girmesi kabul edilemez bazı çiftler bunu tamamen yasaklar bazıları ise arkadaşlık çerçevesinde kısa tokalaşmalar veya omuz teması gibi küçük sınırlar koyabilir burada da önemli olan partnerin niyeti ve bu teması yaparken senin rahatsız olmayacağını bilmesidir duygusal samimiyet ise daha karmaşıktır çünkü insanlar bazen karşı cinsle içten sohbet ederken kendi duygularını da paylaşır ve bu durum kıskançlık veya güven sorunlarına yol açabilir bu yüzden eşinle veya sevgilinle karşı cinsle yapılan sohbetlerde hangi konuların uygun olduğunu belirlemek faydalıdır günlük konular iş veya okul sohbetleri hobiler ve genel sosyal paylaşımlar çoğu ilişki için uygundur ama kişisel duygular sevgiyi ifade eden veya romantik içerikli mesajlar sınırları aşabilir burada da açık iletişim şarttır eğer bir çift kendi sınırlarını konuşmuşsa ve partnerine neyin rahatsızlık yaratacağını net bir şekilde ifade etmişse hem samimiyet hem de sosyal ilişkiler kontrollü bir şekilde yürütülebilir bir diğer kritik nokta sosyal medya ve dijital iletişimdir çünkü modern ilişkilerde mesajlaşma sosyal medya yorumları ve etkileşimler ciddi rol oynar burada çiftler birbirine güvense bile bazı mesajlaşmalar veya paylaşımlar kıskançlık yaratabilir ve bu nedenle sınırları net çizmek gerekir örneğin sürekli özel mesajlaşma romantik içerikli mesajlar veya fotoğraf paylaşımı bazı çiftler için sınır aşımıdır bazıları ise bunu kabul edebilir burada önemli olan kendi hislerini ve partnerin hislerini sürekli değerlendirmektir ayrıca sınırları belirlerken geçmiş deneyimler de önemli rol oynar çünkü daha önce partnerin karşı cinsle samimiyeti nedeniyle sorun yaşandıysa bu sınırlar daha katı olabilir ve güven tekrar inşa edilene kadar uygulanabilir bu durum normaldir ve çiftler arasında açık iletişimle aşılabilir bir başka konu arkadaş grupları ve sosyal ortamlardır partnerin karşı cins arkadaşları ile zaman geçirebilir ve bu çoğu zaman normaldir ama burada da sınır net olmalıdır örneğin yalnız başına buluşmalar bazı çiftler için uygun olmayabilir bazıları için sorun değildir önemli olan partnerin rahat olup olmadığını ve eşin kendini nasıl hissettiğini bilmesidir bu yüzden sosyal aktivitelerde karşı cinsle yapılan planlar ve buluşmalar önceden konuşulabilir ve sınırların aşılmaması sağlanabilir aynı zamanda sınır belirlerken kişinin kendi rahatlık alanı da önemlidir çünkü sen rahatsız hissettiğin durumlarda açıkça bunu ifade etmezsen sorun zamanla büyüyebilir ve kıskançlık güvensizlik gibi olumsuz duygular gelişebilir bu nedenle eşinle veya sevgilinle düzenli olarak sınırları gözden geçirmek ve gerekirse yeniden belirlemek sağlıklı bir ilişkide vazgeçilmezdir bir diğer kritik unsur da niyettir çünkü niyet her zaman davranış kadar önemlidir partner karşı cinsle samimi olsa bile niyetin tamamen arkadaşça olduğunu ve romantik bir amaç taşımadığını anlıyorsa senin güvenin sarsılmaz ama niyet belirsiz veya romantikse bu ciddi bir sınır ihlali anlamına gelir ve bu durumda çiftler durumu konuşmalı ve sınırları yeniden netleştirmelidir ayrıca bazı çiftler samimiyet konusunda kendi özel kurallarını belirler örneğin bazıları yalnız başına karşı cinsle sohbet etmeyi uygun görmez bazıları ise sosyal medya üzerinden genel paylaşımları kabul eder bazıları ise fiziksel temasın sınırlı olmasını ister bu tamamen çiftin kendi değerleri ve rahatlık alanına bağlıdır ve burada tek doğru cevap yoktur önemli olan her iki tarafın da kendini güvende hissetmesidir bu nedenle sınırları belirlerken esnek olmak ve iletişimi sürdürmek gerekir çünkü zamanla güven arttıkça sınırlar değişebilir ve daha rahat bir ilişki kurulabilir özetle sevgilin veya eşin karşı cinsle ne kadar samimi olabilir sorusunun cevabı tamamen çiftin değerleri, güven düzeyi, geçmiş deneyimler, niyet ve rahatlık alanına bağlıdır fiziksel temas ve duygusal samimiyet ayrı ayrı ele alınmalıdır sosyal medya ve dijital iletişim dikkate alınmalıdır sınırlar önceden netleştirilmelidir ve sürekli iletişim ile gözden geçirilmelidir bu şekilde hem partnerin hem sen kendinizi rahat ve güvende hissedebilirsiniz sınırlar ilişkinin temel taşlarını oluşturur ve saygı güven ve sevgi ile birlikte yürütüldüğünde sağlıklı ve mutlu bir ilişki mümkün olur
14 Yorumla- 6 ay
Uzun yazdıgsam kusura bakma ama sevgilin veya eşin karşı cinsle ne kadar samimi olabilir konusu aslında çok hassas bir konu çünkü burada güven sınırlar duygusal bağlılık kıskançlık ve saygı gibi pek çok faktör bir araya geliyor herkesin bu konuda algısı farklıdır ve sınırları da farklıdır bazı çiftler arkadaşça sohbeti ve sosyal etkileşimi tamamen normal görür bazıları ise en ufak bir samimiyeti bile rahatsız edici bulabilir önemli olan çiftin birbirine güvenmesi ve sınırları net olarak belirlemesidir fiziksel temas ve duygusal samimiyet farklı konular olarak ele alınmalıdır çünkü fiziksel temasın niteliği genellikle daha katı sınırlar gerektirir sarılma öpücük yakın temas gibi durumlar çoğu ilişkide sınırdır bazı çiftler bunu tamamen yasaklar bazıları ise küçük ve genel temaslara izin verir ama burada da niyet çok önemlidir duygusal samimiyet ise daha karmaşıktır çünkü insanlar bazen arkadaşça sohbet ederken karşı cinsle içten duygular paylaşabilir ve bu kıskançlık veya güven sorunlarına yol açabilir bu yüzden hangi davranışların kabul edilebilir olduğunu önceden konuşmak faydalıdır
- 6 ay
Tek kelime ediyorum bir çok faktör vardır bunlar önemlidir herkesin konuda bir hassasiyeti vardır bu cevap kısa mı senin için?
En İyi Cevaplar
Üniversitede olan üniversitede kalır. Dışarıda buluşmalara çok zorunda değilse katılamaz. Genelde illaki yanındaki kızların da farklı bölümlerde olması olsun, çevrede tanıdık görünmesi olsun falan kafede o masa 3 kişiyse 10 kişi olur yarısından fazlası da erkektir. Böyle bir durumda kalıyorsa da mutlaka ama mutlaka hayatında benim olduğumu bir şekilde belli etmek zorunda. Opsiyonel değil. Zorunda. Ya beni arasın ya da arkadaşlarına dümenden benim muhabbetimi geçirsin bitti gitti. Ben zaten yakınlardaysam her türlü damlarım.
İş de aynı şekil. İş arkadaşlarıyla dışarıda buluşamaz. Bu üniversite gibi değil.
İş dışı veya üniversite dışı, not almadır, belge onayıdır vs. bunun gibi olasılık işler dışında konuşamaz. Bu konularda konuştuğunda da mesafeli olur. Gerek yüzyüze gerek mesajda gülüşmek, kahkahalaşmak, birbirine takılmak, reelsleşmek falan asla.
Kısaca, mesafe koyacak, beni belli edecek, arkadaşlığın devam edeceği bölgeyi aşmayacak yerinde kalacak. bitti gitti.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 659 cevap paylaştı.
6 ayHayatıma almışsam ve hayatımda kalmaya devam edebilmişse zaten bu o sınırı bilir. Yani güven sarsmicak kadar ve arkadaşlıktan fazlasıymış gibi gözükmücek kadar samimi olabilir. Karşı taraf sınır tanımıyosa ben sınırı öyle bi tanıtırım ki bi daha asla sınır ihlali yapamaz yafşak
11 Yorumla
6 ayBen varken niye başkaları ile samimi oluyor madem başka erkeklerle de samimi olacak o zaman ne diye benimle sevgili oluyor? Sevgilim varsa ben karşı cinse sınırımı koyarım o da koysun bir zahmet, koymuyorsa beni sevmediğini düşünürüm, seven sınır koyar.
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu tam mayın tarlası ama konuşması da çok keyifli 😂👏 Bence sınır; gizlilik başladığı yerde başlıyor. Yani mesajları siliniyorsa, “söylesem gerilirsin” diyip anlatmıyorsa, özel dertleşmeler varsa orada çizgi aşılmış oluyor.
Karşı cinsle arkadaşlık ok ama flört vibe’ı, gizli yakınlık, eski sevgili muhabbetleri bence no 🚫 Senin için kırmızı çizgi ne mesela, nerede “burada fazla samimi olmuşsun” dersin? 💬💕00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
6 ayİş arkadaşlığı dışında olamaz onunla da yalnız görüşemez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
6 ayHayatında benim dışımda bir karşı cins olamaz
24 Yorumla- 6 ay
Bunu neden 2 defa söyledin?
- 6 ay
@SivisPacemParabellum derken
- 6 ay
2 defa tekrarladınız aynı cümleyi ama mağarada yankı yapmış sanırım
- 6 ay
- Aşk İlişkileri konusunda 265,6b cevap paylaştı.
u 6 aykarşı cinsle samimi olamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayAyda 3-4 kez telefonda görüşebilir ben olmadan yüz yüze görüşmesini istemem nerede nasıl davranması gerektiğini bilen biridir arkadaşı yürüyorsa burada sevgilimin tepkisine bakarım ben demeden o arkadaşlığını bitirmeli karşı cins arkadaşlarını hayatından çıkar desem ne olacak aldatacak insan her türlü aldatır arkadaşı olmaz komşusu olur karakter meselesi benim sevgilim var karşı cins arkadaşlarım da var enişte-kayınbirader geçinip gidiyorlar bir sorun olmuyor
00 Yorumla
6 ayNormal arkadaşları olabilir bu sorun değil
Konuşma da kullandığı kelimeler ve ona karşı kullandığı fiziksel mesafe önemli
Yoksa arkadaş olmak suç değil insanlar bilinçli ve kendini bildiği sürece
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ayhiç samimi olamaz işi gereği muhattap olur fakat dışarıda gördüğün de görmezden gelirse muhattap olmaz ise sorun yoktur yani olması gereken de budur ha bunu isteme hakkını ise kendimde öğle biri olduğumdan dolayı söylüyorum
00 Yorumla
6 ayÇok zor bir soru bu. Objektif yorum yapmak için bütünü ile aynı koşulları yaşamak gerekiyor. Kendi arkadaşımı göz önünde bulundurunca bunda ne var sanki diyorum ama kendim evli olsam aynı şekilde bunda ne var diyebilir miyim acaba?
00 Yorumla
6 ayHerkesle olsun ama kafamı karıştıran bir kız olursa ne yalan söyleyim olumsuz olur yani
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
6 ayHayatına erkek sinek bile giremez. Hayırdır biz qaw 🐎 mıyız.
12 Yorumla- 6 ay
Kabul eden qaw 🐎 tır çok net
Karşı cinsle iletişimi olamaz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
6 ayeşim sevgilim vs kendi sınırlarını kendi çize ben karışmam ama baktım iş biraz kötü kendimi ilişkiden alırım
00 Yorumla
6 ayBen aldatıp geçiyom. Fakat o beni aldatmıyor. Param var çünkü. Paramla susturuyorum. Güç bende. Para var güç var.
00 Yorumla
6 aySevgilim eşim sevdiceğim karşı cinsin varlığını bile unut.
00 Yorumla
6 ayZorunlu konuşma dışında muhatap bile olmamasını isterim , samimiyet ne 😅
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
6 aySıkıntılı konular hiç gerek yok son zamanlar kim kimle evli barklı belli değil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 632 cevap paylaştı.
6 aySevgilim Kızlarla Asla Konuşamaz Yoksa O Konuştuğu Kızlar Elimde Kalır
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Oldukça mesafeli bir duruş sergilemeli. Laubali insan hiç sevmem.
00 Yorumla
6 ayO kadar uzağım ki sevgili eş durumlarına yani olsa beni aldatsa bile ne hissederim bilmiyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Sevgilim, eşim karşı cinsle arkadaşlık kurmak bir yana gerekmedikçe muhatap bile olmasın bir zahmet
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 718 cevap paylaştı. Kişi kendi sınırlarını bilir bunu benim belirtmeme gerek yok diye düşünüyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Sevgilim olacak kişi karşı cinsle olabildiğince mesafeli olsun mümkünse
00 Yorumla
6 ayBenim hatunum nerde durması gerektiğini , sınırlarını bilir.
00 YorumlaEn fazla erkek arkadaşıma hediye almak isterim, sence ne almalıyım diye sorar. Ötesi olmaz.
00 Yorumla
6 ayKardeşim, abi dışında bir hitap kullanırsa terk ederim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayKarşı cinsle en fazla eeeen fazla
Amcasının dayısının elini öpecek kdar00 Yorumla Bir kadın/erkeksağlıklı bir ilişki istiyorsa karşı cinsiyle samimi olmayacağını bilmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 ayEyvah eyyvah! Kopsun kıyamet :))
15 Yorumla- 6 ay
1 saat içinde parçalar adamı, Ondan sonra ararsın benim kolum nerde bacağımı nereye koydun diye :)
- 6 ay
<3
- 6 ay
Sizde durumlar nasıl?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
6 aySevgilim yok ama o soruyu sormadın say
12 Yorumla- 6 ay
Eyvah eyvah jsjsjs
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
s 6 aySamimi hiçbir şekilde olamaz.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 65,4b cevap paylaştı. Samimi olamaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
6 ayKarşı cinsten sonrasını okuyamadım.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
6 aySamimi olmamalı mümkünse
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 309 cevap paylaştı. Insanca iletişim kurabilir bu kadar
00 YorumlaSamimi olamaz ben de olmam
00 Yorumla
6 ayZerre kadar bile olamaz. Dişlerini dökerim onun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Öyle bir şey söz konusu bile olamaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayOlursa yeni partneri hayırlı olsun
00 Yorumla Karsı cins lafını duyunca çıldırıyorum
00 Yorumla
6 ayKarşı cins arkadaşı olamaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
6 ayHiç bir şekilde samimi olamaz
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 347 cevap paylaştı. Cevabım çok sert
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Karşı cinsten arkadas olmaz
00 YorumlaÇizgileri ve sınırını koruduğu sürece sorun yok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. merhaba merhaba ötesi bizi bozar
00 Yorumla
6 ayMuhattap dahi olamaz. tabi, bende aynı şekilde.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı. Baştan sona full sınır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 aySen nereden bileceksin ki bunları
12 Yorumla
Cevap sahibi6 ayVeren verene kimse göremez gizli
6 aySamimi olamaz
10 Yorumla
6 aySenn nedir
12 Yorumla- 6 ay
Sey
Samimi OLAMAZ
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayOlamaz 👊
20 Yorumla olamaazzz
11 Yorumla- 6 ay
👏👏👏
çok olamaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
6 aySıfır
00 Yorumla
6 ayBenim olan benimle samimi olur
00 YorumlaOlamaz
00 Yorumla
6 aySıfır samimiyet 😊
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 784 cevap paylaştı.
6 aySınırtanımaz
00 Yorumla
6 ayOlamaz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. samimiyet başla başına sınır zaten
00 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne