Yıllardır samimi olduğum arkadaşım aslında çıkarcı ve kıskanç mı, yoksa ben mi büyütüyorum?

Yıllardır arkadaşlık yaptığım bir kız var ve onu gerçekten seviyorum. Ancak son zamanlarda gözüme mi batıyor yoksa gerçekten bir şeylerin farkına mı varıyorum, emin olamıyorum.

Bu kızla ortaokulda tanıştık. Lise 2’ye kadar çok samimi olmasak da aramız iyiydi. 9. sınıfta okulu bıraktığını duydum, sonrasında bizim liseye geldi. Konuştuk ama çok yakın olmadık; çünkü başka bir yakın arkadaşı vardı ve arkadaş gruplarımız farklıydı. Daha sonra o arkadaşına ihanet etti, araları bozuldu. Arkadaşının hoşlandığı çocuk benim arkadaşımdan hoşlanınca sevgili olmuşlardı. Diğer kızın buna içerlemesini de açıkçası haklı buluyorum.

Bu olaydan sonra bana daha çok yakınlaştı ve o günden beri samimiyiz. Liseyi bitirdim, şu an mezun senemdeyim. Lisede yaşanan çok büyük olaylar olmadı ama bir kez başka bir arkadaşımla birlikte beni satmışlardı. Ben bunu görmezden geldim; çünkü arkadaşlık ilişkileri benim için çok merkezi değil. Ailemle güçlü bağlarım olduğu için arkadaşlığa büyük bir ihtiyaç duymuyorum. Giderlerse gitsinler kafasındayım. Zaten diğer kızla da başka sebeplerden dolayı konuşmayı kestik.

Asıl canımı sıkan şeyler ise sonradan başladı. Bu kız, benim eski arkadaşlarımla hâlâ samimiyet kurabiliyor ve bana göre bunun tek sebebi yalnız kalmamak. Ben “dostumun düşmanına mesafe koyarım” diyen biriyim; hatta tanımasam bile arkadaşımın sevmediklerinden uzak dururum. Elbette bunu yapmak zorunda değil ama en azından bunu gözüme sokmamasını beklerdim. Bir iki ay önce eski sevgilim ona istek attı. Bana gelip aynen şöyle dedi:“Yazar şimdi, uğraşamam.”Bu cümle beni çok rahatsız etti. Zaten beni bildiği için ona istek attı. Normalde engelleyebilirdi ama bunu yapmadı, aksine gelip bana söyledi. Hâlâ isteği bekletiyor mu bilmiyorum, sormadım.

Bir de ilişkimi ona anlattığımda yaşananlar var. Aramız bozulduğunda dayanamadığım noktada içimi döküyorum ama ya çocuğa sövüyor ya da sürekli kuzeninin ilişkisini örnek veriyor. Kuzeni trip atıyormuş, çocuk ona aşıkmış, hediyeler, iltifatlar havada uçuşuyormuş; “keşke biz de öyle olsak” diyor. Ben bu örnekleri hiç sormadım. Ayrıca kuzeninin parası için o ilişkide olduğunu biliyorum. Böyle bir ilişkiyi bana örnek göstermesini hiç anlamıyorum. Ben ne yapabilirim bu durumda, gidip zengin birini mi bulayım? Çok kolaysa kendisi yapsın.

Bir süre sonra anlatmayı kestim zaten. Ardından uzun süre telefonsuz kaldı, sonunda kaçak bir iPhone aldırdı. Yemin ederim, telefonu aldığı günden beri durmadan ekran görüntüsü atıyor. Sırf ekrana bakayım da iPhone olduğunu göreyim diye. Daha önce hiç ss atmayan kız, şimdi sürekli atıyor. Geçenlerde ben bir şey attım. Telefonum zaten bozuk; mezun senem olduğu için okula başlamadan önce düzgün bir şey almayı düşünüyorum. Telefonum sürekli şarjda duruyor. Attığım ekrandaki şarj kısmına özellikle bakıp saçma sapan imalarda bulundu. Gerçekten insanın sinirini bozacak seviyede. Ayrıca arkasından konuştuğu herkesle ekleşiyor, postlarını beğeniyor, mesaj atıyor; sonra da “onlar yazdı” diyor. Madem yapıyorsun, neden inkâr ediyorsun? Ne gerek var buna? Bugün de sevgilimle aram düzeldi. Bir süre önce param olmadığı için ona battaniye örmeyi düşünmüştüm, hatta ip rengini bile sormuştum. Bana bir şey attı, bakmadım bile. “Sevgililer Günü’nde bunu al” dedi. Ben de “Sevgili olmayacağız” dedim. “Salak mısın, her şey indirimdeyken alsana, ol sevgili” diye üsteledi. Ben de “Aramız daha yeni düzeldi, her şey hediye değil, daha önemli sorunlarımız var” dedim. Buna rağmen trip attı, sanki haklıymış gibi. Gerçekten bu anlattıklarımda bir sorun mu var, yoksa dolduğum için mi her şey gözüme batıyor?

Yıllardır samimi olduğum arkadaşım aslında çıkarcı ve kıskanç mı, yoksa ben mi büyütüyorum?