En yakın arkadaşım aşırı kıskanç, aramıza mesafe koymalı mıyım?

Kendisi de yurtdışına gidip geliyor, elinde bir mesleği var ama dünya üzerindeki en kıskanç insan. Taa ortaokuldan beri tanışıyoruz, o zamanlarda bile vardı kıskançlığı, erkeklere laf atardı sırf diğer kızlar çıkma teklifi alıyor da o alamıyor diye. Kendisini öyle tatmin etmeye çalışırdı, biz de onu sert mizaçlı sanardık meğer diğer kızları kıskandığı içinmiş. Lisede sırf sınıfın milletten ilgi gören zeki kızını kıskandığı için derslerini yüksek tuttu, o kızın sayesinde kendi çapında iyi bir üniversite kazandı. Yine memnun olmadı, daha iyi universiteler varken o, ODTÜ'ye girse neden Harvard değil diye sızlanacak bir tip, benim okulum çok da bilinen bir okul değil ama yine de seviyorum mesela.

Şimdi benim bir erkek arkadaşım var, biz buluştuğumuzda o kadar nefretle bakıyor ki ikimize. Erkek arkadaşımla tanışmaya hiç cüret etmedi zaten, hep benim yüzüme bakarak konuşuyor. Onu da kıskandığını hissetmeye başladım. Arkadaşımı gerçekten çok seviyorum ve uzun yıllardır tanıyorum, erkek arkadaşimla da ciddi düşünüyoruz, korona olmasa nişan yapacaktık hatta. Erkek arkadaşım kızdan çok korktuğunu onunla ilişkimi kesmemi istediğini yoksa ilişkimize zarar vereceğini söyledi. Kız hayatında 2-3 kere çıkma teklifi aldı onları da Ürdün prensini beklediği için reddetti, bugüne kadar bir tane bile ilişkisi olmadı ve şimdi ilişkim olduğu için beni kıskanıyor. Mesafe koymalı mıyım?
En yakın arkadaşım aşırı kıskanç, aramıza mesafe koymalı mıyım?