Arkadaşımda özgüvensizlik ve kıskançlık mı var?

Mesela örneğin, durumu yok harçlığı az, dedim ki bir durum vardı hediye alınacak sen alma ben alayım. Diyor neden ne fark var. Farkı biliyor o da. Onun harçlığından beş kat fazla alıyorum. Ama böyle konuşuyor. Sonra kıyafet verecektim ona kullanmadığım small. O xl ya da l giyiyor bazen. Yani kg farkımız var bariz. Dedim bu baya genişler olur sana small da olsa anlamında yani. Diyor baya genişler hahaha gülüyor dedim gülünecek ne var ki bedenin senin l o yüzden öyle dedim. Diyor yer yer small oluyor bana yer yer m yer yer l. Ama kilosu en az 70-80 boyu 1.50 neden böyle konuşuyor anlamıyorum yani hep bir savunma. Sonra iş bakmıyordu ama açlık gelirinin altında parası var. Teşvik etmeye çalıştım ama elinde belgesi yok okula gitmiyordu. Dedim belge yoksa iyi bir ofis işi gelmez yani mecbur giricen istemediğin yorucu işlere. Diyor ben söylemiyorum diye tecrübem yok mu okulda organizasyon yaptım yıllarca. E tamam o zaman onunla bul dedim ama belgen yok hala. Hangi şirket alır okulda organizasyon yaptım demek ile. Bazen gerçekten rahatsız oluyorum. Yeni eve taşıncam bir tanıdık dedi ki, ne eksiğin var alayım. Diyoki bana sadece bir kişi aldı diğerleri düşünmedi (ortak çevre). Hemen kendini kıyaslıyor. Sonra başbaşa biriyle buluşunca da hemen modu düşüyor neden beni çağırmadınız diye. Geçen doğum günüydü, elimden gelen herşeyi yaptım, pasta aldım, hediye aldım, çiçek aldım, arkadaşlara haber ettim. Kutladık. Ama öğlen bir başka arkadaşa yardıma gittim o gün tüm gün onla olamadım o tüm gün olalım istiyordu ama ona haber ettim bebekli arkadaş yardım gerekti. Akşamına doğum günü kutladık, gecesi bana diyor ki sen yakın arkadaşımsın sabah yanıma gel eni beklerdim. bir şey deyince de kendimi savununca diyor neden beni suçluyorsun ne dedim. Ona dedimki bak senin için bunları bunları yaptım yani normalde demeyi sevmem ama moralimi bozdu görmüyor yaptıklarımı. Diyor nankör mü demek istiyorsun. Şaka mı. Mesafe koymam gerekli galiba. Ne düşünüyorsunuz.. Neden böyle davranıyor.

Güncellemeler
9 ay
Mesafe koymak gerekli mi sizce. Son bir iki aydır bu yüzü gösteriyor. Bir yıldır arkadaşım..
Arkadaşımda özgüvensizlik ve kıskançlık mı var?