Evlenirler ama bunu kadınlar da yapıyor. Eşi öldükten sonra ömür boyu başka bir dişiyle çiftleşmeyen tek canlı tarla faresidir. Bu da ilk eşiyle çiftleştiği sırada beyninde vazopressin salgılanmasıyla alakalıdır. Bu onların eşleri ölse bile başka dişilere gönüllerini temayül etmelerine imkân sağlamıyor. 😀
Bildiğim kadarıyla sadece tarla faresi. Kurtlar da tek eşlidir ama eşleri öldükten sonra tekrar çiftleşebiliyorlar. Memeli hayvanlar genelde çok eşli olurlar, sadece tek eşli olanların sayısı yok denecek kadar az
öyle bir oe ile aynı yerde çalışıyorum ki sözde çok sevdiği eşini kaybetmiş ve kimseye dönüp bakmamış mış 2 küçük kızı var ve onu gördükçe çocuklarına üzülüyorum bu şahıs bir kadına tecavüz etmiş ve o kadına yemin ettiğim için kimseye söyleyemiyorum. o şahsın yüzüne tükürüp insan içine çıkamayacak duruma düşürmek istiyorum ama kızlarına acıyorum. bu yük bana çok ağır gelmeye başladı.
1
2 Yorumla
Soran
5 ay
İlahi adalet her şeyi çözer merak etme hiç karışma bile sadece dua et o kadar
o ama o kadın eski sevgilim 😓 başka şehre taşındı gitti. ama ben onu unutmak için çabalasam da hep oe ile karşılaşınca aklıma geliyor iş yerini keyfi olarak değiştiremem takvimi beklemem lazım.
Hayır eşim ölürse ya da sevgilim ölürse bir daha evlenmem.. onun anısına ihanet etmem. zaten ölse bile ona karşı sevgim bitmez.. Ateist olmama rağmen öldükten sonrasına inanmamama rağmen yine de başkasını sevmem.
Ya ben iki türlü gördüm aşık olduğu kadını unutamayıp hiç evlenmeyen içine kapanan, bi de evlenip eşini kaybedince yalnız yaşayamayan. Üçüncüsünden de var ikinciye evlenmeyen ama nadir sanırım
Bence gerçek aşk = sonsuza kadar tek kişi değil, kalpte ömür boyu süren bağ demek 🫶 Ama insan yalnızlığa da dayanamıyor, özellikle yıllar geçince. Bazı erkekler eşini deliler gibi sevmesine rağmen zamanla yeniden evlenebiliyor, bu önceki aşkı değersiz kılmıyor bence. İkisine de kalpte ayrı oda açmak gibi düşün 💔💗 Sen sence hiç evlenmemek mi daha romantik?
Çok güzel bakış açısı… günümüzde bu bakış açısı ama kalmadı… ve fazla romantik görülüyor…
insanlar ölmeden başkasına aşık olmayı normalleştirmişken… öldükten sonra aşık ol ak haydi haydi normal… hayatında bir kere senin dediğin şekilde aşık olmak ise “saçma” “masalsı” “hayalperest” “itici” adlandırılır günümüzde