Herkesin ilişkilerden aldığı bir ders vardır. Bazen fazla fedakârlık, bazen görmezden gelinen kırmızı bayraklar, bazen de sustuğumuz anlar… Yaşadıklarımızdan sonra sınır koymayı mı öğrendik, yoksa hâlâ aynı hataları farklı kişilerle mi yaşıyoruz?
İnsanlarla kurduğum sosyal ilişkiler, neredeyse her zaman kaotik ve dalgalı oldu. Dengeli, sakin ve sürdürülebilir ilişkiler kurmak benim için hiçbir zaman kolay olmadı.
Dürüstlüğü seviyorum, bugün de dürüst olacağım. İnsanın kendini tanıması, kendi hatalarını görebilmesi ve bu hatalara karşı önlem alabilmesi bana göre ciddi bir olgunluk göstergesidir. Bu noktaya ulaştığımı düşünüyorum.
İyi bir arkadaş, iyi bir sevgili ya da eş hatta iyi bir insan olamadım. Bunun nedenlerini biliyorum. Düzeltme ihtimalini ise uzun zaman önce kaçırdım. Bu yüzden artık telafi etmeye değil, zarar vermemeye odaklandım. Önlem alma aşamasındayım.
Hatalar yaptım, yanlış yollara girdim. Yaşananların sonunda, yalnızca ben şeytan ilan edildim.
Bugün geriye dönüp baktığımda, tek şeytanın ben olmadığını açıkça görebiliyorum. Meğerse asıl şeytanlar, kendi yüklerini taşıyacak bir günah keçisi arıyormuş.
Bu yüzden bir daha “yapmam” dediğim şey nettir... Sosyal ilişkilere dahil olmam. Ayırca, kendi kötülüğünü bana yansıtarak aklanmaya çalışanlara karşı, artık ne anlayışım ne de merhametim var.
1 daha beni sevene şans vermem helede onu iyi tanımadan da direk ilişkiye başlamam ve en önemlisi her numaramı isteyen kıza da numaramı da vermem.. çünkü kimi kız var sevgilisi olmadığını öğrenince sevgilisi yok madem bende sevgilisi olayım diyerek numaramı almaya çalışınca sevgilisi olduğunu zanneder çünkü bir kız numaranı alınca ertesi güne buluştuğumuz da numarasını da aldım çıkarız diyerek den sevgiliymisiz gibi ona hareket etmeye çalışır.. Yani kısacası bazı kızlar kendi başına göre hareket ediyor hemde ne kadar sal. ak olduğunu gösteriyor birlikte olduğu kişiye...
Canım bir şeye sıkıldığında aklıma bir şey takıldığında mutsuz olduğunda söyleyemiyorum o an bunu soylemedigim için içime atıyorum daha sonra bu benim karşı taraftan istemsiz bir şekilde soğumama neden oluyor ve daha sonra neye sinirlendiğimi bile unutuyorum bu hareketimi gerçekten düzeltmem lazım
Ben artık kimsenin duygusal çöp kovası olmayı kabul etmem dedim mesela 😅 Sürekli dinleyip anlayış gösterip, sıra bana gelmeyince susmak… Bunu bir daha asla yapmam. Hem kalbimi hem zamanımı daha değerli görüyorum artık 💔✨ Peki senin “bitti, bunu yine yapmam” dediğin şey ne oldu, en çok nerede yandın? 🥺💕
Bu gereksiz kıskançlıklar veya kıskançlığın güzel bir şey olduğunu düşünenlerden uzak durmak. Fantezilerimin ve libidomun uyumlu olmadığı birisinden uzak durmak. Fazla pick me güç para aşığı tiplerden uzak durmak bu üçü galiba
Gerçekten adam gibi adam görüntü verenin de nasıl malın dibi olduğunu gördükten sonra artık kesin olarak karar verdim kimseye âşık olmayacağım ve sıcak yüzümü zerre kadar kimseye göstermeyeceğim.