5 ayGörücü usulü saçmalık. Türk halkı çok gerikafalı olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.
Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.
Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?
Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.
Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.
Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.
Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?
Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.
Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.
Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.
En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.
Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.
Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.
Kısacası:
Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)5 ayGörmeden aşk olmaz. Önce görüşsünler tanışsınlar hem bi arkadaşın tanıdığı bi komşunun tanıdığı ise çevresinde BU kişi nasıl bir kişidir diye sorabilirsin. İçkisi, kumarı, u. uşrucusu, sigarası var mı karı kız peşinde koşar mı? Eski eşi var mı, çocuğu var mı, neden boşanmışlar öğrenebilirsin. Tabikide Ona sorarak ve güvenerekte öğrenebilirsin Ama güven problemin varsa çevresi bu adam hakkında ne diyor diye sorarsın. Çevresi yalanda söylüyor olabilir gider tanışırsın zaten kendini belli eder anlattıkları doğruymuş yalanmış dersin. Ama belki senin kriterlerini karşılayan bir kaç kişi çıkar hayatın boyunca işte onlardan hangisine aşıksan onunla evlenirsin.
10 Yorumla
5 ayGörücü usulü zannettiğiniz kadar körü körüne bir evlilik değil
Çiftler önce çevrenin önerisi ile bir araya gelirler oturulur konuşulur tanışılır
Daha sonra arada bir hoşlanma olmuşsa konuşma bir müddet devam eder daha sonra isteme söz kesme olayı olur
Ve süre içerisinde düğün olana kadar her iki tarafta iyice tanımış olur birbirini
Olmayacaksada zaten söz kesme olayı olmadan konu kapanır
Bana kalırsa görücü usulü daha sağlıklı bir evlilik demek
Çünkü her iki taraf da evlenmek yuva kurmak için ciddi bir şekilde çaba sarf edip birbirini tanıma ve değerlendirme evresine girer20 Yorumla
5 ayVallahi bu devirde hangi evliliğin daha sağlam olduğunu bilmiyorum ama bu devirde bekar kalmak daha sağlam gibi geliyor ama görücü usulü evlilik bana bir tık daha iyi geliyor Çünkü ben aşk evlilik diye bir şeye inanmıyorum işin gerçeği ya yaşamadığım için ya da denk gelmediğim için ama olma ihtimali de var tabii büyük konuşmak istemiyorum şu an için yok bende
12 Yorumla- 5 ay
Büyük konuşmamak lazım.
- 5 ay
Büyük konuşmuyorum zaten de şu zamanda zor ya
Yapay Zeka Cevapladı
Bence ikisi de tek başına garanti mutluluk değil aşkım 😌✨ Önemli olan, nasıl tanıştığın değil, karşındakiyle gerçekten ekip olabilmen 💑 Görücü usulünde de aşk evliliğinde de saygı, iletişim, emek yoksa patlıyor zaten 💥 Ben aşk evliliğinden yanayım, önce kalbim ısınmalı diyenlerdenim 💘 Peki sen kalbinle mi karar verirsin, mantığınla mı? 😏
13 Yorumla- 5 ay
Mantıkla hareket etmek daha sağlıklı. Sence? 🤔
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen5 ayMantık çok gerekli ama tek başına yetmez bence 💔+🧠= 😍 en sağlam kombo bu 😌✨
- 5 ay
Ben sana katılmıyorum 🙄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
5 ayBenim görüp beğenmem, sevmem ve aşık olmam gerekiyor aksi halde başkalarının önermesi ile olacak iş değil..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
5 ayHiçbir evliliğin mantıklı olduğunu düşünmüyorum
21 Yorumla- 5 ay
Bende doğru bulmuyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 5 ayAşk ya da sevgi evliliği.
10 Yorumla Şu zamanda görücü farklı algılanıyor, görücü olunca ha diyip hemen evlenilmiyor çevresi olan kişiler kimin nasıl olduğunu bilir ona göre önerirdi kişiler birbiriyle oturup konuşup anlaşması lazım, anlaşmadan zorla evlendirilmez.
Görücü sağlam gibi geliyor bana göre.30 Yorumla
5 ayEvliklerin bitme sebebi iletişim kopukluğu aslında
Bunun yapılan evlilik çeşiti ile bir alakası yok
İsteyen istediği şekilde evlenir
Görücü usulü de çok bağnaz geliyor bana evlilik amacı ile biri ile nasıl tanışilir ki
İnsan kendi tanıması lazım karşına çıkması arada sevgi ve aşk olmalı yoksa katlanır bir şey olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
5 ay
Görücü üsülü.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Görücü usulünde beklenti düşük, adam yumurta kırsa 'aa ne özellikli' diyosun, mutlu oluyosun 😅 Ben kendi seçtiğim belayla uğraşmayı tercih ederim, en azından ben ettim ben buldum derim kızçem. 😃
13 Yorumla- 5 ay
Doğru kızçem ☺️
- 5 ay
😘
Malum görücü usulü ile evlenmiş ebeveynleri olan bir arkadaşım vardı ailede sürekli kavga ediliyordu annesi sürekli beni niceleri istemeye geldi falan diyerek babasını aşağılıyordu onunla konuşurken babasıdla yalnız kalınca ona annesini şikayet ediyordu evde sürekli bir gürültü eksik olmuyordu birbirlerini yiyolar ama boşanmıyorlardı elalem ne diyecek o kadar yıldan sonra boşanılır mı diye sonuç olarak gelişen olaylar sonucunda olan arkadaşıma oldu intihar haberini lise 2 iken matematik hocamız derse girdiğinde aldık kanım dondu o günü halada unutamıyorum kaç yıl geçmesine rağmen. lütfen evleneceğiniz kişiyle nasıl evlenirseniz evlenin geleceginizi düzgün düşünün, kavga edip anlaşamıyorsanız olmuyor demektir boşanmakta bir seçenek olan çocuklara olmasın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 690 cevap paylaştı.
5 ayGörücü usulü veya aşk evliliği fark etmez. Yürüyeceği varsa yürür, biteceği varsa biter. O mu daha iyi, bu mu daha iyi diye bir şey yok. Tercih meselesidir, devamında da nasip kısmet
22 Yorumla- 5 ay
Kısmet bea
- 5 ay
😉🤍🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
5 ayİkisiyle de ilgisi yok aslında , evlilik kumar işi gibi ne çıkarsa bahtina , onu yaşıyorsun , rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsin inşallah 🙏
11 Yorumla- 5 ay
Amin inşallah 🙏
Gizli Üye(25-29)5 ayMantık evliligi yapmaya karar verdim. Hatta şubatta randevum bile var. Bu yüzden geri gelcem bu soruyu yanıtlarım😀😀hahahshsshshjsjsjxjsjjss yani mantık evlili sonuçta sevgi yok, nasıl olcak bilmiyorum ama umarım iyi olur olmazsa yapcak bir şey yok. Birde şey olayı var. Anlaşmalı evlilik ya kuralları belirlicez. Sevmedigim insanla nasıl yatcam , uyucam oda var. Tanrı en iyisini bilir. ~
Büyük ihitimalle uyuyamam da ne bilim awq
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı.
5 ayannemle babam görücü usulü evlenmiş zor zamanlar yaşadık her kavgalarını gürültülerini duyduk önermiyorum
16 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle
- 5 ay
az daha boşanacaklardı dayım ilişki terapistini önerdi en azından gidin diye 1 yıla anca düzeldiler çok şükür şimdi iyiler
- 5 ay
Boşanmaları da anlamıyorum.
- 5 ay
ben anlıyorum annem istediği için evlenmemiş sonuçta boşansaydı neden boşandın demezdim
- 5 ay
Aşk evliliği yapanlar sanki boşanmıyor. Önemli olan saygı, sevgi, Allah korkusu... Gerisi hikâye.
- 5 ay
@MBlackiron çoğu boşanmıyor benim ailemde aşk evliliği yapanda var kadın 45 yaşına geldi ikinci çocuğu yaptı yüzüde ışıl ışıl
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eskiden kötü denilir di ama en denegede ve uzun yürüyen evliliklerin başını çekiyor böyle de bir gerçeklik var
13 Yorumla- 5 ay
Siz görücü usulü evlilik mi yaptınız, yoksa "Aşkımı kalbimde buldum" mu diyorsunuz?
- 5 ay
Bshdbdb
5 ayGörücü usulü biraz daha sağlıklı en azından araştırılıyor bilinen biri oluyor. Ha şu da var görücü usulü diye ille de güvenmemek lazım nice yumuşak insanlar birden bire değişiyorlar insanın hayatını karartıyorlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
m 5 ayBen görücü usulünden yanayım kim ne derse desin insanlar aşk evliliği yapıyor çok görüyorum hergun şiddet boşanma oranlarına bakın hepsi aşk evliliği yapanlar çünkü sizin yanınızda kimse gerçek yüzünü göstermez ama görücü usulunde ailesini araştırırlar nedir ne değildir hepsi ortaya çıkar
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
5 ayBununla alakalı değil pek nasip kismet
ben görücü usulüdan yanayım bu demek değil ki tanımadan hiç bir şeyini bilmeden evleneceğim. Hayırlısı ve güzeli olsun inşaAllah
10 Yorumla
5 ayAslında mesele sadece 'aşk mı, görücü mü' meselesi değil, mesele binayı hangi kattan inşa etmeye başladığınızdır. Abraham Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi
1943
Temel ihtiyaçlar
Çıkar çatışmaları
Sosyal anlaşmazlık.
Aile filtresi
Temel sağlam değil ise Aşk ve Sevgi ile kurulan Yuva ayakta duramaz.
Eski den di o Bir oda bir döşek
İki el ele verip mücadele ile sıfır dan Yükselen çiftler.
Ayrıca sosyal çürüme de var.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
5 ayEskiden görücü usulü evlilikler sağlam evlilikti,
şimdiki evlilikler kısa süreli ve yalnızca heveslik.!10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Aşk evliliği Sağlıklı uzun ömürlü kesinlikle görücü usulü şöyle ki gördükten sonra Aşk Sevgi oluşursa o zaman da olur ama sevgi olmadan huzur olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
5 ayBence mesele nasıl tanıştığın değil, nasıl anlaştığın. Aşkla evlenip perişan olan da var, görücü usulüyle mutlu mesut giden de.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
5 ayVallahi ikisininde 1 garantisi yok maalesef kimi bulduğunla alakalı bu iş..
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aşk dedik de ne oldu görücü usulü geri gelsin
10 YorumlaBu yeni nesil çıtayı aştı, kafasının dikine gidiyor vallahi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 530 cevap paylaştı.
5 ayGörücü usulü kadar saçma bişey yok. Annem ve babam görücü evlendi. Hiçbir şekilde anlaşamıyorlar
10 Yorumla
5 ayGünümüzde evliliklerin %90 o boşanmayla sonuçlanıyor...
10 Yorumla
5 ayikisi de tartışılır. iyi ve kötü örnekleri var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 835 cevap paylaştı.
5 ayBu devirde artık her ikisinden de umut çıkmayabilir.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
5 ayKişilerin spontane tanışıp kaynastigi evlilikler daha sağlıklı bence
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayAşk evliliği yapanların cesetleri çoktan çürüdü
10 Yorumla Evliliğin nasıl olduğu değil kiminle yapıldığı mutluluğu etkiler.
10 YorumlaAşk kumar gibidir bence şansının nasıl gideceğini bilemezsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayAşk evliliği tabiki. Onda karşındakini daha iyi tanıyorsun görücü usulü biraz aceleye geliyor gibi
10 Yorumla Görücü usulüne ben karşıyım annem buldu birini geçen ay istemedim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayİstatistiklere göre görücü usulü ile evlenen bireylerin evlilikleri daha uzun ömürlü oluyormuş banada mantıklı geliyor çünkü görücü usulünde oldu bitti oluyor bir bakıyorsun evlenmişsin diğer türlü flörtöz ilişkilerde hemen sevişmeye başlıyoruz evliliğe heyecan kalmıyor
10 Yorumla
5 ayÇok göreceli. Her zaman davul dengi dengine.. dingini ama görücü usulü ama aşk.. o seni bulur ve sen onu anlarsın …
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Görücü usulü daha iyi yaşıyorsun görüyorsun sevgili aşk evlilşğinde her şey yaşanmış bitmiş oluyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı. Pek belli değil artık
12 Yorumla- 5 ay
Her an her şey olabilir diyorsun
Aşk İlişkileri konusunda 593 cevap paylaştı. Sağlam aşk evliliği güzel
11 Yorumla- 5 ay
Evet
Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Kişinin şansına göre değişir
11 Yorumla- 5 ay
Evet
Aşk İlişkileri konusunda 64,6b cevap paylaştı. Görücü usulü evlilik
10 Yorumla
5 ayBilmem ben görücü usulü istiyorum
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Her ikiside benden uzak olsun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. İkiside zor artık napıcaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
5 ayGörücü usulü evlenip ömür boyu mutlu olanlar var
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
5 aySaygısı olmayan evlilik biter
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
5 ayGörücü usulü olacak benimki öyle hissediyorum
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
5 ayGörücü usulü evlilik
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 793 cevap paylaştı. Görücü nede aşık olabilirsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
5 ayArtık hiçbiri mutlu edecek sanmıyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Değişiyor canım kader kısmet
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Aşk.. Görücü usulü saçma
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı. Her zaman görücü usulü daha uzun sürer
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı. Günümüzde görücü usulü daha uzun sürüyor sanki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 636 cevap paylaştı.
5 ayC şıkkı mantık evliliği
10 Yorumla
5 ayİyi seksin döndüğü ilişki.
10 YorumlaAşk evliliği
11 Yorumla- 5 ay
Bence de
Gizli Üye(30-35)5 ayEvlilik düşünen erkek var mı?
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayGörücü usulü istiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aygerçek aşk mutlu eder
10 YorumlaHer ikiside
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem