• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri
2 ay

Görücü usulü evlilik mi daha mutlu eder yoksa sevgili olup evlenmek mi?

Karanlikkx665742
Karanlikkx665742 Takip Et
Xper 5 Yaş: 25
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
925
Yapay Zekaya Sor

Hangisi daha iyi

Sevgili Soruları Sevgi Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
35 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Savas_Melegi
    Savas_Melegi Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    2 ay

Türk halkı çok gerikafalı ve muhafazakar olduğu için severek evlenmeyi hep çok kötü gösteriyorlar, görücü usulünü dayatıyorlar. Görücü usulü evlenenlerin romanlardaki gibi mutlu olduğunu, severek evlenenlerin düşman olduğunu zannediyorlar. Bi kere görücü usulünde aracılar eş adaylarını ballandıra ballandıra anlatır, aşırı kusursuz gösterirler çünkü evlenmelerini çok isterler. Bu yüzden görücü usulü evlilikte yalan çok yaygındır. Kendileri bulamadıklarından dolayı da görücü usulü tanışanlar eldekini kaçırmamak için evlenene kadar rol yapabilir.

Âşık olarak evlenmek ilişkiyi daha güçlü ve mutlu kılar. Katlanmak zordur çünkü duygu yoktur. Sevmeden evlenen, sevme işini şansa bırakır; çünkü sevme ihtimali olduğu gibi sevmeme ihtimali de var. Görücü usulünde samimiyet yoktur. Görücü usulü evliliklerin hiçbirisi evlilik değildir, hepsi mutsuzdur. Severek evlenip mutsuz olanlar da var; hepsi mutlu değil. Zaten her evlilikte sorunlar ve kavgalar olur ama severek evlenenlerde daha azdır. Görücü usulü evlenmeyen ama tanışarak evlenen herkes severek evlenmiyor; eşini kendisi bulup mantık evliliği yani menfaat evliliği yapanlar da var. Tanışarak evlenip de mutsuz olanlar genelde mantık evliliği yapıyor; menfaatlerini alınca da eşlerine katlanmak istemiyorlar. Duygu olmayınca, sevgi olmayınca insanın sorunlara katlanası gelmiyor. Yani görücü usulü evlenmeyen herkes severek evlenmiyor.

Pısırık, asosyal, kendisi bulamayan, beceriksiz insanlar için en uygun yöntem görücü usulüdür. Ben öyle birisi olmadığım için görücü usulü evlenmem.

Bir de romanlardaki gibi mutlu olacaklarını zannederek evleniyorlar, çünkü görücü usulü çok abartılıyor. Birbirini sevmeden, aşık olmadan, bir şey hissetmeden evlenirlerse ya zamanla eşlerini sevmezlerse? “Zamanla sevilir” diyorlar ama garantisi ne?

Bir de şöyle bir şey var: görücü usulü evlenen erkek aldatır, çünkü sevmediği kadınla seks yapmaktan sıkılır ve sevmediği için ona üzülmez, acımaz; dolayısıyla aldatır. Dindarsa imam nikahıyla, değilse imam nikahı olmadan aldatır.

Aynı zamanda da en tehlikeli yöntem, çünkü görücü usulünde kimse kimseyi tanımıyor, aracılar bile birbirini tanımıyor. Mesela bekâr bir erkek varsa birisi o kişiyi başkasına söylüyor, o da etrafında tanıdığı yoksa başka birine söylüyor. Ağızdan ağıza araştırma yapılarak bulunuyor. Yani sizin sandığınız gibi görücü usulü demek aile çevresinden, ailenin bizzat tanıdığı biriyle evlenmek demek değil. Görücü usulü evliliklerin daha mutlu olduğu da Türk halkı safsatası ve taraflı istatistiklerdir. Neredeyse hepsi mutsuz; erkek karısına en başında âşık olmadığı için eşini çok sevmez ve devamlı kök ailesine ezdirir. Evlenmek için evlendiklerinden dolayı eş olamazlar çoğu; aileler yüzünden ve eşleri anlatıldığı gibi çıkmadığından sorunlar yaşar. Katlanmaya neden olacak bir sevgi ve aşk geçmişi olmadığından dolayı da severek evlenenler gibi sorunları alttan almazlar. Asla eşleriyle anlaşamazlar; birbirlerine alışık olmadıkları iki yabancı oldukları için sevişmeleri de zor olur. Ama severek evlenenler iki yabancı değil; onlar sevdikleri için en başından birbirlerine alışıyorlar ve birbirlerini arzuluyorlar. Bu yüzden severek evlenen kadınlar eşlerinden kaçmıyor. Görücü usulü evlenenlerin boşanmayanları da geleneksel tipler oldukları için boşanmazlar; “Sabredene Allah çok mükâfat verir” diye, “El âlem ne der?”, “Boşanınca geçimsiz derler” diye, aileleri destek olmaz diye boşanmazlar.

Evleneceğin kişiyi başkasının seçmesi ezikliktir. Evlenirken sana da fikrinin sorulması senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilen hakkında karar verirsin. Aile zaten evladına eş seçmez, kendine gelin damat seçer, yani çocuğunun istediği gibi değil, kendi istediği gibi birisini seçer. Bu sebeple de görücü usulü evlenenler mutsuz oluyor.

Tamamen tesadüflere şansa ve başkalarının seçimine bırakılmış bir evlilik mutluluk getirmez.
    İki kişinin ömür boyu birlikte yaşayacağı bir ilişki, birkaç sohbetle ya da aracıların aktardığı yüzeysel bilgilerle kurulamaz. Sevgililer kadar uzun, detaylı ve tanımaya yönelik vakit geçirmezler. Bu yöntem, geçmişten kalan alışkanlıkların modern hayatın ihtiyaçlarına uymadığı, hatta çoğu zaman zarar verdiği bir evlilik modelidir. Her şeyden önce görücü usulünde iki taraf birbirini tanımıyor. Aracılar da çoğu zaman gerçekten tanımaz; sadece duyduklarını aktarır. Böyle bir evlilik, insanların birbiriyle uyumlu olup olmadığını öğrenme şansını ortadan kaldırır. Eş seçimi, bir insanın verebileceği en önemli karardır ve bunu başkalarının filtrelerinden geçirerek yapmak hatadır. Bir insan hayat arkadaşını, en yakını olacak insanı, yoldaşını, diğer yarısını seçerken nasıl olur da işini bu kadar şansa bırakabilir?

Aşık olarak evlenmedikleri için birbirlerine tahammülleri de yoktur, çünkü evlenmek için evlenirler. Severek evlenenler gibi eşlerini sevdikleri, onlarla bir yaşam kurmaya ihtiyaç duydukları için, bir hayat arkadaşına ihtiyaç duydukları için değil.

Evlilik, sorunlarla dolu uzun bir yolculuktur; arka planda sevgi ve gönüllü bağlılık olmadığı zaman en ufak problem bile ilişkiyi sarsar. Görücü usulü evliliklerde erkek çoğu zaman eşine yeterince bağlanamaz, çünkü kalbi daha en baştan o ilişki için atmamıştır. Bu nedenle eşini ailesine karşı korumakta zorlanır; gelin çoğu zaman aile baskısı altında kalır. İlişkide eşitlik, saygı ve ortak yaşam kuralları gelişmez; sadece herkesin kendi ailesinin doğruları vardır.
    Bir başka problem de cinsellik alanında ortaya çıkar. İki kişinin birbirini tanımaması, duygusal yakınlığı olmaması, bedenlerini de tanımalarını zorlaştırır. Arzu, istek ve çekim zamanla oluşabilir belki ama çoğu durumda oluşmaz. Sonuç: iki yabancının aynı evde, aynı yatakta zoraki birliktelikler yaşaması. Severek evlenen iki yabancı gibi hissetmez ve öyle yaşamaz.

Görücü usulü evlilik, adı hâlâ masum bir “tanıştırma” gibi dursa da özünde bireyin iradesini, özgürlüğünü ve kişisel mutluluğunu hiçe sayan bir düzenin kalıntısıdır. Sert konuşmak gerekirse: İnsan hayatı, iki ailenin pazarlık masasında kararlaştırılacak kadar ucuz değildir.
    Her şeyden önce, görücü usulü evlilik insanı bir “projeye” dönüştürür. Seni tanımadan, hayallerini bilmeden, bir ömür ne istediğini anlamadan sadece “uygun” olduğun için birileriyle eşleştirirler. Bu sistemde sevgi yoktur; beklentiler, gelenek baskısı ve “el alem ne der” korkusu vardır. İnsan, eş değil, bir kalıbın içine zorla sokulan nesne hâline gelir.

En tehlikelisi ise görücü usulünün çoğu zaman rıza ile baskı arasındaki çizgiyi belirsizleştirmesidir. “Biz sadece tanıştırıyoruz” cümlesi, çoğu kişide geri adım atma hakkının olmadığı bir psikolojik baskıya dönüşür. İnsan istemediği biriyle hayat kurmak zorunda kalıyorsa bu ne gelenektir ne kültür: Bu düpedüz özgürlüğün gaspıdır.

Evlilik, iki insanın gönüllü, bilinçli ve karşılıklı saygıya dayalı bir birliktelik kurma kararıdır. Görücü usulü evlilik ise bu kararı başkalarına devretmektir. Kendi hayatının kaptanı olman gerekirken seni başkalarının rotasına mahkûm eder.

Zaten İslamcı, pasif, pısırık, asosyal ve beceriksiz olmayanlar bu yönteme başvurmaz ve ihtiyaç duymaz.

Kısacası:
    Görücü usulü evlilik yanlış çünkü insanı pasif bir obje hâline getirir, özgürlüğü yok sayar, baskıyı normalleştirir ve kişisel mutluluğu gelenek uğruna feda eder. Bu çağda kimsenin hayatı, başkalarının seçimine teslim edilecek kadar değersiz değildir. Özetle, görücü usulü evlilik modern dünyanın beklentilerine ve insanların duygusal ihtiyaçlarına uymayan, yanlış ve sakıncalı bir yöntemdir. İnsanlar kendi hayat arkadaşlarını kendileri seçmeli; ömürlerini tanımadıkları birine emanet etmemelidir. Evlilik kader değil, iki bilinçli insanın özgür iradeyle aldığı bir karardır; başkalarının yönlendirmesiyle değil.

Görücü usulü evlilik = romanlardaki ve filmlerdeki gibi mutlu olmak gibi gösterilse de gerçekler çok farklı. Görücü usulü evlenenler birkaç görüşmeye göre ne çıkarsa bahtına mantığında evlendikleri için mutsuz oluyorlar. Birkaç sene arkadaş gibi ve iki yabancı gibi yaşıyorlar. Toplum muhafazakâr olduğu için görücü usulü evliliği hep daha iyi gibi gösterir ama eski kuşaklar görücü usulü evlenmişler; hepsi mutsuz, eşlerinden şikayet etmek için fırsat kolluyorlar. Görücü usulü evlenmek çok saçma. Neden bir şey hissetmeden birinin bize seçtiği biriyle evlenelim? Evliliğe senin karar verip vermemen, senin seçtiğin anlamına gelmez; sen sana seçilenlerden seçersin. Evlilik için yapılan birkaç görüşmeye göre hayat arkadaşı seçilmez. Bu cahil cesaretidir. “Ben beceriksiz ve pısırığım bu yüzden kendim bulamadım.” demektir.
    Görücü usulü evlilik ev arkadaşlığıdır; tutkulu sevişme, oynaşma, romantik vakit geçirme yoktur bu evliliklerde. İnsanlar hâlâ çocuk gibi anne babalarını daha çok severler; eşleri hayatlarının merkezinde değildir çünkü bunlara sebep olan duygu yoktur.

1
    5 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Bacım öncelikle bu kadar zmn ayırıp bunu yazdığın için teşekkürler lakin severek evlenip bi yıl sonra boşanan çok kişi var ve görücü usulü evlenip musmutlu olan çok kişide var bunu da unutma

• Savas_Melegi
      Savas_Melegi
      2 ay

Rica ederim. Görücü usulü evlenip boşanmayaları mutlu sanıyorsun ama öyle değil. Bir evliliğin devam etmesi mutlu olmak değil sen de bunu unutma. Görücü usulü evlenenlerin çoğu mutsuz. Örflerinde boşanmak olmadığı için, dedikodu olmaması için, aileler destek vermediği için, Allah rızası için, düzen bozmamak için boşanmazlar. Severek evlenip boşananlar görücü usulü evlenip boşanmayanlardan daha mutlu. Severek evlenip boşananlar düşman gibi boşanmıyorlar ve görücü usulü evlenenler boşanmadıklarında düşman gibi yaşıyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

• Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Valla benim çevremdekiler musmutlu imreniyorum hatta konuşuyorum arada evlilik nasıl gidiyor diye aşırı mutluluğunu anlatıyor Allah nazar değdirmesin el üstünde tutuluyor

• Savas_Melegi
      Savas_Melegi
      2 ay

Benim çevremdekiler de hiç mutlu değil akrabalarım annemin babamın arkadaşları görücü usulü evlenmiş ama hepsi mutsuz

• Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Demek ki şans

En İyi Cevaplar

• endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

ben hep gorucu usulune öğ olarak baktım. ama eskiler hep oyle evlenmiş. bu tezat geldi bana ve dusundum. acaba biz evliliği cok mu abartıyoruz. misal seni tanımıyorum. senle ben evlensem ya da annemin önerdiği bi kızla. ya da kendi buldugum bi kızı. seneryolar nasıl değişirdi. bi kız bi erkek illa bi evlenince bi birliktelik bi ritim bi kabulleniş bi gerceklik aramızda yapıstırıcı etkisi mi uyguluyor bilmiyorum. ya da seks. bak oda baglar. yatarsın tenler birleşir ve bi cekim kurulur. bence kısmete yon vermemek gerek bebiş. baktın görücü gelmiş bak değerlendir ok ise devam et. baktın manitacılık var. o da olur. sen aday bulda bu devirde cok zor gercekten. az önce iş arkadasımın dedikodusunu ogrendim. abi dediği kişi kuzeninin kocasının metresiymiş yani. 44 yasında biri kendisi güzelde hiç evlenmemiş. ne yapsın dedim bende. yok yani belliki. iç dunyasını bilmiyorum gerci ama. cok var oyle toplumda potansiyelli ama manitasız. misal o kız guzel bakımlı maası unvanı işi iyi işinde basarılı maddi olarak da orta üstü seviyede araba ev var. kariyerli. ama erkek yok hayatında. diyordum ama varmıs :D evli adamla takılıyormus. bir yalan üstüne heba olan yıllar bence. onla bi geleceğin olmucak yani. boşa yatırım onun ıcın. neyse konu dagılmasın:D manita buldunmu yapıstır bebiş. aşksızlık denen bişey var yani

0
    0 Yorumla
  • DarkVerse8916
    DarkVerse8916 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 100%
    2 ay

Görücü usulü evlilik, bir bahçeye dikilmiş fidan gibidir. Başlangıçta yaprakları az, çiçekleri seyrektir. Ama kökleri sağlamdır, toprağın derinliklerinden beslenir. Zamanla dallar büyür, meyveler olgunlaşır. Sevgi, yavaş yavaş filizlenir; sabır ve anlayışla köklü bir bağa dönüşür. Burada aşk, bir kıvılcımdan ziyade yavaş yanan bir kandil gibidir: sürekli ve güvenilirdir. Sevgi temelli evlilik ise ilk bakışta gökyüzündeki yıldız gibi parlar. Kalpler çarpar, tutkular yoğun ve sıcak olur. İki ruh birbirini hemen tanır, gülüşler ve dokunuşlar önceliktir. Ama yıldız gibi parlayan alev, bazen rüzgarda sarsılır. Tutku büyüdükçe, gerçek hayatın sorumlulukları ve küçük çatışmalarla yüzleşmek gerekir. Burada aşk, bir nehir gibidir: hızlı akar, canlıdır ama yatağını özenle korumak gerekir. Mutluluk yöntemde değil, nasıl baktığında ve büyüttüğünde gizlidir. Görücü usulü bir fidan gibi sabırla yeşerir; sevgili olarak başlayan evlilik bir nehir gibi akar ve büyür. En güzel tablo ise ikisini birleştiren: derin köklere sahip, ama kalbi ateşle çarpan bir aşk…⚘️⚘️⚘️

2
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.

Bunu kimse bilemez. İkisi de mutlu da edebilir, mutsuz da, çünkü önemli olan nasıl evlendiğin değil, nasıl biriyle evlendiğin. Yani tamamen evlendiğin kişiye bağlı. Görücü usulü ile evleneceğin kişiyle evlenmek için mi evleniyorsun yoksa sevdiğin için mi? Sevmeden evleniyorsan bu evlilik sağlıklı olur mu? Böyle bir ortamda çocuğun büyüse nasıl biri olur? bu soruları sormak lazım.

1
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Çok haklısın

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
2 ay
  • 24 yaş için sormak harika bir ikilem bu bence 😄 Bence olay yöntemden çok, iki tarafın ne kadar uyumlu ve hazır olduğuyla alakalı 🧠 Sevgiliyken evlenmekte duygusal bağ daha güçlü oluyor, birbirini tanıyorsun, bu büyük avantaj 💑 Görücü usulünde de doğru aile, doğru iletişim olursa mutlu olunabilir ama risk daha yüksek bence. Sen hangisine kendini daha yakın hissediyorsun peki? 🤔💕

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

87

Cevap

114

Cevap

• Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.

Her ne olursa olsun kendin seçip kendin sevgili olup daha sonra evlenmek derim aşk olmadan gerçekten evlilik çekilecek bir şey değil bence

2
    0 Yorumla
  • princess_Angela
    princess_Angela Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 21
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Görücü usulü ile evlenip mutlu olan da var ama bence en güzeli severek evlenmek.

2
    0 Yorumla
  • Malefiz1313
    Malefiz1313 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 26
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Her ikisinin ucu da... Değnek..

2
    0 Yorumla
  • barraküda
    barraküda Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 39
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Hangisinde sevgi saygı insanlık daha çoksa

0
    2 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Görücü galiba

Yorumla
    • barraküda
      barraküda
      2 ay

Ona sen karar vereceksin karşındaki kişiye göre

Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 261,5b cevap paylaştı.

sevgili olup evlenmek

0
    0 Yorumla
  • LҽɠҽɳԃαɾყWσɱαɳ
    LҽɠҽɳԃαɾყWσɱαɳ Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 77%
    2 ay

Eskiden çok tepkiliydim görücü usulune ama dogru olan oymuş yaş atlayınca anlıyor insan sevdigin kişiler yanlış çıkınca görücü usulunun en azından niyeti belli digerlerinin belli degil seni seviyorum der senle sadece konuşup vakit geçirirler ben o, hatayı yaptım kimse yapmasın. keşke ben bunu daha öncden anlasaydım

1
    4 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Ah be abla ne yaşadın sen

Yorumla
    • LҽɠҽɳԃαɾყWσɱαɳ
      LҽɠҽɳԃαɾყWσɱαɳ
      2 ay

Valla sonunda mutsuz oldumm

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Mutsuz eden mutsuz olsun inşallah

Yorumla
    • LҽɠҽɳԃαɾყWσɱαɳ
      LҽɠҽɳԃαɾყWσɱαɳ
      2 ay

Aminnn ya🙏🏻🙏🏻🙏🏻😕😕🌸

Yorumla
  • Rümeysanrr1tt
    Rümeysanrr1tt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    2 ay

Bence görücü usulü evlilik daha mantıklı haramda huzur aranmaz çünkü sevgili olmuş olup evlenenler kesinlikle boşanıyor çok gördüm öyle eninde sonunda boşanıyorlar hiç olmaz dediğim insanlar boşandı 10 yıllık sevgili kalıp 5 yıl evli kaldıktan sonra boşandı sevgili olunca her şeyi yaşıyorlar evlenince de bikiyorlar gerçekten haram da huzur aranmiyor en iyi sağlıklı evlilik görücü usulü onda da tabi seversen benim ablam abimde görücü usulü evlendiler ablam 2008 yılından beri evli abimde 2013 yılından beri evli mesela hâla Allah bozmasın mutlu evlilikleri var darısı da benim başıma inşallah 🤲🏼☺️

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    2 ay

Her ikisi de çok iyi olabileceği gibi, her ikisi de kötü sonuçlanabilir. Bu biraz karakterlerin uyumuna, karşılıklı saygıya ve en önemlisi nasibe bağlı bir durum. Yani işin özü; yöntemde değil, doğru insanla doğru yolda yürümekte bitiyor. Her şey nasip.

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Sevgili olanların da evliliği bitebiliyor hazin şekilde şaşırtıcı şekilde görücü usulüyle evlenen sevgi ve saygıyı koruyabiliyor ve surdurebiliyor. Mesele nasıl tanıştığım değil burada doğru kalbe denk gelebilmek...

2
    0 Yorumla
  • baron777
    baron777 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı.

Evlilik mutlu etmez hayatınızı cehenneme çevirir... Hayatı kendiniz olasrak değil rol yaparak yaşarsınız... Hep ödün vererek yaşarsınız hayatınızı... Bir zaman gelir ömür biter bir bakarsınız ki birissi kendi hayatını yaşamış siz de onun düşüncelerini yaşamışsınız...

0
    0 Yorumla
  • jesey
    jesey Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.

Görücü usulü daha mantık ve uyum odaklı, sevgililikten evlilik ise duygu odaklı başlıyor. Ama ikisinde de iletişim, saygı ve sınır yoksa mutlu etmez.
    Kısaca: Doğru insan varsa ikisi de mutlu eder, yanlış insan varsa ikisi de etmez.

1
    0 Yorumla
  • aklımdadelısorular12
    aklımdadelısorular12 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Sevgili olup o aşk duygusunu yaşayıp evlenmek daha güzel bence :)

1
    2 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Boşanıyorlar ya

Yorumla
    • aklımdadelısorular12
      aklımdadelısorular12
      2 ay

Biteceği varsa hepsi biter yahu :)

Yorumla
  • sentinustmofficial
    sentinustmofficial Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    2 ay

Görücü usulunde nasıl sorunlar çıkar bilmem ama sevgili de hep sorun çıkar

Anlaşmalı evlilik yalnız kalmamak için vb olabilir ancak evlilik değmez artık

1
    0 Yorumla
  • 1KÜLÇİÇEĞİİ
    1KÜLÇİÇEĞİİ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 21 , eic 100%
    2 ay

Görücü usulü tanıştım evlilik yolundayım bence böyle daha iyi şey gibi oluyor anneler tanışıyor diyor ki bizim gençleri tanıştıralım öyle gibi ilerliyor

1
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Bence görücü usulü daha iyi, bir defa her iki taraf ta en başından beri evlilik niyetinde oluyor. Arada yıldırım aşkı olmadığı için daha mantıklı kararlar alınıyor.

1
    0 Yorumla
  • PsikopatFareGeldi
    PsikopatFareGeldi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 51 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı.

Görücü usulü. Sevgiliye tanıdığını zannediyorsun ama tanımıyorsun ve evlenince çok değiştin diyorsun. Görücü usulünde zaten tanımıyorsun aynı evde yaşamaya başlayınca tanımayada başkıyorsun

1
    0 Yorumla
  • PeachGirl58
    PeachGirl58 Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 100%
    2 ay

Görseli görünce how ı met your mother'ı özlediğimi hatırladım 2. sezondan devam... Soruna gelecek olursam ikisi de yanıltabiliyor... Yapılması gereken herkesten evlilikle ilgili iyi dua istemek..

0
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Aynen

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    2 ay

Erkeği musmutlu etmeden mutlu olamazsın. Bak escortlara erkekleri boşaltıp mutlu ediyor mutlu ediliyorlar. Şifre orada mutlu etmediğin erkeği seni mutlu etmek görevi değildir asla. Her şey karşılıklı bu dünyada. Evlensen de beraber de yaşasan farkı yok. Kocan eve gelmez naptığını da bilemezsin. Oldu bitti evden elini eteğini çeker sen de ne halin varsa görürsün

0
    10 Yorumla
    • Yasmin997
      Yasmin997
      2 ay

Bu nasıl bir düşünce tarzı? Şaşırdım açıkçası

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Olması gereken. Adam aşık olup sevip evlenmiyicek. vericeksin adamı besliyiceksin bu verişi seven erkek severek evlenicek. Yoksa dertsiz başına bela mı arıyor hayatına kadın alıp.

Yorumla
    • Yasmin997
      Yasmin997
      2 ay

Neden insan olarak sevemez mi tabii ki kadınlığını sevecek sonuçta kardeş kardeş yaşamayacaklar ama kadını seks objesi görmeden bir gülüşü için ya da zekası karakteri ve dişiliği için sevemez mi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

İnsan olarak sevmek istiyoruz. fakat böyle yapınca bir havalara giriyorsunuz. Hoş görüyü suistimal ediyorsunuz. Evlenirken erkekler cinsel değerine göre evleniyor bu yüzden. Erkekler kadınlar haricinde herkesle anlaşır. hayvanlar yırtıcılar... kadınlar anlaşmak değil kaos içinde olmak istiyor. Kaos arzuluyorlar. O yüzden seversek kaybederiz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Şu zehirli komodo ejderiyle bile anlaşabiliyoruz. yeter ki karşı taraf istesin.

www.youtube.com/shorts/YHce4w4mFUU?feature=share

Yorumla
    • Yasmin997
      Yasmin997
      2 ay

Ama bazı kadınlar triplere giriyor diye neden herkes aynı olsun ki bunu bir kız söylediği zaman genelleme yapma diyorsunuz bence genelleme yapmak doğru değil herkes aynı değil ki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Bir gerçek var. Tüm adkınlar ayanıdır. Çünkü seks gibi net bir şey değil. Çok daha komplex şeyler beklerler bu yüzden hepsi aynı şeyleri arzular bazıları dürüsttür kendine bazıları değil ama hepsi özünde istediği şey aynıdır. Kocam olsun evim arabam düzenim olsun istediğimde gidiyim geliyim relax olıyım yılda 3 defa 4-5 yıldız oıtele gidiyip IG modelleri gibi görüniyim post atıyım. Erkek beni zorbalamasın asla ne istersem versin her türlü kapriz naz trip haksızlığımı kabul etsin sünepe olsun çalışsın para getirsin ben de geziyim kadınsı uğraşlara yöneliyim tamamen. Bu yazı içinde yatak işi girmedi hiç kadın... Çocuk olsun adamın da geliri güzel olsun ve o parayı ona sunsun... yeter %99 kadının arzuladığı adam evlilik için.

Sevgililikte ise paradan çok popüler ve havalı işler yapan Dj tarzı fantezi dünyası kurduran belirsiz ama eylenceli talep gören erkek olsun. Yani sana sktr çektiğinde 3 dk telefon görüşmesiyle yeni sevgilisinin evine yola çıkmalı. Bunları istemeyn kız yok. istemiyorum deme.

Kadınların değişim hızı ve gerçek doğalarına uygun davranış çerçevesi:

www.youtube.com/shorts/lgYJ5A0-jcY?feature=share

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

@Yasmin997 Pozitif ayrımcılıkla genellemenizi onaylamıyoruz çünkü bu genellemeleriniz manipülasyon da içeriyor.

Deseniz ki " tüm erkekler seksi sever" diye genelleseniz kimse bir şey demez. Zaten sevmeyen erkekler travesti ya da tam cinsiyet değiştiriyor. fakat amaç genellemek değil yanlızca. manipülasyon!

Yorumla
    • Yasmin997
      Yasmin997
      2 ay

Yazdıklarınızı okudum da dürüst düzgün ne istediğini bilen ve başta belli eden kızlar da var yani sonuçta herkesin karakteri farklı bunu sadece cinsiyetle sınırlamak bayağı dar bir bakış açısı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

@Yasmin997 Bak ben ve erkekler ne istediğim şaaaakkkk diye söyliyebiliyor. kadınlar ise bir erkeği seçerken neye dikkat edersiniz * Sorusuna bilmiyorum diyor ya da devamlı değişen çelişen cevaplar veriyor. Bir taraf ne istediğini biliyor siz bilkmiyorsunuz. Şimdi sana da soruyum ne istiyorsun bir erkekten ? 😏

Yorumla
  • Muallime__
    Muallime__ Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 58%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.

İkisinde de sevgi, saygı hoşgörü olursa mutlu olursun. Nasıl tanıştığın değil, ilişkini nasıl sürdürdüğün önemli.

1
    0 Yorumla
  • kardiyolojiuzmn
    kardiyolojiuzmn Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36 , eic 100%
    2 ay

Belli bir yaştan sonra ikiside olmuyor her şey zamanında güzel ancak bir çocucuğumun evladımın olmasını çok isterdim

1
    0 Yorumla
  • gözüdönenADAM
    gözüdönenADAM Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39 , eic 93%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.

Benim artık insanlara guvenim kalmadigindan kimsenin kimseyi sevecegini dusunmuyorum. Belki yaniliyorum ama hissettiklerim bunlar

1
    0 Yorumla
  • Sinanpy
    Sinanpy Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.

İkisi de birbirinden gizemli sonuç itibariyle hiç tanımadığım birisi çok iyi çıkıyor çok tanıdığım birisi b** gibi oluyor gibi

1
    0 Yorumla
  • omer04500
    omer04500 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 73%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.

ikiside edebilir etmeyebilir bu iş usule bakmıyor buradan bakarsan severek evlenen ne kadar insan ayrılmış ya da ayrılmak istiyor fark edersin

0
    3 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Neye bakıyor

Yorumla
    • omer04500
      omer04500
      2 ay

kişilerin sorumluluk bilincine

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Hmm

Yorumla
  • лíġHTMAgNeT
    лíġHTMAgNeT Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 574 cevap paylaştı.

görücü usulünde gördüğün insanla birbirinizi beğenirseniz ve anlaşabiliyorsanız mutlu olursunuz
    tıpkı kendi bulduğun insanla birbirinizi beğenip anlaşabilince mutlu olabilieceğiniz gibi

0
    2 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Görücü daha iyi o zaman

Yorumla
    • лíġHTMAgNeT
      лíġHTMAgNeT
      2 ay

aynı mantığa denk geliyor
      ikisi de aşk evliliği zaten

Yorumla
  • kimsesizqwer
    kimsesizqwer Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    2 ay

Sevgi saygi olan mutlu eder ama sevgililik haram ve genelde evlilik ile bitmiyor sevgililik

1
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı.

her şey kişinin kendi kalitesine ve bahtına bağlıdır.

1
    0 Yorumla
  • RedStilettoLove
    RedStilettoLove Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

İkisi de güzel nasıl denk gelir herkesinki farklı hikaye

1
    0 Yorumla
  • Trbnlısvr
    Trbnlısvr Takip Et
    Bilge Yaş: 41 , eic 72%
    2 ay

Görücü usulü olanlar daha mutlu gibi sanki

1
    0 Yorumla
  • DiplomalıHavuç
    DiplomalıHavuç Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Görücü usulü evliliklerin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum

1
    0 Yorumla
  • Neco40
    Neco40 Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    2 ay

Kendim tanıyıp nihayetine ermek varken niye kısmeti bir başkasının eline bırakayım

1
    0 Yorumla
  • hissizbirpanda1
    hissizbirpanda1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 100%
    2 ay

Kader kısmet meselesi. Allah iyilerle karşılaştırsın.

2
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Amin

Yorumla
  • İremiwiwiw
    İremiwiwiw Takip Et
    Xper 1 Yaş: 20
    2 ay

Yaşım küçük ama her hangi bir avukatin doktorun mühendisin görücü ile evlenme diğine eminim babam mühendis görücü evlenmiş ama şuanda olduğunu sanmam okuyan kişi bir kızı zorlayamiyacağini bilir köylü Mehmet Ağa ilede hayallerinin evliliğini yasayamazsin

0
    0 Yorumla
  • ___Justimagineit
    ___Justimagineit Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Görücü uslu etmez sanmam tanımadan etmeden huyunu suyunu bilmediğin adamla evlenmek mutlu edeceğini sanmam.

0
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Görücü eskisi gibi değil ki bundada tanışma süresi oluyor

Yorumla
  • benalhan
    benalhan Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Gorucude ne cikicak bilmiyoruz ki kömür karası mi pembemi bisiklet alırken bile adam bı tür attırıyor satmadan olmadı zili ile oynatıyor

0
    2 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Sen ö. l ya

Yorumla
    • benalhan
      benalhan
      2 ay

Konumuz bisiklet

Yorumla
  • EliaEb
    EliaEb Takip Et
    Yoda Yaş: 19 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 870 cevap paylaştı.

Bilmiyorum ama illa bir flört dönemi istiyorum. Görücü usulü de istiyorum haram olmasın diye. Nasıl olacak bilmiyorum.

0
    6 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Görücü usulünde direk evlenmiyon

Yorumla
    • EliaEb
      EliaEb
      2 ay

Nasıl olduğunu tam bilmiyorum.

Yorumla
    • EliaEb
      EliaEb
      2 ay

Bazen konuşuyorum aşk mask diye ama büyük ihtimalle ya evlenmem ya da mantık evliliği yaparım zaten 30 a kadar evlenmem de. Sonrası meçhul

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Allah bahtını açık etsin

Yorumla
    • EliaEb
      EliaEb
      2 ay

Amin 🌸 senin de

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Teşekkürler 🤗

Yorumla
  • Maykılevdeoturuyor
    Maykılevdeoturuyor Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Bu zamanda görücü usulü ile çünkü sevgili olsan yakınlaşma oluyor elini tutmak istiyorsun devamı geliyor insan diyor bana böyle ise kaç kişiye böyledir insanın hevesi kaçıyor

0
    0 Yorumla
  • ft06yl
    ft06yl Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.

bence sevgili olup evlenmek daha mutlu eder. çünkü birbirini daha iyi tanırsınız ve paylaştığınız anılar nhờu relationshipi güçlendirir.

0
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Çoğu boşanıyor ya bilemedim

Yorumla
  • bbb416
    bbb416 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 97%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 997 cevap paylaştı.

Ben severek bir yere varamadım görücü usulü deneyebilirim. Eskiden karşı çıkardım ama o kadar da kötü bir fikir değilmiş bence.

0
    13 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Ben sevgililik olayını beceremiyorum O yüzden yalan yok görücü daha mantıklı geliyor

Yorumla
    • bbb416
      bbb416
      2 ay

Neyini beceremiyorsun mesela

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Ben de bilmiyorum ki konuşuyoruz iyi güzel sonra araya soğukluk giriyor

Yorumla
    • bbb416
      bbb416
      2 ay

O soğukluk hep karşıdan mı geliyor peki

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Hıhi

Yorumla
    • bbb416
      bbb416
      2 ay

Acaba iletişimde mi sıkıntın var muhabbeti filan tıkıyor olabilir misin istemeden

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Bilmiyorum ki

Yorumla
    • bbb416
      bbb416
      2 ay

Çok garip

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Bncede

Yorumla
    • bbb416
      bbb416
      2 ay

peki görücü usulünün bu sorununu çözeceğine inandıran şey nedir. Görücü olarak biriyle evlenince de aynı problemi yaşamayacağın ne malum.

Yorumla
    • bbb416
      bbb416
      2 ay

Röportaj yapıyomuş gibi oldu böyle de😂

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Hahaha öyle oldu valla

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Reelde kendimi daha iyi ifade edebileceğimi düşünüyorum

Yorumla
  • Kůmsåliledenìz07 m
    Kůmsåliledenìz07 Takip Et
    Guru Yaş: 48 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.

Önceden görücü usulüne yobazlık diye bakardım. Artık tek dürüstlük olayı bu şekil mümkün diyorum. Zaman insana konuştuğunu yutturuyor

0
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Öyle gerçekten

• MortyR25
    MortyR25 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 411 cevap paylaştı.

Seni hangisi daha iyi anlar mutlu eder saygı ve değer verenle evlilik çok tatlı olur @Karanlikkx665742

0
    4 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Böyle birini bulur muyum bilmiyorum

Yorumla
    • MortyR25
      MortyR25
      2 ay

Bulursun tabıkı senin etrafında olmazsa bıle sana pozıtıf enerjı veren biri olur ilaki hanfendi 🌹boyle kadinlar vardı da ben mi bilmiyordum diyen biri

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

İnşallah

Yorumla
    • MortyR25
      MortyR25
      2 ay

Tatlı bir kişiliğin var umutsuz olma 🌹😉sadece doğru dürüst ve guvenilir biri olması gerek

Yorumla
  • poseydonnn
    poseydonnn Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 779 cevap paylaştı.

Bu sana bağlı bence biraz sen nasıl birisin yani evlenmeden sevgilinle gezmek takılmak mı istersin yoksa herşeyi evlenince yapmak mı

0
    4 Yorumla
    • poseydonnn
      poseydonnn
      2 ay

Sevgiliyken karşındakini her anlamda tanımak için daha fazla zamanın var ama diğer türlü çok kısıtlı bence

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Bi yanım sevgililik istiyor ama bilemedim

Yorumla
    • poseydonnn
      poseydonnn
      2 ay

Nasıl birisin libido falan yani

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Sevgililik bir yandan bu sebepten ötürü istemiyorum çünkü hemen hadsiz konuşmalara gidiliyor

Yorumla
  • Gülümseeeeee
    Gülümseeeeee Takip Et
    Xper 1 Yaş: 35
    2 ay

Evlenmek isteyen nerde huhuuu😁😁😁 en büyük yüzüğü takana he dicem

1
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Nfxnvxgj

Yorumla
  • DİYKAT
    DİYKAT Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Aslında ikiside aynı şey. Tek farkı birinde ailenin daha önce haberi oluyor

1
    2 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Ailenin haberinin olması iyi bence

Yorumla
    • DİYKAT
      DİYKAT
      2 ay

🪻🪻

Yorumla
  • nonnocere_
    nonnocere_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 477 cevap paylaştı.

Eskiden olsa sevgililik derdim, zamanla görücü usulünün çok doğru olduğunu anladım

1
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Dimi dimi

Yorumla
  • CevapGeldi
    CevapGeldi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    2 ay

Kader kısmet ya ne olacağı belli olmaz, geleceği göremiyoruz sonuçta

1
    5 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Haklısın

Yorumla
    • CevapGeldi
      CevapGeldi
      2 ay

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

😂😂 gece gece güldürdün Allah ta seni güldürsün emi

Yorumla
    • CevapGeldi
      CevapGeldi
      2 ay

Amin

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Amin

Yorumla
  • Yamaal
    Yamaal Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 20
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.

Bana göre görücü usulü

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    2 ay

Sevgili olup evlenmek çok zor olur ama görücü usulü daha pratik daha net

2
    0 Yorumla
  • Zorunne388
    Zorunne388 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 98%
    2 ay

Görücü usulü daha iyi bence. Evlendikten sonra tanınıyor kişiler daha uzun ömürlü oluyor beraberlikler.

0
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı.

Türkiye gerçeği yarıya yakın evlilikler öyle yapılıyor kalbi bozmadan aradigin mutluluğu yakalw

0
    0 Yorumla
  • electrician_
    electrician_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    2 ay

Görücü usülü evliliklere insanlar sanki bana daha mutlu gibi geliyor bilmiyorum sadece gerçekten öyle mi

0
    0 Yorumla
  • aklımdadelisorular13
    aklımdadelisorular13 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Görücü usulde eskisi gibi değil artık onlarda tanışıyor anlaşırlarsa evleniyorlar

0
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Öyle ztn

Yorumla
  • ÇukurovaBeyi
    ÇukurovaBeyi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 374 cevap paylaştı.

Görücü usulü evlenenler aşk evliliği yapanlardan çok daha mutlu bence ne varsa eskilerde var demişler o yüzden görücü usulü

0
    0 Yorumla
  • Winstonn75
    Winstonn75 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Belli olmaz ama sevgili olarak o yola girmek daha avantajlı olabilir

0
    2 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

neden

Yorumla
    • Winstonn75
      Winstonn75
      2 ay

Daha rahatsın

Yorumla
  • Bakırımsı
    Bakırımsı Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 574 cevap paylaştı.

İkisi de mutsuz edebilir. Kumar oynamak gibi düşün şansına ne gelirse

0
    1 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

İnşaallah iyi gelir

Yorumla
  • rainboow03
    rainboow03 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 100%
    2 ay

kiminle evlendiğine bağlı ama sevgili olmadan evlen bence

0
    5 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Bende bu yönde düşünüyorum

Yorumla
    • rainboow03
      rainboow03
      2 ay

evet tesettürlü kızsın dinimize daha uygun olur öyle yapman

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Kafa karışık benim

Yorumla
    • rainboow03
      rainboow03
      2 ay

karışmasın ahiret hayatı daha önemli

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Öylede insan bi imrenmiyo değil

Yorumla
  • raif1923
    raif1923 Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

iş evliliğe gelince bazı şeyler değişiyor özellikle sorumluluklar

0
    3 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Hangisi sence

Yorumla
    • raif1923
      raif1923
      2 ay

bir şey yapmak istediğinde eşinin izin vermesi gerek kız kıza eğlenmene gidemeyebilirsin eşin gelenekçiyse giyim kuşamına hobilerine isteklerine karşı çıkabilir ya da sen onunkilere karşı çıkabilirsin evlilerin evlilik sonrası birbirine alışması 3 yıl alıyormuş görücüde olsa severekte olsa 12 sene beraber yaşayıp evlenen 1 sene sonra boşayıp ayrılan insanlar tanıdım

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Hmm

Yorumla
  • alpercekic000
    alpercekic000 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı.

Herşeyiyle tamamen doğru tanıdığın biriyle yoksa kabusa dönüşüyor

0
    4 Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Yok ya görücü mutlu olan bi sürü kişi var

Yorumla
    • alpercekic000
      alpercekic000
      2 ay

Severek evlenip ayrılanda var ona kalırsan ihtimaller %1 iken bile güçlüdür

Yorumla
    • Karanlikkx665742
      Karanlikkx665742
      2 ay

Bilemiyorum

Yorumla
    • alpercekic000
      alpercekic000
      2 ay

Tanı bence. İllaki sonucu kötü olacak demiyorum kötü olduktan sonrası keşke deme

Yorumla
  • Askolojii
    Askolojii Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    2 ay

Nasıl tanıştığınız değil, nasıl anlaştığınız belirler. Görücü usulü de mutlu eder, sevgiliyken evlenmek de. Önemli olan saygı, iletişim ve uyum.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    2 ay

Sevip evlenmek gibisi olmaz ama. gorucu usulü ile evlendiğin kişiye da çok aşık olabilirsin

1
    0 Yorumla
  • ZMehmet
    ZMehmet Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 100%
    2 ay
    Aşk İlişkileri konusunda 455 cevap paylaştı.

Görücü daha mantıklı çözene kadar epey süre geçiyor sevince diyon Allah'ım bunu mu sevdim

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (141)
Devamını Gör(186)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Görücü usulü evlilik mi daha mutlu eder yoksa sevgili olup evlenmek mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sevgiliyle evlilik mi daha mutlu yoksa görücü usulü evlilik mi daha sağlam oluyor? 8 cevap verildi
Görücü usulü evlenmek mi daha iyi yoksa aşk evliliği mi? 12 cevap verildi
Görücü usulü evlilikler mi daha başarılıdır yoksa severek evlenenler mi? 10 cevap verildi
Aşk evliliği mi görücü usulü evlilik mi mutluluk getirir? 34 cevap verildi
Aşk evliliği mi görücü usulü evlilik mi daha doğru olur? 299 cevap verildi
Tanışıp severek evlenmek mi yoksa görücü usulü evlilik mi daha sağlıklı? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sözünde durabilen biri misin•°?
  • Temas bagımlısı mısın?
  • Arkadaş olarak konuştuğun birini kıskanır mısın?
  • İlişki ciddileşene kadar birden fazla kişiyle konuşmak normal mi?
  • Saygı duymadığınız bir fikir var mı?
  • Anlaşamadığınız ama hayatınızdan da çıkaramayacağınız biriyle uzlaşır mısınız, zıtlaşır mı?
  • Erkekler mi çabasız, kadınlar mı aç gözlü?
  • Herkesin düşüncesine saygı duymak zorunda mıyız, yoksa bazı görüşler saygıyı hak etmiyor mu?
  • Mantık mı, duygu mu?
  • Lityum değerinize baktırdınız mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨