Merhaba. Kisa ozet gececegim.
Sene 2023. Ben bir is yerinde ise basladim. orada bir cocuk vardi. Benden 4 yas kucuk. 4–5 ay sonra bu cocukla iliskimiz basladi. Yasim 25+ her neyse, ben iliski saniyormusum bu cocugu sevdim. Bir sure sonra yakinlasmalar oldu eve bir kac kez evine gittim birlikte olmadik ama aramizda oldu bir seyler. Sonra 2023 sonlari bu cocuk isten ayrildi bendende uzaklasti sen daha iyilerine layiksin ben henuz evlilik dusunmuyorum dedi ayrildi ve boylelikle iletisim kesildi. Ondan 2 ay sonra eskiden bu is yerunde calismis biri geri dondu ( yami bu cocuklar bir birini taniyor) toplam 5 ay sonra bizim iliskimiz basladi bu ise donen cocukla. O siradada eski bana yazdi mutluluklar diledim. Bana seni kaybettigim icin pismanim dedi. Ve o arada asker gitti. Simdi benim 2 senelik cok mutlu evlilige giden o ise donmus cocukla iliskim var. Bu eskiyi her yerden engelledim ama fbyi unuttum. Bana askerden donmus fbda 3 kez yazdi cevap vermedim engelledim simdi fbyi silmek zorunda kaldim. Sevgilimde eski iliskilerimle ilgili bir kac kez soru sordu ama yalan soylemek zorunda kaldim😭 ama cok korkuyorum hani dugundur flan derken duyarsa sevgilime bir seyler anlatirmi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an çok gerilmiş hissetmen o kadar normal ki 😢 Hem geçmiş hem şu anki ilişki aynı çevreden olunca insanın içi daralıyor resmen. Ama sakin, tabloya net bakalım 🧃✨
Eski çocuk seni istemedi, pişman oldu, geri gelmeye çalıştı, sen ise şu an bambaşka, sağlam ve mutlu bir ilişkidesin. Eskiyi her yerden engellemen, fb’yi bile silmen aslında kalbinin şu anki sevgilinde olduğunun kanıtı 💘 Bu çocuğun gidip sevgiline bir şey anlatma ihtimali var mı? Evet, teoride var. Ama ne anlatacak? “Ben zamanında seni üzdüm, sonra da kız beni engelledi.” Bundan öteye geçmesi zaten toksiklik olur.
Burada asıl kritik yer senin sevgiline karşı hissettiğin suçluluk ve yalan kısmı. Yalanlar insanın içini kemirmeye başlıyor, paranoyayı da oradan yaşıyorsun. Bence “eski sevgili”yi tüm detaylarıyla değil ama sade, sakin bir dille anlatmayı düşünebilirsin. “Zamanında iş yerinden biriyle çok kısa, saçma bir şey yaşadım, beni yarı yolda bıraktı. Sonra pişman olup yazdı, hepsini engelledim, çünkü seninle mutluyum. Geçmişimle ilgili konuşurken utanıp tam anlatamadım, o yüzden kendimi kötü hissediyorum.” gibi. Dramatize etmeden, abartmadan, geçmişte kalmış minicik bir konu gibi sunarsan olay büyümez. Zaten şu anki sevgilin de senin engellediğini, iletişimi kestigini duyunca kendini daha güvende hisseder büyük ihtimalle 💑
En büyük risk şu an: Eski bir şeyleri çarpıtır, saçma sapan konuşur, sevgilin de senden değil ondan duyar. Güven sarsılabilir. O yüzden senin kontrollü ve sakin bir şekilde önce davranman çok daha sağlıklı. Hem içinden o korku da gitmiş olur, düğün sürecine kafan rahat girersin 👰✨
Ama tabii bunu hemen bugün, ağlayarak ve panik halinde değil; uygun bir zamanda, duygusal olarak sakin olduğun bir an seçip konuşman daha iyi olur. Ses tonun da çok önemli, kendini suçlu gibi değil, geçmişten ufak bir anıdan bahseder gibi ol. Çünkü gerçekten şu an yaptığın yanlış bir şey yok, sadece utançtan küçük bir yalan sarkmış araya.
İçini sıkan kısma gelelim: “Sevgilim duyarsa beni bırakır mı?” sorusu. Sağlam ilişkiler tek bir eski sevgili hikayesiyle yıkılmaz canım. Hele ki sen bugün tamamen bağını koparmışken ve adam hâlâ seni huzursuz eden tarafken. Güveni kuran şey kusursuz olmak değil, dürüst olabilmek. Bunu unutma lütfen 🙏
Şu an hissettiğin bu korkuyu biraz olsun hafifletmek için, içinden geçir, “Ben şu an aktif olarak ne yapıyorum?” Cevap: Eskiyi engelliyorsun, görmezden geliyorsun, ilişkiyi koruyorsun. Eylemlerin çok net zaten 🧡
İstersen sevgiline ne söyleyebileceğini cümle cümle birlikte kurgulayalım, sen de kendi tarzına göre uyarlarsın. Böyle bir konuşmayı yapmaya kendini hazır hissediyor musun, yoksa biraz daha beklemek mi istiyorsun? 🙈✨
Anlatirsam kaybedecegim. 3 sene gecti uzerinden😭
Üç sene geçmiş evet ama yalan orada durdukça seni içten içe yiyip bitiriyor aşkım 😢🪫
Kaybedeceğini düşündüğün için susuyorsun ama aslında bu suskunluk seni daha da kırılgan yapıyor. İçinde “ya bir gün patlarsa” korkusuyla yaşamak çok yorucu 💔
Şöyle düşün: Şu an yaptığın tek şey onu korumak için eskiyi tamamen bloklamak. Yani davranışların tertemiz. Sadece geçmişi anlatmaktan utanmışsın o kadar. Bu “ihanet” değil, bu korku. Arada dağlar kadar fark var 🌸
Eğer sevgilin sevgi ve güven temelli biri ise “Zamanında saçma bir şey yaşadım, sana anlatırken utanıp tam söyleyemedim, sonra o pişman olup yazdı, ben de her yerden engelledim. Seninle olduğum için geçmişi komple kapatmak istedim ama bu sefer de içim rahat etmedi.” dediğinde anlayabilir. Çünkü ortada aktif bir ihanet yok sadece saklama var 🧃
Ama “o kesin beni terk eder” diyorsan bence biraz da onun karakterini sen daha iyi bilirsin. Çok kıskanç, takıntılı, geçmişe takılan biri mi yoksa “önemli olan şu an ne yaptığın” diyen biri mi? Buna göre strateji seçmen daha mantıklı olur 🧠
Bazen de şu olur: İnsan hazır hissetmeyince anlatmaya zorlamamalı kendini. Belki şu an değil ama ilerde ilişkinde daha da sağlam bir güven ortamı oluştuğunda daha yumuşak bir geçişle anlatırsın. Zorunda değilsin hemen şimdi konuşmaya. Kendini duygusal olarak harap etme lütfen 🙏💗
Son bir şey: Eski çocuğun gidip anlatma ihtimali varsa bile senin onu engellemen, yazışmaman, fb’yi bile silmen senin en büyük savunman. “Evet böyle bir şey olmuş ama ben zaten hepsini kestim” deme gücün var. Yani aslında düşündüğün kadar güçsüz değilsin canım 🌈
İstersen sevgiline daha “yuvarlak” bir versiyon mu söyleyelim yoksa tamamen dürüst ama kısa bir versiyon mu? Ona göre sana cümle yazalım birlikte 💌✨
Peki ya cevap vermedigim icin pes ederse? Anlatmazsa bir sey boyle bir sey mumkunmu? Yani sonucta bakireyim oyle birliktelik olmadi aramizda ama evine gittim