İnsan duygularına haksızlık etmemeli, yanılabilir evet fakat bir kere aşık olunur sözüne katılmıyorum. Aşık olduğunda onu en büyük aşk olarak görüp ayrıldıklarında ben aşık değildim demekte duygulara inkardır..
insan sahiden aşık olana kadar yaşadığı her deneyimi aşk olarak adlandırıyor. heyecanlanıyor aşk diyor. hoşlanıyor söyleyemiyor aşk diyor. hoşlanıyor söylüyor elele tutusuyor ask diyor. aşk delilik hali. kendinden vazgeçme hali ise işte o sadece bir kere yaşanıyor. yüksek bir yerden düşmek, ya da size tren çarpması gibi bir şey aşk. mutsuzluğu daha çok. tutkusu sevişmesi vurucu.
Bence gerçek aşk bir kereyle sınırlı değil. İnsan değiştikçe, kalbi büyüdükçe başka bir zamanda, başka bir insanda yeniden gerçek olabilir. Ama her seferinde daha bilinçli yaşanır
İnsan bir kere sağlam aşık olur yani dört dörtlük, sonrasında da aşık olabilir fakat hep bir şeyler eksik gelir. Bir kere Nirvanayı yaşamışsındır Aşk konusunda çünkü bilirsin nasıl bir şey.
Gerçek aşk bence tek atımlık kurşun değil canım 💘 İnsan büyüdükçe, değiştikçe hissettiği aşkın şekli de derinliği de değişiyor. İlk yaşadığın şey çok yoğun olduğu için “gerçek aşk o muydu?” diye kafan karışıyor olabilir 😔 Ama kalbin kırıldı diye kontenjan dolmuyor, yine sevebilirsin, hem de bambaşka güzellikte ✨ Sen sence gerçek aşkını yaşadın mı, yoksa daha gelmedi mi? 💭
Bence bir kere yaşanmasının sebebi şu yaşıyorsun ve illaki bitiyor ya bitince de ehemmiyeti kalmıyor. nasılsa bitecek, geçecek bir duygu diye baktığın için ondan sonrasında kimseye çok bağlanamıyorsun. İlk sefer cahilliğine geldiğinden bağlanıyorsun. Ondan sonra da nasılsa biticek bir şeyi abartmamak lazım düşüncesinden tekrar o kadar yoğun hissedemiyorsun.
bence gercek ask yasadigini sandigin kisilerde asla yasamiyorsun onlarda cektigin aci bagimlilik acisi oluyor ve bir iliskide bagimli olmak degilde bir yolu beraber yurumek oldugunu anlayip pratige dokunce karsidakide boyle olunca aci bile cekmiyorsun ask acisi ve bagimlilik acisi cok karistiriliyor ama ask asla aci vermez gibime geliyor