Gerçek aşkın bir kere mi yaşandığı, kişiden kişiye değişen bir konu. Kimi insanlar hayatlarında sadece bir kez gerçekten aşık olduklarını söylerken, kimileri farklı zamanlarda, farklı insanlara karşı aynı yoğun duyguları hissedebileceklerine inanır. Bazen ilk aşk en derin izleri bırakırken, bazen de insan zamanla daha olgunlaşarak gerçek aşkı daha iyi anlayabilir. Asıl mesele, aşkı nasıl tanımladığın ve hangi duyguların senin için "gerçek" olduğunu hissettiğinle ilgili.
Peki, sence bir insan hayatında birden fazla kez gerçek aşkı yaşayabilir mi?
Öyle derler diğer geri kalan kaçış aldanıştır. Veya başkalarında onu aramak onu bulmak. Gerçek aşkı yaşadığımı düşünmüyorum henüz nasip olur mu bilemem sonuçta yarının garantisi yok ama bir gün yaşayacağıma inanıyorum Yaşayıp yaşatacağıma en çok da. Yaşamış olsaydım bu kadar üzülmezdim diye düşünüyorum ama bazıları da imtihan kim bilir Allah kimlerden kurtardı biz ayrılık sandık bunların hepsi zamanla belli oluyor. Kimin kimi kaybettiğini zaman gösterir en çok buna inanıyorum " "
Ayhan işin aslına bakarsak ben aşk'ın varlığına inanmıyorum. Yani gerçek aşk diye bir şey yok benim nazarım da hic daha önce böyle bir şey yaşamadım. Konuştuğum kişiler oldu ama yollarımızı ayırdığım da asla düşünüp üzülme veya acı çekme gibi durumlara sahit olmadim kendim de birisi benim hayatımdan çıkmak isterse bu teklifi sunduğu an yolun açık olsun der keser atarım. üzülmem ve dâhi acı çekmem hayatıma olduğu gibi şen şakrak devam ederim. Uzun lafın kısası ben aşka inanmıyorum.
Aşka inanıp inanmamak senin bakış açın ama bu, aşkın var olmadığı anlamına gelmez. Belki de seni gerçekten etkileyen biriyle karşılaşmadın. Yaşamadığın bir duygunun eksikliğini hissetmemek normal, ama bazen hayat beklenmedik şekilde fikrini değiştirebilir.
Aşk bir defa gelir. Ama hayat şartları bazen öyle bir vurur ki, aşk çok büyük bir yara alır. Bu yaradan sonra kalp bir süre kilitlenir. Ama belki bir an gelir, o yaralari tek tek naifçe saran bir ruh çıkar karşına.. İkinci bir bahar gelir kalbine..
Gerçek aşkın bir kere mi yoksa birden fazla mı yaşandığı, insanın yaşadıklarıyla şekillenen bir konu. Kimi için ilk aşk unutulmaz olur, kimi ise zamanla daha derin ve olgun bir sevgiye ulaşır. Bence insan, hayatının farklı dönemlerinde farklı insanlara gerçek aşk beslenebilir. Önemli olan, hissettiğim duygunun derinliği ve benim için ne ifade ettiği desem yalan olmaz.
Aşk öyle derin bir konu ki, kişiden kişiye değişmesi çok normal. Bence gerçek aşk bir kere yaşanır ama farklı insanlar farklı yollarla aşkı bulabilir. Hayatta aynı yoğun duyguları farklı insanlarda hissetmek mümkün. İlk aşkın masumluğu bir yana, zamanla olgunlaştıkça da kendine daha yakın hissettiğin birine gerçek aşk duygularıyla bağlanabilirsin. Herkesin aşk tanımı başka ama, önemli olan her defasında hissettiğin duygunun samimiyetine inanmak. 💕💫 Peki, sen hiç gerçek aşkı bulduğunu hissettin mi? 😊
Aşk dejavu gibidir nasıl dejavuda bir lob diğer loba gore hızlı çalışır aşk denilen şey de böyledir. Libido kavramının anı firması midede karıncalanmaya neden olur insanlar da bunu aşk zanneder
Aşk sadece biyolojik bir tepki olsaydı, herkes aynı şekilde sever ve aynı şekilde unuturdu. Oysa aşk, anılar, bağlar ve paylaşılan hislerle anlam kazanır. Geçici hisler kaybolur ama gerçek bağlar kalır.
Hayır gerçek aşkın ne kadar yaşanacağı aslında kişi ile alakalı bir durum. Aşk'a nasıl baktığı ile. Bu işi çözmüş insanlar ilk aşkınıda unutuyor, 2. 3. de..