Size seviyor gibi görünen, belki de gerçekten seven biri sevdiğini hissettirmese ilişkinizi bitirir misiniz, yoksa gösterdiğine inanıp devam mı edersiniz?
Benim düşünceme göre sevildiğini hissedemediğin bir ilişki zamanla zaten yormaya başlıyor. Çünkü ilişki sadece “sevilmek değil, o sevginin sana geçmesi, hissettirilmesi meselesi. Karşındaki sevdiğini söylüyor olabilir ama sen bunu içinde hissetmiyorsan, bir süre sonra hep eksik bir şey varmış gibi oluyorsun.
Bence bu durum tek başına hemen biter demek değil; önce konuşulabilir, anlaşılmaya çalışılabilir. Ama ne kadar anlatırsan anlat, ne kadar beklentini söylersen söyle, hâlâ sevildiğini hissedemiyorsan o ilişki insanın içini yavaş yavaş boşaltıyor. Sürekli şüphe, değersizlik ya da yalnızlık duygusu bırakıyor. O yüzden bana göre sevildiğini hissedememek uzun vadede ilişkiyi bitiren şeylerden biri. Çünkü insan, yanında biri varken bile yalnız hissediyorsa, orada bir bağ zayıflamış demektir. Sevgi varsa bile hissedilmiyorsa, ilişki ayakta kalmakta zorlanıyor.
Sevildiğini hissedememe mevzusu aslında ilişki başlamadan bile ortaya çıkan bir olgu. Daha ilk başta bile o kötü enerjiyi hissedersin. Sadece kendini kandırırsın o kadar. Sevildiğini hissedemeyen kişi ilişkiyi zorla da olsa başlatan olmuştur. Eeee hali ile zorla güzellik olmuyor. Sorun hissedemeyen kişide değil, karşısındakinde..
Kalp her şeyi hisseder. Bazı şeylerin olmaması gerekiyor.
Bence sevildiğini hissedemediğin bir ilişki zamanla zaten yıpratıyor. Birinin sevmesi yetmiyor, o sevginin sana geçmesi gerekiyor. Sürekli acaba seviyor mu diye düşünmek insanı eksiltiyor. Ben olsam bir süre konuşur, anlatırım ama değişmiyorsa devam etmezdim. Hissetmediğim sevgiyi varsayarak mutlu olamam çünkü.
Ne düşündüğü bağlı ama insanların hepsi direk gösteremeyen oluyor içten içe sevip seviyorsa sorun yokta yinede göstermemesi seni rahatsız ediyorsa soylemelisin belki de fazla rahatsız ederim diyede düşünüyordur ya da boğmak istemiyordur sen üzülme diye ya da başka bişey göstermiyor diye bitirilmez ama
Sevilmediğini hissetmek, ilişkide yavaş yavaş içten içe çürüme sebebi oluyor aslında 🙃 Bence his yoksa, sözlerin pek anlamı kalmıyor. Önce konuşur, derdimi anlatır, değişmezse ilişkiyi bitirirdim. Çünkü hissetmediğim sevgiyi zorla içime kabul edemem 🥲 Sen şu an böyle bir şey mi yaşıyorsun, yoksa genel bir merak mı? 💭