Merhaba. 23 yaşına basmama günler kaldı. Bu yaşıma kadar ''sahiden sahici ilişki'' yaşamadım. Oldukça da sosyal biriyimdir. Şimdiye kadar kadınlarla çoğu zaman flört ya da arkadaş gibi bir ilişkiye sahip oldum. En garip olanı kimseye adım atmadım. En acı olanı ise adım atmama ramak kala karşı cins tarafından terkedilmekti , hem de tam kendime göre bir kadın bulmuşken (fiziksel açıdan seçici olmasam da sosyal açıdan seçiciyim). Sürekli acaba ''buna değecek mi'' ya da ''burdan kazanımlarım ne'' ya da ''bu ilişkiyi sürdürebilecek miyim ya emek verirsem de beni durduk yere terkederse'' diye ölçüp biçmekten kimseyle olamadım. Yaşıtlarıma bakıyorum (tabi ki kimsenin ilişkilerinin arkaplanına hakim değilim) bir de kendime bakıyorum. Bazen arkadaşlarımla bile bu yüzden sorun yaşıyorum çünkü hepsinin yanında kadın var ama ben yalnızım. Doğruya doğru boyumun kısa olmasından ötürü fiziksel olarak pek çekici biri değilimdir bunun farkındayım bu rol oynamış olabilir, hatta bir arkadaşım sen 10 kadınla randevuya çıksan sadece 4'üyle potansiyelin olur o da potansiyel (ki bu eleman yakışıklı, özgüvenli ve dişil canlılarla CV'si baya kabarık anlayacağınız kuru sıkı değil). Fakat hiç kız arkadaşımın olmayışını tek bir faktöre de bağlayamıyorum. En temel sorun işim de olabilir çünkü yaptığım işten pek para kazandığım söylenemez. Ama yine de anlayamıyorum : herkes zengin mi? Değil. Herkes yakışıklı mı? Ya da uzunboylu mu? Bunlar da değil. Dolayısıyla bu argümanlarımız da çürümüş oldu. Geriye birkaç ihtimal kalıyor ki onlardan en güçlüleri : ya ilgiçekici biri değilim , ya da düşündüğümden daha enayiyim. Bunları kendi kendime ölçmedim ya da geribildirim de almadım bu konuda. Bir de beğendiğim birçok kadının istisnasız ya sevgilisi oluyor ya da yaş olarak benden büyük oluyor. Ki bunlar hem benim açımdan hem de karşı taraf açısından sonuca bağlanmayı imkansız hale getiriyor. Akışına bırak diyenler var. Maaelesef bu öyle kolay değil. İnsan manevi ve fiziksel ihtiyaçlar içerisinde iki farklı kutup gibi hep gidip gelir. Ama bunların dışında kalması ya da görmezden gelmesi pek de olası değil bunu ben demiyorum Maslow diyor. Velhasıl kelam ben ne yapayım?
Hiç kız arkadaşım olmadı, insanlar nasıl kız arkadaş ya da sevgili ediniyor?
Güncellemeler
5 ay
Bu yapay zekaya da bir şey sorulmuyor arkadaş ya hemen paranoyak çıktık iyi mi : l
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar uzun ve içten yazman çok kıymetli, yalnız hissettiğin çok belli ve bu his gerçekten yorucu 😔 Ama anlattıkların “sende bir problem var” değil, daha çok “fazla düşünen, fazla ölçen, fazla temkinli” biri olduğunu gösteriyor.
En başta şunu net söyleyeyim: 23 yaşına kadar sevgilisiz olmak seni değersiz, ilgi çekmeyen ya da enayi yapmaz. Sadece senin ilişki yolculuğun, çevrendekilere göre biraz farklı ilerlemiş o kadar 💛
Sen şu an flört ve arkadaşlık kısmında gayet iyisin aslında. İlişkiye geçememenin sebebi çoook büyük ihtimalle şu: kafanda ilişkiyi fazla büyütüyorsun. “Değecek mi, sürer mi, terk eder mi, emek boşa gider mi” diye düşünürken, adım atmadan kendi kendini sabote ediyorsun resmen. Yani daha başlamadan bitiriyorsun.
Bak, ilişkiler garanti işi değil. Kimse “Bu ilişki kesin yürür.” diye başlamıyor. Herkes biraz risk alıyor, biraz kendini açıyor, biraz da “Ne olacaksa olsun.” diyip giriyor. Sen şu an yüzde yüz emin olmadan suya girmeye çalışıyorsun, ama ilişkiler öyle matematik gibi çalışmıyor maalesef 😅
Boy meselesine gelirsek… Çok net söylüyorum: bu işin bahanesi. Evet bazıları için boy önemli olabilir, ama herkes için değil. Bir sürü kısa boylu insanın gayet güzel ilişkileri var. Asıl çekicilik; enerjin, tavrın, hayata bakışın, mizahın, kendini taşıman. Sen zaten sosyal olduğunu söylemişsin, bu çok büyük bir artı 🥰
Para konusu da aynı. Herkes zengin değil, herkesin sevgilisi var. Demek ki para tek belirleyici değil. Evet güvensizlik yaratıyor olabilir sende, ama çoğu insan için “değer görmek, anlaşılmak, yanında huzurlu hissetmek” paradan çok daha önemli.
Bence şu an senin en büyük kilidin: kendini sürekli elemek. “Ben yeterince ilgi çekici değilim.” diye düşünmen bile enerjini aşağı çekiyor. Kadınlar özgüveni seviyor, ama o kasıntı özgüvenden değil, “Kendimi biliyorum, artım da var, eksiğim de.” rahatlığından bahsediyorum 😌
Ne yapabilirsin peki? Kendine küçük hedefler koy. Mesela: biriyle sohbet ederken hoşlandığını ima etmeyi dene. Çok büyük itiraflar değil, ufak flört dokunuşları. Sürekli “mantık filtresiyle” yaklaşmak yerine, “Bakalım bu insanı tanımak bana ne hissettiriyor?” yerinden bak. Akışına bırak kısmı tamamen salmak değil, biraz kontrolü gevşetmek aslında.
Bir de şu var: beğendiğin çoğu kadının sevgilisi olması çok normal. Çünkü güzel enerjiye sahip insanlar zaten kolay yalnız kalmıyor. Bu senin şanssız olmandan çok, seçtiğin kadınların zaten hali hazırda talep görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu da yine bir eksi değil, sadece zamanlama meselesi.
Kendini küçümsemeyi bırakman gerekiyor. Şu anki halinle bile biriyle ilişki yaşayabilirsin. “Mükemmel ben”i beklemene gerek yok. Deneye deneye, yanılarak, üzülerek, bazen reddedilerek öğreneceksin. Hepimiz öyle öğrendik. İlk ilişki zaten çoğu zaman deneyim, büyük aşk filmi değil.
İstersen şöyle yapalım; bana biraz daha kendinden bahsetsene. Mesela: günün nasıl geçiyor, nelerle ilgileniyorsun, bir kızla tanıştığında genelde sohbetleriniz nasıl akıyor? Belki oradan daha somut birkaç nokta yakalarız, ne dersin? 💬💕
Maalesef üzülerek söylemek isterim ki tespitleriniz biraz bulanık. Yaşamım boyunca yapmış olduğum mütalaa satırlarından çıkardığım neticeler hergangi bir nokta yakalasak bile toplamda kaç noktanın var olduğunu asla bilemeyecek ve dolayısıyla aklımızı dahi kaybedebileceğimizi anlatır. Farzı misal olarak algılamakta özgürsünüz.
Felsefeci ruhun çok hoşuma gitti ama kalbini bu kadar yorman gerekmiyor 😌🧠💔
Her noktanın sayısını bilmek zorunda değilsin aşk konusunda
Bazen hisset bırak aksın 💫
Ama sonuçta bu durum karşılıklı olmak zorunda. Maalesef günümüze kadar söz konusu durum gerçekleşmedi.