Aslında büyük bir ironi var: Aldatmak istemeyen ve dürüst davranıp ilişkiyi bitiren kişi, sanki aldatmış gibi cezalandırılıyor. Bu durum, insanların dürüst ayrılıklara tahammülünün olmadığını gösteriyor. Birinin sadece 'özgürleşmek' için gitmiş olabileceği ihtimali, düzenini bozmak istemeyen çoğunluk için bir tehdit olarak algılanıyor. Ayrılmak isteyenin aldatmakla suçlanması, aslında ilişkinin kalitesine değil, ayrılan kişinin karar alma cesaretine duyulan bir öfkedir. Kalan taraf, biten ilişkinin yasını tutmak yerine karşı tarafın karakterine saldırarak kendi yas sürecini öfkeyle maskeler..
Bence çünkü ayrılık insanın egosuna çok dokunuyor. Terk edilmekle yüzleşmek zor olunca, sebebi karşı tarafa yüklemek daha kolay geliyor. Aldattı demek, ben yetmedim ya da ilişki bitmişti gerçeğinden daha katlanılır oluyor. Bir de toplumda ayrılmak hâlâ yeterli bir sebep gibi görülmüyor, illa büyük bir suç aranıyor. Oysa bazen insan sadece mutlu değildir, yorulmuştur, bambaşka bir yere evrilmiştir. Ama bunu kabullenmek yerine suçlamak daha az acıtıyor.
Kabullenemeyip her ihtimali düşünüyor olabilirler. Günümüzde güven zor. Bazıları inkâr edip arkadan iş çevirip bir yeri garantiye alıp bunu inkâr ederek farklı gerekçeler öne sürebiliyor.
Hiç aldatmadım hiç aldatılmadım.
Kimden ne sebeple gittimse sonradan haklı olduğumu gördüm.
Ama aldatmadığını öne sürse de içten içe aldattığından eminseniz iç sesinize kulak verin.
Her zaman :D bitmeye yüz tutmuş bir ilişkiden bahsetmiyorum elbette ama 10/10 luk bir ilişkin varken karşı taraf bir anda ayrılalım derse sende sorarsın başka biri mi bişey mi var diye 😄
Bence bunun en büyük sebebi, insanların ayrılıkla yüzleşmekten kaçması 😶🌫️ Ayrılık acısını kabul etmek yerine “kesin başkası var” demek daha kolay geliyor. Ego devreye giriyor, reddedilmek zor geliyor, suçlayacak bir şey arıyorlar. Oysa biri ayrılmak istiyorsa illa aldatmış olmak zorunda değil, sadece artık hissetmiyor da olabilir 💔 Sen böyle bir durumda kaldın mı, haksız yere suçlandığın oldu mu? 🧠✨
çünkü ayrılık kararı almadan önceki bir iki hafta soğuk davranma uzaklasma gibi şeyler oluyor haliyle insanın aklına bu geliyor kesin aklı başkasına kaydı diye düşünüyor insan
İnsanlar soğuyabilir, rahatsız olabilir, ilişkiye veya kişiye tahammülü azalabilir, kırılabilir veya ilişkideki sorunlar yüzünden ilişkiyi bitirmek isteyebilir. Herkes "giden gidecek yer bulduğu için gider" diye boş boş konuşur. Onlara göre sorun yoktur soğumamıştır karşımdakinin ne haddine benden soğumak ya da ayrılmak diye düşünürler
Çünkü bizde ayrılmak istemek çoğu zaman “ihanet” gibi algılanıyor. Oysa bazen ne aldatma vardır ne başkası, sadece duygular bitmiştir. Ama insanlar, terk edilmeyi gururuna yediremeyince en kolay bahaneye sarılır “Kesin biri var.”