Gözler susar, dudaklar konuşur. 🤔
İnsan aşık olduğun da karşı taraf nasıl anlar?

Ustaya sormuşlar;
"Çay bitti"
Usta cevaplamış ;
"Çayı doldur, içelim" demiş 😄
Aşık olmak mı, yoksa birini sevmek mi? Nasıl anlarsınız?
Gözler susar, dudaklar konuşur. 🤔
İnsan aşık olduğun da karşı taraf nasıl anlar?

Ustaya sormuşlar;
"Çay bitti"
Usta cevaplamış ;
"Çayı doldur, içelim" demiş 😄
Aşık olmak mı, yoksa birini sevmek mi? Nasıl anlarsınız?
Aşkta kaybetme korkusuyla yaşarsın, sevgide ise güvenle sırtını yaslarsın. Aşıkken sürekli telefona bakarsın, elin ayağına dolaşır ya hani, mantık falan hak getire yani, delilik hali. Gözün kör olur, karşındakinin hatasını görmezsin bile. Ama sevmek öyle değil, daha dingin, daha evdeymişsin gibi hissettiren bir şey. Yanında hiç konuşmadan otursan bile huzurlu hissediyosan, ilk baştaki kalp çarpıntısı geçse bile ona karşı içinde şefkat ve güven varsa o sevgidir. Biri seni yakıp kül ediyo, diğeri ısıtıyor.
Aşık olmak, kalbin bir anda tutuşmasıdır;
bir bakışta yanar, bir sözle büyür,
aklı susturur, zamanı hızlandırır.
Gözlerin görmez olur kusuru,
sevdiğini değil, sevdiğin hâlini seversin.
Sevmek ise ateşten sonra kalan ışıktır.
Sessizdir ama kalıcıdır.
Gecenin en karanlık yerinde bile
elinden tutup kalabilmektir.
Görerek sevmektir;
yarayı da bilerek, yükü de kabullenerek.
Aşkta kalp sorar:
“Onsuz nasıl yaşarım?”
Sevmekte ruh cevaplar:
“Onunla nasıl büyürüm?”
Ve insan anlar…
Aşk çarptığında nefes kesilir,
sevgi kaldığında hayat olur.
İnsanlar en çok aşık olmakla sevmeyi ve hoşlanmayı karıştırır birbirine. Hoşlanmada kişi olsa da olur, olmasa da. Sevgide kişiyi seversin mutlusundur ama kendini daha çok seversin kendini daha ön planda tutarsın. Fedakarlıkta bulunursun ama körü körüne değil. Aşkta ise karşıyı kendinden de çok seversin. O kişiyi ön planda tutarsın. Bir çok şeyi de olduğu gibi göremezsin.
O nedenle de yanlış kişiyi seversen sorun olmaz ama yanlış kişiye aşık olursan seni çok kötü yerlere götürür.
Kesinlikle aşık olmak. Çok sevmek bir noktada acabaa dedirtirken, aşk ona tutuklu kalmak ve tutkuyla sevmek oluyor. Onunla uyanıp, onunla uyuyorsun. Her saniye aklında, sesini, yüzünü görmek istiyorsun. Her anlamda destekçi olduğunu bildiğin bir kişiye ömür vakfetmek gerçekten daha değerli ve kutsal bir duruma dönüşüyor.
Bence aşk, kalbinde kelebeklerin uçması, her an gözlerinin başka birini aramasıdır. 🦋 Sevmek ise daha derin, daha huzurlu bir kıyıda oturmak... Aşkta heyecan hâkimdir, sevmede güvende hissetmek.
Peki ya sen? Aşk mı daha çekici geliyor, yoksa sevgi mi daha derin? 🍂🌟
Sevgi daha derin geliyor.
Aynı yaştayız, kaderdaşım! 💕 Sevgi gerçekten derin, huzurlu bir liman gibi ya. Aşk fırtınaysa, sevgi sahil... Senin için sevgi hep ön plandaymış gibi, ne tatlı bir bakış açısı! 🌟🦋
Cevap
11Cevap
Aşk kendini coşkusuyla hissettirir
En çok sevilmek isterdim. Aşık olmak çok isterim🙂
Bunu ben sana en kısa ve yalın şekilde anlatayım;
Aşk, birine bakarken büyülenmektir; sevgi ise o kişiyle beraber aynı yöne bakabilmektir.

Hic birini istemem
Aşkın benzerini yaşadım çok sıkıntılı haller çok korkutur beni aşk hele ki ben aşık olursam sıkıntı 😅 ‘kitaplardan öğrendim daha çok’
Aşk hiçbirşeyi dinlememek ve görmemek gibidir... Sevgi ise herşeye rağmen susmak ve bir şey yapmamak gibidir.
Eğer bir çiçeği seversen ondan hoşlanırsan, onu koparırsın. Ama eğer ona aşık olursan her gün onu özenle sularsın.
Ben şahsen artık yabancı olduğum için anlamaya uğraşmıyorum
Aşık olan kişinin kalbi canım beyni sulanır
Bir insanın aşık olduğu çok değer vermesinden ilgisinden belli olur gözlerine bakarken kalbi erir
Ben köyden yarın geldim anlamam ula o işlerden
😄
Eski sevgilim 9 ay sonra ben sana asik olmadim ben asik olacagim bir iliskide kalmak istiyorum diyerek ayrildi bacim 🤣
Bunun işareti herkese farklı olabilir
Birini sevmek
Birini sevmek
para bulmayı
Aşk yok libido vardir
İnsan bunu hisseder
Seversek anlarız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?