Sevgilim aramızdaki sınıfsal farkı sürekli yüzüme vuruyor?

İki yıllık bir ilişkimiz var. Sevgilim Amerika’da doğmuş ve büyümüş, liseye kadar orada okumuş. İngilizceyi de çok iyi biliyor. Ben ise İngilizceyi onun kadar iyi konuşamıyorum. Buna rağmen İngilizce konuşmamla dalga geçiyor ya da bilerek, onun ne demek istediğini anlamayayım ve sorayım diye bazı kelimeleri İngilizce söylüyor. O ne? dediğimde ise bilmiyor musun ne anlama geldiğini? diyor. Bilmiyorum, nereden bileyim? dediğimde bu sefer telefonundan anlamına bakıyor. Film izleyeceğimiz zaman altyazı açmıyor. Altyazı yok mu? dediğimde, ben filmi orijinal izlemeye alışmışım, altyazı açmayı unutuyorum. Diyor bana İngilizce anlatımlı komik videolar gönderiyor; ben de bunu nasıl anlayayım, altyazı bile yok. Dediğimde, o kadar da mı İngilizcen yok? diyor. Bazen de herkesin bilmediği Amerikan programları ve filmleri izliyor. Ben de izlemek istediğimi söylediğimde, sen anlamazsın, sen bunları bilmezsin. diyor. Birkaç kez bu yüzden tartıştık, hatta uzun süre konuşmadık. Sonra ben sinirlenince, Şaka da mı yapamayacağım? diyor. Yani sürekli beni eziklemeye çalıştığını düşünüyorum ve haksız da olmadığımı hissediyorum. Eskisi kadar davranmıyor ama hâlâ alttan alttan bunu yapıyor. Sizce egoist bir insan düzelmez mi?

Sevgilim aramızdaki sınıfsal farkı sürekli yüzüme vuruyor?