Aşk hakkında bir gerçeği söylemem gerekirse, bazen kendi kendime eskiden daha farklıydı diyorum. İnsanların birbirine bağlılığı, emek verme isteği, sabrı sanki daha fazlaydı. Şimdi 2026’ya gireceğiz ve bence o eski tarz ilişkiler gerçekten çok nadir kaldı. Şöyle düşünüyorum; günümüzde her şey hızlı, dikkat dağıtıcı çok, insanlar hemen vazgeçmeye daha yatkın. Ama bu, hiç kalmadı demek değil. Sadece daha az, daha zor bulunan bir şey haline geldi. Yine de gerçek aşkın tamamen kaybolduğunu sanmıyorum, sadece artık karşına çıkması eskisi kadar kolay değil.
Aşkta gerçek olan, kusursuzluk değil devam edebilme halidir. Gerçek aşk ilk heyecan, yoğun tutku ya da sürekli mutluluk değildir. Bunlar geçicidir. Gerçek olan; kırıldığında kaçmamak, zorlandığında vazgeçmemek ve değişen hâllere rağmen buradayım diyebilmektir. Zamanla insanlar değişir, duygular iniş çıkış yaşar aşkı gerçek yapan şey tam da bu dalgalara rağmen bağın kopmamasıdır. Gerçek aşk, birini hayatına eklemek ister ama onun hayatını ele geçirmeye çalışmaz. En net göstergesi şudur, yanındayken kendin olabiliyorsan ve yalnız kaldığında bile ona saygını kaybetmiyorsan, orada gerçek bir şey vardır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
5 ay
Ahh aşıkların zikridir esmasıdır Allah mahzun gönülleri seviyor kalp kırık ise kalptir yoksa et parçası bir pompadan başka bir şey değildir kalp kırık ise kalptir
bu ayın 15 inde eski sevgilimin doğum günü var onu gerçekten çok sevdim çok özlüyorum onu ona doğum günü hediyesi almak istiyorum aslında ama ne yapsam bilemedim 😭🥹🥰
Önce emek sonra çöp. Genelde maddi açıdan erkeklerin cebi yanıyor kadınlar daha kolay çöp edebiliyor çünkü o kadar çalışıp çabalayıp maddi olarak emek sarfetmeyip babasına nişanı kitleyen bir kızın gözünden bakacak olursak her şey çöp 😄
Aşk bir kere yaşanabilecek bir şey ve %99 genç yaşta olur, karşılıklı olmaz. Karşılıklı olmayınca bir şekilde biter ve bir daha aynı duygular yaşanmaz... tabii bu sadece benim görüşüm 😅.
Eğer başka biriyle beraber olaniliyırsan yani aldatıyorsna bu kesinlikle aşk değildir aşk sevdiğindne başkasını gözün görmemesidir o yüzdne bu zöanda asla aşk diye bir şey yok
"Aşk" kelimesi, Farsça "aşeka" kelimesinden geliyor. Sarmaşık demek ve sarıldığı ağacı zamanla kurutarak öldürüyor. Kısa vadede fark edilmese bile, uzun vadede tam olarak insanın akıbeti de böyle oluyor. (Sorunuzun cevabı bu değil, farkındayım. Aşk kelimesini görünce aklıma düştü ve yazmak istedim. İsterseniz yorumumu silebilirsiniz. Dert değil)
cevap çok sade ve net: aşkı... ruh yaratır, zihin çöp eder. bunun olmaması için zihni ruhun emrine vermek gerekiyor. düşünüldüğünde aşkın herhangi bir noktasında bir sorun olur (bu sorunu zihin üretir) ve o noktadan sonra kopuş başlar. buna asla izin vermemek gerikyor yani zihin aşk yaşanırken ruhun önüne geçmeyecek şekilde. ve haklısın... aşk bir kerede yaşanmaz, her zaman yaşanabilirde, aslında yaşanıldığı düşünülen aşkta yaşanmamıştır (çöp edilmiştir)
O kadar tecrübeli olmama rağmen o kadar mükemmel oynuyorlar ki takı bağlayana kadar emek veriyor, sonra da bağlandığını hissedince başka birine çok rahat gidiyorlar
Aşk bazen birini çok sevmek değil, kendini onun yanında olduğun halini de sevebilmektir. Çünkü gerçek his, karşındaki insandan çok, onun yanında kim olduğunla ortaya çıkar...
her erkek her kadına, her kadın her erkeğe aşıktır aslında zira aşk "tanrıdır" aşık olduğun kişinin yanında tanrıyı (yaratıcıyı) hissediyorsan gerçekten aşıksındır, dahası şu; o kişiye değil yaratıcıya aşktır bu
@rabithm ben centilmen davrandım sevdim saydım gördüm finalde sen çok slaksın erkek değilsin fazla iyisin hiç kavga etmiyoruz trip atamıyorum sana dedi ve aldattı o yüzden ben böyle yazdım
Senin yaşadıklarının bı benzerini bende yaşadım örneğin genelde sadece arkadaş ortamlarında argo konuşurum mevcut sevgiliye asla yansitmam bana karşılığında neden argo konuşmuyorsun gibisinden bir tepkiyle karşılaştım saçmalık
@rabithm ben sevdiğim kişinin adını cidden unuttum biliyor musun sürekli ona çiçeğim dediğim için bunu bahane etmişliği var Bu tarz ilişkiler de dünyayı sevdiğimin ayaklarının altına sersem neden bu tarafa sermedin diye kavga çıkartıyorlar
@rabithm hak ettiğimizi görmeyi çok isterim ama eski ilişkiler ile şuanki ilişkiler çok farklı Eskiden aşk sevgi saygı sadakat vardı Şimdilerde para ev araba rahatlık konfor aranıyor
aşk bir emek değildir aşk bir kaderdir insan aşık olacağı kişiyi gördüğünde doğru kişiyi görmüşse bu karşı tarafı da aşık edecek demektir ve aşk ortaya çıkacaktır
aşk aslında çift taraflı, sen aşıksan karşı taraf zihne çekilir, zira aşk saftır, zihin saf insanı zayıf görür. peki iki saf neden buluşamaz! ... reklamlardan sonra :D