Sizce ne olur ben anlamıyorum?

Arkadaşlar sevgilimle birlikte olmuştuk o benim ilkimdi yani sonrasında bi sebepten ayrıldık sonrasında ben ona hiç yazmadım dört gün felan sonrasında yazdım konuştuk biraz buluşmak istedim ayak üstü buluşurum çok kalmam dedi ama buluştuk öyle olmadı gayet kaldı benimle ellerimi tuttu sarıldı yanaklarımdan öptü özlemiş gibi davrandı ilk adımı o attı elimi tuttu yürürken sanki hiç ayrı değilmişiz gibi sonra o gün aramızda yine bir şeyler oldu ertesi gün de ama daha yapmayız ayrıyız biz arkadaşız dedi kötü etkilenebilirsin dedi ama o gün de ayrıydık biz yani ve şey dedi 5 gün mü oldu daha uzun gibi geldi dedi özlemişim dedi seni şu an da konuşuyoruz ama bizden olmayacak arkadaşız dedi işte geçen gün ne yapcam ben bilmiyorum neden böyle davrandı ne düşünüyor

Güncellemeler
7 ay
Ama ilk buluştuğumuzda da ayrıydık onunla ve kendisi tıpkı özlemiş gibi davrandı ilk yaklaşımı tıpkı ayrılmadığımız anlardaki gibiydi yani soğuk davranmadı bana sonra akış birlikteliği getirdi o an yanlış yapıyoruz felan dedi sonra Yoo dedim sonra çok özlemişim sende bunu çok seviyorum şunu çok seviyorum diye konuştu sonrasında da bidaha yapmayız ayrıyız biz kötü etkilenebilirsin dedi iyi de anlamıyorum o günde ayrıydık oldu ve o gün hiç ayrılmamışız gibi neden davrandı bana kendisi sevgilim gib
Sizce ne olur ben anlamıyorum?