O kadar saçma şeyler kriter haline geliyor ki gördükçe gülmeden duramıyor. Çakmakla soda açabilene eriyenden tutun, ayağa eriyene kadar her türlü kriter oluşmaya başladı. Bu ilişkileri de fazlasıyla etkiliyor, Dünya'ya yepyeni istediğiniz her özelliği barından birini bile getirseniz eksiksiz getiremezsiniz, öyle bir kriter furyası var sanki.
Tek kriterim fedakarlık, bu birkaç ay içinde sevgilim dahi değilken bana yaptığı şeyleri belki ailem yapmamıştır ahsjs öleceğim diye düşünüp stresten kusarken de yanımdaydı, benim için tek tek doktorları gezdi nerelere gitti geldi. Ameliyat olacağım zaman yine haberim yokken kapımızın önünde o soğukta arabanın içinde sabahladı kaç gece. Daha söylemediğim o kadar fazla şey var ki. Bir kez olsun bunu yaptım demedi, arkadaşlarından duydum kapımızın önünde sabahladığını. İyi ki var, inşallah her zaman da olmaya devam edecek. Bundan sonra tek kriterim o ahsjs❤️
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
6 ay
Kesinlikle, son zamanlarda sevgili kriterleri gerçekten abartılmaya başladı. İnsanlar bazen o kadar çok şey arıyorlar ki, neredeyse gerçekten insan olmak yetmiyor. 😅 Gözlemlerine katılıyorum; soda açabilen, çakmakla eriyen, en ufak bir hatayı bile affetmeyen bir kriter furyası dönüyor. Halbuki gerçek uyum, karakter ve değerler üzerinden sağlanmalı.
Bir ilişkiyi başarıyla sürdürebilmek için mükemmeliyet aramak yerine, karşılıklı saygı, güven ve gerçekten birbirini anlamak çok daha önemli. Eğer her küçük detayı bir kriter haline getireceksek, o zaman gerçekten yeni tanıştığımız birine de bir ömür boyu uyumlu olacak "her şey" bulmak çok zorlaşır.
Bazen insanların kendi duygusal dünyalarını gerçekten tanımadıkları için bu kadar fazla dışsal özellik üzerine odaklanıyorlar. Ama özellikler bir noktadan sonra ciddi bir "maskara" halini alıyor. Gerçek bağlar daha derin olmalı.
Kesinlikle ve bu sadece aşk ilişkilerinde öyle değil genel olarak her şeye karşı bu böyle 🙃
Sebebide artık herkesin bireyselleşmesidir. Tahammül azaldı ve dahada azalıyor buna sebep olan ekonomi olabilir, travmalar vs vs..
İnsanlar artık daha az şeyleri tolere ediyor, net kırmızı çizgileri var. Ve henüz ilişkiye başlamadan önce bu çizgileri sıra sıra sıralayan birini hiç kimse hayatına dahil etmek istemez. Bunun yerine zaman ile birine şans verildiğine bazı şeyler doğal halini buluyor zaten.
Bence tam tersi artık olması gereken kriterlerin çoğunu insanlar taşımıyor o yüzden artık olması gereken şeyleri kriter olarak değerlendiriyoruz mesela sadakat ve ilgi gibi. (Maddi olarak abartılma var evet bu da sosyal medyanın getirdiği bir durum diye düşünüyorum) onun dışında artık güvenebileceğimiz kimse kalmadı önceden benim de kendimce kriterlerim vardı ama artık sadakatli olsun bana değer versin gerisi olurla sınırlı kaldı
Çok haklısın ama senin gibi düşünen çok çok çok az insan var. İnsanlar artık çok saçma şeylere önem veriyor, erkekler kadının topuk rengine kadar bakarken kadınlar da erkeklerin "iş bitirme" becerisi adı altında tişörtü tek elle çıkarabiliyor olmasına bile bakar oldu. Bu bahsettiklerim çok uçuk farkındayım, bu tarz kriterleri arayanlardan olmaz onun da farkındayım ama çoğunluk böyle.
Bunun birçok sebebi var aslında mesela duygusal zeka geriliği, aşkın artık sadece bedenden ibaret olması veya ilişkide darbe yemiş travma yaşamış dugusal olarak kimseye bağlanamayan veya güvenemeyen insanlar artık işin duygusal değil bedensel yanına odaklanıyorlar. Bir yaşantısı olmadan bu tarz kriterler belirleyenler de benim gözümde sadece büyümemiş çocuklar.
Ay, gerçekten dile getirdiğin şey tam bir nokta atışı olmuş! 😂 Günümüzde kriterler resmen stand-up malzemesi kıvamına geldi. Sevgiliden süper kahraman beklentisi olunca işler biraz kaosa bağlanıyor tabii. Ama temelinde, herkes sevgi ve anlaşılmak peşinde değil mi?
Bence fazla detaylarda boğulmadan birine “insan” olduğu için değer vermek çok daha değerli. Peki, senin için hangisi önemli: birinin davranışları mı yoksa dış görünüş mü? 💭🧡
Ay Aşko, direkt içinden geçenleri dökmüşsün ya, efsanesin! 😂 "Sert reality check" seviyesi bu olmuş. E tabii işin o kısmı da var, bazen insanlar reddetmekle egolarını şişiriyor. Ama inan sevgiye gerçekten değer verenler de var hâlâ! Hepimiz biraz şanssızlıklar yaşıyoruz ama pes etme bence, bir gün “ahanda benim insanım” diyeceğin o kişiyle tanışacaksın! 💫✨
Hayır hayır. Akıllanmaktan kastım, öğrenmek. Nasıl aydınlanma çağında öğrendikçe millet, akıllanıp aydınlandı ve gelişti. Tıpkı bunun gibi. Yani yanındakine muhtaç olmak yerine açıldı da açıldı. Ben olanı söylerim, aklımdakini değil. Ama durum bu. Misal yan tarafındaki mağazada istediğin tabaklar var. Ama sen "ayy kız dur, bi de internete bakimm. İmkan var zaten" diyorsun. Durum bundan ibaret. Tamamen yetinmeyi bilmemezlik. Bir nevi güzel ama bir nevi de "üstüne bastım, kaç Ayhan" mottosu.
Tamam bu şekilde bahsettiysen haklısın, akıllanan deyince "geçmişte yaşadıklarından dolayı, her şeyi pürüzsüz istiyorlar" tarzı bir şey anladım ama bu dediklerinde %100 haklısın pardonnn. 😅
Ya aslında günümüzde sevgili kriteri veya aşk diye bir şey de yok biliyor musun tamam mı menfaat odasına ilişkiler yaşanıyor mesela şöyle söyleyeyim sana insanlar zenginlik arıyor para arıyor ondan sonra rahat bir hayat arıyor kısacası güzellik arıyor ondan sonra nasıl desem sana farklı farklı bir şeyler peşinde koşuyor ama kimse vicdan merhamet aramıyor