Güzeli güzel yapan edeptir edep ise güzeli sevmeye sebeptir. H. z Mevlana
(Necip Fazıl Kısakürek)
şimdi ben kendimden bahs edicem diyecekler ki atma bu zaman da böyle birisi var mı. ama evet var. bakirelik benim için çok önemli bir durumdu. asla bakire olmayanları kınamadım. benim erkek arkadaşım göğüslerimi bile görmedi. hep bir kişi olsun sonuna kadar da o kalsın derdim hayatım da çünkü o şekilde yetiştirildim. ama olmadı ayrıldık ilk erkek arkadaşımdan. sonra bir evlilik geçirdim. ama boşandım. psikolojim bozuldu. bana ne gözle bakacaklar diye. ülkemizde boşanmış olan bayanlara hoş bakmıyorlar diye uzun bir süre bunun psikolojisini atamadım. 3 yıldır kimseyi hayatıma sokmuyorum. bir kere zina denen olay var ondan çok korkuyorum. hasta ruhlu oldugumu düşüne bilirsiniz cinsellik olmadan nasıl duruyorsun vs diye. ama cinsellik herşey değildir. nefs vardır o herşeyden daha da önemlidir. kendimi neden kullandırtayım. ayrıca ben kendime sonradan ruhen kötü hissedeceğim şeyi neden kendime yapayım saygımı yitireyim? ailem şahit olmasa dahi neden onları sırtlarından vurayım? işte böyle benim gibi olanlarda var. üstelik güzelim. kimse inanmıyor bana. hatta hayatımda bir çok insanın oldugunu geçmişim de dahi çok insan soktugumu düşünüyorlar. oysa 2 kişi oldu hayatım da. ve ilki 3 yıl ağır bir kaza geçirdikten sonra bitkisel hayattaydı. insanlar neden ayrılmıyorsun gebeliğinmi var diye soruyorlardı. kötü günüydü terk mi edeyim diyordum. tuhafım galiba ben ama böyle olmaktan da memnunum. çevremde neler dönüyor şahit oluyorum ve onaylamıyorum. ailesini kandıran tanımadıklarının yanına gidenler.. ilk görüşmede yatağa girenler aileleri de kızlarına güven dolu evde oturuken ben kendimi onların adına kötü hissediyorum. yazık gerçekten kendinizi harcamayın kızlar. biraz değerli olun saygınız olsun knedinize
Yaşına hürmeten ablacım diyorum umarım alınmazsın olması gerekeni yapmışsın evliliğin keşke bitmeseymiş herşeyde vardır bir hayır gerçekten gönülden tebrik ederim amma katılmadığım şeyler var göğüsleri niye ortaya attın hiç öpüşmeyenler dahi var onun dışında her zaman dediğim birşey vardır Güzeli güzel yapan edebidir edepsize güzel demelerinin sebebi bedenidir bedene güzel diyenin karkteride bellidir derim
attım işte kendimi sakladığımı belirtmek istedim belki yanlış ifade ettim.
Sana inanmak istiyorum yanlış ifade ettiğini düşünüyorum iyi biri olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim Ben bişeye inanırım insanın yüreğindekiler kalbindekiler hem yüzüne hem diline yansır derler ya fikrin neyse zikrinde odur çok güzel bir sözdür yani onun için iyi bir insansan seni tanıyanlar düşünceleri değişebilir amma velakin şimdi dul biri bakir hiç evlenmemiş bir adamıda beklemesin değilmi yanlış anlama kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibisinden yapıyorum anladın sen neyse senden ricam ablacım çevrendeki arkdaşlarını gördüğün kızları uyarmandır tatlı dille oturup anlatmandır aşk yorgan altında aranmaz kendinizi kullandırmayını uzun ve tatlı bir dille söylersen çok memnun kalıırm şimdiden teşekkürler :)
Harikasın ablacım ve eminimki bukadar mükemmel olduğun için hayatta kimseye yaranamamışsındır.. Başkalarının ne düşündüğünün önemi yok senin kalbini Allah (C. C) bilsin yasaklarından sakındığını o görsün yeterli bırak geri kalanını kalbi bozuk insanların karşısında çarşafda giysen kötü gözle bakarlar konuşurlar insanlar herzaman konuşurlar zaten mühim olan özel yüreğin yarı yolda bırakıp gidememişsin zor gününde bende gidememiştim bırakma beni diye yalvardığında kıyamamıştım ama o ilk fırsatta bana çok kıymıştı.. yani bişekilde bitiyor aşk denen olay evlensende evlenmesende mühim olan bedenine namahrem eli değmemesi toprağa alnın ak girmek :(((((( Allah bu yanlışa düşen herkese tövbe edip kurtulmayı nasip etsin...
@_kardelen_ Güzel bir şekilde anlatmışsın ancak benim anlatmak istediğim bazı kadınlar var çok çirkefçe giyinirler davranışlarıda ucuz kadın davranışıdır onlara kimse güvenmez şimdi yazan abla ne kadar güzel olursa olsun zaten düzgün biriyse giyinişiyle adabıyla edebiyle tertemiz anlatığı gibi biriyse bir kaç itin dediklerine bakmasın onu taktir edenlerde olucaktır sana gelince aşk biter demişsin doğru insanı bulunca bitmez benim annem babam 20 yıllık evliler önemli olan doğru insanı seçebilmek ve sadık olmaktır bu şekilde bir problem çıkacağını düşünmüyorum
kardeşim kişilik bu birazda. böyle yaratılmışım demekki ya da ailemden böyle görmüşüm. annem bana hep küçükken eğer bakireliğini kaybedersen at kendini bir yerden derdi. şimdi düşünüyorumda gençlikde herşey olabilir insanlar cahildir. yargılamıyorumda asla kimseyi okadarda ileri görüşlüyümdür. kendi kurallarım dışında başkası beni ilgilendirmez. ama çevremde çok kişi var erkek gibi düşünen davranan bayanlar. evli erkeklerle olan bir kaç kişi ile birlikte olan. bunlar midemi bulandırıyor entrikalardan tiksiniyorum. onun içinde kimseyi hayatıma sokmuyorum. beni görsen asla böyle bir insan oldugumu düşünmezsin. o yüzden dış görünüşe görede insanları şekillendirmemek gerek. bunuda kendimden yola çıkarak öğrendim. rahat birisi gibi görünürüm ama kuralcıyım işte. ve kızlara hep söylerim internettekilerle buluşmayın amaçları belli. şahir oluyorum konuyu hemen bakireliğie getiriyorlar. neden bir düşünmeleri lazım? benim bir kuzenim var dünya umrunda değil. üzülüyorum sen bir bayansın ağır ol biraz.
yani internette chat yapıp buluşup eve gitmek ne demek oluyor. bu kadarmı saygınız var kendinize. evlenenler var bakireliğini kaybetmiş diktirip. sonra çocugu bile var evlatlık verilmiş ama eşinin haberi yok. herkesin başına gelebilir büyük de konuşmak istemiyorum asla. ama ben gecenin bir vakti chatten tanıştığım kimseyi kapıma getirip inip arabasına da binmem. işte bunu yapanlarda var. çok sinirleniyprum. zaten o yüzdende evde kaldım :) kimseye güvenmiyorum bunlara şahit oldukca. devir kötü devir. görüşlerin için de sağol ayrıca. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi
@bella-34 Katı davrandığım için eğer kırdıysam özürdilerim gerçekten haklısın devir kötü kimseye güvenilmiyor ancak ne mutlu sana zinadan uzak kalabilmişsin kuzenine de yazıkmış gerçekten haklı olduğun yönler var ben öyle masumca sevgilere bir lafım yok ancak aşkı cinselik sanan insanlar var onlardan iğreniyorum çocuğun sevgilisi var yoldan geçen kıza hayvan gibi bakıyor laf atıyor lafa gelincede seviyor ya çok pis insanlar var ya da ne biliyim eşlerini aldatanlar onları böyle taşlıycan bir güzel dövcen insan değiller çok iğrenç insanlar var ancak temiz güzel insanlarda var onlardan olmak lazım iyiler hem bu dünyada hem ahirette kazanırlar Allah gönlüne göre versin ablacım.. :)
Hayir kotu davranmadin. Beni tanimiyorsun inanmaya bilirsin. Saygi duyarim. Ama insanlara burada namussuz olupda kendimi namuslu gostermekle de birsey kazanmam. cok dogru birisi oldugumu dusunuyorum taniyanlarda bilir beni. ALLAH bilsin. Icinde Allah korkusu olan baska kimseyi kandirmaz. hatta kendine kotuluk etmez ustelik ben almanyada dogdum buyudum. Belki ileri goruslu olmam da bundan kaynaklaniyor. Ama kurallarimda bana aittir. Rahibeyim derdim hep kendime. Her koyun kendi bacagindan asilir. Allah korkusu olan herkes gizli sakli islerdende kacinir. Ben hayatta anneme yalan konusamam konusmamda zaten. Cunku kiyamam gerektirecek birseyde yapmam. Cok hassasim. kizlarini iyi bilip de ardindan yapmadiklari kalmayan kizlarimiz varm yazik o annelere babalara. Babam hayatta değil . Adini asla kirletmem hayatta olmamasina ragmen dedirtmem.. kizina bak diye. Sereftir.
@bella-34 Gerçekten bu dediklerin gibiysen saygı duyuyorum anacak katılmadığım birşey var ileri görüşlüyüm dedin hataları kabullenmek ileri görüşlülük sayılmaz yanlış yapıyorsunuz diye bilmek gerekir ve yanlış yapmayanları uyarmak yapmasınlar diye haksızmıyım
Helal olsun sana! Sonuna kadar katılıyorum!
Allah razı olsun ancak övgü için demedim bunları lütfen çevrenizi uyarın sizde düzgün kalın benden daha temiz adamlar da var bende temizim bizim gibileri karşınıza çıkınca yüzünüz anlınız ak olsun illeriniz eşleriniz olsun tertemiz bir anne olun
Kesinlikle her şeyim ilk asla bisey yasamadim Allahın izniylede bütün ilklerimin hepsini kocama saklıyorum her konuda.. Umarım inşallah Allah nasip eder.
İnş. en az benim kadar temiz bir adam nasip olur sana kötülerden uzak dur güzel insan :)
Uzak duruyorumda her ne kadar uzak dursamda kötü insanlar cok inşallah Allah korur beni ve sadece kendimi kocama teslim ederim bunu tüm kalbimle istiyorum ailemdende böyle bildim duydum zaten:)
Sen duanı et kendin uzak dur allah yardımcın olur kardeşim umarım benimde karşıma temiz insanlar çıkar şimdikiler gibi sevgilim olsun derdinde olma tamam mı :)
Sevgilim olmasını istiyorum ama ciddi düşünmek için öyle ayıp şeyler yaşamak için değil
Doğru insan olsun piclerden uzak dur kullanmak isterler sana dokunmaya kıyamam der yalan söyler evine çağırır ya da kolana ilaç atar istek artırıcı faln bunları yapan cok ocları var
Evet haklısın kesinlikle
Alkol sigara içenden uzak dur ya da kızlarla içli dışlı olan aklı piçlikte olan dikkat et öyle tiplere giyinişinden bile anlarsın nasıl biri
Evet zaten soğukkanlıyım o yüzden kimse kolay kolay yaklaşmıyor:D
En güzeli boşver bak sen bekle efendi bir adam bulduysan diğerlerinden farklı ona bir şans verirsin bakarsın ama kendini kullandırmadan
İşte şu an kimse yok uzaktan yani int. Ortamından bir kaç kişi hoşlanıyo gibi ama hayırlısı ya. Onlarda yaklaşmıyorlar gururlular galiba hayır der falan diye:/
Sanaldan doğru insan kolay kolay bulunmaz helede sanala dikkat et sanaldan yürümez üçkağıtçıların çoğu sanaldalar
Haklisin biliyorum
Sabret o seni bulur sen yeter ki sabret doğru insan çıkar karşına
Amin inşallah
Hayırlısıyla cümlemize inş. Amin :)
Helal olsun kardeşim düşüncene bayıldım
Senin gibi birkardeşim olsun istemişimdir
Ustam Şahsen bende alkol-sigara kullanıyorum.
Sevgililerimi de evime davet etmişimdir kız arkadaşlarımıda
Fakat hiç biri hakkında cinsellik düşünmemişimdir. Seni bu yazından dolayı tebrik ederim açık açık her şeyi yazmışsın fakat burada Yazdığın yorumlar dikkatimi çekti. Her eve çağıran Cinsel ilişkiye girecek değil... Şahsen ben kız arkadaşımın istemediği hiç bir şeyi yapmam.
Bir erkek olarak size sonuna kadar katılıyorum, hiç bir kızın günahına girmedim. Umutlarıyla oynamadım. Eğer kısmet olursa doğru insanla evlenirim. Annemi çok seviyorum, namuslu iffetli bir kadın. Dediğin doğru her erkek iyi bir anne ister. Sizler geleceğin annelerisiniz. İyi bir ulus olmak kadınların elindedir.
Dış görünüşüne bakarak yadırgamak istemiyorum eğer geçekten iyi biriysen helal olsun hayırlısı nasip olsun :)
Dış görünüşümde ne var çok merak ettim doğrusu kardeşim, nasıl görünüyorum?
namuslu ve gururlu erkekler var olduğu sürece namuslu ve kadın sayısı daha çok olacaktır.
paylaşımın için teşekkürler olması gereken budur, 5 dk zevk için herşeyi yakmaya değmez.
eyvallah
18 şu an okumuyorum hayırdır keke :)
Yeni gördüm bende Diyarbakır da yaşıyorrum
Değilim ünv bitene kadar değişmez
Temiz insanlar var herkes seks yapmıyor
Diyarbakır çok bozulmuş
Sen öyle san her yeri sollamış liseliler neler yapıyor
Yapılanın yanlış olduğun biliyoruzsun tarafsız kalmakta yanlış.
Ne diyim temiz biriysen ne mutlu sana ünv. bulamadın mı temiz bir kız koşsaydın peşinden
Hayırlısı olsun
Cevap
19Cevap
Şu yazıyı bile kadınlara yönelik yazmışsın. Sırf kendini hediye paketi gibi kocasına saklamak kadınların görevi değil, çünkü biz emtia değiliz.
"Seven adam kıyamaz "demişsiniz.
Cinsellik insanlara zarar veren bir olgu değildir. ayrıca "kullandırtmayın kendinizi" ne demektir ya bizler insanız , insanlar kullanılmaz.
Aşk salt cinsellik değildir ama cinselliğin hiç olmadığı bir aşk da mümkün değildir. Çünkü bırak insanları dünyadaki tüm canlıların yaşamsal faaliyeti üremektir yani sevişmektir.
"babanızın başı dik dursun" ne biçim bir sözdür, ataerkil zihniyetten bıktık!
Kadınların sahibi erkekler (babası, kocası, abisi) değildir!
Kadınlar kendileri için yaşarlar, aileleri için değil.
Açık kıyafet konusunda:
Kadınlar cinselliklerini ön plana çıkarmak için açık giyinmiyorlar, kadını meta haline getiren bu zihniyet öyleymiş gibi görüyor esas.
-tecavüz edendeki (özgecan) olayındaki katiller de böyle düşünüyor, açık giyenen aranıyor diye hallenip, adam katlediyor...
Tekrar söylüyorum : Biz kadınlar, erkekler bizi beğensin diye yaşamıyoruz, anlayın artık.
Ayrıca seven insan dokunmak ister,
Eğer gerçekler sizin söylediğiniz gibi olsaydı bütün evliler asla birbirine dokunmazdı, herkes polenle ya da mitoz çoğalır seks diye bişey tabiatta olmazdı..
Kimse her tanıştığınla 2 günde yat demiyor. Ama belli bir olgunluğa erişmiş insanlar, kendi kararlarını kendileri verirler, bireylerin cinsel özgürlüklerine toplum karar verip, dayatma yapamaz.
Ben sevdiğim insana kalbimi açmışım,
tabiki sevginin bir parçası olan cinselliği de yaşamak hakkım.
Dini kendinize göre şekilendirdiğiniz gibi gündemdeki olaylarıda kendinize göre şekillendiriyorsunuz Zina haramdır vede yanlıştır Tecavüzün yahut aldatmanın bir affı yoktur allah bile nefret eder bundan İnsan olan insan gibi yaşar belki bilirsin Mehmet akif ersoy şöyle demiştir eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni desenize hayvanlar bizden daha medeni Görüşüne saygı duymak isterdim ama asla duymuyorum yanlışsın konuyu çarptırmaya çalışmışsın.
Mehmet akif'in sözüyle de copy+paste yapmışsın. Biraz yaratıcı olun.
Ayrıca tüm insanların dini, kültürü, aile yapısı aynı değil. Gözlükleri çıkarın :)
Dinler zaten ataerkil sistemin uydurmasıdır, insan icadıdır.
Allahın haram kıldığı vicdanın kabul etmediği şeyleri kendine göre doğru bulmaktan vazgeç insanlık temiz olmalıdır Güzeli güzel yapan edeptir edep ise güzeli sevmeye sebeptir Onun dışında sagonun bir şarkısı var belkide sana benim anlatmak isteyeceklerimi anlatabilir dinlemeni tavsiye ederim https://www.youtube.com/watch?v=EEFuRA7vyXc
Sagopa, ceza ve bela tarzı dinlemiyorum :)
Ayrıca :Ateistim.
Sonsuzluğu açıklamanı bekliyorum hala ve belki şarkının sözlerini merak etmişsindir bir bölmünü paylaştım :)
İznim olmadıkça alamazsın bendekini benden
Eğerki alsan hesap sorar bendeki senden
Böyle sorgu sual beklerken?
Ne çıkar planladığın çirkin art niyetten
Bu miskinlik keyfiyetten
Hali vakti yerindelikten
Herşey günlük gülistanlık olacak olsaydı
Gerçekten imtihan olmazdı
Gelişi güzel doğar büyür ölürdük
Alimler olmasaydı biz şuanda kördük
İnsan öyle yaradılış ki
Düşünür- Taşınır- Hamle Yapar
Sorgusuzca başına buyruk doğrularını savunuyorsun
Yanlış fikirlerden yanlış bir sen yaratıyorsun (sen)
Sen abartıyorsun rahat yaşamla sapıtmayı
İstanbul üstünden geçmiş bırak kendini korumayı
İyiden iyiye bakıyorumda yoldan raydan çıkmışsın
Tenine dokunan ellerden bir koleksiyon yapmışssın (Aferin)
O yataktan bu yatağa yatıp takılıp sızmışsın
Bu zihniyetle aşkı yorgan altlarında aramışsın (Aferin)
Dinler dogmadır.
Dinde sorgulama yoktur.
İşte tamda bu yüzden yoktur, doğada herşeyin bir varoluş nedeni varsa, tanrı (yaratıcı) nasıl oluştu, bu sorunun cevabı varmı? Hayır yok. Ölüpte bu dünyaya geri dönüp öbür dünya hakkında bilgi beren oldumu? Hayır.
İnsan ölümlü bir canlı olduğu için yok olmaktan korkar, bu yüzden de psikolojik olarak yalnızlığı yenmek istediği için hayali bir destek oluşturur. Hiç yok olmayıp, ruhunun sonsuza dek varolacağına inanmak ister..
Ayrıca patriyarkal sistem ve patriyarkal sistemin ortaya çıkışı ve yerleşik hayata insanların geçişiyle dinler meydana gelmiştir.
Sadece islam değil bütün din kitapları sorgulamanın önünü keser, koşulsuz itaat ister, çünkü sorgularsan zaten inanman mümkün olmaz, bir sürü mantık hatasını keşfedersin.
Bizim dinimiz farklıdır İkra Oku demek sen bilmezsin uzun uzun anlatmakla olmaz oku araştır ama art niyetli olarak değil objektif olarak oku ve araştır Parası olan pazardan imanı olan mezardan korkmaz ;)
Ayrıca ben rap dinlemem.
Bir müzik dinlemediğim için ilk hakareti eden de sensin. İnançlı insanların bu halde olduğunu zaten biliyorum :)
Kullanılmaktan hoşlanmak nedir ya.
Ben insanım ve bireyim. İnsanlar eşya olmadığı için kullanılmaz.
Esas siz patriyarkal toplumsal dogmalarınızı dayatmanız işe yaramadığı için beni kullanamıyorsunuz.
İstediğiniz hakareti edin, zaten inançlı insanların ne karakterde olduğunu ben böyle böyle öğrendim...
Bunca yıl yanılmadım, işte gene haklı çıktım.
Ben tam olarak inançlı biri değildim olumlu ateistim bu yüzden hala eski görüşümden dolayı sert tepki verdim yaşadıklarım hoş şeyler değildi bak güzel kardeşim eğer ben hatalıysam senden özür dilerim başka türlüyse ayıptır söylediklerinde bence haksızsın yanlış düşünüyorsun hepimiz kötü şeyler yaşamış olabiliriz ancak inkar yolu en basit yoldur bunu yapmak yerine hatanın farkına varman senin için çok iyi olur zaten bu konuyu nihat hatip oğlu gibi bir adamla konuşman lazımdı ben hala fevriyim gerek yaşımın verdiği cahilikten gerekte fıtratım gereği yani bence dini insanlar üzerinden bakmak yerine kendin düşünmelisin insanlar hata yapar kusursuz değillerdir. gerçekten kaba tabirim için özür dilerim ancak söylediklerin hoş şeyler değil lütfen bir vicdanınla herşeyi olduğu gibi düşün ve birazcık oku belki de hiçbirşey için geç değildir. :)
tamam özrünüzü kabul ettim..
Ama ateistim. Ve bu bir hata değil, ben yıllarca araştırıp, okudum iki günde verilmiş bir karar değildir inançsal görüşüm bu yönde :)
Ya bak bence senin içinde iyi biri var biraz daha iyi insanlarla tanışman çevrenin değişmesi gerektiğini düşünüyorum bar ortamından bide o tarz arkdaşlarından bir müddet uzaklaşırsan yararı olur bak kendi konumuza gelicek olursak güzel bir video ile karşılaştım izlersen sevinirim https://www.youtube.com/watch?v=VRTAPlKqT_M
Sanırım hatalı olduğunu kabullendin o yüzden bu sesizlik. :)
Bak arkadaşım, sen beni tanımaz etmezsin.
Zaten önyargından bunu anlıyorum. Arkadaş ortamı falan diyorsun, bar diyorsun..
Bak ben insanların fikirlerine göre yaşayan bir insan değilim. Benim arkadaş çevremde her kültürden ve farklı inançlara sahip bir sürü insan var.. İnsanları tanımadan sanki tüm ateistler barlarda sabahlıyor gibi bir düşünceye nasıl sahip oldun çok garip.
En son bara 3-4 sene önce gitmiştim.
Yani canım istese gene giderim.
Bara gitmekle inancın alakası yoktur.
Cinselliği paylaşan insanlar da kötü değildir.
Sadece benim bahsettiğim yetişkin olmuş her bireyin, hayatı kendinedir...
Bakın bir daha söyleyeyim :ateistim.
Kimsenin baskısıyla ateist olmadığım gibi üstelemelerle de inançsal tarzımdan vazgeçecek değilim.
Dedim ya sandığınızın aksine, benim kararlarımı ne çevrem , ne bar , ne başkaları değiştirebilir :)
Hayır sessizlikle ne alaka..
Cevabımı yazıyordum o sırada :D
Ayrıca her sessizlik kabullenme değildir..
Yanlış yapıyorsun yanlış düşünüyorsun rica ediyorum lütfen kendine göre doğru olan GERÇEKTE YANLIŞ OLAN Düşüncelerini alıp gidermisin yorum yapmanı istemiyorum çünkü kırıcı olurum biliyorum.
Tebrikler, cinsellikle ilgili yazdıkların çoğu insanın dile getiremediği cesaret isteyen sözler. Beraber olduktan sonra ayrılınca kızların "beni kullandın" lafına ayar oluyorum. Sen mal. mısın ki kullandım? Birlikte yaşamadık mı? Avrupa'da 8 sene kaldım ama Türk kızları kadar kendini eve davet ettireni de görmedim! Bu başlığa bakınca da senden başka hiçbir kızın cinsel hayatı yok sanarsınız. Tekrar tebrik ediyorum cesaretin için. Ha bu arada "cinsellik yaşamamış" kızlarımız sana yazdığımı düşünecekler, merak etmesinler, onlar kadar sapık değilim.
Ahlak çizgilerini sen mi belirliyorsun kardeş? Senin doğruların ile benimkiler farklı olabilir. Dini açıdan ve geleneklerimize göre bu kızın söyledikleri doğru olmayabilir. Fakat herkesin yaşam tarzı kendini alakadar eder. Kimseye karışma hakkın yok. Senin gibi yaşamadığı için de kimseyi ahlaksız görmeye hakkın yok. Git kendine göre bir kız bul öyleyse, demek ki o kız seni haketmiyor, senin kafana göre değil.
@bihana Teşekkür ederim...
Ayrıca desteğinden dolayı @pembeepotiin e de teşekkürlerimi sunarım
:)
Ben seni engelliyorum hala nasıl yorum yapabiliyorsun ya arkadaşım sen menfaatlarin için yanlışı doğru göstermeye çalışıyorsun ama gerçek olan mutlak doğru değişmez sende biliyorsun bence kendini kandırmaktan vazgeçmelisin.
Sende kendi doğrularını habire millete dayatmaya çalışıyorsun!
Senin fikrini söyleme özgürlüğün varsa ,
benimde var !
İşine gelmeyen herkesi engelle umrum değil.
Zaten seviyeli bir şekilde tartışılacak bir kişi değilsin.
Sende kendi doğrularını habire empoze etmeye çalışıyorsun.
Yeter yani.
Kendini de istersen gizle öyle yorum
at @HerseyMuammaa ben nasılsa
biliyorum.
Ateistler;zeki ve çok yönlü insanlardır, inançlılardan daha fazla herşeye kafa yorarız araştırırız.
Boşuna demiyorlar islam ülkeleri geri kalmıştır diye , sebep mi? Söylim :)
-seni engellediğim halde nasıl yorum atıyorsun demişsin ya işte inançlının
cahaleti :)
Bilgi : Gizliden sorulan tüm sorularda engellediğin tüm üyeler yorum yazabilir.
Bak bu da senin gibi ağzı bozuk, işine gelmeyeni dışlayıp hakaret eden insana benim iyiliğim :) şimdi öğrendinmi nasıl yorum attığımı?
Sagopa ceza bela dinleyene kadar dua edene kadar teknolojiyle ilgilenip kendini yetiştirsen, elindeki kullandığın platformun özelliklerini bilsen "seni engelledimde nası yorum attın "demezdin :D
Not :Bilmemek bana göre ayıp değilde öğrenmemek ayıp :)
Aslında bu yorumu da atmazdımda
Sizin ettiğiniz saygısızca laflara ve hakaretlere sayın.
Ben gene terbiyemi bozmayacağım.
Yorumlarımızı okuyanlar karar versin
seninle benim aramdaki o kültür farkına.
@İkista saol canım :)
Herkesin doğrusu ve yanlışı kendinedir. Kimse kimsenin inanç özgürlüğüne karışmaz ve asla yargılayamaz. Ateist, diye kötü bir insan anlamına gelmiyor, o kişiyi de kötü yapmıyor. Ben Allah'a inanıyorum. Ama bazı din kuralları ve yasaklarına inanmıyorum. Sen dini gösteriş olsun diye kullanıyorsun, çünkü sen kimseyi yargılayamaz, bir konuda hem fikir değilsin diye tartışamazsın. Bilgili bir insan olsan, konu hakkında tartışır, kendi doğrularınızı söyler, karşındaki insanın düşüncelerine saygı duyarsınız. Sizin yaptığınız dediğim dedik, kestiğim düdük hesabı :) Ben arkadaşıma bu konuda hak verdim. Ve yazdıkları beni etkiledi ne kadar kültürlü, seviyeli bir kişi olduğunu anladım ve arkadaş oldum. Konu ile alakalı değil ama, söylemek isterim düşüncemi. Bazı namaz kılan, kapalı olan insanlar, başı açık olan insanlardan, namaz kılmayan insanlardan daha dedikoducu, iki yüzlü, yalan söyleyen insanlar. Hepsi için geçerli değil, belirttigim gibi bazıları. Bunları çevremde gördüğüm için söylüyorum
@pembeepotiin kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum.
Ben zaten insanları bırakın inançlarını herşeylerine saygılıyım, arkadaş çevremde de herçeşit insan mevcut.
Bana da sizle arkadaşlık etmek onur verici birşey, duyarlılığınız benim için önemli :)
Aslında bende onu kıracak bişey yazmazdım da durduk yere saldırıp , hakaret etmesi bana adaletsizce geldi.
Kimse içinde ne ırk, ne dil, ne renk, ne de inanç farkı gözetmeksizin, sadece "insanlığına" göre arkadaş seçiorum.
@bihana saol dostum bnde öyle düşünmüştüm :)
Engellenmiş olsamda sorun yok benim için :)
Nasılsa cwbımı verdim..
Küstah ve ergence cevaplar vermişsin İslamiyet, her dinden daha çok bilime değer verdiği ve bilimsel ilerlemeyi emrettiği için, Müslümanlar bu yönde büyük çaba harcamışlardır. 9. yüzyıldan itibaren sürekli gelişmeye başlayan İslam bilim ve medeniyet tarihi, 10., 11., 12., 13., yüzyıllarda ve 14. yüzyılın ortalarına kadar altın çağını yaşayarak zirveye çıkmıştır. Bu 4-5 asırlık devrede, Müslüman bilim adamları bir yandan eski medeniyetlerden tercüme ederek aldıkları teori ve fikirlerin yanlışlıklarını atıp, doğrularını geliştirerek bilimsel temele oturtmuşlar; bir yandan da birbirinden güzel teori ve icatlar ortaya koymuşlardır. Bu teori ve icatlara, İslam dini ve dünya görüşüne dayanan bir bilim felsefesiyle yön vermişlerdir. Gayeleri, bugün görüldüğü gibi doğayı kirletmek ve tahrib etmek değildi. Aksine amaçları doğayı güzelleştirmek, doğadaki ve insandaki ilahi hikmetlere işaret etmek ve ihtiyaçlar nisbetinde insanlara fayda sağlamaktı.
Müslümanların ortaya koydukları bilimsel teori ve icatların bir çoğu, bugünkü modern bilimin temelini oluşturmuştur.
Ve kısa bir söz lie açıklama yapmak istiyorum edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum zanneder "Şimdi FATİH kalksa mezarından, ne ben onu tanırım ne o beni tanır.. Ama İstanbul'u Bizanslılar almış deyip bir daha savaşır...
Ha bide sana göre Yok da ne demek? O bir "var" olmak gerek... Tam yokta, yok da yoktur. Öyleyse "yok" bir "var"ın var ettiği var... Bir "var" ki, yalnız o var, gerisi yok, yok da yok... Yok da o "var"ın icadı.. Tabi sen (Necip Fazıl Kısakürek)
Saçmalamaya devam et :)
Artık yazdıklarını okumuyorum.
Hı hı tamam
Yalnız @AppleCrow anlattığı doğrulara kendisi de inanmıyor, onların mutlak doğrular olduğuna inanıyor ve o şekilde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Yani sana dinde anlatılanların zaten hakikat olduğunu biliyorsun neden ona zıt bir şekilde yaklaşıyorsun diyor, sen ona ulaşmaya çalış diyor.
@Kriton anlamadım? Şimdi siz bana mı? Yoksa soruyu soran kişiye mi hak verdiniz?
Ek.. Ayrica bakire olmayan bir kıza evet diyen erkeğin aklından şüphe ederim.. dusunsene binlerce erkeğin kucağında olup gelip seninle evleniyor
Ve erkek kadın kadar o da nefsine hakim olamiyorsa oda erkek değildir zaten
teşekkür ederim yazını beğendim. .
Evlenenleri yadırgamak haddime değil ama ben olması gerekenleri yazdım umarım birileri ders çıkarır diye teşekkürler :)
Kardeşim düşüncene bayıldım bir kız böyle düşünüyorsa mükemmel ötesidir
Böyle yazıp da bu yazıdaki gibi bir kızla birlikte olmamış bir erkekle birlikte olmayacak olman rahatsız edici ama, beğenmekle kalmayacak mısın yazıyı sadece? Kaçırdığım noktayı gördüm sanki de yine de senden duymak istiyorum. Böyle deyip tersi erkeklerle birlikte olman saçma. Üstteki kıza da aynı şeyi anlatacağım saçmasapan bir şey yapacak olarak onunla bilrik olma. Anlamı bozarsın
Bunu duymak o kadar onur verici ki! Fakat sizin gibi elmaslar kömür madeninden çıkıyor ve böyle kirli bir dünyada yine sizi göremiyoruz affınıza sığınıyoruz artık o kadar az ki sizin gibi düşünen... Değişmemek mumkun olmuyor ama sizi tebrik ederim böyle kalabildiğiniz için. Daha önce başka bir soruya cevap vermiştim hayatınızı yaşayın ama dozunda olsun.. Ben babamın biricik kızı abimin tek gözdesiyim.. Eşimin baş tacı.. Oğlumun en güzel rüyasıyım... İnşallah karşınıza iyi insanlar çıkar mutlu olursunuz.. Tüm tebessümler mutluluklar sizlerin olsun
Teşekkür ederim ancak ailene tertemiz kal değişme yapma aynı hataları bizlerde iyi kız yok düşüncesine girmeyelim
Bu saatten sonra beni değiştirebilecek tek şey kara topraktır! Yanlışlar her zaman olur önemli olan telafi etmek ya da buyuk zararlara yol açmamak... Bu zamana kadar geldim rabbim bundan sonrasını da temiz eylesin evladıma hayırlı anne olayım allahım kimseye kotuluk vermesin...
Ne mutlu size bedenen ve ahlaken temiz insanlar iyiki varsınız bakireyim diyip her haltı yapanlarla dolu bir ülkede asıl elmas sizsiniz
Gerçektn çok haklisin HELAL OLSUN.
Eşimle beş yıl sevgili kaldik elimi tuttu sadece cok sukur ki butun ilklerimi evlendikten sonra yaşadim ilk sevgilimlede evlendimm zaten. Binlercekez şukurler olsun
Eyvallah inş Rabbim biz temiz insanlara temiz insanları nasip eder anlatıklarımdan birileri ders almıştır
İnşallah
@eylül25 yavrum mu? çirkin hitap şeklini alıp gidermisin
Gercekten helal olsun sana 👏 dediklerin icin gercekten tskler bunu anlamayan kizlara anlatmis oldun gercekten helal olsun 👏
Ayrica Eski sevgilin tarafindan ihanete ugradigin Icin cok üzüldüm adina Iste hep Iyi kisilere Kötü insanlar denk gelir naparsin Daha Iyisine layiksin umarim karsina cok Iyi biri cikacaktir :))
Teşekkür ederim umarım ders alanlar olur sende çevreni uyar yazıklar hem eski ve ilk sevgilime gelince iyi biri zannetmiştim prof. oyuncuymuş neler yapmadı ki bana neyse anlatmak bana yakışmaz arkasından konuşmak doğru Sevenin ahı tutarmış ahım var yeter ona zaten doğru insanı bekliycem yaşım daha genç öyle sevgilim olsun diye kimsenin peşinden koşmam doğru insanı tanırsam ya da biri ne biliyim ilerde arkdaşlarımın çevresinden mert bu kız ne kadar iyi biri bir tanış derlerse bende efendi olduğunu biliyosam tanışırım ya da ne bilim ünv. okudum zamanda temiz biri gözüme çarparsa bir kızdan rica ederim hakkında bilgi toplar bizi tanıştırır :) umarım seninde karşına iyi biri çıkar :)
Önemli degil :) öyleler genelde iste Iyi sanarsinda aslinda seytanmis sonradan anlarsin Naparsin :) Yani dogru kisiyi aramamak lazim Dogru kisi Dogru zamanda kendisi karsina cikcaktir :) insallah tskler :)
Doğru insanı şimdiden arayamam ki ben kızlarla hiç arası olmayan biriyim kızlardan eskiden bir kaç tanesi yavsardı terlemiştim zaten doğru insan yavşamaz pişman değilim ama kızlar hakkında bişey pek bilmem yani sanki bir çoğu kötü adam seviyor gibi bekliyorum işte belki biri karşıma çıkar diye yavsaklık yapamıyorum elimde değil çevremdekiler hoş çocuk yakışıklısın efendisin falan derler ama ne bilim nerden kaybediyorum bilmiyorum ki
Taktir ettim ; sizin gibi değerli insanlarımız milletimizde , toplumumuzda çoğaldıkça aydınlık yarınlara olan inancımız , umudumuz yükselecektir. Yazdıklarınıza eksiksiz katılıyorum.
Teşekkür ederim lütfen elimizden geleni yapalım sizde yardımcı olursanız seviniriz
Tabi ki ; ben zaten özellikle bu sitede bu konuda elimden gelen çabayı göstermeye çalışıyorum. Hep insanlara doğruluğu , iyiliği öğütlerim. İnsan olmak , insanca yaşamayı ve yaşatmayı gerektirir.
Çok teşekkür ederim sadece sitede kalmasın çevrendekileride uyar lütfen özelikle kızların uyanık olması gerekiyor ancak erkek arkdaşlarımızada kardeşim bak böyle böyle diye anlatmalıyız
Bol bol bsnce paylas cunku ben bildigini sanip bilmeyenlerdenim. Nasihat duzeltiyor. Bana nasihat veren olmadi. ailem var ama zaten sevilen ovulen biriyim. tek kotu huyum susmam. bilip konusmamam.
Estağfurullah Nasihat vermek ne hadime benimki bilinçlendirme diyebilirim Ailenle daha detaylı konuşman gerekir sevilen biri olmana sevindim yardımcı olabilidiysem ne mutlu bana Okuduğun için teşekkür ederim umarım hayatında da dikkate alırsın :)
Tabiki :) desem de biraz yaptigim biraz yaptigim bir olay. Yaa birde cogu normal biri olsamda cana yakin konusuyorym diye cocuk muamelesi yapiyor. Cok koruyorlar. bu yuzden acayiplikler olabiliyor bende coguna bakmiyorum bile. Tek sorunum gorup konusursam daha iyi olur konusursam kotu biri olurum diye secebiliyorum. pek yanilmadim ama tanimiyorum ya yanlis mi yapiyorum? Ama onlar konusmak istese konusurlardi degil mi?
Seni anlamadım dur özelden anlatmanı istiyicem çok uykum var algılayamıyorum k. b :)
Mesaj yollayamıyorum gizlemişsin sabah tekrar okuyup cevap veririm olmadı :)
Yaptığın şeyler derken?
Ben uyusam iyi olur neyse umarım işine yaramıştır iyi geceler :)
Super bir paylasim olmus 👍👍 sonuna kadar katiliyorum..
Teşekkür ederim umarım ders alanlar olmuştur çevrenizdeki arkadaşlarınızıda uyarın sizler geliceğin annelerisiniz
Allahım yarabbim ne güzel açıklamıssın oyle. gercekten yazdiklarınla özdeşiyosan helal olsun. Allahta razı olsun
Allah cümlemizden razı olsun Benim gibi insanlar pek sevilmiyor ama böyle mutluyum umarım birilerine yardımcı olmuşumdur :)
kötü olmuş sevgine büyük ihanet , kesinlikle düşüncelerin ile bunu hak etmemişsin umarım mutluluğu bulursun
Neler neler yaptı ki arkasından konuşmak bana yakışmaz o yüzden anlatmadım ahım kalmaz inş. diyorum ben çok sevmiştim işte sizlere anlatmaya çalışıyorum gerçek sevgi budur dikkatli olun diye hepsinin amacı et parçası kalitesiz insanlar var
çok teşekkürler harbiden adam gibi adamsın tabirini yakıştırmak istiyorum sana
biz kızlar duygusalız aşka çok önem veririz aranılan buydu ve o değerini bulamamış , tabi neler yaşandı bilemem fakat sakın hiç üzülme biz kızlar sevgiye aşıkta oluruz uyuşmuyor olsaydınız bile sevgine tutunurdu , o yapamamış bunu
Çok teşekkür ederim sağol ama sizde dikkat edin temiz kalın kötü insanlara kendinizi kullandırmayın gelicekte ter temiz anneler olun
Rica ederim iyi insanlar iyiki varsnız :)
:))
Kimse üstüne alınmasın ama ben ve çevremdeki erkek arkadaşlarım dahil çıktığımız tüm kızlarla cinsellik yaşadık. Hiçbirisine değersiz gözüyle bakmadık, en güzel anlarımız onlarla oldu, onların da bizimle.. Genelde ayrılan taraf da kızlar oldu. Kızlar şimdi bizi kullandı mı? Hayır. Ya biz onları? Tabiki de hayır, kimse kimsenin malı değil, kararlarımızda hür insanlarız. Kız ve erkek yakınlaşmadıktan sonra çıkmanın bir anlamı yok. Kız arkadaşınıza sarıldığınızda hiç mi bir taraflarınız kalkmadı? Eğer cinsellik yaşamazsanız, içinizde patlar ya da elinizde.. Sevgiyle kalın..
Neye göre benim hakkımda önyargılı konuşuyorsun ki? Menfaat mi? Aramzdaki fark burada, ben cinselliği menfaat olarak görmüyorum. Doğal ve olması gereken bir süreç. Sen evlenince yaşamak istersin saygı duyarım. Ben hayatımın her anında yaşıyorum, bunu da dadece sevdiğim kızlarla ve onların isteğiyle yaşadım. Herkes yaptıklarında özgür, çok görmemen lazım.
Sen aşktan sevmekten ne anlarsın l*n aşkı yorgan altında mı aradın hep söylesene sen kaç defa dokunmadan yürekten sevdin onun için ölmeyi göze aldn mı sen sevdiğinin sesini unutmak nedir bilir misin ban aşktan dem vurma sen sevmeyi bilmiyorumsun.
Sevdiğim kadınla neden birlikte olmayayım? Birbirimizi seviyorsak bu kısıtlamanın amacı ne? Sen evlenene kadar platonik seveyim, dokunmayayım diyorsun ama kızlar da en az erkekler kadar istekli dostum. Ben kadınımı her şeyiyle seviyorum. Onunla da her şeyi de yapıyorum. Benden daha çok sevdiğini de iddia edemezsin. Ben gerekirse ölürüm sevdiğim kadın için, çok da fedakarlıklar yaptım. Bunu cinsellik yaşayıp yaşamamayla ilişkilendirmen çok gereksiz olmuş.
Sen ölmeyi bayılmak mı sandın kızınla başkaları yatsa ne yaparsın acaba :))
Gel de bu zamanın insanlarına anlat kardeşim bunları.
Anlayanlar var kardeşim yeterki sende adam gibi sev kimseye dokunma tek iş kızlarda değil bizede düşüyor.
Bro helal falan diyenlerin çoğu senin dediklerini çoktan yapmıştır be. Şimdiye kadar hiç bir kızla birlikte olmadım ve hiç sevgilim olmadı bu zamanda olmasın daha iyi zaten
Hepsi aynı değildir be tanımadan yadırgama orspluk edip helal diyen çok az olur 10 tanesinden en fazla 1 ya da 2 dir inanmam pek
Valla bende inanmam reis ve güncelleme de doğru demişsin erkekler ve kızlar kanka olamaz facede kız erkek kankasına seni seviyorum <3 diyo la ne diceksin şimdi buna
Kanka ayağına anladın sen ne denileceğini bak bilemeyiz kızın niyeti saftır belki ama bizim hemcinslerimiz biz arkamızı dönsek bize dayarlar abazalar biliyorsun
Aynen kardeşim o yüzden kıskanıyoruz zaten erkeklerin ne olduğunu biliyoruz ama odun oluyoruz onlara göre kro oluyoruz :)
bir kızı adamca sev kroyum seviyorum benimsin de bu yeterli olur ;)
Sen demişsinde ne olmuş bro kızın içinde olucak be sen demiceksin dedirtecek sana
Kroyum hiç bir zaman demedim ama öyle bir hitap şekli edemezdi ona son yolladığım şarkı emra aydın kim dokunduysa sana ona git ti gerisini sen düşün
yok reis kroluk değil hani benimsin falan
Benimsinde demedim ben daha güzel şeyler söylerdim herkes gibi gelicek hayalleri falan işte neyse lütfen onu bana hatırlatma değmez kardeş
Aynen bro değmez
Eywl
Oha ya. s. s Cidden Sana şu an Çok Büyük Bir Saygı Duyuyorum Haklısın . s. s
Saygı duyman için değil gerçekleri görmen için yazdım görünüşüne bakarak hatalarını tekrar etme yazıksın lütfen
Rica ederim umrarım dikkate alırsın
İnş. :)
Bilirim sen iyi adam sevmeyenlerdensin
Dalga geçer gibi yazdın öyle anladım boşver
Yanlış anlamışım ufak bir tavsiye veriyim dudak büzerek poz vermeyi bırak
Sadece bir tavsiye
Sen ne guzel adamsin ya. Allah kalbine gore biri cikarsin kardesim
Allah razı olsun İnşallah bende onu çok istiyorum işte kime güvenicez problem orda bari birilerine gerçeği gösterebilirim diye yazmak istedim umarım işe yaramıştır :)
Ins yaramistir. Bulursun sen guzel kalbini sakla ok. Illaki sahibin seni bulur.
İstesemde kötü olamıyorum zaten fıtratıma ters inş. kalbimin sahibi temiz biri olur tek isteğim bu ve sende temiz kal olur mu güzel insan :)
Ins gizli abicim Allah herkese temiz kalmagi nasip etsin.
Amin.. senden küçüm İradeyi kullanmaları lazım Allah hiç bir kulunun kirli olmasını istemez :)
Tabi ki de iste seytan gorevini yapinca şu an cikmis balik gibi olan kul da yonunu sasurabiliyor bazen.
Doğrudur ancak elimzde allahın izniyle kendi irademizi kullanarak başarabiliriz Yorumların için çok teşekkür ederim güzel insan.. :)
Rica ederim ne demek. Iyi geceler :)
İyi geceler :)
Aynen öyleydi ama şimdi gelmiş daima yanında olacağım derken ayrılıyor. Yazdıklarına tamamen katılıyorum. Bir gün gerçekten öyle birisini bulup evlenebilmek dileğiyle. Kalemine sağlık.
Hiç bir giden sevmemiştir. anlatığım gibi bir adamı hak etmen dileğimle. Teşekkür ederim :)
Sen gerçek misin.. allah razı olsun coookkk Teşekkürler kardeşim.. hell olsun
Evet.. Allah cümlemizden razı olsun rica ederim ablacım.. güzeli güzel yapan edeptir edep ise güzeli sevmeye sebeptir.. umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir :)
Senin gibi insanlarin var olduğunu bilmek cok güzel. . Umarım hep böyle kalirsin. Dusuncelerin fikirlerin cok dogru.. Bu yoldan ayirmasin seni rabbim
Amin benim tek bazen kafamı karıştıran şey temiz insan bulabilicekmiyim oluyor lütfen serefsizlere kanmayın
İnşallah bulursun.. dedigin cooooookkk doğru. . Bu zamnda cok dikktli olmak lazim.. allah hayirlisiyla karsilastirsin
İnş. cümlemizi iyi insanları iyilerle karşılaştırsın Rabbim Amin :)
Amin :)
Geçen senin soruna yorum yapmıştım eig seçmiştin o sensin demi kapak fotonu değiştirmişsin helal :)
Sen o musun.. çıksana gizliden. Adini hatırlayamadım
Senin sorunda var işte orda gizliden çıkmıştım burada gizliden çıkmam doğru değil böyle kendini övüyo prim yapmaya çalışıyor derler hoş değil :) Önemli olan gitmek istemesi değil midir? soruna bakarsan görürsün :)
Tamam :))
Tanidimm seniiii.. ee nasıl Olmuş resim :D:D
10 Numara olmuş Karşiim :)))
Sağolasın :D
Rica ederim adamım heey ayıp ediyosun bide seni şımarık Arkedeeşş sakın bak bir daha öyle itleri düşünerek kendini üzme seni döverim bak :D
:D tamm.. ben ömrümde senin gibisini tanimadim tü tü tüü maşallah :D
Hadi ks'nin şımarak kızı kaçar.. iyi geceler
Teşekkür ederim iyi geceler kardeşim :)
Anlattıkların tamamen geçen yaptığım konuşmaya benziyor, bu kadar olmaz. Helal olsun vallahi. 👏👏👏
Eyvallah ancak helal olsun gibi şeyler için yazmadım lütfen kendiniz ve çevrenizdekileri bu konuda bilinçlendirib
Teşekkürler.
Rica ederim bende teşekkür ederim güzel insan :)
Ben de teşekkür ederim. =)
Eğer gerçekten bu yazdığın gibi biriysen bu dünyada numuneliksin. Biz de temiz erkek arıyoruz erkekler de kendine dikkat etsin. Allah temiz insanların gönlüne göre versin hayırsız insanlardan korusun
Amin.. Böyle biriyim ancak benimde kafam karıştığı oluyor bazı iğrenç çiftler görüyorum pislikçe şeyler yaşıyorlar ve arkadaş ortamımda aptalsın daha çok aldatırlar seni diyen en yakın arkadaşımdı kaybediceksem iylikten olsun birilerine doğruyu anlatmak istedim merak etme benden daha temiz insanlarda var hiç sevgilisi olmamış doğru kızı bekleyen kuzenlerim var çok iyi çocuklardır yakışıklılarda yani sabret iyi insanları bekle inş. karşılaşırsın :)
Amin kardeşim bekliyoruz hala daha
noktasına virgülüne kadar doğru haklısınız çok güzel bir yazı olmuş belki birilerinin kulağına küpe olur
günün sorusu muydu?
Teşekkür ederim umarım birileri ders çıkarır.. günün sorusu muydu derken?
hani hergün günün soruları oluyor ya ks de 4 tane bir gün bounca sürekli orda oluyor o sorular
boyunca
Yok öyle değildi neden ki?
gerçekden çok haklısın. seven erkek kalmadı bu zamanda... sırf bu yüzden kimseyle çıkmıyorum.
Seven insan var sabret benim gibi biri çıkar karşına ama dikkat et işte kendini kullandırma kimseye ki doğru insanı hak edesin :)
Sende haklisin adam gibi seven yok sabredecegiz nasibimiz yakindir kendimizi ona sağlayacağız
Bende aynen böyle düsünüyorum anlatmaya calisiyorum ama anlatamiyorum sasiriyorlar.. Ne var bunda sasirilcak normali bu zaten evlenmeyi beklemek...
Düşüncen gibi yaşıyorsan helal olsun hiç değişme kötülere doğruyu anlatamazsın menfaatlerine göre yanlışlara doğru derler ancak sen bildiğin mutlak doğrudan şaşmadığın sürece doğru insansın sen gerekeni anlatırsın ders alan alır almayan içinde duacı oluruz elimizden gelen bu ancak sende onlara uyarsan ne fenaaa Asla değişme tamam mı güzel insan :)
Biz onlara degilde insanlar bize sasirmaya basladi yapmiyoruz diye.. Tutturdular insanlik bu dogasinda var diye , hayvanmiyiz biz yahu:) neyse gerekeni sen zaten yukarda yazmissin fazla söze gerek yok ellerine saglik:)
Teşekkür ederim Mehmet Akifin bir sözünü çok severim Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni,
Desene hayvanlar bizden daha medeni. diye hem İrademiz var insanız düşünebiliyoruz işte bazıları o kadar çirkef ki bir hayvandan daha aşalık olabiliyorlar pardon hayvanlardan bile örneğin güvercinler tek eşlidirler eşleri ölünce hiç evlenmezler sadık kalırlar biri tek olur işte onlar bir güvercin bile olamıyorlar bu kadar çirkinler art niyetliler
Evet o sozu biliyorum :) ne yaziki durumlar böyle kime özeniyorlarsa artik
Zebaniler onları bekliyorr ateşş onlarıı çağırıyooo :))) şaka falan bir yana da ailelerine acıyorum özelikle kadınlara acıyorum onu yapana ne erkek nede adam derim serefsizdir ikiside aynı pisliktir ancak ne biliyim ilerde çocukları ve eşleri olucak çocuk tertemiz bir anne ister onun suçu ne ki ama düşünsene ilerde çocuğuna küfür ediyolar oc diye anne bana bunu dediler diyo acaba kadının yüz ifadesi ne olurdu işte o zaman başından kaynar sular geçerdi ya da ailesi bunu öğrenince nasıl babalarının yüzüne bakacaklar yazık gerçekten neyse Allah ıslah etsin.
Keşke herkes senin gibi düşünse. helal olsun sana adam gibi. adam hep böyle devam et 👍
Eyvallah umarım birilerine yardımcı olmuşumdur bunlara dikkat ederler inş.
Inşallah devam edeceğiz
Yani evet haklısın ama herkes bu kadar düzgün yaşıyamıyor.
Son söze katılıyorum
Nefistir seni yolda koyan yolda kalır nefse uyan.
Ya ben biraz katı yazmışım ilk sorularımdan dı ya ne biliyim hadi öpüşmekte ters onuda anlarım ama ya bu üstsüz yok öyle yaptlk yok böyle yaptık diyen çirkin insanlardan nefret ediyorum ama cidden tebrik ederim gurulardan çok mütevazisin ya helal :)
Ahahaa ne yaptım ki:)
genelde kibirli falan yazarlar burunları bir karış havada olur sen öyle değilsin ondan :)
Haaa teşekkür ederim
Samimi sorulara düzgün yazarım:)
Teşekkür ederim 25 yaşında evli bir ablamız ksde ne yapıyor merak etmedim değil ama neyse :)
Aferini almışsın bravo ! Çay içmeye, sinemaya ve tiyatroya arkadaşlarıyla gidenlerin hepsini namussuz olarak gösterme gayretine destek bulmuşsun. Ama esas yapmaya çalıştığın bu ülkede tüm erkekleri potansiyel sapık gibi göstermeye çalışmak. Belli ki hayatında hiç bir kıza çay ısmarlamamışsın ya da eğer ısmalasaydın o kızı eve götürecektin. İnsanın fikri neyse zikride odur. Bu dediğin kötü şeyler aslında senin içinden geçen düşünceler ve sen bu dünyada düzgün insanların olabileceğini kabullenmek istemiyorsun.
Dünyadaki düzgün insanların çok az olduğunu biliyorum yemek ya da çay ısmarladığım insan akrabamdı Bak dostum ben kötü olanlar için uyardım senin beni tanımadan verdiğin yargı senin kötü biri olduğunun kanıtıdır Bir çok örnek verebilirim ancak gerek yok.
Sen hayatını menfaatler üzerine kurmuşsun. Sana göre birisi çay ısmarlıyosa nedeni vardır. Ama işte bazı insanlar iyilikleri karşılıksız yapar. Kızla erkekten sana göre kanka olmaz bana göre olur. Düşünceler çok farklı olduğu için bu tartışmaya girme gereği duymuyorum açıkcası ve seni kendi haline bırakıyorum.
Çok güzel kıvırıyorsun helal valla bilmesem bir an inanırdım ne güzel kötülemeye çalıştın beni ayıp gerçekten ayıp başkada bişey demiyorum tartışma gereği yok gerçekten.
Ayıp olan tanımadığın insanlara iftira atmaktır. Sen bir kesimi kötü göstermeye çalışarak kendini iyi göstermeye çalışan bir zavallısın o kadar ve benim kıvırmadığımı da okuyanlar iyi görüyo. Konuşacak laf bulamayınca hepiniz böyle demogoji yaparsınız zaten. Bundan sonra ne yazarsan yaz demogoji olacağı için cevap alamayacaksın. Sen beni kötülemeye devam et şakşakcılarında alkışlasın.
Seni adam yerine bırakmıyorum adamlıktan uzaksın kendi söylediklerine kendin inanmıyorsun ve yazdıklarınla tezat davranıyorsun kusura bakma da beni geriyorsun gereksiz mesleği dansözlük olan birisin yorum yapmazsan sevinirim.
Cok haklisin umarim boyle dusunen daha fazla insan olur anlamayanlarada anlatamasin bosver
Düşünen insanlar var benimde amacım sayılarını artırmaktı bu baya eski bir soru sen nerden buldun ki?
Allah allah ben şimdi öyle bişey yapmadım ki bir başkasıdır sanrm :))
www.kizlarsoruyor.com/.../q2724170-bu-gece-seni-uzen-seyleri-dusunmek-mi
bunu görsen neyse derim ama şu an okuduğun baya eski yav :D
bunu günün sorusu seçtim hala olmadı son yolladım neyse hayırlsıı bir ara belki yine böyle bir paylaşım yparım
Teşekkür ederim görüşün için iyi günler :)
Süper bir aciklama ama maalesef çoğu kiz elden gitti.
Henüz geç değil en azindan yanlışları tekrarlamazlar
Umarım bu yazıda ki gibi birisindir. Tebrik ederim güzel yazı
Eyvallah. umarım sende dikkat edersin
Yav ne ezdin be! Ben sevgilime çok bağlı biriyim, ondan başkası hiç ilgimi çekmiyor. Ona dokunuyorum öpüyorum ama onun çizdiği sınırları geçmiyorum hiç. Üstelik birlikte olalım da sonra ayrılırım gibi bir niyetim yok. Gelecekte ne olacağının garantisi yok bu yüzden kimsenin günahına girmem inşallah
Ezmek ne be zoruna gitmesin gerçek olan bu saf masum aşk bu.
Bence sen hiç aşk yaşamadın diye bu kadar ütopik yazmışsın.
Seni hiç samimi bulmadım. Bu kadar düzgün biri olsan yorumlarda kendini övmezsin
Kendimi övmemek için zaten gizli kullanıcıyım ben adamca sevdim sen bana aşkı öğretemezsin edepsizlik etme Sevgime laf ettirmem Gerçekten sevince anlarsın. Malesef sende o yürek yok.
Yav he he biliyorum on numara adamsın. İki lafından biri benim gibi biri.. Şöyle böyle hep kendini övüp durdun. Bak ben senin gibi tiplerini bilirim. Millete nutuk atarsınız ama eline geçse kızı anasıyla beraber götürürsün. Benim gibi sevmeyi öğretirim sana insanlık olsun diye.
Bir de gerçek sevince demen çok saçma. Gerçek sevgi nedir? En içten şiirler en yürekten aşkları yaşayan şairler tarafından yazılmış ama en ateşli sevişmeleri de onlar yaşamış. Yürekten sevmeymiş. Ben senin gibi kendimi övmem sevenim beni biliyor.
Annenin zina yapmasını istermiydin gavat?
Kanka şeyleri falan diyince sevdiğim kız aklıma geldi ama kavga ederdik erkek arkadaşı olduğu ne hikmetse zaten hep onları seçti.
Nasıl yani?
Sevdiğim kızla sevgiliyken erkek kankalarınla konuşma diyordum oda gidip konuşuyordu onlar için beni kırıyordu onu falan bırak ben sevgiliyken onlarla daha çok zaman geçiriyordu hep kankalarını tercih ediyordu
Yazık olmuş kardeşim öyle kızdan hayır gelmez ki sanada kızamıyorum aşık olduysan bir bog göremiyorsun ama hiç mi fark etmedin boşver üzülmene değmez hatırlamana değmez salla gitisn.
aynen kardeşim işte aşk bu ota'da konuyor b*kada kızla ayrıldık hala senelerimi heba ediyorum onun uğruna başkasını sevemiyorum onu seviyorum diye tek bir kızla bile konuşmuyorum
Ulan inan et değmiyor seni bes belli aldatmıştırda ya senin 10 da birin kdar üzülse değer diyicem değmiyor kardeşim unutmaya bak hatırlama kimsenin duyguları ile oynama ama ondan da uzaklaş herşeyden sil onu engelle git bir tatil yap arkdaşlarınla zaman çok geçir işine yarar hatta git bir spor salonuna kaydol çabuk toparlarsın
toparlamaya çalışıyorum kardeşim yok bir kızın duygularıyla umutlarıyla oynamam kardeşim sevmeden sevmiyorum demem yazın bu arada çok güzel olmuş tebrikler
Eyvallah dostum sen dediklerimi yap çabuk atlatırsın dert etme ben uyuyacam istersen bana mesaj at anlatmak istersen dinlerim yardım edebilieceğim ne varsa çekinme söyle bana yardım eden olmamıştı değmiyor ama bil :)
biliyorum değmiyor eğer çok şey olursa mesaj atarım dostum iyi uykular
www.kizlarsoruyor.com/.../q2588184-kizlar-lutfen-bunlara-dikkat-edin-sizcede-oyle-degil-mi
Calıntı bir paylaşım
@KızlarSoruyor
Totona sok birinden alinti diyo körmüsün ödlek gizli
Ağzına sağlık helal olsun umarım beklediğimize degecek insanlar çıkar karşımıza
Eyvallah çıkacaktır yeterki sabredelim ve doğru insana şans verelim beklemek güzeldir :) İyiki varsınız güzel insanlar umarım her zaman temiz kalırsınız bu özeni gösterirsiniz :)
Bu soru süper bence `i
Hakediyo. ..
Teşekkür ederim rica edersem hem kendin hem çevreni uyarırsan sevinirim anneler temiz olmalıdır.
Sen dinle o bize yeter
Sanki 1az tribünlere koşmuşsun gibi geldi bana, ayriyeten soru değil BENCE tarzı bişey olmuş.
Neysem oyum oynamam.
Abartma l*n , bir çay içmenin neresi kötü.
Bunun altındada bir b*kluk aramayın
Çoğunluk o çayın parasını verirken bile aklından neler geçiyor biliyoruz bu bir örnekti herkes için geçerli değil
Bide lanlı konuşmayı bırak çocukluk yapma.
La olm saçam sapan konuşma kendinle bir tutma.. Ben karadenizliyim çay benim için yaşam kaynagıdır..
Her kız arkadaşımada ça ısmarlarım.. Her insanda bir cayın altında kout bıssy dusunmez. .. bir uza
Cevabını yeni gördüm haklıyım insanların bir çoğu öyle iyler bunun dışında zaten herkes aynı değildir ama çoğunluk öyle kendi cinsimi biliyorum zihniyetinizi biliyorum yeme bizi gözüm.
Keşke senin gibiler çoğalsa.
Keşke tüm kadınlar temiz kalsa görüşümü destekleyip kirli olanlar da var farkındayım bu üzücü birşey
Benim gibiler hatta benden daha temizleri dahi var ancak siz kızların da dikkat etmesi gerekiyor yanlışmıyım?
İllaki olucaktır ancak çoğunluk temiz olsa daha güzel olurdu neyse umarım yazdıklarımdan ders alanlar olur senden ricam çevreni uyarırsan herkes elinden geleni yaparsa farkındalık yaratabiliriz
İşte öyle oclarına kanmayın bu pic direk niyetini belli etmiş bide aşık edip bunu aşk diye kakalamaya çalışanlar var aşk cinselik değildir.
Çok doğru tebrik ederim
Rica ederim lütfen dikkat edin
Helal olsun ağzına eline sağlık
Teşekkür ederim umarım birilerine gerçeği anlatabilmişimdir :)
Böbürlenmek gibi olmasın da aynı ben ^^ bende ne kendimi nede sevgilimi kirlettim Öpüşmedim bilr sadece elini tuttum
: )
ya kardes cok guzel yazmisin helal :-)
Eyvallah umarım birilerine yardımcı olabilirim elinden geldiğince sende arkdaşlarını uyarırsan sevinirim :)
Çok teşekkür ederim iyi insanlar iyi ki varsınız :)
Saol :)
Sana eksi veenler zina yapmış belli
Arkadaşın herkese yorum yapmasından dolayı engelleme gereği duydum o yüzden sana cevap veremeyecektir belki iyi biri ama fazlasıyla bildirim geldiğinden dolayı rahatsız olunmasını istemedim
Aferin la adamlık parayla değilya
Eyvallah çevrendekilere dikkat et temiz insanlara bulaşan pislik görürsen uyar mümkünse sende uzak dur
Bazı şeylerin helaliği olmaz bilirsin
Senin başına böyle bir durum gelmiş heralde baya dertlenmişsin be arkadaş.. Hayırdır :))
Birinden alinti
Ben buna katılmıyorum. Sevdiğim insan beni arzulamıyor olsaydı kendimi çok kötü hissederdim beni beğenmiyor mu diye düşünürdüm sürekli._.
Öte yandan ben istemediğim zaman peki diyip durabilecek birisi de olmalı._.
Seven sevdiğine kıyamaz asıl öyle biri olsaydı adamca seviyor derdin sen hiç sevilmemişsin ve sevmeyi bilmiyorsun o yüzdendir yazık olmuş sana..
Hayır sadece sizin gibi bakmıyorum. Bu erkeklerde de kadınlarda da hayvanlarda da bir ihtiyaçtır. Asıl beni sevip kafasında başka kadınlar olsaydı ya da başkasıyla birlikte olsaydı üzülürdüm.
Seni sevip sana dokunmadan sana sadık olmasıdır aşk seni beklemesidir ki böyle insanlar var sen bilemezsin ;)
Bu sadece karşı tarafı zora sokmak olur.
İraden var seni hayvanlardan farklı kılan iraden var bunu kulanamıyorsan diyecek bişey yok.
Hm peki
Yazık.
Size göre ^_^
Sana değil çocuğuna eşine ailene ;)
Çocuk yapmamayı ve evlenmemeyi düşünüyorum ailemse 18 olduğumda cinsel ilişkiye girmeme karşı olmadıklarına ancak korunmama dikkat etmemi söylediler kürtaj yasak malum ^_^
Ailem izin vermişken size burada laf düşmez bayım.
Aileninde seninde sizin gibi insanlarında ben neyse atacağım küfüre tüküreceğim tükürüğe değmezsin defol.
Asıl ben sizin gibi geri kalmış insanlara acıyorum bayım.
medeniyet açık etmek bedeni desene hayvanlar bizden medeni
Evet sizden medeni.
Kızım senin alın yazını fondöten kapatmış sus bence.
Eski günlerimi hatırlattın bana adamım..
Dünyenın gerçekleri düşündüklerinden çok farklı ne yazık ki...
Elimizden geldiğince olması gerekenleri anlatmak lazım haramdan hayır gelmez.
Geç değil vazgeç ;)
Neden?
Saçmalıyorsun iyi insanlar hala var ne yaşadın da böyle diyebiliyorsun?
Tövbe et yanlıştan vazgeç boşver gerçekten haramdan hayır gelmez bırak pis insanları
Yeter ki iste elinde tamam temiz bir kadını hak etmezsin kötüysen ama artık aynı hataları yapmamanda birşeydir
Sen bilirsin zalım :)
Vay be böyle erkeklerde varmış :))
Temiz anneler olması gerekir tertemiz bir anne olman dileğimle güzel insan :)
Amin insallah :))
Lütfen yakınlarınıda temiz tut itlerden uzak durum geleceğin anneleri sizlersiniz annlerimiz gibi tertemiz olun :)
Herkes kendinden sorumludur bisey diyemem :)
Onu demiyorum sen temiz ol örnek ol çok zor bişey değil böyle ol yanlış yapanıda ya da istemeyerek yapacak olanıda kardeşim bak böyle böyle bunun niyeti kötü sen iyi birisin yapma demen yeterli sadece bunu yapabilirsin değil mi lütfen
Tabi var kızım ne sandın
senin gibiler hiç eksilmesin
Benim gibilerin değerini bilenler olmuyor ki ben bile bazen kötü düşüncelere kapılıyorum acaba değişsem mi diyorum sonra ne saçmalıyorum l*n diyip kendime geliyorum lütfen sizden ricam temiz kalın temiz insanları üzmeyin ne olur çok bişey istemiyorum
Helal olsun. Seven adam dokunmaya kıyamaz...
Seven adama temiz gidin kimse dokunmasın..
Dogru soze ne denır kı
Eyvallah :)
Ona dokunmaya bile kıyamazken onun seni sevmemesi daha acı değil mi?
Ben Sevgimden Pişman Değilim O Değeri Yanlış İnsana Verdiğime Pişmanım Ancak Bilemezdim İyi Rolü Yapmıştı
Ne kadar da güzel anlatmışsın. Bravo sana
Teşekkür ederim umarım birileri dikkate alır bunları :)
Vay be.. Helal olsun
Eyvallah.
İçten bir şekilde "Vay be.. Helal olsun" demeni beklerdim fakat "içten" oldun, teşekkür ederim. Yani içten bir şekilde yalan söylemeyi başardın. Benim asıl istediğim şey içten olmandı. Gerçekten böyle düşünüp gerçekten böyle söylemendi. Bunu tebrik ediyorsun ama bir erkekle birlikte olmadan önce daha önce bir kızla birlikte olup olmadığına ve başka şeylere bakacaksın. Hmm, eğer bu soruyu soran kişi bu yalanın farkında ise ve bu şekilde "Eyvallah." diyorsa o zaman sorun yok zaten. Benim amacım insanların kandırılmaması. Eğer bu kandırmacadan iki tarafın da haberi varsa o zaman sorun yok diyorum da bu çok saçma oluyor. İki taraf da bunu bliliyorsa neden yalan söylüyor. Tüm insanların bu palavrayı bilmesini istemedikleri için olabilir
Çok güzel demişsiniz
Diyorum farkına varın öyle güzel demişsin diye sallama dikkate al lütfen
Dikkate aldığım için demiştim
Çok teşekkür ederim temiz kalman dileğimle kendine dikkat et güzel insan :)
İnşallah teşekkür ederim...
Rica ederim :)
keşke herkes bu abi gibi olsa
Hangi abi?
Senin gibi adamlar varmidir acaba helal olsun..
Benden daha temizleri var benim kuzenler abi ilkimiz sonumuz eşimiz olmalı diyolar hiç sevgilileri olmadı en az benim kadar yakışıklılar yani sen temiz olda temiz insan çıkınca anlarsın ve illaki çıkar karşına :)
Umarım
Dua et yeter :)
Tabiki var sizde bizi bekleyin
Helal olsun
Kendimi övmek için değil sizlerin farkına varmanız için yazdım bizi diğer ülkelerden farklı kılan namusumuz iffetimiz inancımız temizliğimizdir güzel kızlarımızın güzel anaları gibi edepli ve namuslu olması gerekir itlere kendinizi kullandırmayın güzel insanlar.
İnsanların hayata bakışları farklı be dostum.
sanmaki her kalıbin içindeki insandır. insanı insan yapan merhamettir vicdandır.
Pardon kalbin
paran yoksa sana sevgi yok... not: okumadım.. cünkü gereksiz
Saçmalıyorsun farkındasın.
yooo bence sacma olan sensin.. bu devirde hala paranın degrini bilimyorsun... yazık
Ayıp ya gerçekten ayıp okumadan salakça yorum yapıp bilmediğin bişeyi savunuyorsun aptalsın.
Adamsin sen be
Eyvallah
Ne güzel yazmışsın arkadaşım.
Alinti kardeşim her kezin gormesini istiyorum okudum cok hoşuma gitti her kez aklını başına alsın
Katılıyorum sana
Seni seviyorum çünkü iyi niyetlisin Keşke senin gibi bir kiz arkadaşım olsaydı
Çünkü digerlerinin niyeti farklı
Binim linki atsam buradan konuşabilirmiyiz arkadas olarak
Valla kabul edersen gerçekten çok sevinirim
Yaralısın sen galiba. Eğer bir yardımım dokunacaksa Tabiki arkadasım
www.kizlarsoruyor.com/uye/sizidinliyorum05/duzenle
özden mesaj atarmısın
Simdiden çok teşekkür ederim
Gerçekten çok iyi niyetlisin
Senin gibi insanlar iyiki var kardeşim
Cok merhametlisin