Gizli Üye(18-24)6 ayBu devirde normal karşılanmaz ama eskiden normaldi. Doğru yanlış kısmen görecelidir, zamandan zamana değişir. Eskiden kadınlar o yaşta hatta daha küçükken evleniyorlardı. Yani o zaman için normal ve doğruydu. Mesela cennette kadınlar 17, erkekler 33 yaşında olacak. Mahmut Efendi Hazretleri (Mahmut Ustaosmanoğlu) kitaplardan öyle okurdu. “Aradan bin yıl da geçse kadınların yaşı 18, erkeklerin 34 olmayacak” derdi. Ama çoğu kişi bunu bilmez ve kabul etmez, kadınların da 33 yaşında olacağını iddia eder. Lakin bu akla mantığa, erkek ve kadın doğasına aykırıdır. Ezelden beri hep erkek kadından büyük olmuştur, hep kendinden küçük kadınları ve çok genç olan kadınları arzulamışlardır. 17 yaşındaki güzel kız, 33 yaşındaki güzel kadından daha güzeldir. Erkekler genç, çıtır, taze sever. 17 de aşırı genç bir yaş olduğu için erkekler o yaştaki birini daha çok beğenip arzulayacakları için cennette kadınların ebedi yaşı 17’dir. 17 yaşındaki kızı çocuk olarak gören, kardeşi olarak gören erkekler ahirette öyle görmeyecek. İnsanlar cennette farklı duygularla ve düşüncelerle yaşayacaklar, her şey Allah’ın istediği gibi olacak. 17 yaş tck’ya göre çocuk sayılıyor ama biyolojik olarak çocuk değil, genç. Erkeklerin genç takıntısı var ama kadınların yok. Yaşı yetişkin olmaması çocuk olduğu anlamına gelmiyor. Erkekler geç olgunlaştığı, kızlar erken olgunlaştığı için ikinizin olgunluk seviyesi bence aynıdır. Yani kendini kötü hissetmene gerek yok. Ben bir sitede 16 yaşındaki kızla 30 yaşındaki adamın 47 yıllık romanlardaki gibi bir aşk hikayesini okumuştum, çok mutlu olmuşlar. Erkeğin 10-15 yaş büyük olduğu mutlu evlilikler de gördüm. Yani demek istediğim şey şu: Sonsuz mutluluk hayatında, yaşlanmanın olmadığı bir yerde bile erkekler genç kızlara “çıtır” der ama kadınlar genç erkeklere “çıtır” demez. Erkeklerin genç sevmek, kendilerinden daha genç sevmek doğasında vardır. Dolayısıyla kadınların erkekler gibi cennette 33 yaşında olacağına inanmak saçmalıktır. Çoğu kişi 17 yaş gerçeğini kabul etmek istemeyeceği, yanlış bulacağı için de bilenler bilmeyenlere söylenmez. Çünkü çoğu insan bunu sapıklık olarak görür. Gitmeyi çok istedikleri cennette sapıklık olarak gördükleri şey gerçek olacağı için insanların bu tarz bir ilişkiyi eleştirmesi bana tuhaf geliyor. Dini bozan, ihtilafa düşen, kendisiyle çelişen, ortak noktada buluşamayan ilahiyatçılar herkesin 33 yaşında olacağını söylese de koskoca ermişlerden, şeyhlerden, alimlerden, hocalardan daha iyi bilemeyecekleri için dedikleri yalandır ve akla-mantığa aykırıdır. Cennetteki yaş durumu kimsenin hoşuna gitmeyeceğinden dolayı çoğu hoca bunu söyleyemez söyleyene de kızarlar ve inanmazlar çünkü gerçekler işlerine gelmez. Bu Allah’ın bildiği ve koyduğu bir kural. Hoşa gitmediğinden dolayı da kimse inanmak istemez ama yapacak bir şey yok. Alim/şeyh/evliya ilahiyatçılardan bilgi ve keramet bakımından üstündür. Erkekler geç olgunlaştığı için kanunlar ve kurallar göreceli olduğu için normal bir yaş farkı.
14 Yorumla
Cevap sahibi6 ayKimsenin “etik değil” demeye hakkı yok çünkü eskiden normaldi ve erkekler geç olgunlaşıyor, o yüzden normal bir yaş farkı. Kimsenin cennetteki yaş durumunu da inkâr etmeye hakkı yok çünkü âlimlerden iyi bilemezler. Âlimin ne olduğunu iyi öğrensinler; onları sevmezler çünkü doğruları söyleyenler sevilmez, çünkü doğrular sevilmez. “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.”
Soran6 ayAğzına yüreğine sağlık hocam
Cevap sahibi6 ayTeşekkürler
Soran6 ayRica ederim
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
6 ayBiri hayatın başında biri 25 yaşında, bir kere kız reşit bile değil o büyüyip olgunlaşıp, fikirleri oturana kadar malum arkadaş 30 lara çıkar, sonra da her biri ayrı ayrı yollara sapar.
Aradaki yaş farkında sorun yok sadece kızın yaşı küçük.19 Yorumla
Soran6 ayKız yıllardır seviyor arkadaşımı arkadaşımda öyle yeni aşk değil yani hatta dün aileleri tanıştırdilar kız reşit olunca nişan düğün felan yapılacak
- 6 ay
Kız yıllardır seviyor derken 17 yaşındaki kız mı yıllardır seviyor, kaç yaşında sevmeye başlamış bu
Soran6 ay15 yaşından beri seviyormuş tabii o zaman arkadaşımın yaşıda küçüktü sevmisler birbirlerini hala devam ediyor aşkları
- 6 ay
Umarım daim olur, mutlu oldum onların adına.
Soran6 ayOnların adına teşekkür ederim
- 6 ay
25 yaşındakide hayatın başında o da toy. Erkekler geç olgunlaşır o yüzden 17 yaşındaki kızla 25 yaşındaki erkeğin olgunluğu aynıdır.
Soran6 ay@Savas_Melegi 2 yıldır birlikteler Allah bozmasın çok güzel anlaşıyorlar çok mutlular
- 6 ay
Allah daim etsin
Soran6 ay@Savas_Melegi amin Allah razı olsun
6 ayReşit olmasını beklemeniz en doğrusu Çünkü herhangi bir yaklaşımda ailesi şikayetçi olabilir Sonra çocuk istismarı ve cinsel tacizden hapse girebilirsiniz Bir de yaşı küçükse o zaman hakim size acımayacaktır
01 Yorumla
Soran6 ayBenlik değil arkadaşımın sevdiği yıllardır birbirlerini seviyorlardi aileleri tanıştırdilar reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapılacak
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bence 18 olmasını beklemek en iyisi hem yasal olarak sorun olmaz hem de karşı taraf biraz daha olgun olur sağlıklı bir ilişki için yaş farkı kadar karşılıklı anlayış ve olgunluk da önemli
11 Yorumla
Soran6 ayÖyle olacak zaten kızın reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapılacak
Yapay Zeka Cevapladı
Hmm, hassas bir konu gerçekten. Şimdi, öncelikle duygularını anlıyorum; aşk dediğimiz şey bazen yaş, mesafe falan dinlemiyor gibi hissediliyor. Ama burada biraz daha dikkatli düşünmek lazım. 17 yaş, hala bir ergenlik dönemi, hayatı yeni tanımaya başlamış bir evre. 25 yaş ise daha olgun, bir yetişkinlik dönemi. Bu fark, hayata bakış açıları ve amaçlarda ciddi farklar yaratabilir. Özellikle bu yaş farkı ilerleyen zamanlarda anlaşmazlıklara yol açabilir.
Bu arada, hukuki boyutunu da düşünmeli. Türkiye'de 18 yaş altı bireyler hukuka göre reşit sayılmadığı için bu durum sorun yaratabilir. Dolayısıyla hem duygusal hem de hukuki açıdan sağlıklı bir ilişki olup olmayacağına dikkat etmek çok mühim.
Sen olsan bu konuda nasıl düşünürdün? İlişkilerde yaş farkı üzerine neler söylersin? 🧐💭02 Yorumla
Soran6 ayAileler tanıştı
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen6 ayAyyy Aşko, aileler tanışmışsa işler ciddi gibi görünüyor! 🔥 Ama yine de yaş farkını ve duygu durumlarını iyi değerlendirmek şart. 17 yaş henüz olgunlaşma döneminde bir çağ, bu yüzden acele etmeden ilerlemek en sağlıklısı olur bence. 🤷♀️💕
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u 6 aypedofili misiniz lan.
11 Yorumla
Soran6 ayPedifoli ne alaka yıllardır birbirlerini seviyorlardi aileleri tanıştılar
Sen 25 yaşındasın isteklerün farklı olacak. Kız 18 yaşında isteklerinizi karşılaşmaz. Ayrıca bir geleceginiz yok. Polise gitse şikayet etse seni hapse atarlar. Senin 17 yaşındaki bir çocukla ne işin var ? Pedofili misin? Suç?
03 Yorumla
Soran6 ayÖncelikle ben değil arkadaşim ikincisi ise aileler tanıştı kızın reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapılacak bende sadece sordum burdan
Soran6 ayÖncelikle ben değil arkadaşim ikincisi ise zaten aileler tanıştı her şey sevgi saygı çerçevesinde niye şikayet etsinki seviyorlar birbirlerini
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
6 ayBu sensin muhtemelen , kız reşit olmadığı için hiç etik değil , ona gelecek her türlü zarar çocuk istismarina gireceği için yasal bir suçtur cezası da ağır oluyor
01 Yorumla
Soran6 ayBu ben değilim arkadaşim dün aileleri tanıştırdilar bende sordum sadece hem kız reşit olduktan sonra nişan düğün felan yapılacak
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
6 ayKız 15 yaşındayken güya seviyordu ve arkadaşım 23 yaşındayken sübyancılık yaptı hala devam ediyor? Ailesi polise vermeli o şahsı
13 Yorumla
Soran6 ayKızın ailesi arkadaşımın ailesiyle tanıştılar ve kızın reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapılacak
- 6 ay
Kızın ailesinde de akıl yok. Kızı istismar etmiş resmen onlarda çanak tutuyor
Soran6 ayKız çocuğu seviyorsa birbirlerini istiyorlarsa niye her şey usulüne uygun olmasın ki
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
u 6 ay17 yaşındaki çocuğa yan gözle bakmaya utanmamış mı?
27 Yorumla
Soran6 ayBaya zamandır birlikteydiler birbirlerini seviyorlardi baya bir zamandır
- 6 ay
Bayadır birlikteler? Etik mi bu? Bir yetişkin ile daha ergenlikten çıkmamış ve reşit olmayan bir çocuğun birlikte olması etik mi?
Soran6 ayNiye etik olmasın yanlış birşeyleri Yok sadece birbirlerini seviyorlar ciddi bir yola girecekler kız reşit olunca aileleri tanıştırdilar
- 6 ay
Yıl 2025, duyduğum şeylere bak 😵💫.
Soran6 ayYılla ne alakası gönül bu kimi ne zaman nerede seveceği belli olmaz
- 6 ay
Çocuklara göz koyan yetişkinler vâkâlık.
Soran6 ayTam tersine kız arkadaşıma teklif etmişti zamanında arkadaşımda kabul etti ne güzeldirki mutlular şu an
6 ayOlamaz kardeşim. 17 yaşında çocuk sevginin ne olduğunu falan da bilmiyor ayrıca.
Kanuna aykırı bu söylediğin şey.01 Yorumla
Soran6 ayNiye olmazmış 17 yaşındaki kız herşeyi gayet iyi biliyor hem arkadaşım ve kızın aileleri tanıştılar kız reşit olunca nişan düğün felan yapılacak
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayOlay sevmeleri değil, bunun legal ve etik olmaması. Henüz ergenliğinde olan biriyle işi olmamalı bir yetişkinin. 2-5 yıl hapis cezası olan bir suç bu.
10 Yorumla
6 ayOlmaz aq, kız 18 yaş altı, 18 bile olmaz bu arada
19-20 den aşağı hiçbir kızı kabul etmesin bence bu erkek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aynerden tanıştınız ki? Bu önemli cafe de mi iş yerinde mi spor salonu mu nerde tanışıldığı önemli.
03 Yorumla
Soran6 ayBen değil arkadaşim nerede tanıştıklarına gelecek olursak komşular
Cevap sahibi6 ay17-25 yaş arası karşılaşması çok zor. Biri lisede diğeri ünüversite bitmiş işe başlamış felan... Olur bal gibi... Çok uzatamazlar sevgililiği 18 olduğu an evlenmeleri gerekir. Uzatırlarsa ilişki kşara döner.
Soran6 ayÖyle olacak zaten kız 18 olduktan sonra nişan düğün felan yapılacak
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 6 aySübyancı erkek neden yaşıtları varken küçük kızla takılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayReşit değil o yaştaki kiz ne diyim adamin başını belayada sokabilir bence olmaz
02 Yorumla
Soran6 ayKızın reşit olmasını bekleyecekler zaten aileler tanıştı öyle karar aldılar
Cevap sahibi6 ayO zaman sorun yok allah mutlu mesut etsin
Gizli Üye(18-24)6 ayArkadaşım demişsin. Sapıkla arkadaş olabiliyorsunuz
15 Yorumla
Soran6 ayArkadaşımın bı sapıklığıni görmedim çok şükür Sevgi saygı çerçevesinde seviyor kızı kızda onu seviyor
Cevap sahibi6 ayO zaman bir gün inşAllah senin de kızın olur ve inşAllah arkadaşın kaç yaşında o kızla sevgili olduysa inşAllah senin de kızın aynı yaşta iken sevgilisi olur
Soran6 ayBen ne alaka ben sadece buradan sordum bana olan dileklerin aynını sana iade ediyorum
Cevap sahibi6 ay“Arkadaşımın bı sapıklığıni görmedim çok şükür Sevgi saygı çerçevesinde seviyor kızı kızda onu seviyor” lafının arkasında dururdun adam isen.
Soran6 ayBen hala duruyorum o lafımın arkasındayım çünkü saygı sevgi çerçevesinde birbirlerini seviyorlar ailelerini tanıştırdılar arkadaşım sevmese kızın reşit olmasını beklemezdi dimi ama bekliyor sonrada nişan düğün felan yapılacak
- Aşk İlişkileri konusunda 393 cevap paylaştı.
6 ayErkek olan pedofili mi
Kızın yaşı reşit değil20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. bol pompa olur başkada bişi olmaz
08 Yorumla
Soran6 ayTerbiye haya yok sizlerde dimi
Soran6 ayMillet neler soruyor neler ben en azından doğru düzgün bir şey sormuşum arkadaşım ve kız arkadaşı ile ilgili sizler gerçek aşk duygusunu bilmediğiniz için bilmezsiniz sizin özellikle senin aklın başka şeylere çalışıyor
Soran6 ayYorumlari okusan benim olmadığını anlardın arkadaşımın sevdiği aileleri tanıştırdilar bende sordum sadece gerisi beni ilgilendirmez ne yaparlarsa yapsınlar
Soran6 ayBen en başından beri arkadaşımın olduğunu söylüyorum aklı kıt olan sensin azıcık aklını seyinde kaldırıp yorumları okursan görürsün kimi savunduğumu
6 ayOlur da bırak biraz büyüsün sonra konuş mal olma
010 Yorumla
Soran6 ayBirincisi ben değilim arkadaşim ikincisi ise zaten yıllardır birbirlerini seviyorlardı dünde ailelerini tanıştırdılar kız reşit nişan düğün felan yapılacak
- 6 ay
Ohh gel keyfim gel
Soran6 ayGekdik
Soran6 ayGeldim
- 6 ay
Şimdi git
Soran6 ayGidersem geri gelmem
- 6 ay
Çokta fifi
Soran6 aySen bilirsin gittim
- 6 ay
Bys
Soran6 ayBy by
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
m 6 ayYok bence yaş farkı çok
01 Yorumla
Soran6 ayBı kız geçenlerde 40 yaşındaki adamla nisanlanmış kız 19 yaşında onda fark Yok ama bu gerçek aşk olduğu için yaş farkı çok diyorsunuz
Aşk İlişkileri konusunda 17,8b cevap paylaştı. Hele bir kız 18 e gelsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u 6 ayOlmaz. Kız reşit bile değil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
6 ayHayır kesinlikle olmaz
00 Yorumla
6 ayOlur
20 Yorumla
6 ayolur neden olmasın
315 Yorumla
Soran6 ayTek anlayan sen çıktın
- 6 ay
@Tecrübeherşeydir olur mu
Soran6 ay@İnatçıbirkoç aileler tanıştı
- 6 ay
@İnatçıbirkoç olur dedik ya neyi anlamadın
- 6 ay
Tecrübelisin
- 6 ay
bakma sen millete anlıyorum ben seni, 5 yıl sonra olsa o lafları söylemezlerdi
- 6 ay
@İnatçıbirkoç tecrübe değil görgü meselesi bu erkekler geç olgunlaşır zaten bence yaşları eşit
- 6 ay
@İnatçıbirkoç gördüm de napıyım
- 6 ay
Karsılık
- 6 ay
@İnatçıbirkoç yok ben inatçı bir koç sevmem
- 6 ay
Ne seversln
Soran6 ay@tecrübeherşeydir benim değil arkadaşımın yıllardır birbirlerini seviyorlardi aileleri tanıştırdilar bende sordum sadece
- 6 ay
anladım soran
- 6 ay
@İnatçıbirkoç sanane
Soran6 ay🫡😉
6 ayOlur bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 765 cevap paylaştı. Hoşt çocuk lan o
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 350 cevap paylaştı.
6 ayHayır olmaz
01 Yorumla
Soran6 ayNiye olmazmış
Erkek hapse girmeye hazırsa olabilir
019 Yorumla
Soran6 ayNiye hapse girsin aileler tanıştı her şey saygı sevgi çerçevesinde olduktan sonra ne olabilirki
Soran6 ayÖncelikle ben değil arkadaşım ben sadece sordum ikincisi ise yıllardır birbirlerini seviyorlardı dünde ailelerini tanıştırdılar kızda reşit olunca nişan düğün felan yapılacak
- 6 ay
Size sadece akıl, fikir diliyorum. 17 yaşında biri ne kadar yıllardır birini sevebilir? 25 yaşında olan arkadaşın demek ki kız daha gençken tanışmışlar, bu neredeyse pedofiliye girer. 18 yaşında birine nikah kıymak ne demek? O kızın dersleri var, okulu var, çok başka bir hayatı var. Umarım mantıklı biri çıkar ve buna engel olur, çünkü ne kadar reşit olsa da bu kızın beynini yıkadıkları belli.
Soran6 ayKimse kimsenin beynini yıkadığı yok 15 yaşından beri arkadaşımı seviyor arkadaşımda o zaman 23 yaşındaydı kızın okulu zaten yok okulu olsaydıda arkadaşım okumasını isterdi eminim ben buna
- 6 ay
Ya sen ne saçmalıyorsun? 15 yaşında bir ÇOCUK 23 yaşında bir yetişkini nasıl sevebilir? Bu ne saçmalık. Kızın okulu olmadığı belli, çünkü anca cahil ve okumamış birileri böyle bir hata yapabilir. Ama cahilliğine bakılırsa arkadaşının da okumuşluğu yok. Sadece kızın hayatını mahvedecek. Ve evet bu artık pedofili. Gerçekten umuyorum ki, böyle bir şey olmaz, umarım aklı başında biri çıkar.
Soran6 ayGerçek aşk nerede kimde olduğu belli olmaz çünkü aileleri tanıştırdilar kizin reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapacaklar sende gerçek aşkı tatmamışsın belli böyle şeyleri nereden bilebilirsinki
- 6 ay
Ne gerçek aşkı be? Bir çocukla aşk yaşayacağıma, hiç yaşamam daha iyi. Hem 15 yaşında biri aşkı anlayacak kadar gelişmemiştir. Siz kendinizi bir yalana inandırmışsınız ve yanlış olan bir şeyi hala savunuyorsunuz. Bunun ne gerçek aşkla, ne de sevgiyle alakası var. Biraz düşünün derim. Pardon, zaten mantıklı düşünebiliyor olsaydınız, konu buraya kadar gelmezdi.
Soran6 ayBaştan anlamış olsaydın konu dediğin gibi buraya gelmezdi benimle alakası yok ben sadece sordum arkadaşım ve kız arasında olan bir şey aileleri de tanışınca bende sormak istedim
Soran6 ayZorla çağırmadım seni
Soran6 aySonuç olarak seven ben değilim sevilen ben değilim sadece soru herkes değişik şeyler soruyor bende mantık çerçevesinde soru sorunca böyle cevap alırım dimi
- 6 ay
La ne kadar sıg beyinli kızsın adam diyor ki 18 olunca diyor sen diyon hala şaka şuka ünlüler arasında 20 30 yaş fark var ne olacak mk fakir sevmesin mi
- 6 ay
Parası olan erkeğe koşan zaten erkekler okey ergen
- 6 ay
Seni insan yerine koyup, bir şeyler anla diye yazmam hataydı haklısın.
- Aşk İlişkileri konusunda 780 cevap paylaştı.
6 ay18 olsun kız bekle
01 Yorumla
Soran6 ayZaten öyle olucak aileler tanıştı kızın reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapılacak
6 ayReşit değil kız olmaz
01 Yorumla
Soran6 ayAileler tanıştı kızın reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapılacak
6 ay18 yaş altı çocuktur ve bu ilişki pedofili olur.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
6 ayPedofili
10 Yorumla Olum çocuk lan o
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı. Rezillik
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayOlur neden olmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayOlmaz bence
01 Yorumla
Soran6 ayNiye olmaz sence
Gizli Üye(18-24)6 ayOlmaz.
03 Yorumla
Soran6 ayNeden dolayı olmaz
Cevap sahibi6 ayyaş farkından dolayı bence.
Soran6 ayBirbirlerini yıllardır çok seviyorlar ama aileler tanıştı
Gizli Üye(25-29)6 ayHayır
10 Yorumla
6 aysubyans
11 Yorumla
Soran6 aySübyanlıkla ne alakası var ya birbirlerini sevmişler dünde ailelerini tanıştırdılar her şey saygı sevgi çerçevesinde oluyor
Alo ahlak şube mi
17 Yorumla- 6 ay
çocuk şube olacaktı
- 6 ay
arıyorum
- 6 ay
Allah onları ıslah etsin inşallah
Soran6 ayAhlak şube veya çocuk şubeyle ne alakası var oğlan kızı seviyor kız oğlanı seviyor yıllardır birlikteydiler dünde ailelerini tanıştırdılar gerçek aşkın yaşı yoktur bence
6 ayKız küçük saçmalama
01 Yorumla
Soran6 ayKız reşit olmasını bekleyecekler sonra nişan düğün felan yapacaklar
Hayır olmaz
01 Yorumla
Soran6 ayNiye olmasın
Olmaz sapık pç
01 Yorumla
Soran6 ayNiye olmasın adam ailesiyle tanıştırdi ciddi yola girildi neresi sapıklık
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar