İnsan benliğini kaybetmesine yol açacak bir ilişkide yer almamalı en başta gelen tükenme ve zehirlenme hissi devam ederek insanın kendisine ve hayatına duyacağı saygıyı yitirmesine yol açacaktır, üstelik bir girdap gibi giderek daha fazla dibine çekecektir. İnsan kendi benliğine sahip çıkmalı, benliğinden taviz vermesine yol açacak ilişkilerde savrulmak yerine kaliteli bir yalnızlığı tercih etmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Toksik ilişkiler bizden taviz vermemizi bekliyorlarsa bu benliğimizi kaybetmemiz anlamına gelir bu tarz ilişkilere genellikle insanlar sevgisiz kalma korkusu ile boyun eğerler ve taviz verirler, cesur ve güçlü bir insan ise yalnız kalmaktan korkmaz, benliğinden taviz vermeden yalnızlığı göze alır kaliteli bir yaşam tarzı için.
Bu derece bağlanmak yanlış geliyor bana yanılma payı olmalı kendimiz ve karşınızdaki insan için bu gerekli tam uyum mümkün değil illa olacak diye bir kaidede yok. yıpratmadan yıpranmadan sadece sevgiyi yaşamak en güzeli diye düşüyorum.
Uzun zaman önce benliğimi kaybettiğim bir ilişki değil ama platonik bir dönemim oldu evet hep ne olursa olsun, olsun diyordum. Kendi değerimi o kadar unutmuştum ki şimdi dönüp bakınca sadece kendime yazık etmişim diyorum.
Hayır, yaşamadım. Açıkçası ben ilişkilerde kendi benliğini kaybetmenin hem kişiyi hem ilişkiyi yıprattığını düşünüyorum. Her ne kadar sevgi ve bağlılık çok güzel şeyler olsa da, insanın kendinden vazgeçmesi sağlıklı gelmiyor bana. Bence bir ilişki, iki kişinin de kendi kimliğini koruyabildiğinde daha değerli ve uzun ömürlü oluyor. O yüzden ben hep sınırlarımı, değerlerimi ve kişiliğimi korumaya özen gösteriyorum. Eğer bunlar kayboluyorsa, o ilişki benim için zaten doğru değildir diye düşünüyorum.
"Benliğimi kaybettim" dediğim bir ilişkim oldu ve yaşadığım şeyleri çok iyi anlıyorum. Bazen karşındaki kişiye o kadar uyum sağlamaya çalışıyorsun ki, kendini unuttuğunu fark ediyorsun. Bu noktada geri dönüp, "Ben gerçekten kimim ve ne istiyorum?" sorusunu sormak çok önemli. 💔
Bir ilişkide kendini kaybetmek, ilişkinin dengesini bozabiliyor. Bence sağlıklı bir ilişki, iki kişinin de bireyselliğini korurken birbirine uyum sağlamasıyla mümkün. Peki, sen böyle bir durum yaşadığında nasıl başa çıktın ya da çözüm ararken kendine hangi soruları sordun? 🫶