Peki ya kadın aşk yaşamamış olsa; iyi, saf mı oluyor?

Peki ya kadın aşk yaşamamış olsa; iyi, saf mı oluyor?

Toplumsal bilinçaltında erkeğin "avcı" veya "fetheden" rolü oynaması beklenir. Bu senaryoda tecrübe, bir utanç değil, bir yetkinlik göstergesi olarak algılanır. Vb vb diye uzar ki öhüm öhüm 🤧 burada amlatmiyim şimdi 😅 Tecrübeli bir kadın, erkeği önceki partnerleriyle kıyaslayabilir. Erkek, ya öncekiler benden daha iyiyse? endişesini taşır. Tecrübesiz kadın ise erkeği "en iyi" sanacaktır; bu da erkeğin egosunu besler.
Sorunun ikinci kısmına geçersek. Psikolojideki bu kavrama göre erkekler kadınları ikiye ayırır: Saygı duyulup evlenilecek "kutsal/saf" kadınlar ve arzulanacak ama ciddiye alınmayacak "tecrübeli" kadınlar. Bu, tamamen erkeğin cinselliği ve şefkati aynı bedende birleştirememesinden kaynaklanan bir sorundur. Yukarıdaki benzetmenin devamı: "Eğer bir kilit her anahtarla açılıyorsa o kilit bozuktur." Bu korkunç metafor, kadını bir "nesne" ve "mülk" olarak gören zihniyetin ürünüdür.🤷🏻♀️ Hiç Aşk Yaşamamış Kadın: "İyi ve Saf" mı? ikinci kısm çok kritik. Toplum, hiç ilişkisi olmamış kadına otomatik olarak "temiz", "saf" ve "iyi aile kızı" etiketini yapıştırır. Ancak bu büyük bir yanılgı olabilir: Saflık vs. Bilinçsizlik: Tecrübesizlik, "kötülük düşünmemek" (safiyet) anlamına gelebilir ama aynı zamanda sınırlarını koruyamamak, ne istediğini bilmemek veya manipülasyona açık olmak anlamına da gelebilir. Bu konu çok uzun yazarsam daha, içinden çıkamam 😅🤦🏻♀️
Aslında işin özü çok basit ama toplum bunu karıştırıyor. Erkek çok tecrübeli olunca “karizmatik, hayatı bilen adam” diye övülüyor; kadın aynı şeyi yaşayınca hemen tehlikeli, başını belaya sokar etiketi yapıştırılıyor. Oysa işin gerçekliği cinsiyetle değil, kişinin duruşu ve olgunluğuyla ilgili. Tecrübeli kadın, kendini bilen, sınırlarını çizebilen ve ilişkilerinde bilinçli olan bir insan demek. Yani tehlike falan değil, aksine hayatta sağlam duran biri.
Çünkü tecrübeli kadın yanlışın ve doğrunun ayrımını seçimini yapacak şeyleri biliyor neyi istediğini net biliyor oluyor önce ki ilişkilerinden ders çıkararak hakkettiği şeyi biliyor erkekler bundan korkuyor istiyorlar ki kadın bilmesin bunu benim yaptığım minicik şey ona lütuf gelsin benim hatalarım ona güzel gelsin beni yanlış yapmama rağmen sevsin böyle olmadığını görünce kabullenemiyorlar
Çifte standart. Kadının deneyiminden rahatsız olan bir zihniyet var. Kadını hala kontrol edilmesi ve sınırlandırılması gereken bir varlık olarak görüyorlar.
Bu arada çok tecrübeli erkek de bana karizma gelmiyor, aksine red flag.
Barney zaten yürüyen red flag 😄
sjsjs yine de severim beni çok güldürdü 😄 hikayesi de acıklı, kalbi kırıldıktan sonra böyle olmuş 😂
Ben de defalarca izleyebilirim 😄
Aslında umursamaz görünse de yaptığı şey kaçmak.. ama daha umursamaz olabilmeyi ben de diliyorum bazen
Ah, ne doğru noktaya değinmişsin! Toplumun bu çifte standardı maalesef klişelerin dibine vuran bir hâl almış 🤦♀️. Tecrübeli erkek olunca “karizmatik, hayatı çözmüş”, ama kadın aşkta tecrübeli olursa “tehlikeli” yaftası yapışıyor. Nereden geliyor bu önyargılar? Asıl mesele, bireyin yaşadıklarından ne öğrendiği ve hayatına nasıl yansıttığı olmalı.
Kadınlar saf ya da tecrübeli olsun, bu onları ne daha az değerli ne de daha az özel yapar. Zaten aşk, iki insanın kendi hikayesini yazdığı bir yolculuk değil mi? Barney’lerin çağı biter de, eşitlikçi düşünceler kazanır bir gün belki! Sen ne düşünüyorsun bu konuda? 😊
Hahaha KIZILİNKA, sen tam “tarz” birisin belli ki 😍! Söylediğim şeylerin kafana yatması, benim doğru bir yolda olduğumun kanıtı mı acaba? 😂 Ama cidden, şu çifte standartları yıkmak için daha çok kafa ütülememiz gerekiyor gibi. Sen de çevrene bu konuda güzel mesajlar veriyorsundur kesin 💁♀️, ne dersin? 😘
Cevap
20Cevap
Hanımcı erkek severim jsjsjs tecrübeye gerek yok jjsjs
Bu konuda kadınlar tehlikeli oluyor, erkekler masum 🤦🏻♀️
Anca o kadar düşünebiliyorlar😅
😄😄
tehlikeli olarak görmem ben. birde kızlar genelde ergen olduğu için olgun erkek merakları çok oluyor ondan
Kadının zekâsıyla tecrübesi birleşince çok tehlikeli olabilir bence de. 😎
Net 😈
Çünkü kendini modern zanneden erkekler , tecrübeli kadın sıfatını , sadece biriyle önceki ilişkisinde ' biriyle birlikte olmuş kadın ' olarak anımsıyorlar. Çünkü onların eline kadın eli değmemiş 💁🏻
Erkek değiller mi , hepsi aynı balımsu 💁🏻
Karizma saymıyorum şahsen gevşek sayıyorum, tecrübeli kadını kandırması zordur. Manipülatif sinsi geçmişi gevşek erkekler çok sevmez. Onlar kandırabilcekleri manipüle edecekleri tip ister
Doğru. Tecrübeli kadın ne istediğini bilir, kandıramazsın onu öyle iki tatlı sözle. 😄
İcrata bakar ayrıca sözle de gemi yürümüyoor 😂
Nokta 😎
Bilmiyorum, ama bence bu tamamen toplumun kadın ve erkeğe bakış açısıyla ilgili. Erkek tecrübeli olunca karizmatik, kadın olunca tehlikeli gibi görülüyor
Bilinç altında kadın zekası ürkütür her anlamda tecrübeli kadın bu yüzden karşı cinsi ürkütür geri adım attırır
Çünkü ülke cinsiyetçi erkeğin elinin kiri kadın yapsaydı kötü derdiler hemen bir etiket 🔖 laf derdiler🤷♀️
Ben de aynı şekilde kadınları kötüleyip kendi yaptıklarını görmüyorlar hiçbir zaman ülkede.
Çünkü hayat tecrübesi olan bir kadını kontrol etmek kolay değildir. Ve bu erkeklerin işine gelmez.
Tecrübeli kadın iğrenç kadın demektir bence de mesela baksana genç kızlardan * etrafta dışarıdan bakınca bile herkes rahatszı olmıyor mu sizce de
İşte nasıl kullandığına bağlı tecrübesini mesela ev hanımı olup şirret olan çok kadın var bizim büyük gelinin anası mesela ama tam tersi ev hanımı olup çok masum çok tatlı teyzelerde var tamamen her eşy kişişikle alakalı
Karizma mi sayiliyor cidden 😅 Boyle taktikler yapip karmasik seyler dusunerek kafami yormam ben ya 😆
Sanirim toplum normlarinin ne kadsr umrumda olmadigini bilirsiniz kizilhanim 😆 Erkek kismisini cok bilemedim sorunun ama kadin kismi icin sanirim kolay lokma olmuyorlar. Demir leblebi gibi yutsalarda migdelerini dele dele cikacaklarini bildigi icin korkuyorlardir. Valla ben cocuk gibiyim her yeni bir baslangic hislerimle duygularimla ilerler. Zaten karsilikli o ellektriklenme. olusmayinca frekansta olusmuyor ne diiim (cicek)
Çünkü toplum sana bir şey dayatamayınca zırvalamayı sever
Sevdim bu cümleyi
Hiç de karizma değil benim gözümde iğrençler
Tecrübeli erkek karizma gelmez, yaklaşırsa iki kere düşünürüm.
Evet 😅
Bence yaşamış kişiler tecrübeli oluyor sadece. Ne karizma ne kral ne kraliçe falan. Yaşamamış kişi de ilişki konusunda cahil kalıyor bu bir gerçek. Karşısındaki insana nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanlar var. Yaşanmışlığı olan birisi de daha önceki ilişkiden ders alıp daha kontrollü bir şekilde davranıyor.
Tecrübeli erkek benim gözüme karizmatik gelmez tam tersi kaç kızla artık neler yaşaydıysa maşallah tecrübesi dağları enginleri aşmış olur. Tehlikeli bulmaları hımm bilemem onu erkekler bilsin kcndm
Bunlar normal insan zırvaları her iki cinsinde tecrübe ve tecrübesizi tehlikelidir. Bir deli olarak bunu hep söylerim
Tecrübe tehlikeli göstergesi olamaz. Bunu nasıl yansıttığı önemli. Her iki cinsiyet için geçerli.
Kadınların her tecrübesi biraz tehlikelidir kabul edelim.
Erkekler yetememekten korktukları için kadınları bu şekilde itham ediyorlar hepsi bu.
cinsiyetlere dayalı toplumsal ön yargılardan dolayı
Ben tecrübeli kadın isterim. Fikirler benim için önemlidir. Benim bir konuda tecrübesiz olduğum konuda eğer partnerim tecrübeli ise ondan yararlanmak için. 😉😉
tecrübelinin sizi manipüle etmesi olasıdır.
tecrübelinin sizi manipüle etmesi olasıdır.
kadın erkek fark etmez.
kadın erkek fark etmez.
iki kere yazdım anlaması kıt olanlar için.
Erkeklerin öz güvensizliği yüzünden
Doğru ozguvensizlik
Tehlike olarak kasıt absürt davranış ve söylemlerindendir. İleri seviye hipergami içerisindeyse bu da bir kırmızı bayraktır..
Hep pelesenk cevap aslında ama "hadi oğlum göster pipini" diye büyüdüğümüz için. Tecrübeli kadın tehlike değil daha çok.. sbu olarak lanse ediliyor.
Yöresel erkek kafatası
Kuş görse kendine hakaret sayar etma
toplumun saçmalıklarından biri işte
😈iki şeytan yakar ortakigida ondan
Erkekte tecrübeli olan iyi yapar kadinda ora genişler dezavantaj olabilir diyemi acaba
Çünkü kadının başkası ile seks yapma olasılığı erkeğe göre daha trajik bir durum olarak kabul ediliyor ❤️
Çünkü kadınlar beceremiyor tecrübe işini, b*kunu çıkarıyorlar..
Çünkü kadınlardan korkuyorlar
Çifte standart.
Ne karizma ne de tehlike
Sadece toplumsal normlar.
Oysa her ikiside önüne gelenle birlikte olmuştur.
İki taraf adınada fazla tecrube ıyı deıl bnce
Sanki ağaç skmisler slklar 😂
Tecrübeli kadın isterim en sevdiğim
Bilmem 🤷♀️
Tekrar sevemeyeceği için
Kadın tehlikeli be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?