Bu bir eleştiri değil sakın yanlış anlamayın, psikiyatrist e gelen bir beyefendinin beyanı ben merak ettim gercekten seviyor mu? Yoksa vicdanını mi rahatlatıyor sadece 😒
Karımı çok seviyorum ama başka kadınlarıda istiyorum diyen biri gerçekten karısını seviyor mudur?
Bence böyle bir durumda “seviyor” demek biraz zor. Şöyle düşünüyorum Bir insan gerçekten partnerini seviyorsa, en azından o ilişkiye saygı duyar, ona zarar verecek şeyleri yapmamaya çalışır. Başka kadınları istemek, hele ki bunu aktif şekilde düşünmek ya da peşinden gitmek, bence sevginin o derinlikte olmadığını gösteriyo yani bana göre, karımı çok seviyorum ama başka kadınları da istiyorumnümlesi daha çok hem güveni hem sadakati hem de duygusal bağlılığı zayıf biri tarafından söylenmiş gibi. Gerçek sevgi biraz emek, biraz fedakârlık, biraz da kendini frenleyebilme meselesi. Sadece seviyorum demek yetmiyor; davranışların da o sevgiyi desteklemesi gerekiyor.
O yüzden ben hiç ikna olmuyorum. Bana göre böyle biri gerçekten karısını tam anlamıyla sevmiyor. En azından onun hak ettiği şekilde sevmiyor. Bir defa insanda vicdan olacak Bir koltukta iki karpuz olmaz. Oldu yemeği evde tatlıyı dışarda yiyeyim hadi oradan derker adama onu yapan adam gözümde karaktersiz onu kabul eden kadın gözüm de ooo kraliçesi demektir diyorum.
insan canının istediği herşeyi yaparsa ohoo o işin sonu yok başka kadın der sonra kadınlar der sonra harem der sonra evlilere yan gözle bakar... pislik yapmakta hep bir üst aşama vardır çünküüü mevcut durum tatmin etmez heyecanı biter. İnsan da yeni heyecanlar aramaya başlar
Sağlıklı ilişki kurma bağlanma nedir bilmiyor demektir. Böyle biri kimseyi sevemez iyileşmedikçe. Şunu seviyorum demekle seven aşık olunmaz sevmeden ötürü oluşan saygı sadakat vs. şeylerde görülmelidir. çıkar menfaat sevgisi isteyen kullanılmak isteyen herkes böyle biriyle olabilir daha fazla bir şey beklemesin. böyle zehirli birinin eşi olmak demek erkenden bir hastalığa yakalanıp ölmek demek. olmadı hastalık kapıp eşinden tez zaamanda ölmek demek. hiçbir şeye saygımız yoksa bile bedenimize saygımız olsun Allah ın verdiği bedeni herkesle cinsel ilişki kuran bir erkekle neden hastalık kaptıralım? erkek dediğin edepli olacak edepsizi gitsin direkt jjjiigollla olsun aşk bekleyen kadınlara yazık etmesin.
Seviyordur ama gerçek şekilde değil. O kadın ona duygusal tatmin sağladığı için veya istediği başka şeyleri kendisine verdiğinden seviyor o kadını. Bana göre zaten bu şekilde sevenlerin sevgisi kısa sürelidir. Çünkü onlar sevmek sevilmekten ziyade sadece tatmin arıyorlar.
Ah ne karmaşık ve hassas bir durum... Birini gerçekten seviyorsan, onun duygularına ve ilişkiye saygı duyarsın. Bu “başka kadınları da istiyorum” durumu, sevginin derinliğinden çok kişinin kendi arzularıyla bir savaşı gibi görünüyor. Sevdiğinden emin olunca, aradığın “tamlık” zaten onunla hissedilir, değil mi? 🍂 Peki sence gerçekten sevgi bu kadar bölünebilir mi?
Hayır karaktersiz şerefsizin tekidir.. ama en çok da bu tür erkekler tercih ediliyor maalesef..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
6 ay
Benim için sevgi ve seks bambaşka şeyler. Ben de sevgilimi seviyorum, zaten sevmesem işim ne? Evli değiliz, ortak malımız yok, çocuğumuz yok. Bugün ceketimizi alıp ayrılabiliriz. Seks hayatımız da iyi ama arada başka şeyler tatmak çok iyi geliyor 😝
Yani bu bakış açısı da evet mantıklı geliyor ama güven problemi yaşayan biri olarak daha kapalı oluyor insan. Ben mesala bağlanmaktan aşık olmaktan korkarım. Ne kadar ketum ters ruhsuz gorunsemde zor severim zor alışırım ama sevince normal üstü bağlanıyorum, o yüzden böyle dalga geçmek iyi 😀bu arada bende hamburgeciyim
sevdiği karısı değildir karısının yarattığı konfor alanıdır. karısına vefa borcu vardır insan olarak çok seviyordur ama başka kadınlara bakabiliyorsa kendi karısına kardeşi gibi bakmaya başlamıştır.
Erkekler isterler. Yoksa dini açıdan 4 adete neden ok densin. Cennete gidildiğinde neden onlarca huri garantisi verilsin. Maalesef erkeklerin hepsinde bu tür bir aç hayvan var. Eğitimli olan tasmasını takar ve eşini aldatmaz.(yine de ister) Eğitimsiz olandan bahsetmek bile istemiyorum. Sevgili erkekler; lütfen 2 şuku alacaz, etkileşime doyacaz diye şurda kendi iç dünyanıza ihanet etmeyin.
Gerçekten karısını seven bir erkek tamda bu noktada diğer kadınları istemekten vaz geçer. Sonuçta hiç bir kadın aldatılmak için evlilik yapmaz ve kocasının isteklerine cevap verir. İsterleri karşılanan bir erkek neden başka kadın ister? (Karaktersiz olduğu için)
Aldatma aldatılanın eksikliğini değil aldatanın karaktersizliğini gösterir.
İnsanlar sevgiyi bir çok şeyle karıştırıyorlar bence , seviyorum diyenlerin bir çok falsosunu gördüm sevgiye de inancımı yitirmek üzereyim , seven insan başka sevgiye türevlerine ihtiyaç duymaz bu kendini kandırmak başka bir şey değil.
Sadakatsiz dizisinde bir replik vardı beni hala düşdürtür Neden iki cocugu ayni zamanda seve biliyorsun iki kadini değil? - Erkeklerim hep hakkı var, kadınlar barbie kuklası onların dimi