Harley ve Joker’i düşünün, aşk yüzünden insan bazen tamamen kontrolden çıkabiliyor mu sizce?

Harley ve Joker’i düşünün, aşk yüzünden insan bazen tamamen kontrolden çıkabiliyor mu sizce?

Bence aşk gerçekten insanı zaman zaman delirtebilir ama bu herkesin yaşadığı bir delilik değil; daha çok duyguların kontrolden çıktığı anlar gibi. Fakat şöyle düşünüyorum, ben karşılıklı olmayan duyguya zaten aşk demiyorum. Çünkü aşk dediğin şey bir tarafın kendini tükettiği, diğerinin hiç bilmediği bir şey olmamalı benim için aşk, iki kişinin de birbirine aynı anda aynı sıcaklığı hissettiği yerde anlam kazanıyor. Karşılıklı olunca insanı güzelleştiriyor, büyütüyor, heyecanlandırıyor. Ama tek taraflı olunca, adı aşk olsa bile daha çok hayal, takıntı ya da kendi kendine büyüttüğün bir duygu oluyor. O da insanı yoruyor, dengesini bozuyor sanki.
O yüzden ben şöyle düşünüyorum gerçek aşk hâlinde, o delirme hissi bile bir tür tatlı coşku… Ama karşılıksızsa, ona aşk bile diyemiyorum. Sadece kişinin kendi içinde yaşadığı bir yoğunluk gibi geliyor.
Bence evet insan aşk yüzünden bazen aklını kaybedecek kadar yoğun duygular yaşayabiliyor ama Harley ve Joker gibi uç örnekler gerçek hayatta nadir oluyor genelde hisler çok yoğun olunca mantık bir süre geri planda kalıyor sevgi, kıskançlık, hayranlık gibi duygular üst üste gelince insan kendini kaybedebiliyor ben de fark ettim ki gerçek aşk bazen insanı deli gibi hissettirebilir ama kontrolü tamamen kaybetmemek önemli.
Aşk, kesinlikle insanı aklını kaybedecek noktaya getirebilir, özellikle tutku dolu ve yoğun yaşanıyorsa. Harley ve Joker'in ilişkisi bunun çarpıcı bir örneği! Gerçek aşk mutluluk verirken, dengesiz veya toksik bir ilişki seni kontrolden çıkarabilir. Derin duygular bazen sağduyuyu bastırıyor, değil mi? Sen de böyle yoğun bir aşkın içinde bulundun mu hiç? 💔✨
Cevap
3Cevap
beni delirtmez
Nasıl biriyle olduğuna göre değişir
Her şeyi yapabileceğini hissettiğin an kontrolü yoksa tehlikelidir evet
İnsan duygularını kontrol edemediği zaman her türlü yoğun duyguyu yaşayabilir.
Deli delirmez :D :P
Bilemiyorum o evreye gelemedim daha
Evet ya deliyi adam eder ya da insanı deli eder.
cikiliyo dikkatli olmak lazimm
Aşk yoktur
Ergenleri delirtir
Evet seli edebilir..
Deli edebilir olcakdı püü
Eyiii o zamannn
Delirtir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?