"Bana her zaman ziyaretçiye izin vermiyorlar."
-Verdiklerinde görüşürüz.
"Delilik bu!"
-Aşk biraz da deliliktir.
Demiş Ayşe Kulin..

"Bana her zaman ziyaretçiye izin vermiyorlar."
-Verdiklerinde görüşürüz.
"Delilik bu!"
-Aşk biraz da deliliktir.
Demiş Ayşe Kulin..
Aşık olunduktan sonra yapılabilecek şeyleri değil; aşkın kendisini, aşık olmak halini niteleyen önerme. bu anlamda yanlış bir önermedir. aşık olmak, yaşayan her bireyin bir şekilde yaşayacağı bir duygudur, haldir. bu bakımdan aşık olmak kavramının, delilik kavramı ile örtüşmesi için farklı kriterler de gerekir. kime aşık olunduğu, ne zaman aşık olunduğu gibi kriterler, aşkı başlı başına "delilik" olarak nitelendirmeye yetebilecektir. ancak bu kez de, yargılamayı ve nitelemeyi yapanın kim olduğu ve ne için bu değerlendirmeyi yaptığı önem kazanır. aşk, kişinin kendisinin şekillendirdiği ve şekillendirirken de kriterlerini kendince ortaya koyduğu bir kavramdır ve böyle olduğu sürece de, birilerinin başkasının içinde bulunduğu "aşık oluş" halini "delilik" olarak nitelendirmesi söz konusu olacak, ancak bu nitelendirme, aşık olanı asla bağlamayacaktır. hal böyle olunca, aşk ile delilik arasındaki olası ve herkesin kabul edebileceği doğru önerme şudur: aşık olmak, delilik yapmayı göze almaktır... aşk ve delilik arasinda ince bir cizgi vardır ki bu çizgi zaman zaman ihlal edilir aşık özneler tarafindan. delilik yani ise aslında keyifli bir yanidir. hesapsız ve umarsız olmak. çünkü aşıksanız bir stratejiniz olamaz ve deliliğinde stratejisi yoktur. mutlusunuzdur yani.
Evet temiz bir delirmektir aşk. Milyonlarca seçeneğin varken sadece birinin mesaj bildirimine o milyonları değişiyorsan, karşı apartmanında ya da mahallendeki karşı cinsler umurunda olmayıp, sen kilometrelerce uzaktaki kişiyi aylarca bir hasret ile bekliyorsan , deli değil de nesin? Buluşmak bir yana dursun, görüntü arama fırsatına erişmek senin gün içindeki en mutlu anı oluyorsa, onun sesinde bulduğun huzuru hiçbir melodi sana vermiyorsa, özlemek acı verdiği kadar kavuşma hayali de aynı derecede mutluluk verip heyecanlandırabiliyorsa , delirdin demektir.
Akıllı olan bir kişi aşık olmaz ki.
Daha doğrusu aşk uğradığı zaman akıl kalmıyor zaten. Otamatikmen delilik bünyeye yükleniyor.
Çünkü akıllı düşünen biri bile isteye acı çekmeyi göze almaz.
Bazı şeyler göze alınır, ama değecekse alınır..
Cevap
19Cevap
Aşkı delilikle bağdaştırmayı sevmiyorum. Bir insan aklı başında bir aşıkta olabilir.
Evet aşk deliliktir. Aşk akıllıların yaşayabileceği bir duygu değil.
Evet sayılır
Aşkın tanımı olmasın artık yeteeeeer 😄 tıbben hastalık deniliyor, uzun sürerse kalp krizi riski varmış, çünkü o hormonal coşku sadece kalbinin atmasını değil, beynindeki bazı bölgeleri de etkiliyormuş falan. Psikolojide sağlıklı çocukluk geçirenlerin yaşayacağı şey değil deniliyor, freudun dediği gibi sadece ve sadece çocukluğundaki birini hatırlatan birisi aşk duygusunu tetikliyor diyor. İnsanlar aşk acıdır diyor, sonu hüsran diyor. Mesnevi aşka makam diyor, herkes o mertebeye çıkamaz diyor. Yaşadıklarımıza tutku deniliyor, sahte aşk deniliyor vesaire vesaire…. yeteeeerrrr 😄
Evet sanırım..
Çünkü normalde insana yaptıramayacağın şeyleri yaptırıyor insana..
Yukarıda verdiğin örneğe benzer biriyle tanıştım burada.. Bir hanımefendi.. Sevdiği adam hapiste.. Siyasi olarak..
Hanımefendi neler neler yapmış.. Dava dosyaları incelemiş, hakimlerle konuşmuş, adamı görebilmek için herşeyi yapmış..
Ailesi bile hanımefendiye engel olamamış..
Adam bile demiş bırak beni, git gez evlen diye.. Yok, vazgeçmemiş.. En son haber aldığımda bir kaç ay sonra çıkacaktı adam.. Sonra evleneceklerdi.. Ne oldu bilmiyorum..
Ama insan tuhaf oluyor.. Böyle bir şey varmış gerçekten diyor..
Evet bir nevi öyledir..
Aklınızın devamlı aşık olduğunuz insana kaçması, devamlı onun etrafında dolanmasıdır. Onunla her an güzeldir onunla dünyanın öbür ucuna gidebilmeyi bile göze alabilirsiniz çünkü okyanusları bile aşsanız yakın bir mesafeye gitmekten farkı yoktur zaman mekan mesafenin bir önemi yoktur. İnsan aşık ise aklının başında olmasını beklemek hata olur zaten.
Deliliktir tabi. İçimizde devamlı bir arbede kopuyor , nasıl aklı başında kalalım ki

Aklıma beyoğlunun en güzel abisi kitabının bu kısmı geldi direkt. Aşk çok darmaduman eden bir duygu. Enkazından kolay kurtulamıyor insan
Aşk geçici bir delilik hâlidir. Bir süre başında kavak yelleri eser, dünyayı bile umursamaz hâle gelirsin. İçinde sadece iki kişinin olduğu bir dünya kurarsın kendine. O dünyada yaşamaya başlarsın. Sonra o geçici delilik, yerini gerçeklere bırakmaya başlar.. Aşk balonu yavaş yavaş söner.. Ayakların yere bastığında elinde kalan tek şey gerçeklerdir.. Velhasılkelam değişmeyen tek bir gerçek vardır; her aşk bir gün bitmeye mahkumdur.. Ölümlü dünya..
Bence insanın yaşadığı en saf ve güzel duygulardan birisi.
Aşk aklılı ve mantıklı yaşanırsa dünyanın en iyi duygusu ve birde bunu çocukla taçlandırıp sonsuza kadar kenetlenip başarabilen çift olursa dünyanın en mutlu çifti odur.
Kesinlikle doğru çünkü o çılgınlık içe sığmayan duygular hiç yapamam dedigin şeyleri hayretle bir anda gözü kapalı yaparsın ve buna benzer sınırsız her şey
Bir insanın eline dolu bir silah verip seni öldürmemesini ummak
yaralarını gösterip yenilerini açmamasını içten içe dilemek
Aşkta mantık aranmaz oyuzden denir aşkın gözü kör dür diye bırakırsın kendini aşkın rüzgarına o artık seni nereye savurursa 🤗
Aşk delilik. Ve aşk herşeyimi kabul etmektir günü gelince yaşayacağın acısını bile kabul ederek aşık oluyorsun belki.
Yani aklının ve duygularının sınırlarını zorladiğin için biraz delilik evet. Şu zamanda aşkların ömrü de çok kısa oda ayrı bir konu.
Aşkta bir şey aramıyorsan ve tanımlayamıyorsan bu aşktır. Tanımlanamayan bir şey ise deliliği çağrıştırır.
Evet dogrudur. Asikken insan beynini bir kenara birakiyor gibi. Gozu kara oluyosun, gozun birsey gormuyor.
Bencede öyle aşık olan insanin aklı farklı düşünüyor farklı hareket ediyor sağlıklı dusunemedi zaman oluyor bencede delilik
bir nevi evet. yani deli tarafları vardır ama bu kötü bir şey değil, aksine aşkın güzel yanlarındandır.
Akıl işi olmadığı kesin… 🙃
Ask cahilliktir, akillaninca aşık olmazsınız
Harika bir şey. Bir ke lisede olmuştum. 1 sene sürdü sürmedi. Çok güzeldi. eglenceliydi. keyfine bak
Delilik olmasaydı dağlar delinir miydi? Kördüğüm diyelim biz kısaca.
Kesinlikle evet... kimse bile bile bu acıyı çekmek istemez dkmdkmck
Aşk mermilerimdir belki biri daha olabilirdi aramıza giren.
Değil midir? 🙃
İnsan sevdiği için herşeyi göze alıp riske girmez mi zaten🌹🖤
Bence cesurluktur tutkudur aşk, varsın deli desinler bana neylerse güzel eyler aşk:)
Öyledir 😞 onu kendimden çok seviyorum istese her şeyi yaparım ama o onu sevdiğimi bile bilmiyor çünkü reddedilicem farkındayım
Asik oldugumuzda salgiladigimiz hormonla sarhos oldugumuzda salgiladigimiz hormon ayni: Oksitosin. Eh, sarhosluk da bir nevi delilik.
Bir insanın başka bir insanla mutlu olmak için aşka ihtiyacı yoktur, bence aşk gereksiz bir ruhsal adrenalindir ve adrenalin düşüşleri asla normal geçmez.
Delilikten daha fazlası bence…
Hangi kitabı bu tanıdık geliyor ama hatırlayamıyorum kitabın ismini
Aşk baya aptallık. Aşık olupta aptal olmayanını daha görmedim
Benim gibi deliler için bile fazlasıyla delilik
Biraz öyle ama aklı başında kalan da var aşık olurken
Kısmen. İkisinde de beyin olay yerini terk ediyor
aşk bir sudur iç iç kudur
Benim lafımı nie çalıyonn hayrdr yrrmm
Harun abiler basmış yine siteye
Ayy sirf profilimden dolayı neden harun oluyorum cidden ayar oluyorum
belli sus
Hoştt sizin yuzunuzden ppmi degistim
tamam değiş napim
Agla
Ppn asiri ergen kanka haberin olsun
aynen senin jide
Kimin fakesisin
Ppde ki benim?
hmmm tamam xjsbd
Aşk deliliktir, bız delinin delisiyiz 😊
Delilik
Aşk kadar güzel bişey olamaz ❤️
Aynen hem ne delilik.. Deli divane zır delilik 😄
Aşk diye bisey yok hadi dağılın
Aşk delilik olması gerek evet
Herkes deli yaşar mı bilmiyorum ama delilik var.
Aşk delilikse, âlâ deliyim
O yüzden mantık adamı olduğum için umursamıyorum
Tamamen hastalık.
Mantık dışı
Tabiki dostum
Kanına susamaktır
Yalannnnn
Aklın gidişi demişler
İşsizlik
Evet
Çok daha fazlası
Mantık ilişkisi de kimine göre deliliktir. :D