Etlime Anlatmakla Doğru Mu Yaptım?

Eltimle aynı binada yaşıyoruz, arada sırada görüşürüz, birbirimizi bunaltmayız. Eltim 8 yıllık evli ama toplam 15 yıldır bu ailenin içinde. Ben de 1.5 yıllık evliyim.

Son dönemde eltimin kaynanamla arası bozuldu çünkü kaynanam sürekli görüntülü arıyor, eltim bunaldıkça “işim vardı” diyor, kaynanam da trip atıp bir ay aramıyor. Eltim de özellikle aramıyor zaten.

Bu arada kaynanam ara tatilde buraya gelmek istedi. Beni pazar günü arayıp “geleceğim, sende kalacağım” dedi. Sonra tekrar aradı ama bu kez eşim açtı, “Geleceğimi Aslı’ya söylemeyin, gelince anlatırım” demiş. Böyle bir şey yapmam tabii ki, hemen eltime söyledim. Eltim de “Gelince sor, derdi neymiş benimle” dedi.

Geldiği gün sordum. Kaynanam hemen eltimi kötülemeye başladı. “Telefonlarımı açmıyor ama bize gelince kendini hizmetlendiriyor” dedi. Sonra da “Geçen geldiğinde iki kere teklif ettim, kahve içmedi; sırf kahve makinesini sen aldın diye içmedi, fesattır o” dedi.

Ben zaten eltime önceden demiştim kaynanamın böyle düşüneceğini. Kahve mevzusu da şöyle: Araları kötü olduğu dönemde eltim eşi ve çocuklarıyla oraya gidiyor, kaynanam soğuk davranıyor ve kahvekolik olan eltimin kahve içip içmeyeceğini bile sormuyor. Sadece dönüş günü sabah soruyor, eltim de “içmem, evimde içerim” diyor. Eltim tüm bunları döner dönmez bana anlatmıştı ve ben de o gün “Sen kahve içmedin ya, kesin kaynanam bunu makineyi ben aldım diye içmedin sanacak” dedim. Eltim ihtimal vermemişti ama haklı çıktım.

Kaynanan zaten daha önce de benim hakkımda defalarca konuşmuş, çocuğum olmuyor diye bile dedikodu yapmayı planlamış biri. Beni evimde, eşim yokken ağlatıp aileme kadar karıştırıp sonra da gidip bunları eltimlerin yanında güle oynaya anlatmış biri.

Ben de kaynanamın bana anlattıklarının bir kısmını eltime anlattım, o da delirdi. “15 yıl boşa gitmiş, bunun karakteri buymuş” dedi. Çoğunu anlatmadım bile. O kadar senelik gelinini bence hiçe saydı.

Benim için de sonuç aynı: İki gelini birbirine kırdırmaya çalışıyor. Bana dokunursa, zamanında eltime söylediklerini ve benim dedikodumu yapmaya çalıştığını açık açık söylerim. Bu oyuna gelmem. Bir de bana “kimseye anlatma, burada kalsın” diyor. İyi de ona bu konuda güven olmaz. Nereden bileyim bir gün “Ece de biliyordu, o da bana hak verdi” demeyeceğini? Ki yapar.

Etlime Anlatmakla Doğru Mu Yaptım?