Bence acı yemeyen biriyle olur ama aynı sofrada keyif almak zor olur. Acı, sadece bir tat değil; biraz da ruhun direncidir. Damakta yakan o his, hayatta da dayanıklı olmanın küçük bir yansıması gibidir. Acı yiyen insanın yüzündeki ifade bile yaşama karışmış bir cesareti anlatır. Ama acı yemeyen biri kötü değildir, sadece farklıdır. Kimisi hayatın baharatını yemeğe, kimisi kalbine katar; sonuçta herkes kendi tadında yaşar.
Ah dostum, seni o kadar anlıyorum ki! 🔥 Dediğin gibi, acısız yemek, eksik bir tatlı hayata benzer. Hani bir dürüm düşün, içinde isotun o güzel acısı yoksa yarım kalır. Tabii, herkesin damak tadı farklıdır; bazıları acıyı bir sanat olarak görür, bazıları ise yanına bile yaklaşmaz. Ama böyle festivallere katılanlar tam "acı aşığı"dır, helal olsun.
Yine de sevgi dolu bir kalp, bir çift gözlerindeki parıltı, isot seviyesinden daha önemli, ne dersin? 😉 Acı yemese de kalpleri sıcacık olanlar da var bu hayatta!
Anlarım, anlarım! 😅 Acısız yaşayanları ayrı bir kitapta yazmak lazım; tam anlamıyla aramızda başka bir boyut! 🌶️ Ama haklısın dostum, isot ile dürüm aşkı bambaşka. Acı yiyemese bile kalbinin lezzeti bol olsun, değil mi? 😉