Arkadaşlar merhaba. Sizden ciddi bir konuda fikir isteyeceğim, lütfen mantıklı ve samimi cevaplar verin.
İki yıl önce başka bir evde otururken F* adında bir komşum vardı. Kadının kocası yurt dışında çalışıyor, üç çocuğu var. Kocası yılda iki-üç kez kısa süreliğine Türkiye’ye geliyor. O dönemlerde F* ile çok yakın değildik, ayda bir anca konuşurduk. Sonrasında ikimiz de aynı mahallede farklı binalara taşındık. Zamanla aramızda yakınlık oluştu. Kocam evdeyken bile F* sık sık evime girip çıkmaya başladı. Ben de mesafemi koruyamadım ve bu yakınlık bana büyük bir problem olarak döndü.
Geçen sene ekim aylarında içimde bazı şüpheler oluşmaya başladı ama konduramadım. F*’yi önceden tanıyan herkes arkasından kötü konuşuyordu. Çevrem beni uyardı ama ben inanmadım, aksine bana bunu söyleyenlere kızdım. Yılbaşı gecesi şüphelerim güçlendi. Kocasıyla çok samimi olan F*, o gece kocasıyla aynı ortamda bir anda soğuk davrandı. Kocam kendisini öpmek isterken beni itti. Bahane olarak “Dudağından öpeceğini sandım” dedi. Sonraki buluşmalarda da beni azarlamaya, küçük düşürmeye başladı.
Ağustos ayında görümcelerimle birlikte F* ve ailesiyle denize gittik. Orada yeğenimle biraz alkol aldık, ne abarttık ne taşkınlık yaptık. Eşim alkolik olmasına rağmen benim içmemden rahatsız olur. Bu olaydan bir şekilde haberi olmuş, bana imalarda bulunmaya başladı. Görümcelerimin bunu söylemeyeceğini bildiğim için anlam veremedim.
Son aylarda F*’ye karşı mesafemi koymaya başladım, buluşmalarda ufak ufak laf sokar oldum. Yaklaşık bir ay önce F*’nin kocasının patronu Karaman’dan araba almış. İki aile olarak teslim almaya gitmeyi teklif etti. Biz de kabul ettik, çünkü küçük görümcem orada yaşıyordu. Orada yine beni küçümsedi, aşağılayıcı tavırlar sergiledi. Dönüşte görümcemin eşi “V* ile F* arasında bir şey mi var?” diye sormuş. Kısacası herkes bir şeylerin farkında.
Eşimin izni devam ettiği için dönüşte kamp planı yaptı ve tahmin edin kimle gidiyoruz: F* ve kocasıyla. Kampta da sorunlar yaşadık, dönüşte yine kavgalıydık. Eve gelirken orada ataklar geçiren F*’nın keyfi gayet yerindeydi. Görümcem, kocam ve F* o olaydan sonra konuşmayı kestiler çünkü görümcem her şeyi bildiğini ima etmişti.
Bundan iki ay önce F* intihar etmişti ve hastaneye onu kocam götürdü ne hikmetse.
Asıl şok eden telefon ise F*’nin kuzeninden görümceme geldi. Artık bu veballe yaşayamayacağını ve gerçeği anlatması gerektiğini söylemiş. O konuşmada öğrenilenlere göre kocam geçen ay onlarda sabaha kadar içmiş, sürekli F* ile mesajlaşıp aramış, F* de sabaha kadar onu beklemiş. Kocamın kuzenleriyle konuşmasında da artık beni sevmediğini, beni evden gönderip onu alacağını söylemiş. Hakkımda birçok yalan anlatmış F*: çocuklarla ilgilenmediğimi, sahilde dört bira içtiğimi, her şeyimi…
Meğerse beni kocam konusunda teselli eden de, arkamdan işleri karıştıran da F*’ymış. Kocam sarhoşken onunla ormana gidip içmiş, geceleri buluşmuş, arabasına binmiş. Kuzeni O* tekelde çalışıyor; kocam her cumartesi Miller alıyormuş, motorunu oraya park edip F*’nin arabasına biniyormuş. Hatta kuzeni şaka bile yapmış: “Abi yabancı plakalarla mı geziyorsun?” diye.
Artık her şey netleşti. En yakın arkadaşım, yemeğimi paylaştığım, ailem gibi gördüğüm insan bana en büyük ihaneti yaptı. Şu anda hiçbir şey belli etmiyorum, rol yapıyorum. Eşimi ve F*’yi yakalayıp hak ettikleri dersi vermek istiyorum ama elimde hiçbir kanıt yok. Kanıt bulmadan adım atmak istemiyorum.
Sizden istediğim, kanıt toplamak konusunda nasıl bir yol izlemem gerektiği. Ne yapabilirim, nasıl davranmalıyım? Lütfen ciddi fikirlerinizi yazın.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer