sevgilim komando oldu.. korkmalımıyım... korkmamalımıyım.. sevinmelimiyim..üzülmelimiyim... komando olarak yapan arkadaşlar.. durum nedir..?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılnormal er mi yedek subay mı? ısparta eğirdir dağ komando okulundan tunceli'ye piyade komando asteğmen atanmıştım.
normal erlere göre daha sağlam yemek verirler(fazla kalori yaktıkları için). yattıkları yerler çoğu zaman daha iyidir. ama popoları pek yatak görmez :)
95 günlük ısparta komando eğitiminde ayak tabanlarım üst üste 2 kere soyuldu
120 km ve toplamda yaklaşık 300 km lik parkurda sırtta 40 45 kilo yükle botla yürüyüşler 76 m de kuleden inişler kaçma kurtulmalar dağda 10 gün kalmalar yıkanamamaktan leş gibi kokmalar vs vs sonucunda ayaklar bu hale geldi. eğitim bittikten 15 gün boyunca sonra hava soğuk olduğu halde ayaklarım çıplak gezdim . ayağımın tam olarak iyileşmesi 20 günü aldı.
[url= link
anneme bu resmi gösterdiğimde gözünden yaş gelmişti hatta.
askerlik yan gelip yatma yeri değildi . bizde yatmadık. torpil de yaptırmadık asker çocuğu olduğumuz halde. buyur sen karar ver sevin ya da üzül. ama sadece şunu bil . Ne olursa olsun vatan her şeyden önemlidir. bizden öncekiler canını feda ettiler. ayaklarımız patlamış, sırtımızda çantanın demir izleri günlerce geçmemiş çok mu?...45 Yorumla- +1 yıl
Benim nisanlim Şu an isparta egirdig de komando egitimi aliyor 4 aylik sürec sonrasi sizin gibi nereye verilir sehir olarak?(ben tunceli hakkari sirnak ciksin istemiyorum :( ... )
Nişanlım kendisi yer secimi yapabiliyor mu siz yapabildiniz mi? yapabilecegini söyledi bana böyle birsey var mi? Cok zor muydu ilk göreviniz? Evlendigimde esimden ayri kalmam soz konusunu mudur? Cok soru sordum biliyorum ama bana bu sorulari yanitlar misiniz?
Cevap sahibi+1 yılKendi yerini spor ve eğitim sonucunda ilk 10 sıraya giren seçebiliyor. Diğerleri %90 doğu çıkar.
- +1 yıl
Ilk 10 siraya girenlerde egitimi basarili yuksek birsekilde tamamlayanlar galba dimi digerleri dogu olsa diyarbakir siirt faln glmez mi tunceli hakkariddn haric askerler atiyor ama hepsi ayni yere denk gelmiyir Şu an 600 askerler orada.
Cevap sahibi+1 yılİlk 10 sıra harici %90 doğudur. Kaydırma birliktir ya da. Batı çıkar ama doğuya kayar.
- +1 yıl
@Svlysrdr03 ya bu normal askerlik yaparak komando olanlarmi onlarda normal asker gibi olmuyomu
+1 yılKomando mu sevinmelisin bence.. ben piyade'ydim ama Hakkari yüksekova Dağlıca'da askerlik yaptım.. komando'lar yüksekova'da alay'da yatıyorlardı :)) keşke komando olsaydım diyodum.. bi'tek yazın üs bölgesi açılışlarına, konvoy faaliyetlerine,operasyonlara,karakol/tabur'ların yakın güvenliğini sağlamak için hazır kıt'a görevi icra ediyorlar onun haricinde alay'da eşofmanlarla takılıyolardı ://
28 Yorumla
Soran+1 yılçok tehlike altında değilmi...uzun zamanlar haber alamıcam öyle değilmi..
- +1 yıl
kol komutanı ile arasını iyi tutarsa cep telefonuda kullanır, kullandırmasa bile komutan kendi telini verir, git aileni ara der..
tehlike altında olmaz umarım.. kış'ın komando'lar yatar, yazın yardırır.. üs bölgesi açılışları, konvoy faaliyetleri en tehlikeli olanlarıdır..
Soran+1 yılçok sağolasın..içimi rahatlattın...:)
- +1 yıl
Rica ederim işim bu :)
Soran+1 yıl:))
- +1 yıl
unutma ki her ananın oğlu asker olabilir ama, her kızın sevgilisi komando olamaz ^.^
Sürç-i lisan eylediysem affola
Soran+1 yılsüperdi bu..;:)) çok sağolll
- +1 yıl
rica (:
Benim sevgilimde Manisa Kırkağaç Komando birliğine çağırıldı. Yarın gidicek hatta. Bunu o kadar çok istiyordu ki hiç üzülemedim kendi adıma. Aksine sanki ben kazanmışım gibi hatta daha fazla bir şekilde sevindim. Kalbim yerinden fırlayacaktı ismi söylendiğinde. Evet insan korkuyor ama Allah büyük. Allah ın izni ile hiçbir şey olmaz. Ha olursa da ne mutlu ona. Şehitlik mertebesine yükselecek. Bu biz arkasında kalanlar için zor olacak olsa da İmtihan işte. Sen sevin onun adına. Duanı da eksik etme. Allah yolunuzu daim etsin :-D
00 Yorumla
+1 yılne gibi korku..anlamadimki..
arkadasimin esi dag komandolugu yapti..cok iyi biri ama ani agresifligi var..korku nedir bilmez..ozguven cok..bise olsada birilerini dovsem gibi heran..ama bu arkadas askerlikte,asker arkadaslarini kaybetmis biridir..ustelik psikolojik destekde gormedi askerlikten sonra..
şu an evli..asiri ailesini koruma hissi var onda..esinin cocuklarinin uzerinde titrer..ama disariya dogru cok agresiftir..03 Yorumla
Soran+1 yılzaten acayip korumacı..demekki askerden gelince çekeceğim var..:)
- +1 yıl
:)
ama yinede umursamayandan iyidir :)
Soran+1 yılevet kat kat iyi...:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
30Cevap
tabiki sevinmelisin... sanki bir tereddütün varmış gibi. .. askerlik vatan borcu... her erkek bunu seve seve zamanı geldikçe yaparlar... komando olmuş oda güzel.. gerçi onun eğitimi biraz zordur..
güle güle gitsin güle güle gelsin.. İnşallah sağ salim hayırlısıyla teskeresini alır .. sevgiline kavuşursun...Yalnız hem sevgiline hemde diğer askerlerimize dua etmeyi unutma... :)09 Yorumla
Soran+1 yılhep dua ediyorum..şehit haberlerine ağlıyorum...komando oldu tamam gurur verici bişey ama o orda zor şartlarda ben burda çok huzursuzum.
Soran+1 yıl1 ay oldu gideli..o beni daha çok seviyor..izne geleceği günü iple çekiyor..hergün arıyor...sevgisine güveniyorum...dua ediyorum...onu beklicem..bir gelse dünyalar benim olcak.
Soran+1 yılevet öyle yapıyorum..o istedi o defteri görcem mutlaka dedi..günlük tutuyorum..:;) sağol...
Soran+1 yılteşekkür ederim.:)
Benim de sevgilim komando şu an Suriye'de Bir senedir hiç izne çıkmadı gün geliyor hiç konuşamıyoruz onu öyle çok özledim ki Rabbim onları başımızdan eksik etmesin inşallah ama çok zor bazen çok moralsiz oluyo onu mutlu etmek için ne yapmalıyım bilmiyorum 😔
00 Yorumlakomando olarak askerlik yapmak bir erkek için gurur verici bir olay, dolayısı ile seninde bundan gururlanman gerekir. hayırlı tezkereler ikinize de...
22 Yorumla
Soran+1 yılçok sağol..güzelde ben korkuyorum..
+1 yılsence cevabı duymak istediğine eminmisin? Zaten biliyosundur niye soruyosun ki?
17 Yorumla
Soran+1 yılevet yani tehlikelimi..ne yapacak komando olunca...
- +1 yıl
Ne yazık ki dağa çıkıcak büyük ihtimal. Çatışmaya girmemesi dileğiyle. Allah kolaylık versin
Soran+1 yılçok sağol..
- +1 yıl
Canını sıkma durduk yere ümit vermek istemedim. Bir başkası söyler ben söylemesem. Belli olmuyor ordaki durumu nerede iş düştüğüne bağlı olarak değişir. Senin yapman gereken destek olmak. Onunda içini karartmamak
Soran+1 yılya bana ilk söylediğinde konuşamadım bile..kapattım telefonu..alt üst oldum ya...nasıl sabredicem..o oralarda...ben burda rahat edemem..çok sağol..ama işde sabredicem başka çaresi yok.
- +1 yıl
Derler ya iyi günümde yanımda olanın kıymeti yok önemli olan zor günümde yanımda olanlar.. Sende değer veriyorsan bu zor gününde yanında olmak zorundasın. Oda umuyorum ki ileride hayatının geri kalanını sana adayarak karşılık verecektir vesselam. kib
Soran+1 yılben onun hep yanında olucam..benim için değerli biri.
Eğitimde hayatından bıkacak ama korkmana gerek yok nereye düşecegi hiç belli olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah..çok sağol.
+1 yıljandarma komando mu..piyade komando mu..usta birliği ne?
bunları öğren ve yaz..26 Yorumla
Soran+1 yıljandarma komando oldu.
- +1 yıl
karakola gidecek o zaman ..ben kayserikomando tugayında asteğmendim..şemdinli çukurca yüksekova k.ırak az gezemedim :)biz hep dağdaydık.
çok büyük ihtimal karakola gidecek senin ki.. - +1 yıl
az gezemedim yazmışım..az gezmedim olacaktı :)
Soran+1 yılyani savaşmaz dimi büyük ihtimal..gerçi karakoldada tehlikede..türküyede güvenli yer kalmadıki..
- +1 yıl
karakolu basmazlarsa pek zannetmem..
usta birliği belli oldu mu?
Soran+1 yılyok henüz belli değil..komando eğitimine başladı..
+1 yılKomando olmuş helal olsun kolay değildir komando olmak
23 Yorumla
Soran+1 yıliyi bişeymi..gerçekden..ben üzülüyorum..
- +1 yıl
Kesinlikle iyi özel görevlere giderler genellikle ama zaten eğitimlerini çok iyi yaptıkları için genelde yaralanma bile olmaz o yüzden için rahat olsun
Soran+1 yılçok sağol.içimi rahatlattın.
Normal asker. Üzülmeyi veya gurur duymayı gerektirecek bir durum yok.
23 Yorumla
Soran+1 yılya normal değil...resmen savaşmaya gitcek..
- +1 yıl
Kendi isteği ile olmuş. Millet ne kadar cok abartmış. Zor bisey de değil Bencede vücudun el veriyosa git ol. O da asker sen de
Eger 6ay zorunlu askerlik yapmaya gitiyse sadece adi komando olur kendisi değil bol bol bintika yapar üzülme ama sözleşmeli, uzman, astsubay, neyiyse hayirli olsun dert taşa eksik olmaz he bu arada boş biri söylemiyor 1.5 yildiz piyade komando sözleşmeli er im yani bilgim var
00 Yorumla
+1 yılOlabilir insanlık hali. Eğer ki kaderinde kısmetinde bir şey varsa komando olması bahane olur. Dua et bol bol.
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler..dua ediyorum..
- +1 yıl
Rica ederim. Allah kavuştursun hayırlı tezkereler.
Soran+1 yılamin çok sağol..
- +1 yıl
Sende sağ ol.
hem gurur duymalısın kariyeri olan biriyle berabersin die ama birazda insanın içinde korku olur bişşey olur die oda onun alnına yazılan bşy kaderinde ne varsa onu yaşar... dua et
020 Yorumla
Soran+1 yılçok korkuyorum...başına bişey gelcek diye...
Soran+1 yılçok sağol canım..çok haklısın...ama işde ben o orda zorluk çekerken burda mutlu olamıyorum..
Soran+1 yılkısa dönemmi uzunmu..umarım kısa olur..15 ay beklemek çok zor..
Soran+1 yılyok ama beni hergün 3 kere aradı gittiğinden bu yana...sonra yemin töreni oldu 2 gün tatilde hep mesaj yazdı...seninkide zormuş canım...ama sabretmek lazım..sonuçda izinleri filan oluyıor...görüşebiliyoruz..
Soran+1 yıldaha var sennkine...siz çıkıyormuusunuz..eğer öyleyse mutlaka arar..seni ihmal etmez...tedirgin olma...birbirinize destek olursanız çabuk bitiyor.
Soran+1 yılbaya olmuş..biz henüz 2 aydır beraberiz..bunun 1 ayı askerde geçdi...ciddimisiniz yani evlilik filan..?
Soran+1 yıleski sevgilim 15 ay yapdı..askerdeyken terketmişdiiii...bu sevgilimde 15 ay yapcak...yani anlıyacağın 2 asker yolu beklemiş oldum..kadere bak..:) inşallah senin 1 tane olurda evlenip mutlu olursunuz...ben evlenmeyi istemediğim için ciddi bakmadım hiçbirine..ama bu sevgilim bana çok bağlı..onu üzmekde istemiyorum..ama bilmiyorum..sonumuz ne olacak..
Soran+1 yılyok canım ya...oda benden korkuyor..burda erkekler arasında olan benim..orda hep erkek var...sende korkma..orda erkeğe aşık olcak hali yokya...
Soran+1 yılaman unutursa unutsun kendi kaybeder öyle değilmi..sana erkekmi yok canım...unutur başkasını seversin sende...ben terkedildimde ne oldu...şimdi başkasıyla beraberim...sonucda kendine güven...giderse gitsin.
Soran+1 yılbilmem benimki beni görmek için gün sayıyor..başkasına aşık olma ihtimali sıfır...oda benim terketceğimden korkuyor...sende korkma..içini rahat tut seni seviyorsa başkasına bakmaz..
+1 yılallah yar ve yardımcısı olsun cümle kardeşlerimizin yanında olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılamin çok sağol..
- +1 yıl
aynı zaman terör sadece doğuda değil her an her yerde.. artık bu işin ne komandosu ne piyadesi ne geri hizmeti kaldı terör içimizde kendi ellerimizle besliyoruz bizim vergimizle bizim ödemelerimizle afiyetle besliyoruz ve ben artık kendimden utanmaya başladım !
Soran+1 yılçok haklısın..terör heryerde..en azından kendini korumayı öğreniyor orda..
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılNormal ere göre daha iyi eğitim alıyor buna uygun olarak da daha riskli görevlere gidiyor.
10 Yorumla gurur duy.. her kula nasip olmaz...!
27 Yorumla
Soran+1 yılgurur duyuyorum ama korkuyorum...
Soran+1 yılbir daha göremicem korkusu varya...içimi kemirdi resmen...çok sağol..güzel şeyler söylemişsin..
Soran+1 yılçok sağol..:)
Soran+1 yılpeki..:) ederim...
+1 yılYa bir şey oldukları yok. Paralı askerler görevde onlar mıntıka temizlik izmarit topla vs
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbenim eşimin mesleği bu piyade komando (subay) dua edicez rütbelisinden rütbesizine,Allah hepsini korusun,yuvalarına sağ salim dönmeyi nasip etsin rabbim...
00 YorumlaKiremitten baca olmaz
Piyadeden koca olmaz
Alacaksan KOMANDO al
Küt küt Vurur hiç şaşırmaz...
diye bir söz var.. onunla gurur duymalısın :)32 Yorumla
Soran+1 yılkomikmiş güldürdün beni:))
korkmamalısın. bende komandoyum. olacaksa her yerde olur olmayacaksa en ateşli savaşda bile burnun kanamaz dua edeceksin sürekli
11 Yorumla
Soran+1 yılçok sağol...
Korkmana gerek yok çakı gibi asker olacak.
26 Yorumla
Soran+1 yılbişey olmaz dimi..korkuyorum..
Soran+1 yılpeki çok sağol...yani ben buna çok üzülüyorum..ama o çok güçlü..yani o bana moral veriyor...ama işde elimde değil...
Soran+1 yılçok sağol.
Her Snanın Oğlu Asker Olur Ama Her Kızın Sevdiği Komando Olamaz!
Derler10 Yorumla
+1 yılgidiyorum feray tek sen vardın sende olmadığıına göre durmanın alemi yok . seni tanımak güzeldi . hoşçakal
03 Yorumla
Soran+1 yılbensiz sitenin bile anlamı yok:)) güle güle...
- +1 yıl
ben senin burdakilerine benzemedim benzememde . unutmadan söyleyim seni çok iyi araştırdım . evlendiğini boşandığını biliyorum . ve daha cok sey bence burda eski arkadasım dediklerine güvenme . benden uyarması .
Soran+1 yılevlenip boşandığımı sitede herkes biliyor..ben bunu saklamamışdımki..hem sen beni niye araşdırdın onu anlamadım...neyse..kendine iyi bak..madem gitmeyi seçdin..
ben acemiliğimi izmir de yapmıştım öyle komando mu yetiştirilir yahu..eğitimler çok vasat bence
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani..
en iyisi askere gitmemek.
15 Yorumla
Soran+1 yılgöndermicekdim aslındada...:)
Soran+1 yılişde yapdık bi hata..
- +1 yıl
Şaka mı bu muhabbet, ciddi mi?
+1 yılUzaktan kumanda ile yönetiliyorlar...
12 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani..
- +1 yıl
mesela yani:)
korman gerekn şey nedir tam olarak?
13 Yorumla
Soran+1 yılyani tehlikedemi?
Soran+1 yılanladım..çok teşekkürler..
+1 yılSevgilin şu an ne yapıyor merak ettim sorumu cevaplarsan sevinirim
00 Yorumla
+1 yılKorkmanıza gerek yok bende komandoydum takdiri ilahi demekten baka çare yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkomando olmak şereftir.niye üzülesin.sevin arkadaşım
05 Yorumla
Soran+1 yılama ben başına bişey gelir diye korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılhiçbişey olmaz.rahat ol.nerede?
Soran+1 yılfoçada komando eğitimi almaya gitti...kötü bir yermi biliyormusun
Cevap sahibi+1 yılfoça diyorsun ya:D foça ne arkadaşım millet şırnakta,hakkaride komando şuan.korkma bişey olmaz.
Soran+1 yılama usta birliğinde doğuya gidebilir
Korkmalısın, direk onları savaşa göndercekler
10 Yorumla
+1 yılVur vur dağcı komando vur vur paraşütçü komando
00 Yorumlasevgilin kaç yaşında komando oldu ?
00 Yorumla
+1 yılkork her gun sana sınaw cektirir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkomondo eğitimi zor bir eğitim
111 Yorumla
Soran+1 yılevet öyleymiş...ama ben daha sonrasından korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılyaptığı yer önemli doğumu ben bitlis tatvan yapmıştım
Soran+1 yıldaha belli değil..eğitimden sonra belli olacak.
Cevap sahibi+1 yılacemi birliği
Soran+1 yılmanisa
Cevap sahibi+1 yılkankam orta askerlik yaptı çoçukluk arkadaşım o manisa komondo oldu tatvan bitlis düştü ben ısparta yaptım bende tatvan bitlis düştüm manisa hep doğu çalışıyor iyi eğitimleri oluyor manisanın
Soran+1 yıldoğuyamı gidecek..başka ihtimal yokmu...
Cevap sahibi+1 yılmeslekçi olursa batı olur
Soran+1 yılhım anladım..çok sağol.
Cevap sahibi+1 yılelinde ne varsa hüner olarak yazsın biz 110 kişidik 105 kişi doğu düştük 5 tanesi yazmış bayan kuaför garson müzik ilgili birşeyler tekirdağ trabzon düzce filan düştü 5 diğer 105 kişi doğu sürgün olduk ama komodo değildik piyade olmuştuk çoçukluk arkadaşım manisa yaptmıştı oda bitlis düştü ama o komodo olmuştu ben ise piyade içerce eğitim yapıyodum o dışarı dağda ama insanlar komodo olmayı çok seven istiyenşerde vardı
Cevap sahibi+1 yılkomondo olmayı seven yada olmak istiyen çok kişi olur eğitimleri zor ama isteyen çok olur ben piyade 10 olmuştum eğitimden dolayı
Niye korkuyorsun ?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sevgilim komando oldu. Korkmalı mıyım? Bu hiç aklıma gelmemişti...
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat