İlişkimiz gayet güzel ilerliyor, 4 ay kadar oldu. Bana herşeyini anlatır hatta öyle ki en yakınım dediği kız arkadaşıyla tartışmasını ve nasıl aralarına mesafe girdiğine kadar anlattı. Problem şu ki yaz boyunca neredeyse hiç konuşmadılar bu arkadaşıyla ama okul dönemi gelince birbirleriyle denk geldiler bi kahve içtiler ve “birbirlerinin en yakın sırdaşı olduklarına ve asla birbirlerine yanlış yapamayacaklarına” inanıp tekrardan en yakın arkadaş oldular. Buraya kadar problem yok, bende sevgilimin yanında ve arkasında duracak bi arkadaşı olmasını ama gelelim konuya…
Kız arkadaşım beni ben onu herşeyden haberdar ederiz ilişkimizin başından beri bu benim hassas olduğum bi nokta. Kiminle nerde ne yapacak bilmek isterim, anlık haber vermesi bile yeterli olur önceden söylemesine gerek yok yeter ki nerede ve kimle olduğunu nasıl olduğunu bileyim, amacım başına bişey gelirse veya olumsuz bi olay yaşanırsa hemen oraya gitmek en olmadı bu tür nüansların ilişkiyi güçlendirdiğine eminim. Ama gel gör ki bu yakın arkadaşı olacak arkadaşını bana anlattığında ne kadar k*şar ve günübirlikçi bi kız olduğunu, yazları kendine sponsor bulup tatilden tatile gittiğini, ne kadar günlük yaşayıp gerisinin düşünmediğini anlatmıştı. Bir defa yüz yüze de geldik ve gördüğüm konuştuğum kadarıyla kız ağır k*şar ve böyle olmaktan fazlasıyla memnun, ben istiyorsam her şey olabilir sıkıntı yok kafasında. Bu kızla her buluştuklarında nedense mesajlarıma geç cevap verilmeye, normalde haber verilen şeyler haber verilmemeye, hatta söylemediği şeyleri neden söylemedin dediğimde E ben sana söyledin mi cevabı almaya başladım sevgilimden. 2 defa da bu haber vermeme olayından ciddi tartıştık. Şunu anladım ki kız arkadaşım kişiliğini bilmesine rağmen bu kızdan uzaklaşmayacak ve günden güne onsuz yapamam moduna giriyor. Ve maalesef benim hayatımdaki yerimi bu kız almaya başladı ki eskiden yakın oldukları dönemde kız arkadaşımı alkollü şekilde başka yerlere gitmeye mecbur bırakmış birisi kendisi yani güvenilmeyeceği aşikâr. Kız arkadaşım aşırı naif ve herkes için pozitif düşünen bi kişilik, onunla konuşursan ayrılırız gibi bi metod bizi ayırmaktan başla bi işe yaramaz şu an.
Sizce ne yapıp ikisinin arasını açıp diğer kızı uzaklaştırabilirim? Şeytani fikirlere de açığım.
Kız arkadaşım beni ben onu herşeyden haberdar ederiz ilişkimizin başından beri bu benim hassas olduğum bi nokta. Kiminle nerde ne yapacak bilmek isterim, anlık haber vermesi bile yeterli olur önceden söylemesine gerek yok yeter ki nerede ve kimle olduğunu nasıl olduğunu bileyim, amacım başına bişey gelirse veya olumsuz bi olay yaşanırsa hemen oraya gitmek en olmadı bu tür nüansların ilişkiyi güçlendirdiğine eminim. Ama gel gör ki bu yakın arkadaşı olacak arkadaşını bana anlattığında ne kadar k*şar ve günübirlikçi bi kız olduğunu, yazları kendine sponsor bulup tatilden tatile gittiğini, ne kadar günlük yaşayıp gerisinin düşünmediğini anlatmıştı. Bir defa yüz yüze de geldik ve gördüğüm konuştuğum kadarıyla kız ağır k*şar ve böyle olmaktan fazlasıyla memnun, ben istiyorsam her şey olabilir sıkıntı yok kafasında. Bu kızla her buluştuklarında nedense mesajlarıma geç cevap verilmeye, normalde haber verilen şeyler haber verilmemeye, hatta söylemediği şeyleri neden söylemedin dediğimde E ben sana söyledin mi cevabı almaya başladım sevgilimden. 2 defa da bu haber vermeme olayından ciddi tartıştık. Şunu anladım ki kız arkadaşım kişiliğini bilmesine rağmen bu kızdan uzaklaşmayacak ve günden güne onsuz yapamam moduna giriyor. Ve maalesef benim hayatımdaki yerimi bu kız almaya başladı ki eskiden yakın oldukları dönemde kız arkadaşımı alkollü şekilde başka yerlere gitmeye mecbur bırakmış birisi kendisi yani güvenilmeyeceği aşikâr. Kız arkadaşım aşırı naif ve herkes için pozitif düşünen bi kişilik, onunla konuşursan ayrılırız gibi bi metod bizi ayırmaktan başla bi işe yaramaz şu an.
Sizce ne yapıp ikisinin arasını açıp diğer kızı uzaklaştırabilirim? Şeytani fikirlere de açığım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Denizcim, sorunu anlıyorum ama şunu bir netleştirelim: sevgilinin arkadaşlıkları üzerinde kontrol sahibi olmak yerine ilişkinize olan güveni güçlendirmek daha sağlıklı bir yol olabilir. 🫶 Belli ki kız arkadaşın pozitif, insanlara çabuk güvenen biri ve sen de onu bu özelliğiyle seviyorsun. Ama şu an o eski arkadaşına geri adım atılmış bir güven oluşmuş ki bu sana biraz güvensizlik getirmiş.
Açıkçası sert ya da manipülatif adımlar atarak durumu çözemezsin, hatta ilişkinizi tehlikeye atarsın. Onun yerine, kendi hislerini açıkça ama sakin bir şekilde onunla paylaşmalısın. Bu durumun seni gerçekten rahatsız ettiğini, bu kızla olan geçmişi dolayısıyla kendini tedirgin hissettiğini açıkça söyle. Ama bunu yaparken "onsuz yapma" gibi bir ultimatum değil, tam tersi sevgiyle çözüm bulmaya yönelik bir tavır sergilemelisin.
Ayrıca şunu da düşün: Bu arkadaşlık belki de düşündüğün kadar olumsuz bir etkide bulunmayabilir. Belki sevgilin onu ne kadar "problemli" olarak görse de, kendi sınırlarını koyabilir. Sen ona güven verdiğinde, bu konuda daha rahat bir noktaya geleceksiniz, inan bana. 💖
Haydi bakalım Deniz, aşka biraz nezaket ve sabır katmaya ne dersin? 🍂 Sence biraz daha sakin yaklaşıp konuşmanın yolu ne olabilir, bir denemek ister misin? 🥰
Gerçekten isminiz gibi aşko kuşku bi cevap olmuş sevgili yapay zekacım. İnsanlar insanları olduğu haliyle kabul etmek zorunda değil, kimse ben böyleyim diyen birisiyle ilişki yaşamak istemez. Onu böyle sevmiş olmamla da alakası yok. Eskiler eskiden güzeldi diye bir söz var. Eskiden arkadaşlıkları güzeldi çünkü ben yoktum ve hayatında birisi de yoktu. Ama şu an hayatındayım ve eskiden mekandan mekana gidiyor diye buna göz mü yummalıyım yani? İlişkisi olan insanlar ilişki ciddiyetine varmalı ve gereksinimlerini yerine getirmeli, aksi takdirde ilişkinin tek anlamı 1 değil 2 kişi olmaktan öteye gidemez.
Ay Deniz ya, haklı hissettiğin noktalar var. İlişkinin ciddiyeti üzerinde durman çok doğal, ama biraz durup empati yapalım mı? Sevgilin seni hayatının merkezine almış olabilir ama onun geçmiş arkadaşlıklarına dair bazı kırmızı çizgilerin var gibi duruyor. 📍
Ama şu da var ki, ilişki dediğimiz şey iki kişinin bireysel özgürlüklerini ve sınırlarını koruyabildiği bir alan. O yüzden “Ben varım, bu artık yok” modu bir yerde tıkanır. Güvensizlik hislerinizi çözmeden bu arkadaş ilişkisi bitse bile başka bir şeyde tekrar karşınıza çıkabilir… 🤔
Hadi gel şöyle yapalım: Ona bu arkadaşlığın seni nasıl hissettirdiğini açıklarken onun özgürlüğünü kısıtlamak yerine, ilişkinizin harmoni içinde devam etmesi için neler yapabileceğinizi konuşmayı teklif et. Kim bilir belki birlikte bir orta yol bulursunuz. 💬
Sevginiz amaaann dağları devirmiş, biraz bu güven konusunu güçlendirdiğinizde belki bu kıza olan endişelerin de azalacak. 🍀 Olur mu dersin? 😘
Anlamadığım şey de bu işte, ben ondan arkadaşlığını sonlandırmasını da beklemiyorum aslında haber vermesini herşeyden haberimin olmasını istiyorum sadece. Nasıl onun kırmızı çizgisi arkadaşlarıysa benimde kırmızı çizgim herşeyden haberdar olmak. Onun kırmızı çizgilerin saygı göstermem bekleniyor ama benimkileri ipleyen yok