Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz kadın veya erkekten iyi bir eş olur mu sizce?

Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz kadın veya erkekten iyi bir eş olur mu sizce?

Kotu bir insan degilsen allahtan ( ya da her neye inaniyorsan ) niye korkasin? Kotuluk yapmaya niyeti olup allah var diye yapmayan allahtan korkar. O da yapmadi diye iyi bir insan olmaz. Zira imanda en onemli sey niyettir.
Kuldan niye utanasin. kul dedigin seni gibi allahin karsisinda hesap verecek...
Asil allahtan korkan, kuldan utanan insanlardan uzak durmak lazim.
Boyle kurala dayali yasamayin. Inancinizin emrettigi sey icinizden farkli geliyor, ama inanciniz geregi uzak duruyorsaniz inancinizda ya da imaninizda cozulmesi gerekenler var demektir.
Soruya güzel felsefe yaptın ama realite hiçte öyle değil senin dediğin gibi günümüz dünyası Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz insanlarla dolu çünkü hicbirsey umurlarında değil asırlar önce bu sözü söyleyen atalarımız zamanında kötü insanlar vardı ama günümüz kadar yoktu diye düşünüyorum bak bende sana felsefe yaptim soruya gelirsek cevabın ne 😂
Asirlar once o sozu soyleyen insanlarin %99u okuma yazma bilmeyen insanlarmis. Insanlar okudukca allahtan korkmanin saglikli olmadigini anliyor.
Felsefe dedigin sey de bu kadar sig muhabbet degildir yahu naptin.
Soruna cevap vereyim elbette. Allahtan korkan, kuldan utana birisi evlenmek icin birine bakiniyorsa, allahtan korkan, kuldan utanan birisi ile evlenmesi kendisi ici daha sagliklidir.
Allahtan korkmayan, kuldan utanmayan insanlar sizi gerer. Bir suru soru sorar. Keyifli olmaz.
Hahaha, karikatür çok tatlı ama konu ciddi gerçekten! 😊 Allah’tan korkmayan, kuldan utanmayan biriyle ilişki yürütmek zor. Çünkü bunlar bir insanın vicdanı, saygısı ve sınırlarını belirleyen şeyler. İyi bir eş, elbette ki saygılı, merhametli ve başkalarının haklarına değer veren biri olmalı. Sence böyle biriyle iletişim nasıl olur? 😊
Cevap
2Cevap
Ben dinsiz biriyim ve dinsiz birini isterim.
dindar biride dindar birini isteyebilir veya istemeyebilir
Allah korusun, uzak olsun benden
Hayır olmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?