Kötü bir arkadaş mıyım?

Kızlar merhaba bugün takıldığım bir konudan sizden yardım isteyeceğim. Bir tane arkadaşım var. Kendisi ile yakınız. Ama biz üçlü grupken bir arkadaşımız bana laf attığı için o gruptan çıktım ve o arkadaşımla diğer arkadaşım arkadaş kalmaya devam etti. Ki bu benim için hiç sorun değil. Ben küstüm diye onunla küsmek zorunda değil. Neyse konu bu değil. Kendisi ile konuştuğumda bana her zaman kötü olduğunu söylüyor ve mutsuz olduğunu söylüyor. Dışarıya yansıtmadığını mutsuz olduğunu söylüyor ve derdini anlatıyor. Onu dinliyorum ama o kadar çok fazla şey anlatıyor ki artık cevap vermeye sıkılıyorum. Çünkü habire saçma sapan şeyler hakkında üzülüp duruyor. Mesela örnek vermek istiyorum. Bir erkek arkadaşı vardı kaç aydır ondan ayrılmasını söyledim daha yeni ayrıldı. Benim dediklerimi dinlemiyor ama diğer arkadaşının dediklerini dinliyor. Ya da ona bir şey anlatırken ona güvenerek anlatmıyorum. Çünkü sanki benim dediklerimin hepsini ona anlatıyormuş gibi geliyor. Çünkü onun hakkında konuşurken bana söylüyor ama daha sonra yüzüne gülüyor belki benim yüzüme gülerken de onun ne dedikodumu yapıyor. Ya da başka bir örnek vereyim. Boş olduğun bir zaman benim evime gelmesini istedim. Gelemeyeceğini söyledi. Alisenin dışarı çıkmasını istemiyormuş çünkü ders çalışması gerekiyormuş. Ben de tamam sorun etmedim. Ama birkaç hafta sonra o kızın evine gitti. Neyse. Ya da ona kendi derdimi anlattığımda, Bir şey olma üzülme deyip geçiyor. Ama onun derdini Ben hep dinliyorum. Derdini o kadar çok anlatıyor ki, ona ne cevap vereceğimi artık bulamıyorum. Ona bir şey söyleyince, istediği cevap gelmeyince mesajımı beğenip geçiyor. Kızlar biraz uzattım kusura bakmayın. Ama size sorun bende mi?

Kötü bir arkadaş mıyım?