Aslında ikimizde istemiyoruz 3 yıllık bir ilişkimiz var hatta sevgilimin ailesi de baştan beri ayrı ev diyodu ama benim müstakbel eşim para kontrolü olmadığı için bir birikim yapamıyor haliyle düğünü aradan çıkarsak evi dayayıp döşeyemiyoruz bu da bizi sıkıntıya sokuyor bana diyor ki gel kabul et en fazla 1 yıl içinde inşaatta iyi para kazanıp evimize çıkarız sen bizimkilerin yanında kal bende gurbette çalışıp evimiz için uğraşayım diyor ama ben istemiyorum mesele beklemekse babamın evinde seni beklerim diyorum evlenirsek üzerime binen sorumluluktan mecbur hisseder birşeyler başarırım belki diyor şimdi varsayımla mı çıkacaz bu yola yaşımız da geçiyor ben 27 oluyorum o ise 29 onun için sıkıntı yok da ailemiz de yumurta yaşlılığı sorunu var çocuğum olmaz diye korkuyorum lütfen bana birşeyler söyleyin sizce kabul edeyim mi annesiyle ailesiyle çok iyiyiz en azından uzaktan bu böyle ama ya aynı ev içinde böyle olmazsa daha da kötüye giderse aynı ev içinde kalmak bana çok saçma geliyor bakıma muhtaç değiller sevgilimle ilk yıllarımızın hayali böyle değil evimde istediğim özgürlükte yaşamaktı çok kararsızım hiç istemiyorum ama sevgilimle de artık evlenelim istiyorum yaa
4 ayVallahi ben sana doğruyu söylemem gerekirse ben kız olsam kabul etmezdim ne yalan söyleyeyim çünkü her ne kadar yarın yaparız bugün yaparız olacak falan dese de o işi bir geçeceksin belli bir zaman sonra zaman geçer çoluk çocuk olur o rahatlığa alışır ondan sonra aman boş ver zaten şurada yaşıyoruz der Bence kabul etme ben olsam kabul etmezdim bak bu erkek olarak söylüyorum Çünkü evi üstüne evi olmaz Yani kayınvalidenine onunla bununla beraber yaşamak belli bir zaman sonra sıkıntı olur evde bir problem olur arada kalırsın psikolojik olarak kendini kötü hissedersin Bence kabul etme ben erkek olduğum halde söylüyorum ben kız olsaydım kabul etmezdim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sevgilinin niyeti belli ki kötü değil, hatta sorumluluk almaya çalışıyor denebilir. Ama ortada bir gerçek var: o da şu an koşulların yetersiz olduğu. Birlikte yaşamak, hele de bir ailenin yanında yaşamak, evliliğin daha en başından büyük bir stres yaratır. Kendin de söylemişsin “bizim hayalimiz böyle değildi.” diye zaten. Eğer o hayalin yerine “idare etme” fikriyle başlarsanız, ilişkideki sevgi bile kaybolabilir bir süre sonra. Sevgilinin ailesi seni seviyor olabilir, ama “aynı evde yaşamak” bambaşka bir sınavdır.
Evin dinamiği, beklentiler, özel alan ihtiyacı… bunların hepsi bir evliliği yıpratabilir.
Sen özgürlüğüne, kendi düzenine önem veren birisin gibi görülüyor bu da çok doğal zaten. O yüzden şu soruyu kendine dürüstçe sor: “Ben bu kararı huzurla mı veriyorum, yoksa mecbur hissettiğim için mi?” Sonra da kendine verdiğin cevaba göre hareket et bence.01 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı. İstemediğin bir başlangıcı sırf şartlar öyle diye kabul etmek, ileride içinden içe biriktireceğin şeylere dönüşebilir; bence bu kadar temel bir konuda kalbin net değilse kendini zorlamadan sınırını koru.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
u 9 ayBence kabul etme. Ev ev üstüne olmaz. Hem acelen ne birikim yapsın sonra zaten nasıl olsa evlenirsiniz. Aceleye getirmeyin böyle şeyleri evlenmek istiyorsa seninle önce birikim yapsın sonra evlenirsiniz
01 Yorumla- 9 ay
Açıklama da yazdım ya aile de 30 a yakın yaşlarda yumurta yaşlılığı sorunu olabiliyor anne olmama riski gelince akla insan bir an önce evlenip evliliğin tadını çıkardıktan gezip tozduktan sonra da anne baba olmaya hazır olunca da bunun sorumluluğu alınabilsin ee bu da bulur 2 veya 3 sene o yüzden istiyoruz ki çabuk sonuçlansın bana da böyle bir teklifle geldi tabi kabul etmeyeceğimi biliyodu
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, ne kadar karmaşık bir durumun içindesin, anlıyorum seni. Sevgilinle kuracağın evin hayali ne kadar senin için önemliyse, aynı şekilde onun da maddi şartlar yüzünden yaşadığı sıkışıklık bir o kadar ağırdır. İkinizin de mutlu olacağı orta yolu bulmak önemli 💞.
Bence burada en önemli olan şey, sevgilinle açık ve net bir şekilde konuşmak. Kafandaki endişeleri, ailenin yanında yaşamayı istememeni ve gelecekteki özgürlükle ilgili hayalini açıkça dile getir. Ama unutma ki "biz" olmak, bazen fedakarlıkları da beraberinde getirir. Bir yıl, planlı bir şekilde hareket ederseniz çok da uzun bir süre değil. Ama burada önemli olan onun da bu süreyi ciddiye alıp almaması. Eğer söyledikleri konusunda kararlı görüyorsan ve bu süre sizi daha güçlü hale getirecekse değerlendirilebilir. Ama istemediğin bir şeyi yaparak kendini huzursuz hissetmeni de istemem.
Belki de sevgilinle birlikte oturup bütçe planlaması yapabilir, bazı açık noktalara çözüm arayabilirsiniz. Ya da alternatif bir yol bulunabilir. İlişkinizdeki sevgi ve güven bu kararın en büyük dayanağı olacak. Şimdi gel bakalım, aile içinde hayat sence gerçekten zor olur mu? 🪴✨03 Yorumla- 9 ay
Benim eğitim hayatım ortaokuldan sonra liseyi açıktan okumakla geçti sağolsun annem hiç iş yaptırmazdı yeter ki okusun derdi ama garibim geç evlendiği için ve geç çocuk sahibi olduğu için ona ve babama çok geç yetiştik evin tek kızıyım ve 16 yaşında hem okuyup hem çalışmak zorunda kaldım ilerleyen süreçte ise yaşlanıp hastalandıktan sonra ne iş hayatım ne de eğitim hayatım ilerleyemedi kendimi feda ettim 13 yaşından beridir ben bu durumu yaşamak zorunda kaldım artık sadece bana ait bir hayat ve içinde sadece sevgilim ve ben olmak istiyorum bunu da ona ilişkimizin başından beri anlattım herşeyi biliyor aslında açıkça hayır dedim ama daha fazla da uzak mesafe ilişkişi yaşamak istemiyorum keşke elimde bir değnek olsa da her şey çözülse fazlasında gözüm yok sadece bize ait bir ev ve bir yuva
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen9 ayAh be tatlım, hikayen o kadar güçlü ve dokunaklı ki... 💔 Anlattıkların bana çok şey düşündürdü. Çocukluktan itibaren üzerinde taşıdığın yükler, hayalini kurduğun özgürlüğü çok daha anlamlı kılıyor. Şimdi de sevgilinle ortak bir hayat kurma çabanı görüyorum ama bu, göz ardı edemeyeceğin kadar önemli bir yol ayrımı.
Sen, artık "ben" olmayı gerçekten hak ediyorsun, bunu sonuna kadar hissediyorum. Bu zamana kadar hep başkaları için uğraşmışsın ve şimdi içinde haklı bir istek var: sadece sizden ibaret, sana ait bir yuva. Sevgilinin de sana bu konuda anlayış göstermesi lazım. Hayalleri birlikte kuruyorsunuz ama her iki taraf da fedakarlık yapmaya istekli olmalı.
Eminim uzaktan ilişkili yıllar zordu ve bu duygularını da sevgiline açıkça paylaşırsan, seni daha net anlayacaktır. Onun ailesine taşınma fikri ise gerçekten farklı bir durum, kesinlikle kolay değil. Her şeyden önce mutluluğun, iç huzurun gelmeli. Bu karar seni hırpalamamalı. 🕊️
Bence şu an ağırlıklı hissettiğin duyguları bir düşün. Bu ilişkinin temeli sağlam mı? Sevgilin seni gerçekten destekleyecek mi? Eğer cevap “evet” ise, o zaman çözüm yolunda orta yolu bulabileceğiniz en akıllıca alternatifi seçebilirsiniz. Ama bu süreç boyunca "kendi sesini" kaybetme. Çünkü senin mutluluğun, ilişkinizin uzun soluklu olmasındaki en önemli etkenlerden biri. ✨- 9 ay
Çok teşekkür ederim öncelikle değerli hissettirdiğin için geçiştirmeli bir cevap yazmadığın için sana birşeyler daha yazmak istiyorum bizim sevgilimle hikayemiz acılar üzerine temeli sağlam kuruldu sevgilim aslında çocukluk arkadaşım aynı mahallede doğduk büyüdük tabi onlar taşındı yıllar önce iletişimimiz koptu daha sonra ortak bir arkadaş vesileyle yeniden iletişime geçtik kısa bir süre sonra duygularımızı itiraf ettik tabi 3 veya 4 ay beni sosyal medyadan takip etmiş profil ve ortak arkadaştan sonra duygularımdan emin olunca bir yola çıkmaya karar verdim verdik ama 24 saat geçmeden ne yazık ki babamı kaybettim sanki hayat bana hayatının ilk aşkını kaybettin son aşkın da bu adam der gibi vefat haberini duyar duymaz hastaneye ilk o koştu belki yanıma gelemedi ama morgun kapısının önünde kışın ayazında çaresizce kaldırımda oturdu ben onunla acımı yenebildim bazen düşünüyorum o olmasaydı acaba aklımı yitirmeden bu süreci atlatabilir miydim diye belki maddi sıkışıklığı var ama o benden manevi desteğini hiçbir zaman esirgemedi ben bu adamı bu yüzden kaybetmek istemiyorum ama Annem de yaşlı ve yalnız kalacak bir nebze onunla başbaşa bir hayatımız olsa yine bu fikre sıcak bakabilirdim ama ben gerçekten çok yoruldum şu omuzlarıma artık çakıl taşı kadar da yük binsin istemiyorum bana ait olmayan yükten bahsediyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Aşkım düğün için ayırdığınız parayla evi dayar döşersiniz ki. Ne gerek var düğüne. Aptal akrabaların pastanı yiyip dedikodunu yapacaklar jdjsj
05 Yorumla- 9 ay
Valla 13 yaşımdan beridir bende bunu savunuyorum ama dinlemiyorlar şu el alem algısı hastalığı almış başını gidiyor
u 9 ayHıı damat bey istiyormuş. O da cebine mi düşman anlamadım ki kdkd
- 9 ay
İçinde hiçbir ukte kalmasın diyor bana benim hevesim yok diyorum öyle bir devirdeyiz ki valla nazar deveyi kazana insanı mezara koyar ee gel gör ki etrafımızdaki insanlar da belli 2 adım ilerisine gidemeyiz illa ki gelinlik giymemi istiyosun kiralarız dış çekim içinde bir iki fotoğraf video al sana anı da birikti sonrası paramız cebimizde kalsın ikimizde insan içinde dans edecek ya da gözlerin üstümüzde olduğunu bildiğimiz ortamda oturmak bulunmak istemiyoruz aynı kafadayız da sevgilimin görüşü ailesi veya ailem sevdiğin kıza bir düğün bile yapmadın yapamadın derler diye endişeleniyor ah şu erkekleri anlamak zor valla benim kafamda ki kızları ararlar buldular da mı değerlendirmiyorlar ki 🤷🏻🤷🏻
u 9 ayAkıllı kızmışsın ama sevdiceğini de kırma. İstiyorsa yapsın. Fakat ailesiyle aynı evde yaşamak olmaz. Rahat edemezsiniz.
- 9 ay
O zaman da büyük masraf 3 milyonu gözden çıkarmak lazım bu kadar borç artı ev içi hiç çekilecek çile değil
Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Ne acwleniz vae 1 yıl sonra evlenin o zaman ev üstğnde ev olmaz beklemekten zarar gelmes akısına bırakın acele etmeyın musmutlu günler sizinle olsun hoşçakalın 🤗🌺🌞
09 Yorumla- 9 ay
Hayatımda biri yok olmamasının sebebide öncelikle kariyer hedefimin olması ama olupta evde ailemle yasayıp hergun bana beddua etmesinden ne zaman bosancaz die beklemektense hiç evlenmeyip 1 sene daha beklemek daha ıyı yıne söylüom herkesin iyi kötü kendi yuvası ev içinde ev olmaz ki zaten evli olsanda sarılamıcan sadece telefonla görüşcen bırak ailenin yanında bildiğin kendi odanda kal daha ıyi inan bana kendi evini çok ararsın
- 9 ay
Bak kızçe ben gemide çalışıyorum hatta suanda bıle uydu interneti ile iletişim kuruyorum hintokyanusundayız bildiğin neyse kısaca şöle diyim diyelimki benim sevgilim var ve evlendim iyide bunun adı bi evlilik olur mu sence ben yılın 10 ayı okyanuslardayım kalan 1,5 - 2 aylık dilimde hem karadaki işlerim hemde evime gelip uğruyom senin durumunda ilk etapta cok farklı olmucak şimdi kendini düşün ne derece evlilik olur bu ya da şöle sorayım istersen ben evli olsam sen buna evlilik dermiydin eşimle basbasa bi yemek yıyemediğim film izleyemediğim sarılıp dertlesemediğim bi evlilik ayrıca unutmaki sevgilinde dahil olmak üzere bizlerin kazandıgı paralar çok görülmesin çünki yurtdısında yasıyoruz ve tüm harcamamız dolar üzerinden kısaca sevdiğin adam gitmek istediği yerdeki kazancının tamamını biriktiremicek burdada bı hayat sürmesi gerek avrupa vs cok ucuz sanma bugun bekar biri için bile ev kiraları 1000 euroya yaklasıo en kötü yerde 600-700 den baslıo yeme içme faturalar vs derken zaten aylık kişisel harcaman 1500 euro ona göre hesapla bu iş öyle gelip 1 senede çözülcek iş değil ben yıllardır yurtdısındayım keske hayal dünyanızdaki gibi olsa ama hayat öyle ilerlemio benden sana bi abi tavsiyesi aynı eve birlikte yerleşene kadar evlenme
- 9 ay
Teşekkür ederim cevabınız için bende bu düşüncedeyim bu arada birşeyi düzelteyim gurbette derken farklı şehirlerde aslında ben Van'da o ise İstanbul'da veya batı da herhangi bir işte ama tabi dediğiniz gibi yine bir harcaması olacak inşaat sektörünü biliyor musunuz bilmiyorum ama genelde yatma yeme içme şirkete ait oluyor tabi bu süre zarfında konteyner da kalıyor çalışanlar piskolojisi de çok iyi olmuyor tabi bende ona şöyle bir teklifle gittim dedim ki çalışacağın şehir de 1+1 veya 1+0 eşyalı bir ev tutalım benim müşteri temsilcisi geçmişim var homeoffice çalışırım sende inşaatta akşam da evine gelirsin öyle olursa mesai saatleri benim için sıkıntı olur diyor sabahın 5inde evden çıkıp o yorgunlukla bir de mesai çıkışı 3 saat yol yapıp eve gelmem büyük sorun diyor bizde şimdilik zamana bıraktık bakalım ne zamana kadar böyle devam edecek
- 9 ay
Yani sevgilim yok die duygusuz biri sanma yasım 34 bende isterim evim olsun sallanan sandalyede eşimi kucagıma alıp film keyfi yapıp orada sallana sallana mısıl mısıl uyuyup kalayım eşimle ama işte bazı seyler varki ne yaş dinliyo nede hayal unutma evliliğin temelini olusturan bas etken maddi güç maddi gücün iyi olması için kariyer sahibi olman gerekki bu gelirin devamlılıgı olsun istediğin kadar birbirini sev istediğini yiyip içemediğinde yılda bi kez de olsa bi tatile gidip basbasa stres atamadıgında geriye tek secenek kalıo iş ev iş ev dört duvar arasında ve trafıkte gecen bı kısır döngü buna zaman içinde iş vs baskılar olunca bukez artık tahamul seviyeniz düşer birbirinizi seviyoken kaybetmeyın elinizdeki kıymeti madem ınancınız tam birbirinize bekleyin önce maddi güç sonra evlilik
- 9 ay
Bak kızçe bende gemideyim burası bizim evimiz kalıcak yer yemek vs hersey şirkete ait ama bi harcamamız olmuyomu oluyo hiç mi nefes almaya dısarı cıkmıcak bugun ıstanbulda dısarı adımını atıgın aksam bıyere oturup bişeler yiyip içip bi insan yuzu gördüm nefes aldım desen 2 lira ucar en uygun sartlarda hee bak evlenip burdan 1+1 esyalı ev tutsanız o olur senın maas eve gider onun maasıyla gecınırsınız uygun yerler var ama tabıkı esının ve senın işyerine ortak yakınlıkta olması için gereken bölgelerdeki ev kirası neye denk gelir bilmem İstanbul burası burada esyalı 35 sede 1+1 ev var 80 nede 1+1 ev bölgeye göre değişir ne demek istediğimi çok iyi anladın evlenip baskasının evınde baglı kalcagına evlenme bekle ayarlayın maddi düzeninizi öyle evlen
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
9 ayÖlmek eş eğim ölme saf olup inanma sakın 1 yıl 50 yıl olur
02 Yorumla- 9 ay
Görmeden tutmadan bişeye inanma herkes vaatler sıralar
9 ayEtme sınırlarını aşmaya alışır ailesi ve en ufak bi tepkinde eşini gazlayıp aranıza nifak tohumu ekilmiş olur rahat da olamazsın hem evliliğin en güzel zamanlarını diken üstünde yaşarsın
07 Yorumla- 9 ay
Aynen öyle şu an benim evim yakın olmasına rağmen ben kötü gelin ilan edildim sınırlarını koruduğum için bide aynı evde olsaydık ne olurdu Allah bilir ki kendileri de Allah yukarıda iyi insanlardır ama insan yeri gelir kendi anne babasıyla kardeşleriyle bile çalışır başkalarıyla hayli hayli olur
- 9 ay
Gerekirse ortak bi hesap açın parayı orada biriktirsin senşn de kontrolunde olur savuramaz ve 1 sene sonra evlenin ama aile evi olmaz emin ol
- 9 ay
Rica ederim ☺️
- 9 ay
T. akipp atar mısın lütfen
😎👍
Bence kabul etme o birikimini yapsin oyle evlenip ayri eve cikin, bir sene daha evli olmadan bekleyebilirsiniz, madem durumunuz el vermiyor acele etmeyin bence
01 Yorumla- 9 ay
Mesele 1 yıl beklemekte değil borcu da var altın üzeri almış onu ödüyor daha o bitecek düğün birikimi yapılacak 2 sene belki 3ü bile bulabilir insan belirli bir yaştan sonra kendi evinde huzuru istiyor ya benim kendi aileme tahammülüm kalmamış eşimin ailesine nasıl katlanabilirim bilmiyorum isterse 2 melek olalım 2 kadın bir evde cidden çok zor olur artı kız kardeşi ve erkek kardeşi de var aynı evde bende istemiyorum kararsız kalınca buraya yazayım dedim
9 ayabla reddet sen kuşmusun da seni evde tutacak. nazik diye diye alttan alırsan geçeriçinden demedi deme.
01 Yorumla
9 ayakıllı adammış gerçekten , en azından sonrası gğzel olacak
06 Yorumla- 9 ay
nasılı var mı, ailede klmk maddi mnevi iyi olur 2 3 sene biley olmz , oda evlilik borçları vs vs öder evinizi alırsınız , daha sakin kafayla evinize geçersiniz , boşanma nedenlerinin bir kısmı evlilikte yapılan borçlanma , yani evleniyosun sürekli borç ödeme stresi ve 10 senen gidiyo sonra bakmışsın ki adliyedesin
- 9 ay
Ben düğüne yapacağımız masrafı evimize harcayalım diyorum beni dinlemiyor sade bir düğünle yuvamızı kuralım İslam'a uygun bir şekilde yemekli Mevlüt yapalım diyorum çok bi masrafımız olmaz borca harca girmektense birikim yapıp evimizi dayayıp döşeyelim böylelikle ev alma araba alma ihtimali de çok uzak olmazdı ama işte dinlemiyor beni illa ki kendini sıkıntının ortasına bırakacak anlamıyorum ki tamam bizim doğu tarafı yadırgar yargılar ama biz umursamadıktan sonra o zinciri kırar otururuz gerisi de düğün yapanların bileceği iş
- 9 ay
yani yoruma bakınca sen daha akıllı olduğun kanısına vardım valla
- 9 ay
en doğrusu senin dediğin aslında
- 9 ay
eğer o istediğini yapacaksa sen uyum sağla en azından 2 3 sene sonra rahata kavuşursunuz sevgililik gibi düşün
9 ayEvlenince soracağına şimdi sor bu soruyu 😄😄😄
03 Yorumla- 9 ay
İşte her şey için yol yakın bende bunu diyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
9 aySakın kabul etme
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aySakın böyle saçma bir teklifi kabul etme
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)7 ayKabul etme sakın
00 Yorumlaseviyorsan bir de güveniyorsan kabul et gitsin.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayKabul etme tabiki
00 Yorumla
9 ayZahmet olacak
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih