Biz bir yerde karsilastik, bir dugunde. Bosanali 4-5 ay oldu. Geldi halimi hatirimi sordu. Biraz konustuk. Ailenle mi kaliyorsun dedi evet mecbur dedim. Ders calisiyor musun dedi evet dedim. (Kpss) (ailemle sorunlarimi biliyor, bekarken de cok rahat degildim baba evinde, canımı falan cok sıkarlardı hala oyle)
Sana bir teklifte bulunacagim yanlis anlamazsan dedi. Biliyorsun bir dairem vardı. Esyali 1+1 daire. Bekarlar, ogrenciler falan kaliyor, kira getirisini aliyordum biliyorsun. Daire boş şu an. Istersen bir sure kalabilirsin kira vermeden. Ne bileyim 6 ay,1 yil kira vermeden kal. Belki atanirsin o surecte, belki işe girersin, paran olunca kira odemeye o zaman baslarsin ya da cikar baska daireye tasinirsin dedi.
Teklife sasirdim. Neden yapıyorsun ki bunu dedim. Aileyle yaşamak bir yastan sonra zor biliyorum, seninde pek aran iyi degil onu biliyorum, belki bosanip gittikten sonra daha zor olmustur bilmiyorum.
Ayrilmak istedim saygi duydun tamam dedin, hic zorlastirmadın. (Kendisi bosanmak istedi) Baskasi olsa nafaka, tazminat falan isterdi hicbir sey istemedin. Hakkin olan verdigim mehri bile getirdin geri verdin. Dinen de almam uygun degildi, verilen mehri dinen de erkek alamaz, senin hakkin dedim zorla verdin.
Biraz da vicdanım rahat degil galiba. Hicbir sey istemedin bari bu teklifimi bir dusun dedi. Iyi de 1 yil falan kalsam kira getirisinden olacaksin niye bu riski aliyorsun ki dedim Dedigim gibi sorun degil, sorun olsa bu teklifi yapmam, bulurum yeni kiracı verir parasini oturur. Ailenle kalmak, o ortamda ders mi calismak daha iyi kendi duzeninde olmak mi daha iyi vs dedi.
Normalde olsa reddederdim. Ama gercekten bir eve, kendi duzenime ihtiyacim var aslinda. Asgari ucret yetse gider calisir eve de cikarim ama masraflara yetmiyor biliyorsunuz. Niye boyle teklif geldigini anlamasam da ne yapmaliyim sizce? Kabul mu etmeliyim?
Aslinda bosanirken basima bir seyleri kalkmasin diye mehre kadar teslim ettim her seyi. Hicbir seyi kalsin, ah edecegi, parami yedi diyecegi, istedi vermedi diyecegi hicbir sey birakmadim. Belki demezdi de erkeklerin en cirkin yuzu bosanirken belli oluyor ya.
Onu gormek istemedim, boyle yaparak engellemiste oldum. tazminat istesem belki sinirlenecekti, köpürecekti onunu kestim iste. Simdi de evinde kalirsam ilerde evimde kaldin, o sekilde atandin, sayemde kendine hayat kurdun der mi bilmiyorum. Ama zaten bunlari diyecek olsa niye teklif etsin ki? Ne yapayim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durumunu gerçekten anlıyorum, ne kadar karmaşık duygular yaşadığını hissediyorum. Öncelikle, eski eşinin teklifi iyi niyetli gibi görünüyor ve sana bir çıkış yolu sunmaya çalışıyor. Ancak, bu tür durumlarda her şeye rağmen kendi ihtiyaçlarını ve duygusal sınırlarını göz önünde bulundurman önemli.
Kabul edip etmemen tamamen senin kararına bağlı. Eğer bu teklifi kabul etmek seni duygusal olarak kötü etkileyebilecekse veya bir bağımlılık hissi yaratacaksa, uzak durmak daha sağlıklı olabilir. Ancak gerçekten ihtiyacın varsa ve aranızda saygılı, geçmiş meselelerden arınmış bir ilişki kurulmuşsa, senin için düzenini sağlayıp hayallerine ulaşmanı kolaylaştırabilir.
Bu süreçte dikkat etmen gereken en önemli şey, sınırlarını baştan belirlemek ve bu durumu geçici bir çözüm olarak görmek. Eğer kabul etmek istiyorsan, eski eşinle bu düzenin açıkça konuşulup net bir zaman aralığıyla sınırlanmasında fayda var. Kendine güven, bu süreçte hislerini göz ardı etme ve tüm olasılıkları değerlendir. 🌱💛
Bir dene derim ya